Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 21-12-2010

 

 

 

 
ΥΜΝΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΟΡΦΕΑ»
Σε συνέχεια των εορταστικών εκδηλώσεων της χορωδίας «Ορφέας» Τρίπολης, που ξεκίνησαν την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, με την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του παιδικού τμήματος και του φωνητικού συνόλου του σωματείου μας, η τετράφωνη ανδρική εκκλησιαστική χορωδία θα ψάλλει την ημέρα των Χριστουγέννων στον Ι.Ν. της Αγίας Αικατερίνης στην Τρίπολη. Η χορωδία θα αποδώσει την τετράφωνη λειτουργία του Θεμ. Πολυκράτη που έχει προετοιμάσει ο μαέστρος μας κ. Βασίλης Τζαβάρας. Οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ύμνους της Θείας Γεννήσεως που αγγίζουν τις καρδιές μας και γεμίζουν τις ψυχές μας με αγάπη, περνώντας μας με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 ο «Ορφέας» θα πραγματοποιήσει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα εντευκτήριά του. Καλούμε όλους τους φίλους και συμπολίτες μας να παρευρεθούν για να γιορτάσουμε μαζί τη νέα χρονιά.

www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών στην Βλαχέρνα
 Και φέτος θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών, την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11:00 στο Πνευματικό κέντρο στην Βλαχέρνα. Μια γιορτή που ξεκίνησε το 2004 και συνεχίζετε από τους φορείς του χωριού μας, έως σήμερα. Ο Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων, ο Ιερέας του χωριού μας πατέρας Παναγιώτης και όλοι οι άλλοι φορείς του χωριού, θα λάβουν μέρος στην γιορτή αυτή, που είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Καλούνται όλα τα παιδιά και οι γονείς των, να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Το κόστος της φετινής εκδήλωσης (αγορά δώρων, παιχνιδιών, κλπ) το έχουν αναλάβει τρεις επιχειρήσεις συμπατριωτών μας. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι: η επιχείρηση ΦΥΤΟΘΡΕΠΤΙΚΗ (Νίκος, Ελισαίος και Γιώργος Κουτσούγερας), η Λογιστική εταιρεία και εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του Νίκου και Αργύρη Καβουρίνου και η εταιρεία εμπορίου Ηλεκτρικών Αθανασίας Τσαρουχά. Οι παραπάνω επιχειρήσεις κατέβαλαν από 300,00€ έκαστη, στον Σύλλογο των Απανταχού Βλαχερναίων και τους ευχαριστούμε θερμά.

 

 

 
Πολυτεκνικό επίδομα και "Βοήθεια στο Σπίτι"
«Οι βουλευτές διεκδικούν, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, με την:

α) παρέμβασή της στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις 09/12/10, παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδου, του αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη και του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τιμοσίδη,
β) μετά από κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουτρουμάνη και
γ) σειρά συναντήσεων και πιέσεων σε κυβερνητικούς παράγοντες,

ζητούσε την κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων στη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος.

Μόλις, χθες, 20/12/10, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδος, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «δε θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος και θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στο τομέα αυτό. Από μια πιο ενδελεχή μελέτη διαπιστώθηκε πως η θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου δίνει ελάχιστα χρήματα και ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλη αντιπαράθεση και πολύ μεγάλη δυσκολία για κάποιες οικογένειες».

Επιπλέον, η Μεσσήνια βουλευτής, με την:

α) ερώτησή της στις 27/01/10 προς τον, τότε, Υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο, τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου,
β) τις συναντήσεις, τις παρεμβάσεις και τις δηλώσεις της για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 29/10/10 και
γ) εκ νέου ερώτησή της στις 03/12/10 προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση

ζητούσε τη διασφάλιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσω των απαιτούμενων κυβερνητικών ενεργειών για την έγκαιρη υλοποίηση των δεσμεύσεων και τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις 20/12/10, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατσέλη, δεσμεύτηκε με δηλώσεις της ότι «μετά από διαβούλευση του Υπουργείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη διεύθυνση απασχόλησης της Επιτροπής εγκρίθηκε από το ΕΠΑΝΑΔ, η χρηματοδότηση της δράσης "Βοήθεια στο σπίτι", συμφωνήθηκε η μετάβαση σε βιώσιμο σύστημα από την 1/1/2012 με την ένταξή του σε Δομές Κοινωνικών Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας και ανανεώνονται οι συμβάσεις των 4.500 εργαζομένων».

Η κ. Γιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε τους Υπουργούς για την άμεση ανταπόκρισή τους και τόνισε ότι «ο θεσμός της πολύτεκνης οικογένειας και το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" που βοηθά ηλικιωμένους και ανήμπορους συμπολίτες μας είναι ζητήματα εθνικής σημασίας, αντανακλούν το πολιτισμικό μας επίπεδο και δείχνουν την ευαισθησία των κυβερνώντων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Υπουργούς για την άμεση θετική ανταπόκρισή τους στα ζητήματα που τους εξέφρασα, τόσο εγώ όσο και άλλοι βουλευτές. Η δημοσιονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας απαιτεί επαγρύπνηση και, συγχρόνως, μέριμνα για την πολύτεκνη οικογένεια της τρίτης πλέον γερασμένης χώρας του κόσμου. Ο ρόλος του βουλευτή είναι να νομοθετεί, να διεκδικεί και να παλεύει στη Βουλή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες. Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να αποφασίζει αφού συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους. Η συνεργασία αυτών των δύο, όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ικανή να αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα».

 

 

 
Σχετικά με τα διόδια
ΕΚΑ:  ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ >>>>>>

«ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ» >>>>>>

 

 

 
Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ για κλειστά επαγγέλματα και υγεία
1. «απελευθέρωση» των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων >>>>>>>

2. O «λογιστής των οικονομικών της υγείας» και η παραπλάνηση της κοινής γνώμης >>>>>>

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για τον αγώνα κυπέλλου
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:

Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Σωκράτης Φυτανίδης, Μπρούνο Ουριμπάρι, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, Ντάνιελ Ορόθκο, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Μαρκ Κερ, Κρις, Κώστας Φορτούνης, Ροτζέριο Μάρτινς, Σαλίμ Αράς, Σάββας Τσαμπούρης, Τσικόντζι Ουντότζι, Τάσος Μπακασέτας, Σεμπάστιαν Καρέρα και Εμμάνουελ Φρανκού.

Συγκριτικά με το παιχνίδι πρωταθλήματος στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο, μπήκε στην αποστολή της ομάδας ο Σάββας Τσαμπούρης, ενώ έμεινε εκτός ο Λιονέλ Ρίος.

Τέλος, στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής ο Ρούμπεν Πουλίντο που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.


 

 

Ο Λαμπράκος στον Αρκαδικό
Ο Αρκαδικός προχώρησε σε μία ακόμα προσθήκη πριν το παιχνίδι στο Παγκράτι, συμφωνώντας με τον 32χρονο φόργουορντ Γιώργο Λαμπράκο, που θα ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Λαμπράκος ξεκίνησε από την Κυριακή προπονήσεις με την ομάδα και μπορεί να αγωνιστεί την Τετάρτη στο Μετς εναντίον του Παγκρατίου, ενώ σε συνδυασμό με τη διακοπή του πρωταθλήματος θα έχει την ευκαιρία μέσα από την καθημερινή δουλειά στο γήπεδο, να επιστρέψει σε καλύτερη ακόμα αγωνιστική κατάσταση προσθέτοντας μία ακόμα αξιόπιστη λύση στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Λαμπράκος γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1978 και είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού μπάσκετ, που ξεκίνησαν την καριέρα τους από την Τρίπολη (ΓΣ Αρκαδίας) και έφτασαν να παίξουν στην κορυφαία εθνική κατηγορία (Τσουκαλάς, Γεωργακόπουλος και Γαλιώτος οι άλλοι τρεις) .

Ο Λαμπράκος έπαιξε στον Πανιώνιο έχοντας προπονητή τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς και συμπαίκτες ονόματα όπως ο Ζάρκο Πάσπαλιε, ο Φάνης Χριστοδούλου και ο Μπάιρον Ντίνκινς. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα ο Πανιώνιος τερμάτισε 3ος και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα.

Ο Λαμπράκος εξ άλλου είναι και ο πρώτος διεθνής παίκτης του Αρκαδικού μπάσκετ, καθώς μετράει 34 συμμετοχές με την εθνική εφήβων, στην οποία ήταν μέλος από τις 2 Μαΐου 1994 μέχρι τις 14 Ιουλίου 1996 σημειώνοντας συνολικά 229 πόντους, ενώ συμμετείχε και σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας τον μεγάλο Γερμανό (και σημερινό σταρ του ΝΒΑ) Ντίρκ Νοβίτσκι.

Το ατομικό ρεκόρ πόντων του Λαμπράκου με την εθνική εφήβων είναι 19 από τον αγώνα εναντίον της Ρωσίας στις 22 Ιουνίου 1996. Ο Λαμπράκος έχει ξαναφορέσει τη φανέλα του Αρκαδικού δύο φορές στο παρελθόν, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα στον Πανιώνιο, το Μίλωνα, την ΕΑ Λάρισας, τον Παπάγου, το Π. Φάληρο και τον Άλιμο.

Μιλώντας για την αγωνιστική του επιστροφή στα πάτρια εδάφη ο Γιώργος Λαμπράκος δήλωσε: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Αρκαδικού, τους προπονητές και τη διοίκηση, που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρίσκομαι στην ομάδα.
Νιώθω ιδιαίτερη χαρά, διότι μετά από πολλά χρόνια που έπαιζα στο επίπεδο της Α2 κατηγορίας, αυτή τη φορά μου δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την ομάδα της πόλης μου.
Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο μου ζητηθεί. ».

Η καλύτερη άμυνα του Αρκαδικού στην Α2

Οι 58 πόντοι που δέχεται ο Αρκαδικός είναι οι λιγότεροι στα παιχνίδια του στην Α2 κατηγορία, μετά τους 59 πόντους που δέχτηκε από την Ολυμπιάδα Πατρών στις 20 Νοεμβρίου 2010.
Ο Αρκαδικός έριξε ακόμα περισσότερο την καλύτερη του αμυντική επίδοση το προηγούμενο Σάββατο δεχόμενος μόλις 58 πόντους από τους Ίκαρους Σερρών και αξίζει να θυμηθούμε τις καλύτερες του αμυντικές επιδόσεις τα δύο χρόνια που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία:
18-12-2010: Αρκαδικός-Ίκαροι Σερρών 66-58
20-11-2010: Αρκαδικός-Ολυμπιάδα Πατρών 85-59
17-10-2009: Αρκαδικός-Παγκράτι 69-65
19-12-2009: Ηρακλής-Αρκαδικός 66-67
23-1-2010: Αρκαδικός-Αμύντας 64-66
27-3-2010: Αρκαδικός-Ερμής Λαγκαδά 78-66
24-10-2009: Αιγάλεω-Αρκαδικός 67-69
9-1-2010: Δάφνη-Αρκαδικός 67-66
16-1-2010: Αρκαδικός-ΟΦΗ 73-67

Η άμυνα στη Β’ Εθνική

Στις 16 Νοεμβρίου 2008 ο Αρκαδικός κέρδισε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης την ομάδα του Π. Φαλήρου με 93-43. Οι 43 πόντοι είναι οι λιγότεροι που δέχτηκε στη Β’ Εθνική κατηγορία και παράλληλα είναι η καλύτερη επίδοση της δεκαετίας.
16-11-2008: Π. Φάληρο-Αρκαδικός 43-93
3-5-2009: Αναγέννηση/Φλόγα-Αρκαδικός 64-68
15-3-2009: Αρκαδικός-Π. Φάληρο 114-65
11-1-2009: ΑΓΕ Χαλκιδας-Αρκαδικός 67-83

Η άμυνα στη Γ’ Εθνική

Μπορεί επιθετικά να μην ήταν στην καλύτερη μέρα, αλλά η άμυνα του ήταν αυτή που… κράτησε και χάρισε την εκτός έδρας νίκη επί του Πορφύρα με 52-49 στις 21 Οκτωβρίου 2001. Αυτή είναι η καλύτερη του επίδοση στα παιχνίδια της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
21-10-2001: Πορφύρας-Αρκαδικός 49-52
17-10-1999: Αρκαδικός-Κόροιβος 62-53
20-2-2000: Αρκαδικός-ΓΕ Αργολίδας 63-53
26-9-1999: Αρκαδικός-Απολλωνιάδα 52-54
28-11-1999: Αρκαδικός-Άμιλλα 69-55
7-1-2007: Αρκαδικός-ΠΑΟ Κρητικών 86-56
6-1-2002: Αρκαδικός-Ποσειδών Καλαμ. 66-57
3-2-2002: Αρκαδικός-Πορφύρας 55-57
30-1-2000: Κόροιβος-Αρκαδικός 57-42
10-12-2006: Αρκαδικός-Λαύριο 51-58
12-2-1006: ΑΕΚ Άργους-Αρκαδικός 58-74

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα