Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 20-12-2010

 

 

 

 
Παρατείνεται η προθεσμία για το πρόγραμμα: «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η "Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων" και ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»(ΕΠΑΝ ΙΙ), ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνουν τους υποψήφιους επενδυτές ότι με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα: «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ».

Νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 14:00.

Τα κύρια σημεία του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

1. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 200.000.000,00€ (Δημόσια Δαπάνη), το οποίο κατανέμεται κατά 70% για τις υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, κατά 20% για τις υφιστάμενες μεσαίες επιχειρήσεις και κατά 10% για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.

2. Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν από μία πρόταση:
• Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές.
• Νέες και υπό σύσταση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές.

3. Ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000,00 έως 400.000,00€ (μη περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και από 100.000,00 έως 800.000,00€ (μη περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τις μεσαίες επιχειρήσεις.

4. Το συνολικό ποσοστό ισοδύναμης Δημόσιας Χρηματοδότησης αυξάνεται στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5% και μέχρι του ορίου 50% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός του προγράμματος, το έντυπο υποβολής, καθώς και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης υπάρχουν αναρτημένα στου διαδικτυακούς τόπους: www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis και www.efepae.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ΕΦΕΠΑΕ στο τηλ: 210 6985210, τους εταίρους του και το γραφείο πληροφόρησης κοινού της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στο τηλ.: 801 11 36 300. Για το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο τηλ. 2710 227141, υπεύθυνη κα Σακελλαρίου Σοφία.

 

 

 
Ερώτηση για τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών
Ερώτηση για την ασύδοτη πρακτική των τραπεζών και την καταστρατήγηση του Ν.3869/2010 σχετικά με τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τις τράπεζες, κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μαζί με ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Σε συνέχεια της πρώτης επιστολής τους, η οποία είχε κατατεθεί στις 14.09.2010, οι 16 βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση, επισημαίνουν ότι τα πιστωτικά ιδρύματα στην ουσία καταργούν τις ευεργετικές, για τους οφειλέτες, διατάξεις με διάφορες προφάσεις, αρνούμενα, συχνά, να παραλάβουν τις αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΑΣΥΔΟΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3869/2010 ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ»

Στις 14/9/2010 κατατέθηκε ερώτηση από 7 βουλευτές σχετικά με την καταστρατήγηση του Ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τις τράπεζες.
Στην ερώτηση επισημαίναμε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα στην ουσία καταργούσαν τις ευεργετικές, για τους οφειλέτες , διατάξεις με διάφορες προφάσεις, αρνούμενα, συχνά, να παραλάβουν τις αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού. Tις περισσότερες φορές ανταποκρίνονται μόνο για να ζητήσουν πρόσθετα στοιχεία, αντιπροτείνοντας μηνιαίες δόσεις χιλιάδων ευρώ ή ΄΄αιώνια΄΄ εξυπηρέτηση του χρέους με μικρές καταβολές.

Την πρωτοφανή αυτή πρακτική, με τις τράπεζες να αγνοούν και να παραβιάζουν το νόμο που η Βουλή – με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία – ψήφισε, επιβεβαιώνει το πρόσφατο δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Δια στόματος του αρμόδιου Υφυπουργού διαπιστώνεται αδράνεια, απροθυμία και ελλιπής προετοιμασία των τραπεζών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διαδικασίας.
Παρά τις χιλιάδες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση, έχουν απαντηθεί πολύ λίγες ( ποσοστό 3% σύμφωνα με το Συνήγορο του Καταναλωτή ) , ενώ θετικά έχουν αντιμετωπιστεί μόλις 5 ( ποσοστό 0,1%) !

Ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι ενδεικτικός της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα της νομοθετικής παρέμβασης.

Στην καταστρατήγηση του Νόμου πρωταγωνιστούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, οι μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank) οι οποίες, κυρίως, τυγχάνουν και της ταμειακής διευκόλυνσης δεκάδων δις ευρώ για να αντιμετωπίσουν τη μειωμένη ρευστότητά τους, όπως υποστηρίζουν.

Επειδή η δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών το 2011 θα καταστεί αντικειμενικά δυσκολότερη για τους χιλιάδες οφειλέτες
Επειδή τα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία διευκολύνονται από την κυβέρνηση στην προσπάθεια σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσα από την παροχή ρευστότητας με ευνοϊκούς όρους, πρέπει να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες
Επειδή οι τράπεζες οφείλουν να εφαρμόζουν το Νόμο χωρίς να ανακαλύπτουν τρόπους καταστρατήγησης και αποφυγής του, καταφεύγοντας για μια ακόμα φορά σε εναρμονισμένες πρακτικές
Επειδή η πλειονότητα των αιτήσεων περιλαμβάνει ρεαλιστικές, ικανοποιητικές και συμφέρουσες για τα πιστωτικά ιδρύματα προτάσεις με βάση τις δυνατότητες των οφειλετών
Επειδή τις περισσότερες από αυτές τις διαπιστώσεις προσυπογράφει με την ανακοίνωσή του στις 16/12/2010 το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή)

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1. Με ποιο τρόπο σκέφτεται να υποχρεώσει τα τραπεζικά ιδρύματα να εφαρμόσουν το νόμο που ανακουφίζει χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά
2. Αν προτίθεται να προβεί σε συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση με αυστηρές κυρώσεις, ώστε να καταπολεμήσει τις εναρμονισμένες πρακτικές που υιοθετούν τα πιστωτικά ιδρύματα για να αποτρέψουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό
3. Αν η τήρηση του Ν. 3869/2010 θα αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

 

 

 
Χριστουγεννιάτικη γιορτή ΣΑΟΟ
Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 8:30μ.μ. ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων σας καλεί στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του.

Τα γραφεία του ΣΑΟΟ είναι Μητροπολίτου Δανιήλ 2γ και το τηλέφωνο 2710 234980

 

 

 
Προτάσεις Αγωνιστικής Συνεργασίας για τη λειτουργία του Περιφ. Συμβουλίου
ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣ
τον κ. Πέτρο Τατούλη
τον κ. Δημήτρη Δράκο
τον κ. Νίκο Γόντικα
τον κ. Λάμπρο Μπούκλη
τους κ.κ. αντιπεριφερειάρχες και
τους κ.κ. περιφερειακούς συμβούλους

Κύριε Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για την αναβάθμιση και δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και θα θέλαμε να τοποθετηθείτε επί αυτών.
Εισαγωγικά θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι σταθερός μας στόχος θα είναι η αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η ενίσχυση του λαϊκού και κοινωνικού ελέγχου και η συμμετοχή των πολιτών και των φορέων. Το σύνθημά μας είναι «δημοκρατία και διαφάνεια παντού».
Οι συγκεκριμένες μας προτάσεις είναι: Περισσότερα...

 

 

 
Δηλώσεις Βλάχου για το παιχνίδι Κυπέλλου
Μιλώντας για το παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε σήμερα: «Αν θέλαμε να αποφύγουμε κάποιες ομάδες στη συγκεκριμένη φάση του κυπέλλου, μία από αυτές είναι σίγουρα ο Πρωταθλητής Χειμώνα Ολυμπιακός.

Αυτό όμως δεν αποτελεί εμπόδιο να ονειρευόμαστε και να φιλοδοξούμε. Τα παιχνίδια αυτά αποτελούν πρόκληση για όλους τους ποδοσφαιριστές και με τη συμπεριφορά τους, όλοι οι παίκτες της ομάδας μου δείχνουν διάθεση για να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο σεβασμός είναι δεδομένος για τον αντίπαλο μας και πιστεύω πώς όλοι οι παίκτες μας θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους εαυτούς τους και την ομάδα.»

Το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας συνεχίστηκε σήμερα το πρωί με τον Βαγγέλη Βλάχο να δίνει βάρος στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο παιχνίδι Κυπέλλου.

Η προετοιμασία του Αστέρα θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί (11.00 π.μ.) και αμέσως μετά την προπόνηση ο Βαγγέλης Βλάχος θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι της Τετάρτης.

 

 

 
Την Τετάρτη ο Αρκαδικός στο Μετς
Μπορεί το παιχνίδι με τους Ίκαρους Σερρών να ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για το 2010, αλλά οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αρκαδικού δεν έχουν τελειώσει ακόμα για τη χρονιά, καθώς την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Την Τετάρτη λοιπόν, ο Αρκαδικός παίζει στο Μετς (17.30) με το Παγκράτι και ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης επιστρέφει σε ένα γήπεδο γνώριμό του και θα βρεθεί απέναντι σε μία ομάδα που έχει κοουτσάρει για περίπου μία δεκαετία σε όλα τα τμήματα.

Εκτός του Γιάννη Σμυρνιώτη, υπάρχει ακόμα ένα κεντρικό σημείο αναφοράς σε αυτό το παιχνίδι και αυτός δεν είναι άλλος από τον Θόδωρο Τσιότρα που πέρσι αγωνιζόταν στο Παγκράτι, ενώ φέτος φοράει τη φανέλα του Αρκαδικού.

Στον αντίποδα, ο Αρκαδικός θα βρει απέναντι του δύο πρώην παίκτες του, τον Μπάμπη Σκουζή και τον Σάββα Τζουγκαράκη, που μετά από δύο χρόνια και ένα αντίστοιχα στην Τρίπολη θα είναι την Τετάρτη «οικοδεσπότες» ως παίκτες του Παγκρατίου.

Λύθηκε η συνεργασία με Κάντιτς

Η διοίκηση του Αρκαδικού ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον Ντέμιαν Κάντιτς. Η διοίκηση του Αρκαδικού ευχαριστεί τον παίκτη για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Σωκρ. Γκιζογιάννης: «Η ομάδα είναι οικογένεια»

Ο Σωκράτης Γκιζογιάννης είναι η τελευταία μεταγραφή του Αρκαδικού στην προσπάθεια να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ομάδα στην περιφέρεια. Ο 28χρονος γκάρντ λίγο μετά την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αρκαδικού.

«Από την πρώτη στιγμή με συγκίνησαν οι προσπάθειες των ανθρώπων του Αρκαδικού, με τράβηξαν τα λόγια τους. Είναι δύσκολο σε τέτοιες εποχές να βρίσκεις μία ομάδα τόσο οργανωμένη, τόσο περιποιημένη, να ξέρεις ότι ισχύουν αυτά που σου λέει «Αυτά μπορώ, αυτά θα κάνω» Συνήθως όλοι πάνε με τα λόγια. Αυτό με τράβηξε στον Αρκαδικό.

Οι στόχοι μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αρκαδικό, να εκπληρώσει τους δικούς της στόχους. Πρέπει να εγκλιματιστώ λίγο τις επόμενες μέρες, να δω κάποια πράγματα, αλλά πιστεύω πώς μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Βρίσκω δύο πρώην συμπαίκτες μου εδώ, τον Γιάννη Προδρόμου και τον Γιάννη Αντωνιάδη. Σίγουρα παίζει ρόλο. Με τα παιδιά γνωριζόμαστε όλοι. Έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές. Θεωρείς ότι η ομάδα πρέπει να είναι οικογένεια.

Καλούμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Είναι το σημαντικότερο σε μία ομάδα. Είναι ο 6ος παίκτης. Σίγουρα πρέπει να ενισχύσει την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι του Αρκαδικού και σίγουρα μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο».

Ο Γκιζογιάννης πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο νικηφόρο παιχνίδι του Αρκαδικού με τους Ίκαρους Σερρών, παίζοντας για 3:20, ενώ σίγουρα στις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας θα πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Γιαν. Σμυρνιώτης: «Η άμυνα καθοριστικό στοιχείο»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τους Ίκαρους Σερρών μίλησε ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης στους εκπροσώπους του Τύπου. Τα κυριότερα σημεία είναι τα παρακάτω:
«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πάνω από όλα είναι ότι τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι ήταν ένα παιχνίδι το οποίο μετά από όλα όσα έχουν τραβήξει τον τελευταίο καιρό, ήταν καθοριστικό για την πορεία της ομάδας. Πέρα από τα υπόλοιπα και το μπασκετικό κομμάτι, ότι είχαμε σχεδιάσει στην άμυνα και στην επίθεση, πιο πολύ εστιάσαμε στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Το μόνο που είπα στα παιδιά ήταν ότι πρέπει να πάρουμε το ματς και να κάνει ο καθένας τον ρόλο του. Ήταν πολύ σημαντικό ειδικά στην άμυνα που ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι, γιατί το να περιορίζεις μια τέτοια ομάδα στους 58 πόντους, με τέτοιους έμπειρους παίχτες που τα τελευταία χρόνια είναι πρώτοι σκόρερ στην Α2, νομίζω ότι είναι πραγματικά κάτι πολύ σημαντικό.

Ήταν το καθοριστικό σημείο για εμένα στο παιχνίδι. Επιθετικά ήταν σίγουρο ότι δεν ήμασταν έτοιμοι, όλες αυτές οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, αποχώρησε ο Κάντιτς, αναγκάστηκε ο Αντωνιάδης να παίξει «4» που ειλικρινά πρώτη φορά το έκανε στο παιχνίδι και λίγο στην τελευταία προπόνηση. Σίγουρα υπάρχει τεράστια διαφορά από την προπόνηση στον αγώνα, παρόλα αυτά βρήκαμε λύσεις.

Εκείνο που μας έλειπε πιο πολύ ήταν ότι πήραμε περισσότερη δύναμη ψυχολογικά από την άμυνα και προσπαθούσαμε όσο μπορούσαμε να βγάλουμε φάσεις στην επίθεση. Είναι πάρα πολύ σημαντική νίκη. Θέλω να δώσω ειλικρινά συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Ήταν κάτι πολύ μεγάλο, θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους, στους συνεργάτες μου, στην διοίκηση, γιατί πραγματικά το να πρέπει να πάρεις αποφάσεις τόσο γρήγορα, τόσο βιαστικά και να προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο, πραγματικά χρειάζεται και κότσια και εμπειρία και όλα.

Είμαστε κι εμείς μέρος του παιχνιδιού. Έχουμε το δικό μας μυαλό, τη δική μας συγκέντρωση, νομίζω ότι από τον πάγκο μπορέσαμε και τραβήξαμε μαζί μας τον κόσμο, είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά σε κάποιες φάσεις ήταν πάρα πολύ κοντά μας και είναι σημαντικό κομμάτι, γιατί αυτά τα παιδιά χρειάζονται με την καλή έννοια την ένταση του κόσμου, επειδή τα περισσότερα παιδιά είναι 22-23 χρονών. Δίνοντας τους τόσο βάρος σε μερικά πράγματα στο να κερδίσουν και να παίξουν καλύτερα χρειάζονται σίγουρα κάποιον να τους παροτρύνει και αυτός είναι ο κόσμος.

Ήταν σίγουρα ξέσπασμα στο τέλος του παιχνιδιού. Όλο αυτόν τον καιρό έχοντας πολύ μεγάλη ένταση πιο πολύ ψυχολογική, γιατί πέρα από την προπόνηση προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε, δεν ήταν τόσο εύκολο. Είχαμε στο μυαλό μας ποιον παίκτη θα φέρουμε, με ποιον θα μιλήσουμε. Είδαμε σε ένα διάστημα ούτε καν έξι ημερών, ένας παίκτης ήρθε, έφυγε το ίδιο βράδυ, ήρθε κάποιος άλλος, έφυγε ο Κάντιτς, όλα αυτά στοιχίζουν στην ομάδα, στοιχίζουν και ψυχολογικά και νομίζω ότι ο πανηγυρισμός της τελευταίας στιγμής ήταν αυτός που μας βγήκε από την μεγάλη ένταση που τραβήξαμε τον τελευταίο καιρό.

Απλά νομίζω ότι τώρα θα συγκεντρωθούμε. Αυτή είναι η ομάδα, συν μια προσθήκη που είναι κοντά και νομίζω ότι μπορώ να το πω, με τον Γιώργο τον Λαμπράκο από αύριο στην προπόνηση. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και για τον ίδιο και για την πόλη, προκειμένου να μας βοηθήσει όσο γίνεται, γιατί σίγουρα χρειαζόμαστε λίγο καλύτερη προπόνηση, μετά τον τραυματισμό του Νεοφυτίδη που ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι να επανέλθει σύντομα, αλλά σίγουρα μας χρειάζονται όλοι. Κανένας δεν περισσεύει σε καμία θέση.

Τώρα όμως που ηρεμήσαμε όλοι και ξέρουμε ότι αυτή είναι η ομάδα, νομίζω ότι όλοι θα βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα, θα δουλέψουμε και στις γιορτές, τα Χριστούγεννα και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Νομίζω ότι από αυτό που είδα από την ομάδα, πέρα από το αμυντικό κομμάτι, ψυχολογικά την ξέρω καλά, θεωρώ ότι κάτι σαν να άλλαξε στην ομάδα προς το καλύτερο. Το λέω αυτό γιατί ο ερχομός του Γκιζογιάννη που είναι πάρα πολύ σοβαρό παιδί, με μεγάλη εμπειρία σίγουρα, θα μας βοηθήσει σ' αυτό το κομμάτι και ελπίζω και εύχομαι να είναι ένα από τα παιχνίδια τα οποία παρόλο που είναι εκτός έδρας, θα μας βοηθήσουν να παίξουμε σαφώς καλύτερα.

Βλέπουμε όλοι ότι η διαφορά στα εκτός έδρας παιχνίδια σε θέμα απόδοσης είναι τεράστια. Καθημερινά δουλεύουμε όλοι στην ψυχολογία των παικτών και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο λόγω ηλικίας. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί. Ελπίζω να είναι μια κακή παρένθεση τα εκτός έδρας παιχνίδια, και δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάμε να κερδίσουμε στο Παγκράτι. Σίγουρα θα το επιδιώξουμε, σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, απλά να σταματήσουμε το κακό σερί των εκτός έδρας εμφανίσεων.

Θέλω και περιμένω από την ομάδα να πάμε έξω να παλέψουμε, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αν είναι να χάσουμε, δεν έγινε κάτι για εμάς, σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι όμως και για τώρα και για την συνέχεια»


 

 

Τα στατιστικά της Α2 κατηγορίας
Πέντε παίκτες του Αρκαδικού στα ΤΟΡ-10

Ο Αρκαδικός έχει πέντε παίκτες στα ΤΟΡ-10 των στατιστικών κατηγοριών, με τον Βασίλη Γιαννουλάκο να είναι αυτός που ξεχωρίζει μετά την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχοντας παρουσία σε τρία!

Αναλυτικά οι παίκτες του Αρκαδικού που συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 της Α2 κατηγορίας μετά τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

- Ο Βασίλης Γιαννουλάκος είναι 3ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex με 0.686, 9ος στην ευστοχία διπόντων με 23/38 (61%) και 10ος ριμπάουντερ με 48
- Ο Δημήτρης Κατιάκος είναι 3ος στην ευστοχία των ελευθέρων βολών με 33/37 (89%) και 10ος στα κοψίματα με 4.
- Ο Γιώργος Μπρόζος είναι 9ος στην οικονομία με 21 βαθμούς και 5ος στα κοψίματα με 6.
- Ο Γιάννης Προδρόμου είναι 7ος στα κλεψίματα με 10 (1,4 μο)
- Ο Μύρωνας Παπαδάκης είναι 8ος στα κλεψίματα με 10 (1,4 μο)

Αναλυτικά οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών μετά τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 έχουν ως εξής:

Σκόρερς
1. Αργυρόπουλος 124 (Απόλλων)
2. Μίχαλος 121 (Παγκράτι)
3. Γιαννακόπ. 119 (Λαύριο)

Τρίποντα
1. Κακλαμάνος 24 (Ελευσίνα)
2. Κυριακόπουλος 19 (ΑΓΟΡ)
3. Ράλλης 17 (Ερμής Λαγκαδά)

Ριμπάουντ
1. Καρτέλο 65 (ΑΕΚ Άργους)
2. Κοσάνοβιτς 58 (Κόροιβος)
3. Αμάτο 58 (Ν. Ήστ)
10. Γιαννουλάκος 48 (Αρκαδικός)

Ασίστς
1. Κυριακόπουλος 33 (ΑΓΟΡ)
2. Νίκου 33 (Ελευσίνα)
3. Ζούπας 32 (Αμύντας)

Κλεψίματα
1. Ν. Μακρής 15 (Ολυμπιάδα)
2. Ζούπας 14 (Αμύντας)
3. Γιαννακόπ. 12 (Λαύριο)
7. Προδρόμου 10 (Αρκαδικός)
8. Παπαδάκης 10 (Αρκαδικός)

Κοψίματα
1. Καρτέλο 16 (ΑΕΚ Άργους)
2. Πάντελιτς 14 (Απόλλων Πατρών)
3. Γιοβάνοβιτς 12 (ΚΑΟΔ)
5. Μπρόζος 6 (Αρκαδικός)
10. Κατιάκος 4 (Αρκαδικός)

Παίκτης-Οικονομία
1. Σουρλής 33 (ΚΑΟΔ)
2. Ζούπας 30 (Αμύντας)
3. Κούμουλος 25 (ΑΓΟΡ)
4. Κυριακόπουλος 25 (ΑΓΟΡ)
5. Νίκου 25 (Ελευσίνα)
9. Μπρόζος 21 (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 1π.
1. Ψυλέας 23/24 96% (Λαύριο)
2. Καμπερίδης 20/22 91% (Ίκαροι Σερρών)
3. Κατιάκος 33/37 89% (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 2π.
1. Κοσάνοβιτς 34/48 71% (Κόροιβος)
2. Μαχαίρας 35/51 69% (Παγκράτι)
3. Καρτέλο 29/43 67% (ΑΕΚ Άργους)
9. Γιαννουλάκος 23/38 61% (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 3π.
1. Μάρτζος 9/16 56% (Ελευσίνα)
2. Ράλλης 17/31 55% (Ερμής Λαγκαδά)
3. Βασιλόπουλος 14/29 48% (Παγκράτι)

Σύστημα αξιολόγησης Tendex
1. Καρτέλο 0.733 (ΑΕΚ Άργους)
2. Ψαθάς 0.715 (Απόλλων Πατρών)
3. Γιαννουλάκος 0.686 (Αρκαδικός)

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα