Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 19-12-2010

 

 

 

 

 
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης που περιελάμβαναν τη θεατρική παράσταση, με τίτλο «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων», μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενες, με πρωταγωνιστές Λυκόπουλα, Προσκόπους και Ανιχνευτές του Συστήματός μας καθώς και την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Προσκοπική Εορταγορά την οποία προετοίμασαν μέλη του Συστήματος και η Επιστροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης με φαντασία, όρεξη και καλόγουστες κατασκευές.

Στην εκδήλωση παρεβρέθησαν φίλοι και παλιά μέλη του Συστήματος, γονείς, μέλη του Τοπικού Τμήματος Οδηγισμού Τρίπολης αλλά και απλοί πολίτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν την όμορφη παράσταση που με κόπο και μεράκι προετοίμασαν τα παιδιά. Η εκδήλωση έκλεισε με έναν σύντομο Χριστουγεννιάτικο χαιρετισμό από τον Αρχηγό Συστήματος, Βασίλη Παπαδημητρίου και το κοινό να αποδίδει ένα θερμό χειροκρότημα σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία και την συμπαράστασή σας στο έργο μας και σας ευχόμαστε να έχετε καλές και χαρούμενες γιορτές!

3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης

>> Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

 

 
Ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη. Πανιώνιος-Αστέρας 0-0
Ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα σε παιχνίδι εκτός έδρας πήρε ο Αστέρας, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Αστέρας πλέον μετράει 12 βαθμούς στα παιχνίδια εκτός έδρας, που είναι μία από τις μεγαλύτερες συγκομιδές βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν στην μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ο Αράς κατάφερνε να σκοράρει στο 27ο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού, ο Κρις βγήκε στην κόντρα, πέρασε εξαιρετική πάσα στον Αράς ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο τετ-α-τετ με τον Μάχο, που από την πλευρά του κράτησε απαραβίαστη την εστία του αποκρούοντας το σουτ του Αλγερινού ποδοσφαιριστή. Τρία λεπτά νωρίτερα, καλοχτυπημένο φάουλ του Ροτζέριο από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοση του στη συνέχεια και είχε δύο καλές στιγμές με τον Μπάλαμπαν. Στο 30’ το σουτ του Μπάλαμπαν απέκρουσε εύκολα ο Ντεγκρά και πέντε λεπτά αργότερα, απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν αναγκάζει τον Ντεγκρά να αποκρούσει, ενώ στη συνέχεια της φάσης η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Αστέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις καλύτερες ευκαιρίες. Στη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, το σουτ του Ουντότζι έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάχο, ενώ στο 80’ μετά από σέντρα του Καρέρα, η κεφαλιά του Ουντότζι έφυγε κόρνερ μετά από την παρέμβαση των αμυντικών του Πανιωνίου. Στο 84’ δυνατό σουτ του Μπαστία από μακριά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Από την πλευρά του ο Πανιώνιος σε αυτό το διάστημα είχε τρία καλά σουτ, με τον Λάτκα στο 61’ τον Μπάλαμπαν στο 66’ και στο 88’ τα οποία απέκρουσε εύκολα ο Ντεγκρά.

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Πανιώνιος: Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα (75' Οκράκο), Μπάλαμπαν, Κούκετς (58' Σκούρτης), Γουνδουλάκης, Σάμαρης (67' Βαρό), Σιόβας, Αναστασόπουλος, Κοντοές, Τσότσαλιτς.
Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Φυτανίδης, Μπαστία, Λαδάκης, Κρις (70' Κερ), Αράς (46' Καρέρα), Ροτζέριο (82' Φορτούνης), Ουντότζι.

Μεγάλη νίκη στην Κρήτη
Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 1-3 (0-3)


Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, η εφηβική ομάδα (Κ-17) του Αστέρα κέρδισε στην Κρήτη τον Εργοτέλη με 3-1 χάρη σε τέρματα των Τογρού (4’), Γκαιδατζή (20’), Φασούλης (28’). Για τον Εργοτέλη μείωσε στο 75' ο Μερτίρι. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Αστέρα έφτασε τους 19 βαθμούς και είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εργοτέλης: Κεκρέζι, Ανυφαντάκης (46' Λαμπότι), Σάλιακας (82' Τσιριντάνης), Μπαϊόνι, Ανδρεαδάκης, Καλπακίδης, Φοβάκης, Παντελάκης (82' Δουλγεράκης), Κωνσταντίνου, Πήλιος, Τσίτας (46' Μερτίρι).
Αστέρας: Λαδάς, Κλαπής (80' Σβίγγος), Λυμπέρης, Γκίτζιας, Προύντζος (75' Κουτρουμάνος), Νικολίτσας, Κατσαρός (74' Ντινιωτάκης), Φασούλης (79' Κατσαρός), Γκαϊδατζής, Τογρού (76' Αρώνης), Βαλκάνος.

Δεν τα κατάφεραν οι νέοι
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-1


Δεν τα κατάφερε η ομάδα Νέων (Κ-20) του Αστέρα Τρίπολης και ηττήθηκε από τον Πανιώνιο με 3-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Σμυρλή στο 18ο λεπτό, ενώ ισοφάρισε ο Αστέρας με τον Πετρούση λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου.
Ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σταυροθανασόπουλου στο 48’, ενώ το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε με γκολ του Βούζα στο 51'.
Πανιώνιος: Ανέστης, Σπυρόπουλος, Κούρος (Νάκος 82'), Γκέζο, Ζυγογιάννης, Βούζας, Ντούνιν (85' Χατζησάββας), Τσουβαλτσίδης, Σμυρλής (88' Πολλάλης), Βλάχος, Σταυροθανασσόπουλος.
Αστέρας Τρίπολης: Γιαννακόπουλος, Κολιός, Πετρούσης, Ζώης, Ποτήρης (67' Ριμκεβίτσιους), Σκόνδρας, Σαραντόπουλος (57' Διαμαντόπουλος), Κουρμπέλης (63' Τζουμάκας), Ιβάνοφ, Καράμπελας, Αποστολίδης.

Ξέρετε ότι…
- Ο Βλάντισλαβ Ιβάνοφ και ο Αρτούρας Ριμκεβίτσιους για δεύτερη στη σειρά εβδομάδα αγωνίστηκαν με την ομάδα νέων του Αστέρα, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, αφού έχουν μείνει πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Ο Ιβάνοφ έπαιξε σε όλο το παιχνίδι, ενώ ο Ριμκεβίτσιους πέρασε στο 67ο λεπτό.
- Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Αστέρας παίρνει θετικό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο, μετά την περσινή νίκη με 3-1.
- Για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι λήγει παιχνίδι του Αστέρα 0-0 μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
- Ο Αντριάν Μπαστία και ο Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο είναι οι δύο παίκτες του Αστέρα που έχουν σκοράρει στα παιχνίδια της Τρίπολης. Ο πρώτος με την Ξάνθη και ο δεύτερος με τον Ατρόμητο, ενώ κοινό χαρακτηριστικό των δύο τερμάτων του Αστέρα είναι πώς σημειώθηκαν με κεφαλιά!

- Επόμενο παιχνίδι του Αστέρα στη Σούπερ Λιγκ, είναι αυτό στην Τρίπολη με τον Εργοτέλη στις 5 Ιανουαρίου.


 

 

Αρκαδικός-Ίκαροι Σερρών 66-58 (27-25)
Με όπλο την άμυνα συνεχίστηκε η παράδοση…

Με όπλο του την πολύ καλή άμυνα, ο Αρκαδικός επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 66-58 τους Ίκαρους Σερρών διατηρώντας… απόρθητη την έδρα του για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι.
Παράλληλα, συνεχίστηκε για τρίτο χρόνο η παράδοση να κερδίζει ο Αρκαδικός στα παιχνίδια της Τρίπολης τους Ίκαρους (79-72, 70-69 τις προηγούμενες χρονιές).

Οι Ίκαροι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν (0-6, 2-12, 7-14), αλλά κάπου εκεί άρχισαν να… αφυπνίζονται οι παίκτες του Αρκαδικού και να μπαίνουν με τη σειρά τους δυνατά στη διεκδίκηση του αγώνα. Λίγο πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος ισοφάρισαν σε 14-14, αλλά με καλάθι του Τοπούζη οι Ίκαροι προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο 14-16.

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν διεκδικεί ποιοτικές δάφνες, αλλά το σημαντικό είναι πώς ο Αρκαδικός κατάφερε να κρατήσει χαμηλά την παραγωγικότητα των φιλοξενουμένων, που σημείωσαν συνολικά εννέα πόντους σε αυτό το διάστημα, να προηγηθεί αρχικά 22-21 και να πάει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με +2 (27-25).

Το επί μέρους σκορ 14-4 στο τρίτο δεκάλεπτο, από το 29-29 στο 43-33 έφερε διαφορά δέκα πόντων υπέρ του Αρκαδικού. Σε αυτό το σημείο οι παίκτες του, βρήκαν λύσεις στην επίθεση, ενώ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχε δημιουργηθεί… παράσταση νίκης παρά τη μικρή διαφορά των επτά πόντων (45-38).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Ίκαροι έκαναν την αντεπίθεση τους, μείωσαν στους δύο πόντους (48-46), αλλά μέχρι εκεί ήταν η διεκδίκηση του αγώνα. Ένα 5-0 του Αρκαδικού έφερε τη διαφορά και πάλι στους επτά πόντους (53-46), την οποία κράτησε σχετικά εύκολα μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού έχοντας περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση.
Με τον Αρκαδικό αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο νεοαποκτηθέντας Σωκράτης Γκιζογιάννης.

Διαιτητές: Παντελίδης, Τζιμογιάννης, Δημόπουλος
Δεκάλεπτα: 14-16, 27-25, 45-38, 66-58
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τσιότρας 5 (1), Γκιζογιάννης, Παπαδάκης 15 (1), Αντωνιάδης 9 (1), Κόκκαλης 12 (2), Προδρόμου 2, Μπρόζος 8 (1), Μόρφης 6, Γιαννουλάκος 4, Κατιάκος 5 (1)
Ίκαροι Σερρών (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 2, Τέρπος, Τότσιος 11, Κουκάς 2, Συμεωνίδης 4, Κακαρούδης 13 (1), Ιωσηφίδης, Παβλίσεβιτς 14, Βοϊβατόπουλος, Τοπούζης 12.

 

 

 
Το περιβαλλοντικό παιχνίδι Planetbook διατίθεται στα σχολεία όλης της χώρας
Η Vodafone και το Κ.Ε.Α.Ν. επεκτείνουν τη συνεργασία τους για τη διάθεση του Planetbook σε σχολεία όλης της χώρας

Το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook, που δημιούργησε το K.E.A.N. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) με τη στήριξη της Vodafone, διατίθεται πλέον σε σχολεία όλης της χώρας.

Το Planetbook απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους και έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων μας σε περιβαλλοντικά θέματα συνδυάζοντας με δημιουργικό τρόπο την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την ψυχαγωγία.

Διανέμεται δωρεάν στις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων από το Κ.Ε.Α.Ν., ενώ μέχρι σήμερα έχει διατεθεί σε περισσότερα από 150 σχολεία της χώρας. Επιπρόσθετα, το παιχνίδι έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 10,000 παιδιά μέσα από ένα πλήθος εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με θέμα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Στο Planetbook συμμετέχουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace, WWF, ΑΡΧΕΛΩΝ, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαϊκή Έκφραση, ενώ η φιλοσοφία του παιχνιδιού αφορά στην προώθηση και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις και εκστρατείες, καθώς και τη συμμετοχή τους σε οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Η συμμετοχή της Vodafone στη δημιουργία του Planetbook υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυδιάστατου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, με κύριους άξονες την περιβαλλοντική διαχείριση και την ανάπτυξη και επιμόρφωση των παιδιών.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα