Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 03-01-2011

 

 

 

 
Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου
O Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης στο πλαίσιο προώθησης της Φιλανάγνωσης, δημιούργησε τη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου στα εντευκτήριά του.

Για περισσότερες πληροφορίες και την συμμετοχή σε ομάδες παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματέα του Ομίλου, Τζίνη Αντωνίου στα τηλέφωνα:
2710 - 222763 –6945115532
και στα γραφεία του Ομίλου 2710 - 223350

Τι είναι η Λέσχη ανάγνωσης

Λέσχη ανάγνωσης γίνεται από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το βιβλίο και συμφωνούν να συζητούν, να διαβάζουν, να απαγγέλουν, ένας ευχάριστος τρόπος επικοινωνίας και γνωριμίας με καινούργια βιβλία.

Ο χρόνος και το είδος του βιβλίου αποφασίζεται από κοινού. Κάθε παρέα μπορεί να ασχοληθεί με διάφορα λογοτεχνικά είδη όπως ποίηση μυθιστόρημα, δοκίμια, διήγημα, ή κάποια άλλη θεματολογία γαστρονομία, φιλοσοφία κλπ.

Κάθε ομάδα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά της και τη διάθεσή της ορίζει το βιβλίο με το οποίο θα ασχοληθεί.

 

 

 
ΔΗΛΩΣΗ του προέδρου του ΔΣ Γορτυνίας
Αμέσως μετά την εκλογή του προέδρου του ΔΣ Γορτυνίας, ο κ. Πέτρος ΖΟΥΝΗΣ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή να με προτείνετε και εκλέξετε στη σημαντική αυτή θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υπόσχομαι και δεσμεύομαι ενώπιον σας ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να διευκολύνω:
 
• το δημοκρατικό διάλογο
• την ελεύθερη διατύπωση των ιδεών και των σκέψεων των δημοτικών συμβούλων
• την ενημέρωση των πολιτών για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
• την εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
• την άμεση πρόσβαση των αιτημάτων και των αναγκών των πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο
• τη σωστή προετοιμασία των συνεδριάσεων με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων
• τη δημιουργική σύγκλιση των απόψεων όπου αυτό είναι δυνατό
• τις παρατάξεις στο ρόλο τους

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Αναλαμβάνουμε σε δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας να οδηγήσουμε την Γορτυνία στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Μιας ανάπτυξης που για μας νοείται ως συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, σε όλα τα επίπεδα. Στην παιδεία, τον πολιτισμό, την οικονομία, την υγεία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την προστασία του περιβάλλοντος.

Δηλώνω λοιπόν ενώπιόν σας στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.

Δηλώνω, ωστόσο, ότι δεν δεσμεύομαι και δεν υπακούω στους αντισυνταγματικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους του μνημονίου κυβέρνησης - τρόικας.
Επίσης, ότι θα καταβάλω ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του Συντάγματος που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στην αυτοδιοίκηση (αρ. 102, παρ. 5), την προστασία του περιβάλλοντος (αρ. 24, παρ.1), την παιδεία (αρ. 16, παρ. 4, 5), το δικαίωμα στην εργασία (αρ. 22, παρ. 1,2), την κοινωνική πολιτική (αρ. 21, παρ. 3,5,6) και τα δικαιώματα όλων χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων (αρ. 5, παρ. 2, να τηρηθούν στο ακέραιο».

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι στο τέλος της θητείας μας να έχουμε επιτελέσει σημαντικό και ποιοτικό έργο για τον τόπο μας.

Καλή δουλειά και καλή επιτυχία.

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το Κατοχικό Δάνειο
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Νίκος Χουντής : «Να αποφανθεί η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την διεκδίκηση του Κατοχικού Δανείου. Κανείς πλέον δεν μπορεί να υπεκφεύγει».
Ερώτηση προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ερώτηση προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το Κατοχικό Δάνειο που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα κατέθεσε με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής τονίζει ότι «η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής κατοχής, εκτός από τις καταστροφές που υπέστη και τις πολεμικές αποζημιώσεις που ακόμα της οφείλονται, εξαναγκάστηκε να παραχωρήσει δάνειο στις κατοχικές δυνάμεις» και ότι η Γερμανία με διάφορα προσχήματα όπως “η ύπαρξη δυο Γερμανιών”, αρνείται μέχρι σήμερα να συζητήσει την υπόθεση.
Στη συνέχεια της ερώτησης του ο Νίκος Χουντής ζητά από την Κομισιόν να εγκαταλείψει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, σημειώνοντας ότι «στο παρελθόν σε αντίστοιχες ερωτήσεις ελλήνων ευρωβουλευτών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωνε αναρμόδια να εμπλακεί στο θέμα, με κύριο επιχείρημα το «διμερή χαρακτήρα» της συμφωνίας. Αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να το επικαλείται πλέον, μετά την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και Τρόικας (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αφού έχουμε την «de facto» ανάληψη αρμοδιοτήτων από την Κομισιόν και την Ε.Κ.Τ, στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής και ιδιαίτερα στον τομέα της δανειοδοτικής και δανειοληπτικής πολιτικής στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας ζητά από την Κομισιόν να αποφανθεί αν το Κατοχικό Δάνειο αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας η οποία σε κάθε περίπτωση οφείλει να διεκδικήσει άμεσα τη καταβολή του ποσού του κατοχικού δανείου με τις αναγκαίες αναπροσαρμογές και τόκους.

 

 

 
Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του Αστέρα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η διοίκηση του Αστέρα πραγματοποίησε το καθιερωμένο ρεβεγιόν για την έλευση του νέου έτους.

Στο κέντρο «Πεινακοθήκη» διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ αντάλλαξαν ευχές και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του νέου έτους.

Τυχερός της βραδιάς ήταν ο φροντιστής της ομάδας Σωτήρης Γκοργκόλης, που κέρδισε το φλουρί στην Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε και ως ο καλύτερος υπάλληλος της χρονιάς.

 

 

 
Στο τελικό στάδιο η προετοιμασία  του Αστέρα
Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Εργοτέλη μπήκε από σήμερα ο Αστέρας, με τη σημερινή (πρωινή) προπόνηση να γίνεται κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας που αντιμετωπίζουν όλοι στις τάξεις της ομάδας τον αγώνα με τον Εργοτέλη, είναι ότι όλες αυτές οι μέρες δεν υπήρχε καθόλου ρεπό στους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, αφού τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα την Πρωτοχρονιά οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας.

Όλο αυτό το διάστημα, το βάρος της προετοιμασίας έπεσε πάνω σε θέματα τακτικής εν όψει του αγώνα με τον Εργοτέλη. Στη σημερινή προπόνηση δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε αρκετές ασκήσεις ανάπτυξης παιχνιδιού με μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έγινε και το καθιερωμένο «οικογενειακό διπλό».

Από τη σημερινή προπόνηση απουσίασε ο Σαλίμ Αράς που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και ο Ριμκεβίτσιους που έχει πυρετό.

Η προετοιμασία του Αστέρα θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί (10.30 π.μ.) και αμέσως μετά ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα της Τετάρτης.

Από το Novasports 2 ο αγώνας

Από το Novasports 2 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά ο αγώνας του Αστέρα Τρίπολης με τον Εργοτέλη για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (5/1/2011) στην Τρίπολη και θα ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ.

Η διάθεση των εισιτηρίων για Εργοτέλη

Εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα της 16ης Αγωνιστικής με την ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ θα διατίθενται από το εκδοτήριο της Θύρας 2 του γηπέδου την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011 από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 20€.

Στη Θύρα 2 Τμήμα Α εκδίδονται και παιδικά/φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10€. Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.
Ώρα έναρξης αγώνα : 3.00μμ
Ώρα ανοίγματος Θυρών : 1.30μμ

Ξεκίνησε με πεντάρα…

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η ομάδα παμπαίδων του Αστέρα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Σοφικό Κορινθίας, με συμμετοχή ομάδων από την Βαλκανική χερσόνησο.

Ο Αστέρας βρίσκεται στο 2ο γκρουπ και στην πρεμιέρα του τουρνουά κέρδισε με 5-0 FC Tempo. Τα γκολ για τον Αστέρα σημείωσαν οι νεαροί Παπαγεωργίου, Κοντογιαννόπουλου, Ψύλλας και Σαλτούρος, ενώ το πέμπτο τέρμα προήλθε από αυτογκόλ των αντιπάλων.

Αστέρας: Ρούτσης Ρ., Τσέκος, Πανόπουλος, Φατούρος, Παπαγεωργίου, Κοντογιαννόπουλος, Μπαλάσης, Ψύλλας, Τσιώλης, Μαντάς, Τερεζίου, ενώ αγωνίστηκαν ακόμα και οι Σαλτούρος, Νικολόπουλος, Ρούτσης Μ., Παππάς, Τσιώσης, Τζαβάρας, Τσόγκας
Την Τρίτη ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει την Βοιβοντίνα (11.30 π.μ.), ενώ την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει το Δαναό Καλαμάτας (09.00 π.μ).

 

 

 
Κάλεσμα Αρκαδικού για το παιχνίδι του Σαββάτου
Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 8 Ιανουαρίου στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τον Αμύντα Δάφνης και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι προπονήσεις του Αρκαδικού, μετά το τετραήμερο ρεπό που έδωσε στους παίκτες του ο Γιάννης Σμυρνιώτης για να γιορτάσουν τις Άγιες Ημέρες της Πρωτοχρονιάς με τις οικογένειες τους.

Η προϊστορία στα παιχνίδια των δύο ομάδων φέρνει την απόλυτη ισορροπία, καθώς στα τέσσερα ματς των δύο τελευταίων ετών μοιράζονται τις νίκες, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας!

Οι δύο ομάδες πρόπερσι (2008-2009) μοιράστηκαν τις νίκες στις έδρες τους (στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής), ενώ πέρσι (2009-2010) έκαναν από μία, νικώντας στις έδρες των αντιπάλων τους (στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας)!

Ο Αρκαδικός κέρδισε για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας στην Τρίπολη στις 14 Δεκεμβρίου 2008 με 87-83 τον Αμύντα, ενώ στο κλειστό του Υμηττού γνώρισε την ήττα με 97-91 στις 12 Απριλίου 2009!

Ο Αμύντας κέρδισε πέρσι στην Τρίπολη στις 23 Ιανουαρίου με 66-64 και ο Αρκαδικός στο κλειστό του Υμηττού στις 22 Μαΐου με 84-81 στην παράταση, σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στις εθνικές κατηγορίες!


 

 

1ο παιχνίδι γυναικείου ποδοσφαίρου
ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ……
Π.Α.Ο. ΣΠΑΡΤΗΣ - ΦΑΙΝΟΜΗΡΙΔΕΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ο πρώτος αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου του 2011 θα είναι γεγονός σήμερα, Δευτέρα 3-1-2011. Λόγω των γιορτών βρίσκονται στη Σπάρτη και οι <<παλιές>> ποδοσφαιρίστριες, που φοιτήτριες πλέον, απουσιάζουν από τη Σπάρτη και με το ταλέντο τους και το πάθος τους για το ποδόσφαιρο οδήγησαν την ομάδα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΙΣΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ "Π.Α.Ο. ΣΠΑΡΤΗΣ" στα σαλόνια της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας του Περιφερειακού Πρωταθλήματος της Ε.Π.Ο. και προσέφεραν ανεπανάληπτες συγκινήσεις και χαρές στους φιλάθλους σε κάθε παιχνίδι τους ανταποδίδοντας την αγάπη και τη στήριξη των φιλάθλων που γέμιζαν το Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης σε κάθε εντός έδρας αγώνα τους. Κοντά στις παλιές αθλήτριες και μαζί με αυτές μια νέα φουρνιά παικτριών κάνει τα πρώτα της βήματα στο γυναικείο ποδόσφαιρο και αποτελούν μαζί το ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στη Λακωνία και όχι μόνον. Οι παλιές αθλήτριες του ΠΑΟ Σπάρτης θα μεταφέρουν τις αγωνιστικές εμπειρίες τους από το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας στις νέες στο γήπεδο …..! ! !

Οι νέες παίκτριες της ομάδας, με πολύ ταλέντο και τέχνη, με το διακριτικό τίτλο ΄΄ ΦΑΙΝΟΜΗΡΙΔΕΣ ΣΠΑΡΤΗΣ – ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ΄΄ υπόσχονται ότι θα τις αντιμετωπίσουν επί ΄΄ίσοις όροις ΄΄ και θα αγωνιστούν με αυταπάρνηση ώστε τουλάχιστον… να μην χάσουν… στο πρώτο αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου από το 2006 που θα γίνει στη Λακωνία στις 3-1-2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 5 ( 17.οο΄) στο 8χ8 YA BALA των Θεοδώρου Τάρταρη – Θανάση Κόνιαρη στη Σπάρτη σε ένα φιλικό αγώνα προπόνησης και γνωριμίας σε εορταστικό περιβάλλον που θα αποτελέσει για τους τυχερούς που θα το παρακολουθήσουν ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό θέαμα με πολλά γκολ και οι φάσεις που θα διαδέχονται η μια την άλλη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι………..

Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε το λουλούδι του γυναικείου ποδοσφαίρου να ανθίσει και πάλι στη Λακωνία...

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα