Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 28-12-2010

 

 

 

 
Παράδοση-παραλαβή και συναντήσεις εργασίας Δημάρχου Γορτυνίας
Την Δευτέρα 27/12/2010, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος παρεβρέθηκε στην τελετή παράδοσης του Δήμου Τρικολώνων από τον απερχόμενο Δήμαρχο Τρικολώνων και Πρόεδρο της ΤΕΔΚΑ κ. Γεώργιο Μπαρούτσα. Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Ολοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν και στο σημαντικό έργο του απερχόμενου, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο.

Ο κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους δημότες της Γορτυνίας, επώνυμους και ανώνυμους, που συνέρρευσαν και στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά και με κάθε ευκαιρία -όπως η χτεσινή τελετή- δηλώνουν την εθελοντική στράτευσή τους στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για την Γορτυνία.

Τις ημέρες που απομένουν μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται οι Συναντήσεις Εργασίας του κ. Γιαννόπουλου με τους απερχόμενους Δημάρχους για την ακριβέστερη καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στις οχτώ δημοτικές ενότητες του νέου Δήμου Γορτυνίας.

Μετά την επιστολή που έχει στείλει ο κ. Γιαννόπουλος προς όλους τους απερχόμενους Δημάρχους, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι εξής συναντήσεις: Σήμερα, Τρίτη 28/12/2010 με τους Δημάρχους Τροπαίων και Ηραίας και αύριο, Τετάρτη 29/12/2010, με τους Δημάρχους Κλείτορος, Κοντοβάζαινας και Λαγκαδίων.

 

 

 
Στον Θεόδωρο Νικολάου το Βραβείο Δημοσιογραφίας της Ε.Ε.
Μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, ο διαγωνισμός για το Βραβείο Δημοσιογραφίας «Νέου Ευρωπαίου Δημοσιογράφου» ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ανέδειξε νικητή το Θεόδωρο Νικολάου του Αργύρη από τη Στεμνίτσα Αρκαδίας για το άρθρο του «Χορεύοντας με τους...γύφτους» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυριανή.

Ο διαγωνισμός αφορούσε άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο διάστημα μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2009 και 24 Σεπτεμβρίου 2010 σε μέσα που έχουν την έδρα τους σε ένα από τα 27 Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία ή τη Νορβηγία.

Την 17η Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες , σε ειδική τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Έτους, ο κ. Νικολάου βραβεύτηκε από τον Επίτροπο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Συνοχής κ. Lazlo Andor.

Παρών στην τελετή λήξης για το Ευρωπαϊκό Έτος κατά της φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού ήταν ο Πρόεδρος της Commission κ. Jose Manuel Barroso, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Isabelle Durant και o Πρωθυπουργός του Βελγίου κ. Yves Leterne .

Την 20η Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Εργασίας ο κ. Νικολάου βραβεύτηκε από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη σε ειδική τελετή για τη λήξη του ευρωπαϊκού έτους κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σύντομο Βιογραφικό >>>>>>>>>>>

 

 

 
ΑΠΟΦΑΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛ-ΝΗΣΟ
Σύσκεψη – συγκέντρωση έγινε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010 στην Καλαμάτα μετά από ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας για το μέλλον του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δ. Δράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Ν.Σ. κ. Χ. Μαλαπάνης, ο επικεφαλής της «Συνεργασίας για τη Μεσσηνία» κ. Θ. Πετράκος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Θουρίας κ. Γ. Σκαλαίος, αντιπροσωπεία του Δήμου Μεσσήνης, η Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Ε. του ΤΕΕ Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Περιφερειακοί, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι οι εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί της Μεσσηνίας.

Η σύσκεψη – συγκέντρωση κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

1) Είμαστε αντίθετοι με τις αποφάσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για κατάργηση των δρομολογίων Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα – Πάτρα, Τρίπολη – Κόρινθος, Καλαμάτα – ΤΕΙ –Καλαμάτα, Καλαμάτα – Μεσσήνη – Καλαμάτα. Θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση, εκτός των άλλων, απαξιώνει και το σύνολο των υποδομών του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο, για τις οποίες πρόσφατα δαπανήθηκαν 70 εκ. € για την ανακαίνισή τους.

2) Ζητάμε:
α) Να «παγώσει» η απόφαση για την κατάργηση των δρομολογίων που έχει αποφασιστεί να ισχύσει από 1/1/2011 κατ’ αρχήν και για ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό να συνεχιστούν κανονικά τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και να ξεκινήσει διάλογος του Υπουργείου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους φορείς της Πελοποννήσου, με στόχο την εξεύρεση αποδεκτής λύσης που θα προβλέπει τόσο τον εκσυγχρονισμό των προαστιακών γραμμών και παράλληλα την οικονομική συμμετοχή των φορέων.

β) Να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων μετάταξης των εργαζομένων στον ΟΣΕ που λήγει την Τρίτη 28/12/2010 και να δοθεί τουλάχιστον ισόχρονη παράταση.

γ) Να ολοκληρωθεί άμεσα η επισκευή – ανακατασκευή της γραμμής μέχρι το σταθμό της Καλαμάτας.

3) Διεκδικούμε:

α) Να μην περικοπούν τα προαστιακά δρομολόγια του σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία.

β) Να προγραμματιστούν δρομολόγια μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της γραμμής Καλαμάτα – Τρίπολη – Άργος – Κόρινθος – Καλαμάτα στα πλαίσια της παροχής της καθολικής υπηρεσίας. Τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι η γραμμή ανακαινίστηκε με χρηματοδότηση της Ε.Ε. και αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας να υπάρχουν δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή.

γ) Να μην περικοπούν τα δρομολόγια Καλαμάτα –Πύργος – Πάτρα – Καλαμάτα, αλλά να παραμείνουν στα πλαίσια της παροχής της καθολικής υπηρεσίας.

δ) Να χρηματοδοτηθούν μελέτες για κανονικοποίηση της γραμμής στο τμήμα Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα.

4) Ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να θέσουμε τα αιτήματά μας και να συζητήσουμε για την ικανοποίησή τους.

Εκ μέρους όλων των φορέων
που συμμετείχαν στην σύσκεψη – συγκέντρωση της 27/12/2010

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας
Δημήτρης Δράκος
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας
Χρήστος Μαλαπάνης
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία»
Θανάσης Πετράκος

 

 

 
Πρόταση ΣΕΣ για δημιουργία Τμημάτων Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού
Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων προτείνει τη δημιουργία Τμημάτων Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού σε όλους τους Δήμους

Η θεσμοθέτηση και η εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» στην διοικητική δομή της χώρας επιβάλλει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, την ορθολογική και με ενιαίο τρόπο αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κυκλοφορία και τη στάθμευση στις πόλεις.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) θέλοντας να συμβάλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά και του προβλήματος της στάθμευσης διατυπώνει με παρρησία τις θέσεις του, επιζητώντας διάλογο, προβληματισμό και γιατί όχι και κριτική στις συγκοινωνιακές επιλογές του παρελθόντος. Σήμερα είναι πλέον εμφανές σε όλους ότι οι χαμηλού επιπέδου συνθήκες κυκλοφορίας στο αστικό περιβάλλον οφείλονται κυρίως:

1. στην έλλειψη στρατηγικής και πολιτικής σχεδιασμού για την οργάνωση του συστήματος μεταφορών,
2. στην αποσπασματική μελέτη των κυκλοφοριακών θεμάτων και την αντίστοιχη αποσπασματικότητα στην εφαρμογή τους,
3. στην έλλειψη αστυνόμευσης και
4. στην έλλειψη υποδομών η ύπαρξη των οποίων θα επέτρεπε την ενθάρρυνση προς εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (ποδηλατόδρομοι, άνετα πεζοδρόμια, επαρκές δίκτυο αστικής συγκοινωνίας κ.ά)

Στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας, ο ΣΕΣ θεωρεί κρίσιμη την προώθηση προτάσεων όπως:

- Πολιτικές για την ορθολογική χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου και ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων, πρόβλεψη χώρων στάθμευσης στην περιφέρεια κυρίως για μετεπιβίβαση, διαμόρφωση τοπικών οδών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας και ανάπτυξη πυκνού και αποτελεσματικού συστήματος δημόσιας συγκοινωνίας.
- Στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας με επαρκές προσωπικό με αρμοδιότητες: τον έλεγχο της στάθμευσης και τη διαχείριση κυκλοφορίας στον αστικό ιστό.
- Ίδρυση Κέντρων Ελέγχου Κυκλοφορίας (ανά περιφέρεια), τα οποία θα αξιοποιούν τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ITS), συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση του οδικού δικτύου.
- Σύνταξη Γενικής Μελέτης Μεταφορών και Κυκλοφορίας για τις μεγάλες πόλεις και επικαιροποίηση της σε εύλογα χρονικά διαστήματα.
- Αποτελεσματική Διαχείριση της στάθμευσης (παρά την οδό και ελεγχόμενης) καθώς και περιορισμό, με στόχο την εξάλειψη, της παράνομης στάθμευσης.
- Προώθηση της κατασκευής χώρων στάθμευσης εκτός οδού, ώστε να καθίσταται δυνατός ο περιορισμός της στάθμευσης παρά την οδό, και έτσι να μπορεί να επιτευχθεί η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων για τη χωροθέτηση ποδηλατοδρόμων και λεωφορειολωρίδων.
- Αναθεώρηση του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα, σε στρατηγικό επίπεδο προτείνεται η ίδρυση ενιαίου φορέα σχεδιασμού και διαχείρισης των κυκλοφοριακών θεμάτων των πόλεων καθώς και σύνταξη στρατηγικού σχεδίου συστήματος μεταφορών για διαφορετικές κατηγορίες πόλεων.

Προτείνεται λοιπόν με την ευκαιρία της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», να δημιουργηθούν «Τμήματα Κυκλοφορίας» σε όλους τους Δήμους, με αρμοδιότητες κυκλοφοριακού σχεδιασμού, λειτουργίας οδικών υποδομών και Δημόσιας Συγκοινωνίας, διαχείρισης της στάθμευσης και γενικότερα θέματα σχεδιασμού και χρήσεων γης που αλληλοεπηρεάζονται με τα συστήματα μεταφορών.

Το πλήρες και αναλυτικό κείμενο με τις θέσεις του ΣΕΣ  >>>>>>>>>>>>>


Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) ιδρύθηκε το 1976 ως το Επιστημονικό και Επαγγελματικό Σωματείο που εκπροσωπεί τους Έλληνες Συγκοινωνιολόγους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

 

 
Ομιλία Παυλή κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου
ΣΤΙΣ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Περισσότερα...

 

 

 
Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ
Στον αέρα ο σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων της κυβέρνησης που στήνει με ιδιώτες (ΣΔΙΤ ), εργοστάσια μηχανικής διαλογής απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα.  >>>>>>>>

Τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και η οικονομία απροστάτευτοι από την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων. Τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και η οικονομία απροστάτευτοι από την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων >>>>>>>>>>

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! >>>>>>>>>>>

 

 

 
Επιστροφή στις προπονήσεις
Μπορεί να διανύουμε την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο για την ομάδα του Αστέρα η σημερινή μέρα αποτέλεσε επιστροφή στο γήπεδο και στις προπονήσεις.

Το τεχνικό τιμ είχε δώσει λίγες ημέρες άδεια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προκειμένου να περάσουν τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων με τις οικογένειες τους.

Στη σημερινή απογευματινή προπόνηση, ο Βαγγέλης Βλάχος είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες της ομάδας με εξαίρεση τον Κρις, που ταλαιπωρείται από μία ίωση και αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά και αρκετές ασκήσεις με μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Οι προπονήσεις της ομάδας θα συνεχιστούν αύριο και θα είναι δύο, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση και το πρωί (09.30 π.μ.) και το απόγευμα (4 μ.μ.).


 

 

Δύο φιλικά για Αρκαδικό
Δύο φιλικά παιχνίδια θα δώσει ο Αρκαδικός την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης. Την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει στις 6 μ.μ. τον Κεραυνό Αιγίου και την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι το Λεωνίδιο.

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα και πάλι οι προπονήσεις του Αρκαδικού, μετά το τετραήμερο ρεπό που έδωσε στους παίκτες του ο Γιάννης Σμυρνιώτης για να περάσουν τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων με τις οικογένειες τους.

Το τεχνικό τιμ είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες με εξαίρεση τους Τσιότρα, Κόκκαλη, που αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες κανονικά στο πρόγραμμα προπονήσεων, ενώ ο τραυματίας Λευτέρης Νεοφυτίδης συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα.

Στα ευχάριστα της προπόνησης, ότι τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, ο Σωκράτης Γκιζογιάννης και ο Γιώργος Λαμπράκος έδειξαν πώς βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση, ανεβάζοντας καθημερινά αγωνιστικούς ρυθμούς.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα