Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 31-12-2010

 

 

 

 
Εορταστικές εκδηλώσεις για το νέο έτος
Η επίσημη δοξολογία για το νέο έτος θα τελεσθεί αύριο Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2011 στις 11.00 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και από ώρα 11.45 έως 13.30 ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας,  θα δεχτεί τις ευχές των Αρχών, των Φορέων, των Οργανώσεων και των πολιτών του Νομού στο Νομαρχιακό Κατάστημα.

Επίσης θα γίνει φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου 2011 όλων των Καταστημάτων των Υπηρεσιών του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των Τραπεζών, καθώς και των οδών, πλατειών και μνημείων της πόλης.

 

 

 
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Γορτυνίας
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος θα παραστεί στην δοξολογία της 1ης Ιανουαρίου στη Δημητσάνα και μετά θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Γορτυνίας στο Δημαρχείο.

 

 

 
Πρόσληψη 12 νέων εργαζομένων στον Φορέα Διαχείρισης Ορ. Πάρνωνα
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Στην πρόσληψη συνολικά 12 νέων εργαζομένων προχωρά ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού.

Σχετικά με τις προσλήψεις εργαζομένων και με στόχο την ενημέρωση παντός ενδιαφερομένου, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Η Διοίκηση του Φορέα, αφού έλαβε υπόψη τις ανάγκες του οικολογικού πάρκου σε νέους εργαζομένους, θα προβεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσίευση ανακοίνωσης για την πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (πλήρους απασχόλησης), συνολικά 12 ατόμων για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Λειτουργία Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού», που υπάγεται στον άξονα 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». Η χρονική διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 12 μήνες με δυνατότητα παράτασης μέχρι το τέλος του προγράμματος που έχει οριστεί στις 31/12/2015, εφόσον η επίδοση του κάθε προσλαμβανόμενου κριθεί ικανοποιητική μετά τη λήξη του πρώτου έτους.
Περισσότερα..

 

 

 
Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα από ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας
Η χρονιά που πέρασε έχει ήδη καταγραφεί ως μία από τις σκληρότερες και δυσκολότερες περιόδους για την ελληνική κοινωνία. Για το νέο έτος, είναι διάχυτη η απαισιοδοξία των πολιτών για την ακόμα μεγαλύτερη και σε βάθος κρίση που εισερχόμαστε. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα, υλοποιώντας την πιο ακραία ταξική και δεξιά πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, επιτείνει τα αδιέξοδα, επηρεάζοντας αρνητικά όλους τους τομείς της ζωής μας, αλλά και του περιβάλλοντος.

Η ανεργία που αναμένεται σε ύψη ρεκόρ, η ακόμα μεγαλύτερη υπερχρέωση των νοικοκυριών, η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που συρρικνώνονται, η απαξίωση της εκπαίδευσης, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, καθώς και τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της υγείας, είναι θέματα που απαιτούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την αγωνιστική, ενωτική παρέμβαση των εργαζομένων και της νεολαίας.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έστειλαν όλη αυτή την περίοδο με τους αγώνες τους σαφή μηνύματα. Δεν αντέχουν άλλο την υποβάθμιση και απαξίωση της ζωής τους. Διεκδικούν θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς, αρνούνται τον εργασιακό μεσαίωνα, αρνούνται τους αδιέξοδους μονόδρομους και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις.

Την ίδια στιγμή, οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικές οργανώσεις, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες και οι πνευματικοί άνθρωποι οφείλουν να υπερασπιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα και να θέσουν φραγμούς στην εντεινόμενη καταστολή και τον αυταρχισμό, που συνοδεύει την εφαρμογή της παραπάνω πολιτικής.

Στο διεθνή χώρο, η κρίση της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ τροφοδοτεί νέους ανταγωνισμούς, νέες περιβαλλοντικές καταστροφές και νέους κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη, που γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί στην ευρύτερη περιοχή μας. Ποτέ δεν ήταν πιο αναγκαίοι οι συντονισμένοι διεθνείς αγώνες κατά του πολέμου και του μιλιταρισμού, υπέρ της διεθνούς αλληλεγγύης και συνεργασίας.
Στο σημερινό δύσκολο, εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον, η ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την βελτίωση των όρων της ζωής τους, στο διαρκή αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης. Για μια άλλη Ευρώπη, απαλλαγμένη από το νεοφιλελευθερισμό και τον ευρωατλαντισμό και έναν κόσμο ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και οικολογικής προστασίας.

Με την πεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι το 2011 θα γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας, Έλληνες και αλλοδαπούς, υγεία και ευτυχία.


ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Σήμερα το δεύτερο φιλικό…

Την Παρασκευή το μεσημέρι (12:00) θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης και αυτό θα είναι το τελευταίο ματς για τον Αρκαδικό το 2010.

Αντίπαλος θα είναι η άλλη Αρκαδική ομάδα που αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες, αυτή του Λεωνιδίου (Γ’ Εθνική) και στο συγκεκριμένο φιλικό αναμένεται ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης να δοκιμάσει διάφορα σχήματα εν όψει των προσεχών επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Μετά το φιλικό με το Λεωνίδιο, οι παίκτες του Αρκαδικού θα πάρουν τρεις μέρες άδεια και θα επιστρέψουν τη Δευτέρα το απόγευμα για προπόνηση, όπου θα ξεκινήσουν ουσιαστικά την προετοιμασία για τον αγώνα της 8ης Ιανουαρίου με αντίπαλο τον Αμύντα στην Τρίπολη.

Φιλική «κατοστάρα» με Αίγιο
Αρκαδικός-Κεραυνός 107-62 (56-30)


Δείχνοντας σε πολύ καλή κατάσταση, ο Αρκαδικός κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας 107-62 τον Κεραυνό Αιγίου με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Σμυρνιώτη να δοκιμάζει διάφορα σχήματα και συστήματα, δίνοντας παράλληλα χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.

Αν και φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με αρκετές αλλαγές κατά τη διάρκεια του, ο Αρκαδικός είχε εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα (36/47) με 76% και στα τρίποντα (9/14) με 64%, ενώ έξι παίκτες τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.

Διαιτητές: Δούβρης, Μπαμπάς
Δεκάλεπτα: 23-13, 56-30, 76-44, 107-62.
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Γκιζογιάννης 12 (2), Παπαδάκης 14 (1), Αντωνιάδης 9 (1), Κόκκαλης 18, Προδρόμου 17 (2), Πετσούνι, Μπρόζος 12 (2), Μόρφης 3 (1), Γιαννουλάκος 7, Κατιάκος 15.

Φιλική νίκη στο αντίο του 2010…
Αρκαδικός-Λεωνίδιο 96-49 (48-24)


Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, ο Αρκαδικός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από την φιλότιμη ομάδα του Λεωνίδιου (ομάδα Γ’ Εθνικής) την οποία κέρδισε με 96-49 στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς.

Οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη δεν φόρτσαραν ιδιαίτερα, την ίδια στιγμή που ο προπονητής της ομάδας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα συστήματα και σχήματα εν όψει του επόμενου επίσημου αγώνα με τον Αμύντα (8/1 στις 17.30).

Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Κατιάκος, Προδρόμου, Γκιζογιάννης, Αντωνιάδης), ενώ το τελευταίο τρίποντο της χρονιάς πέτυχε ο Σπύρος Πετσούνι (διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα) κερδίζοντας το χειροκρότημα από όλους τους παίκτες της ομάδας!

Τέλος, δεν έπαιξαν για διαφορετικούς λόγους με τον Αρκαδικό οι Λευτέρης Νεοφυτίδης, Θόδωρος Τσιότρας και Γιώργος Λαμπράκος.
Διαιτητές: Μπαμπάς, Καστρίτης
Δεκάλεπτα: 23-9, 48-24, 70-40, 96-49
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Αντωνιάδης 11 (1), Προδρόμου 18 (2), Κατιάκος 19, Γκιζογιάννης 17 (5), Μόρφης 8, Γιαννουλάκος 8, Μπρόζος 8 (2), Παπαδάκης 4, Κόκκαλης, Πετσούνι 3 (1).

Μετά το τελευταίο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς, οι παίκτες του Αρκαδικού πήραν άδεια και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τη Δευτέρα το απόγευμα, όπου θα ξεκινήσουν ουσιαστικά την προετοιμασία για τον αγώνα της 8ης Ιανουαρίου με αντίπαλο τον Αμύντα στην Τρίπολη.

Οι ευχές για το 2011

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του
ΣΕΦΑ «Ο Αρκαδικός» Τριπόλεως σας
εύχονται Καλή Χρονιά, με Υγεία, Χαρά και
είθε το 2011 να πραγματοποιηθεί κάθε επιθυμία σας

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα