Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 23-12-2010

 

 

 

 
Ημερίδα με ομιλητή το Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Φούρλα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας
Γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επιχειρηματίες και μέλη φορέων και σωματείων για την ενημερωτική εκδήλωση με το Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Αλέξανδρο Φούρλα, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν δια στόματος του Γ.Γ. για μία σειρά από θέματα που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις, όπως το νέο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των Βιομηχανικών Περιοχών και Επιχειρηματικών Πάρκων, για την απλοποίηση αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών δραστηριοτήτων και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και για τα χρηματοδοτικά ταμεία και τη δημιουργία του ΕΤΕΑΝ. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε τη ΒΙΠΕ Τρίπολης και ενδεικτικά κάποιες επιχειρήσεις, συνοδεία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ι. Μπουντρούκα και του Προέδρου του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Α. Σύριου και μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Την έναρξη εργασιών της ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κ. Φούρλα, τους Δημάρχους Τρίπολης και Μεγαλόπολης κ.κ. Ι. Σμυρνιώτη και Π. Μπούρα αντίστοιχα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ντάνο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Μ. Κονοπισόπουλο, μίλησε για την ανάγκη απλοποίησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών που ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις και την ανάγκη ανάπτυξης νέων δομών, όπως ένα επιχειρηματικό πάρκο στη Μεγαλόπολη και η επέκταση της ήδη υπάρχουσας Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης. Στη συνέχει ο κ. Μπουντρούκας έδωσε το λόγο στον Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Φούρλα για να αναπτύξει τα θέματα της ημερίδας.

Ο κ. Φούρλας κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου που τίθεται σε διαβούλευση, σχετικά με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούν πλέον να γίνονται και από τα Επιμελητήρια για μικρές επιχειρήσεις ισχύος μέχρι 22kw, και τεχνικών επαγγελμάτων και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών χώρων, όπως είναι τα βιομηχανικά πάρκα. Αυτό που τόνισε ο κ. Γενικός είναι η ανάγκη να καταρριφθεί πλέον αυτό το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα πίσω από την έναρξη μίας νέας δραστηριότητας, προκειμένου να μην αποθαρρύνονται εκείνοι που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μία νέα επιχείρηση, η ανάγκη για διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις διαδικασίες των διαφόρων υπηρεσιών.

Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γενικός Γραμματέας απάντησε στις ερωτήσεις του ακροατηρίου.

 

 

 
Προκήρυξη προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Ενδιάμεσος Φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) - ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνουν τους υποψήφιους επενδυτές ότι το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προκηρύσσουν το πρόγραμμα:

«ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Το πρόγραμμα έχει κεντρικό στόχο την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιλέξιμων επιχειρήσεων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη σωστή και υπεύθυνη διαχείριση του ύδατος και των απορριμμάτων, καθώς και την υλοποίηση διαδικασιών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ενώ παράλληλα προωθούν την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων σε περιβαλλοντικά θέματα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις που θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. € με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται στις € 15.000,00€ και ο μέγιστος προϋπολογισμός μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των € 400.000,00€.
Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος κυμαίνεται από 40% έως και 45%, ανάλογα με τον τόπο-γεωγραφική περιοχή υλοποίησης του έργου.

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis, ενώ ο φυσικός φάκελος θα κατατεθεί σε διάστημα δέκα ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, σε έναν από τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ ανάλογα με τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης με βάση τη γεωγραφική αρμοδιότητα του καθενός, καθώς και στους συνεργαζόμενους με τον ΕΦΕΠΑΕ Συνεταιριστικές Τράπεζες και Αναπτυξιακούς Φορείς.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων είναι η 20/12/2010 και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 25/02/2011.

Επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα γίνουν μετά την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.
Για όλα τα έργα που θα ενταχθούν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το 50% της δημόσιας χρηματοδότησης με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής προκαταβολής.

Για τον Οδηγό του Προγράμματος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.efepae.gr, www.yppo.gr, www.visitgreece.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, καθώς επίσης και τους διαδικτυακούς τόπους των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ και των συνεργαζομένων με τον ΕΦΕΠΑΕ Συνεταιριστικών Τραπεζών, όπως περιγράφονται λεπτομερώς στο παράρτημα του Οδηγού του Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2, Υπεύθυνη: κα. Σοφία Σακελλαρίου.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο ({Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ)}, ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης, ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, ΠΕΠ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, ΠΕΠ Αττικής).

 

 

 
Το δάσος μαύρης πεύκης του Πάρνωνα αποκαθίσταται
Στην αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων του Πάρνωνα και στην αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής συμβάλλει το έργο Life+ «Αποκατάσταση των δασών Pinus nigra στον Πάρνωνα μέσω μιας δομημένης προσέγγισης». Τα πρώτα από τα 460.000 φυτάρια μαύρης πεύκης, που θα φυτευτούν στο πλαίσιο του έργου, φυτεύτηκαν στις καμένες εκτάσεις του Πάρνωνα στις 17 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τις εκτάσεις με μαύρη πεύκη που κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, οι οποίες σύμφωνα με την αποτίμηση της πυρκαγιάς ανήλθαν στα 19.210 στρέμματα, που ισοδυναμούν στο 36% των δασών μαύρης πεύκης του Πάρνωνα. Με την έναρξη των φυτεύσεων πραγματοποιείται το επόμενο σημαντικό βήμα μετά τα έργα αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας για την αποκατάσταση των πληγών, που άφησε στο ορεινό οικοσύστημα του Πάρνωνα η πυρκαγιά του 2007.

Η έκταση που θα φυτευθεί είναι 2.910 στρέμματα, τα οποία θα προστεθούν στα περίπου 3.000 στρέμματα, όπου έχει ήδη εμφανισθεί φυσική αναγέννηση. Το κόστος της αναδάσωσης ανέρχεται στα 1.837.000 €, το 75% από τα οποία αποτελεί κοινοτική χρηματοδότηση μέσω του έργου LIFE+ και το υπόλοιπο 25% από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής δια της Ειδικής Γραμματείας Δασών. Η μελέτη, ανάθεση και επίβλεψη της αποκατάστασης έγινε από το Δασαρχείο Σπάρτης, έπειτα από πρόταση που συντάχθηκε από κοινού με το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, σε εφαρμογή της δομημένης προσέγγισης για την αποκατάσταση των καμένων δάσων μαύρης πεύκης. Η παραγωγή των φυταρίων έγινε στο Δασικό Φυτώριο Οργάνης από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από σπόρο που συλλέχθηκε το 2007 από το Δασαρχείο Σπάρτης.

Η Δασάρχης Σπάρτης κα Σημάδη Παναγιώτα εκφράζει την ικανοποίησή της για το έργο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από την αναγκαία αναμονή για την προετοιμασία των φυταρίων και την προσεκτική μελέτη για την επιλογή των θέσεων φύτευσης να βλέπουμε τους κόπους μας να ανταμείβονται και το δάσος να ξαναδημιουργείται».

Ο συντονιστής του έργου, Πέτρος Κακούρος, δασολόγος, επισημαίνει δυο ακόμα σημαντικές δράσεις του έργου: α) την παρακολούθηση της αποκατάστασης και β) τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που, εκτός από την προβολή του έργου θα παρουσιάζει όλο τον κύκλο μιας αναδάσωσης, από τη συλλογή του σπόρου έως τη φύτευση των φυταρίων.

Περισσότερα για το έργο LIFE μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του έργου www.parnonaslife.gr.


Το έργο LIFE 07 NAT/GR/000286 «Αποκατάσταση των δασών Pinus nigra στον Πάρνωνα (GR2520006) μέσω μίας δομημένης προσέγγισης» χρηματοδοτείται από τη ΓΔ Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Δασαρχείο Σπάρτης, τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

 

 
1996 – 2010: 14 Χρόνια συνεχούς προσφοράς από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών
«1996 – 2010: 14 Χρόνια συνεχούς προσφοράς από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης»

Δεν είναι ούτε λίγα, ούτε πολλά. Είναι, όμως, 14 χρόνια γεμάτα από σημαντικό έργο προς την κοινωνία της Τρίπολης και του Νομού Αρκαδίας. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1932 ενώ στην Τρίπολη από το 1996 αποτελεί την πρώτη εθελοντική ομάδα Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στο Νομό Αρκαδίας.

«Όπως κάθε ξεκίνημα, έτσι και το δικό μας ξεκίνημα ήταν δύσκολο και επίπονο» θυμάται ο κ. Κυριάκος Κανέλλος (Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών – Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Τρίπολης) «από το Τμήμα της Τρίπολης πέρασαν σημαντικοί άνθρωποι στην διοίκηση του Σώματος, ο Θανάσης Καρναβέζος, η Χριστίνα Παπαμώρου, η Αγγελική Παναγοπούλου, η Βασιλική Παπαοικονόμου και ο Δημήτρης Συψής. Ο καθένας πρόσθεσε ένα λιθαράκι σε αυτό το στέρεο οικοδόμημα που υπάρχει σήμερα. Μάλιστα, σε εποχές που ο εθελοντισμός ήταν στα σπάργανα, τότε που δεν υπήρχε το εθελοντικό κίνημα ανεπτυγμένο στην σημερινή του δομή. Πέρα από τους παραπάνω που διοίκησαν το Σώμα Σαμαρειτών με επιτυχία γράφοντας ιστορία, εκατοντάδες Εθελοντές πέρασαν την εκπαίδευση του Σαμαρείτη στη Τρίπολη, με αποτέλεσμα να είναι πολίτες έτοιμοι να διαχειριστούν κρίσιμα περιστατικά μέχρι να φτάσει εξειδικευμένη βοήθεια.”

Δεκάδες χιλιάδες ώρες εθελοντικής προσφοράς στον τομέα των Πρώτων Βοηθειών και της Διάσωσης έχουν παρασχεθεί από τους Εθελοντές Σαμαρείτες της Τρίπολης. Ποδοσφαιρικοί αγώνες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, έκτακτες ανάγκες, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, φωτιές, εκπαίδευση πολιτών και μαθητών. Συνεχής προσφορά από πιστοποιημένους εθελοντές, από απλούς ανθρώπους για τον άνθρωπο.

Σήμερα, σε μια ραγδαία εξελισσόμενη εποχή, με πολλές μεταβλητές και νέες προκλήσεις, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης, συνεχίζει να παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες, με την ίδια ποιότητα στην τοπική κοινωνία.

“Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς το τί κάνουμε για την τοπική κοινωνία” εξηγεί ο κ. Κανέλλος και συνεχίζει “βελτιώθηκε η ποιότητα, προσαρμοστήκαμε σε νέα δεδομένα, αλλά ο πυρήνας της δράσης μας παραμένει ο ίδιος: προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Δεν είμαστε υπερήρωες που κάνουμε τα πάντα. Είμαστε απλά εκπαιδευμένοι Ερυθροσταυρίτες που ότι κάνουμε, το κάνουμε σωστά. Οι εποχές που ζούμε είναι αμίληκτες. Ακόμα και στον Εθελοντισμό, περάσαμε σε μια περίοδο στιγνού μάρκετινγκ, παραχάραξης της ιστορίας, πολιτικοποίησης του. Μάλιστα, υπήρχαν στιγμές που για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω, το Σώμα Σαμαρειτών στην Τρίπολη βλήθηκε έντονα και ανελέητα και με αθέμιτα μέσα. Δεν αντιδράσαμε γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε και τί έχουμε κάνει για την τοπική κοινωνία. Προφανώς δεν είμαστε με το αλάθητο, απλοί άνθρωποι είμαστε που ο Ερυθρός Σταυρός μας μπόλιασε με ιδανικά που υπάρχουν εδώ και ενάμιση αιώνα με την μορφή του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Μαζί με το υπόλοιπο τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης, παραμένουμε πιστοί στα ανθρωπιστικά ιδανικά μας και κανείς και τίποτα δεν θα το αλλάξει αυτό”.

Το 2010, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης παρείχε υπηρεσίες σε αθλητικούς αγώνες, σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε θεατρικές παραστάσεις, σε συναυλίες. Συνολικά 1.235 εθελοντικές ώρες μόνο σε υγειονομικές καλύψεις, μέσα σε ένα έτος. ¨Ώρες που δίνονται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας” εξηγεί η κ. Γεωργία Λέντζιου, Υπαρχηγός του Σώματος “μπορεί ο διπλανός σας να είναι ένας Εθελοντής Σαμαρείτης, που κάτω από δύσκολες συνθήκες παρέχει υπηρεσίες έτοιμος να σώσει μια ζωή αν χρειαστεί. Πολλοί μας λένε ότι δεν έχω χρόνο για εθελοντισμό και εμείς απλά απαντάμε ότι ο χρόνος είναι κάτι που το άτομο ρυθμίζει και αποφασίζει που θα τον αξιοποιήσει. Εγώ προτίμησα να μειώσω την έξοδό μου για καφέ και να είμαι ένας ακόμα πιστοποιημένος εθελοντής στην μεγάλη οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού”.

“Η προσφορά μας είναι μακριά από τις κάμερες” εξηγεί ο Εθελοντής Σαμαρείτης, Χρήστος Κοκκίνης “φέτος καλύψαμε πολλούς αγώνες ποδοσφαίρου του τοπικού πρωταθλήματος κάτω από δύσκολες συνθήκες, σε δύσκολα γήπεδα. Η ικανοποίησή μας ήταν τα λόγια των παραγόντων και παιχτών των ομάδων: Πρώτη φορά τόσα χρόνια νιώθουμε ασφάλεια γιατί είστε εδώ σε κάθε αγώνα. Αυτά τα λόγια είναι και η ικανοποίησή μας”.

Το 2010 επίσης, δημιουργήθηκε και το Κλιμάκιο Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Βυτίνας, οι Εθελοντές του οποίου από τον Ιανουάριο του 2011 θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία. “Τα Κλιμάκια Σαμαρειτών, είναι μια πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί μέσα στο 2011 με δημιουργία νέων σε όλη την Αρκαδία.” εξηγεί ο κ. Κανέλλος “θέλουμε να δημιουργήσουμε πυρήνες εκπαιδευμένων πολιτών, που θα μπορούν να παρέχουν υψηλή υπηρεσία και βοήθεια στις τοπικές τους κοινωνίες. Μέσα στο 2011 ετοιμάζουμε πολλά νέα πρωτοποριακά προγράμματα που σύντομα θα ανακοινώσουμε. Προγράμματα που θα τηρήσουν την υπόσχεσή μας για προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.”

“Η μεγαλύτερη επιτυχία και ευτυχία” κλείνει ο κ. Κανέλλος “είναι οι ανθρώπινες ζωές που έχουν σωθεί ή έχουν δεχτεί βοήθεια από τους Εθελοντές Σαμαρείτες. Και δεν αναφέρομαι σε εντυπωσιακές, ηρωικές διασώσεις, αναφέρομαι σε περιστατικά που ο Σαμαρείτης, σαν απλός πολίτης, βοήθησε σε τροχαίο ατύχημα, παρείχε Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση στο εστιατόριο που έτρωγε, αντιμετώπισε μια λιποθυμία στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Αυτό δημιουργούμε στον Ερυθρό Σταυρό. Μονάδες ανθρώπων, που βρίσκονται αναμεσά μας για να παρέχουν πρώτες βοήθειες αποτελεσματικά. Αυτή είναι η κληρονομιά που αφήνουμε κάθε φορά που ένας Εθελοντής Σαμαρείτης ολοκληρώνει την επίπονη εκπαίδεσή του. Αυτό κάνουμε 14 χρόνια τώρα. Δεν είναι ούτε λίγα, ούτε πολλά. Είναι όμως 14 χρόνια γεμάτα ανθρωπιά, θυσίες, κούραση, ευχαρίστηση, συγκίνηση, δύσκολες στιγμές, επιτυχίες. Και αυτά τα 14 χρόνια κανείς μας δεν θέλει να τα πουλήσει. Μένουμε πιστοί στον σκοπό μας και αφήνουμε το παροδικό και εφήμερο να το υπηρετήσουν διάτοντες αστέρες και καιροσκόποι.”

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης, εύχεται χρόνια πολλά και χαρούμενο το νέο έτος σε όλους τους Εθελοντές που τίμησαν και τιμούν την δράση του Σώματος 14 χρόνια τώρα αλλά και όλους εκείνους που στήριξαν και στηρίζουν το έργο ηθικά και υλικά.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχουμε και εμείς.

www.samarites.gr

 

 

 
Ευχές από Δήμαρχο Γορτυνίας
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας και το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Τοπικοί Σύμβουλοι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων εύχονται σε όλους τους δημότες και τους απανταχού Γορτύνιους

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος
Δήμαρχος Γορτυνίας

 

 

 

 

Νέα και ευχές Αρκαδικού
Καλές Γιορτές και Καλά Χριστούγεννα

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΦΑ «Ο Αρκαδικός» Τριπόλεως σας  εύχονται Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και το 2011 να πραγματοποιηθεί κάθε προσωπική σας επιθυμία.

Άδεια οι παίκτες-Ατομικό ο Λαμπράκος

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αρκαδικού για το 2010 ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την εκτός έδρας νίκη στο Μετς επί του Παγκρατίου με 86-76.

Μετά από αυτό το παιχνίδι οι παίκτες του Αρκαδικού πήραν λίγες μέρες άδεια, για να περάσουν με τις οικογένειες τους τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων. Το επόμενο ραντεβού τους για προπόνηση ορίστηκε για την Δευτέρα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτή την περίπτωση αποτελεί ο Γιώργος Λαμπράκος, που καθημερινά ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα για να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση στη συνέχεια του πρωταθλήματος και να βοηθήσει την ομάδα.

Γιαν. Σμυρνιώτης: «Δεν είμαστε φαβορί»

Ο Αρκαδικός πέρασε νικηφόρα από το Μετς, κάμπτοντας την αντίσταση του Παγκρατίου και ανέβηκε ακόμα ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Παρόλα αυτά ο Γιάννης Σμυρνιώτης, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, αποποιείται τον τίτλο του φαβορί που έχει δοθεί στην ομάδα του. Παράλληλα, τονίζει πως το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και το μοναδικό του ψεγάδι είναι οι ανεγκέφαλοι που προκαλούν τα επεισόδια...

«Ήμασταν πολύ πιο συνειδητοποιημένοι από κάθε άλλη φορά στο τι θέλουμε να κάνουμε. Ήταν καθαρά θέμα χρόνου να κάνουμε μία εκτός έδρας νίκη. Το πιστεύαμε και νομίζω πως έτσι ήρθε και η νίκη από ψυχολογικής πλευράς».

Μολονότι η πλειονότητα του μπασκετικού κόσμου έχει κρεμάσει εκ προοιμίου στους Αρκάδες την... ταμπέλα του "φαβορί" για την άνοδο, εν τούτοις ο προπονητής του συλλόγου δε συμφωνεί με αυτό, επισημαίνοντας πάντως πως στόχος του είναι οι παίκτες του να κάνουν πρωταθλητισμό...

«Είμαστε μία αμιγώς ελληνική ομάδα, καθώς περάσαμε δύσκολα με τους ξένους. Πλέον παίζουμε καλύτερα κι αυτό φάνηκε και στα δύο τελευταία παιχνίδια, στα οποία είχαμε πολύ καλή απόδοση. Βρήκαμε καλύτερη χημεία κι αυτό βγήκε και στο γήπεδο. Χρειάζεται να αναφέρουμε ότι όλοι περιμένουν το κάτι παραπάνω από εμάς επειδή μας έχουν προσδώσει τον τίτλο του φαβορί, λόγω της περσινής τέταρτης θέσης που κατακτήσαμε. Σαφώς και θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά δεν είμαστε το φαβορί για την άνοδο. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να μείνουμε ψηλά. Αν ήταν αυτοσκοπός μας η άνοδος δεν θα είχαμε αλλάξει 10 παίκτες. Παλεύουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να έχουμε καλύτερη ομάδα, όπως αυτό μεταφράζεται».

Η αποκέντρωση στο ελληνικό μπάσκετ έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και σίγουρα αυτό είναι πολύ καλό σίγουρα για τον Γιάννη Σμυρνιώτη: «Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αποκέντρωση στο ελληνικό μπάσκετ. Κάποιες ομάδες δείχνουν αξιόπιστες κι αυτό θεωρώ πως είναι πολύ καλό. Η πλειονότητα των αθηναϊκών ομάδων δεν κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η άποψή μου είναι πως στα κατά τόπους κέντρα πρέπει να υπάρχει μία δυνατή ομάδα. Η συγχώνευση του Αμύντα με τη Δάφνη ήταν μία πολύ σωστή κίνηση. Βέβαια, το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ομάδες όπως η Νήαρ και το Παγκράτι, καθώς διαθέτουν παράδοση, ισχύ και κόσμο».

Το ελληνικό μπάσκετ δεν στερείται ποιότητας και ταλέντου και το μόνο που χρειάζεται για να πάει μπροστά είναι να προστατευτεί από τους ταραξίες, που υπονομεύουν με τα επεισόδια που δημιουργούν την ευημερία του αθλήματος...

«Το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό, όπως και για όλη την ελληνική κοινωνία. Όταν μάλιστα κάποιοι παράγοντες το βλέπουν απλά ως χόμπι είναι πιο δύσκολο. Στο καθαρά μπασκετικό μέρος, η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις άλλες χώρες. Τα παιδιά συνειδητοποιημένα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το διαφυλάξουμε από τα επεισόδια. Βλέπουμε όλοι πως στην Ευρωλίγκα, αλλά και σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία, την Ιταλία, ακόμα και την Τουρκία ο κόσμος επικροτεί τις ομάδες, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Εδώ θα πρέπει να ξαναγυρίσει το μπάσκετ στον κόσμο, να μπει και πάλι στα σπίτια. Να χαίρεται ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο. Μόνο αυτό λείπει»

Κλείνοντας, ο προπονητής του Αρκαδικού δεν παρέλειψε να ευχηθεί χρόνια πολλά σε όλους: «Νιώθω την ανάγκη να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές. Να είναι καλά και να έχουν υγεία, πετυχαίνοντας παράλληλα τους στόχους που έχουν θέσει».

Τα στατιστικά της Α2 κατηγορίας
Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στα ΤΟΡ-10


Ο Αρκαδικός έχει τέσσερις παίκτες στα ΤΟΡ-10 των στατιστικών κατηγοριών, με τον Βασίλη Γιαννουλάκο και τον Δημήτρη Κατιάκο να έχουν παρουσία σε δύο, ενώ ο Γιώργος Μπρόζος και ο Μύρωνας Παπαδάκης έχουν σε ένα.

Αναλυτικά οι παίκτες του Αρκαδικού που συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 της Α2 κατηγορίας μετά τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

- Ο Βασίλης Γιαννουλάκος είναι 5ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex με 0.635 και 9ος στην ευστοχία διπόντων με 26/43 (60%)
- Ο Δημήτρης Κατιάκος είναι 2ος στην ευστοχία των ελευθέρων βολών με 33/37 (89%) και 7ος στα κοψίματα με 5.
- Ο Γιώργος Μπρόζος είναι 5ος στα κοψίματα με 6.
- Ο Μύρωνας Παπαδάκης είναι 7ος στα κλεψίματα με 11 (1,4 μο)

Αναλυτικά οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών μετά τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 έχουν ως εξής:

Σκόρερς
1. Κουπίδης 146 (Ν. Ήστ)
2. Αργυρόπουλος 144 (Απόλλων)
3. Κακλαμάνος 140 (Ελευσίνα)

Τρίποντα
1. Κακλαμάνος 27 (Ελευσίνα)
2. Κυριακόπουλος 25 (ΑΓΟΡ)
3. Κουπίδης 21 (Ν. Ήστ)

Ριμπάουντ
1. Καρτέλο 70 (ΑΕΚ Άργους)
2. Μαχαίρας 70 (Παγκράτι)
3. Αμάτο 62 (Ν. Ήστ)
4. Γιοβάνοβιτς 62 (ΚΑΟΔ)

Ασίστς
1. Νίκου 38 (Ελευσίνα)
2. Κυριακόπουλος 37 (ΑΓΟΡ)
3. Ζούπας 34 (Αμύντας)

Κλεψίματα
1. Ν. Μακρής 16 (Ολυμπιάδα)
2. Ζούπας 16 (Αμύντας)
3. Σουρλής 15 (ΚΑΟΔ)
7. Παπαδάκης 11 (Αρκαδικός)

Κοψίματα
1. Καρτέλο 17 (ΑΕΚ Άργους)
2. Πάντελιτς 16 (Απόλλων Πατρών)
3. Γιοβάνοβιτς 13 (ΚΑΟΔ)
5. Μπρόζος 6 (Αρκαδικός)
7. Κατιάκος 5 (Αρκαδικός)

Παίκτης-Οικονομία
1. Σουρλής 37 (ΚΑΟΔ)
2. Ζούπας 31 (Αμύντας)
3. Κούμουλος 30 (ΑΓΟΡ)

Ποσοστό ευστοχίας 1π.
1. Ψυλέας 23/24 96% (Λαύριο)
2. Κατιάκος 33/37 89% (Αρκαδικός)
3. Ροδόστογλου 21/24 88% (Αρχέλαος/Πιερικός)

Ποσοστό ευστοχίας 2π.
1. Πάντελιτς 30/41 73% (Απόλλων Πατρ.)
2. Κοσάνοβιτς 38/53 72% (Κόροιβος)
3. Καρτέλο 31/46 67% (ΑΕΚ Άργους)
9. Γιαννουλάκος 26/43 60% (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 3π.
1. Μάρτζος 10/17 59% (Ελευσίνα)
2. Ράλλης 17/31 55% (Ερμής Λαγκαδά)
3. Μπάρμπας 11/23 48% (Αμύντας)

Σύστημα αξιολόγησης Tendex
1. Ψαθάς 0.715 (Απόλλων Πατρών)
2. Συμεωνίδης 0.707 (Ίκαροι Σερρών)
3. Καρτέλο 0.675 (ΑΕΚ Άργους)
5. Γιαννουλάκος 0.635 (Αρκαδικός)

Από τα booth του Αστέρα στο Μετς…

Μπορεί το νικηφόρο παιχνίδι του Αρκαδικού στο Μετς να μην είχε τηλεοπτική μετάδοση από την ART, αλλά οι αθλητικοί συντάκτες της περιοχής δεν ξέχασαν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της αγαπημένης τους ομάδας μπάσκετ, ούτε κατά τη ραδιοφωνική μετάδοση της ΕΡΑ από το γήπεδο του Αστέρα και τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Στην περιγραφή του μεγάλου ποδοσφαιρικού αγώνα στην Τρίπολη ήταν οι Γιάννης Γαλανόπουλος, Βασίλης Κούβαλης, ενώ στο στούντιο της Αθήνας ήταν ο Λεωνίδας Μενεγάκης.

Στο τέλος κάθε δεκαλέπτου, οι δύο δημοσιογράφοι ενημέρωναν τον κόσμο (από τα δημοσιογραφικά μπουθ της Τρίπολης), αλλά και τον «μπασκετικό» Μενεγάκη για την εξέλιξη του αγώνα στο Μετς δείχνοντας έτσι την αγάπη τους για τα αθλητικά δρώμενα της Τρίπολης!

Στο ημίχρονο του ποδοσφαιρικού αγώνα μάλιστα εκτυλίχθηκε και κάποια συζήτηση μεταξύ των τριών δημοσιογράφων για την εξέλιξη του μπασκετικού παιχνιδιού, ενώ κάποια στιγμή ο Μενεγάκης που έχρισε φαβορί για την τελική επικράτηση τον Αρκαδικό, δήλωσε την έκπληξη του για την πολύ καλή ενημέρωση που είχαν οι δύο δημοσιογράφοι λέγοντας χαρακτηριστικά: «On line σύνδεση έχετε με το Μετς!»

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα