Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 16-12-2010

 

 

 

 
Μεγάλη επιτυχία και ευρύτατη συμμετοχή στην Απεργία της 15ης Δεκεμβρίου
Η ελπίδα ξαναγύρισε στον κόσμο της εργασίας
Τυφλές και απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ!

Ευρύτατη συμμετοχή υπήρξε στις εργατικές κινητοποιήσεις της 15ης Δεκεμβρίου, πράγμα που δείχνει τη θέληση του κόσμου της μισθωτής εργασίας να αντισταθεί στην κλιμακούμενη λεηλασία κυβέρνησης -τρόικας και να ανοίξει μια νέα ελπίδα για τη χώρα.
Επιτυχημένες υπήρξαν οι εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συγκέντρωση και η πορεία στην Αθήνα.

Η πανεργατική κινητοποίηση και η πορεία στην Τρίπολη ήταν πιο μαζική από άλλες φορές αλλά αρκετά μακριά από τις ανάγκες των καιρών. Ο αγώνας συνεχίζεται...

Είναι τραγικό ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, προφανώς με κυβερνητικές εντολές και κατευθύνσεις, αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη προκλητικότητα και με τη λογική της «μηδενικής ανοχής» το εργατικό λαϊκό ποτάμι ιδιαίτερα της Αθήνας.

Αντίστοιχα στην Τρίπολη παρατηρήθηκε «αυξημένο ενδιαφέρον» των Τοπικών Υπηρεσιών της Αστυνομίας όπου άνδρες με πολιτικά βρέθηκαν σε κάποια σημεία ακόμη και στην πορεία και στην Αγροτική Τράπεζα.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και πρακτικές αστυνομικής πρόκλησης και τρομοκράτησης και θα συναντήσουν την άμεση και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων και του συνδ. κινήματος.

Όσο και αν η κυβέρνηση δεν ήθελε να αναδειχθεί το ειρηνικό, ενωτικό και αγωνιστικό εργατικό μήνυμα αντίστασης κι ελπίδας, της 15ης Δεκεμβρίου δεν τα κατάφερε.
Η εργαζόμενη Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα του «καναπέ» και της απάθειας.
Η εργατική κινητοποίηση θα επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις και θα αναδειχθεί ως αφετηρία νέων μεγάλων, ενωτικών, ταξικών αγώνων ανατροπής και νέας προοπτικής για τους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία.

Αυτή την ώρα γίνεται απόλυτα επιτακτική η ανάγκη να δοθεί συνέχεια αγωνιστικών κινητοποιήσεων από το συνδ. κίνημα με διάφορες μορφές και με συντεταγμένες απεργιακές μάχες στις ΔΕΚΟ και σε άλλους χώρους και κλάδους, που μπορούν να δράσουν με αποτελεσματικό τρόπο σε πλήρη σύμπλευση με το ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα των εργαζομένων. Για να καταργήσουμε το μνημόνιο και τις πολιτικές του. Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία, στο μισθό, στα κοινωνικά αγαθά για εμάς και τα παιδιά μας.

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το ΕΚΑ για ΑΤΕ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πρωτοφανή αντεργατική, αυταρχική ενέργεια του Διευθυντή του Τοπικού Καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας να κλείσει την πόρτα σε κλιμάκιο της Διοίκησης του Ε.Κ.Αρκαδίας με την ολοκλήρωση της χθεσινής πορείας.

Σκοπός της επίσκεψης της αντιπροσωπεία του Ε.Κ.Αρκαδίας στο Κατάστημα ήταν να συζητήσει με τους εργαζόμενους που εργάζονταν κάτι που είχαμε πράξει προηγουμένως και στα Καταστήματα της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς.

Η διακοπή για 2 ώρες της λειτουργίας του καταστήματος σε μέρα Απεργίας και ο εγκλωβισμός σε κατάσταση ομηρίας όχι μόνο όσων εργάζονταν αλλά και αρκετών πελατών δείχνει όχι μόνο την αυταρχική, ιδιοκτησιακή λογική του εν λόγω Διευθυντή και της Διοίκησης της ΑΤΕ αλλά και την ταύτιση τους με τις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - Τρόικας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να βάλει φραγμούς στη επικοινωνία με τους εργαζομένους και να παρεμποδίσει την συνδικαλιστική μας δράση όπως αρκετοί κύκλοι επιθυμούν.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Αρκαδίας στο πλαίσιο της γενικότερης αγωνιστικής της παρέμβασης ενάντια στις αντεργατικές επιλογές Κυβέρνησης - Τρόικας - ΔΝΤ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΑΤΕ ενάντια στις περικοπές μισθών, εργασιακών δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση και το ξεπούλημα της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διοίκηση ΑΤΕ - ΓΣΣΕ - ΟΤΟΕ – ΣΕΑΤΕ - Μ.Μ.Ε

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας

 

 

 
ΨΗΦΙΣΜΑ Απεργιακής Συγκέντρωσης
Εμείς οι εργαζόμενοι του Ν. Αρκαδίας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2010 σε Απεργιακή Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης, αφού ακούσαμε τους ομιλητές αποφασίσαμε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Εκφράζουμε την ριζική μας αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια για την μείωση των μισθών, την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Το «Μνημόνιο No 2 και 3» είναι ακόμα πιο βίαια και σκληρά σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Αφορούν την πλέον επιθετική ανασυγκρότηση του κεφαλαίου και την πιο βίαια αναδιανομή του πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Με εργαλείο έναν ανάλγητο και ταξικό προϋπολογισμό στη βάση των υποδείξεων και εντολών της Τρόικας, η κυβέρνηση:

- Καταστρέφει και εμπορευματοποιεί τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά: Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια και προστασία, Δημόσιες συγκοινωνίες, Ενέργεια, και Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθώντας µια πορεία οριστικής κατεδάφισής τους.

- Σπρώχνει τους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ελεύθερη πτώση, διαλύει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θεσμοθετεί παντού την εργασιακή ζούγκλα των ατομικών Συμβάσεων, των μηδενικών εργασιακών δικαιωμάτων και της φτωχοποίησης των εργαζομένων.

- Διαλύει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις οργανώσεις του, καταλύει δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν µε αίμα και αγώνες και γυρνά το κοινωνικό ρολόι 100 χρόνια πίσω.

Αυτή η πολιτική έρχεται για να μείνει χρόνια. Η επιμήκυνση της αποπληρωμής δανείου µε νέα υψηλότερα επιτόκια, συνοδεύεται από τη μόνιμη και συνεχή εφαρμογή µνηµονιακών μέτρων για δεκαετίες.

Κυβέρνηση και Τρόικα βάζουν στο γύψο της φτώχειας και της ανέχειας τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.

Παλεύουμε για τη συνολική ανατροπή του Μνημονίου, την αποδέσμευση της χώρας μας από το νεοφιλελεύθερο µηχανισμό στήριξης, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε όφελος του λαού και των εργαζομένων. Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, την εργασία, στο μισθό, στα κοινωνικά αγαθά για εμάς και τα παιδιά μας.

Αντιδρούμε στο πολυνομοσχέδιο σαρωτικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων που επέβαλε η Τρόϊκα και υλοποιεί η κυβέρνηση και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες που φορτώνει τα βάρη της κρίσης ξανά στους εργαζόμενους, μιας και καταργεί βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την πρόταση που αφορά στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Λέμε ΟΧΙ στην εκθεμελίωση του συστήματος των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Λέμε ΟΧΙ στη μονόπλευρη λιτότητα και στις αντεργατικές πολιτικές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Απόλυτο σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων του Ν. 1876/90

Σταθερή και πλήρη εργασία, με πλήρη δικαιώματα για όλους. Διατήρηση των θέσεων εργασίας και όχι απολύσεις.

Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και αύξησής του στο 80% του κατώτατου μισθού.

Ενίσχυση του εισοδήματος, ειδικά των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Την κυβέρνηση να αλλάξει η πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο και να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της χώρας και των εργαζομένων.

Τους βουλευτές του Νομού μας να πουν ΟΧΙ στις αντεργατικές πολιτικές. Να συμπεριφερθούν ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως διεκπεραιωτές των εντολών του ΔΝΤ.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Τη Διοίκηση του Ε.Κ. Αρκαδίας να στείλει το παρόν ψήφισμα στους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, τα κόμματα, τη Γ.Σ.Ε.Ε, Α.Δ.Ε.Δ.Υ και να το δημοσιεύσει στον Τύπο.

 

 

 
Συνάντηση Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με το νέο Δήμαρχο και τους επικεφαλής...
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις Δημοτικές εκλογές 2010, το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης, συναντήθηκε με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και παρουσίασε τις προτάσεις του Συλλόγου για την ανάπτυξη της πόλης μας.
Είχαμε εκφράσει τότε την επιθυμία μας, να επαναλάβουμε μια ενιαία συνάντηση, με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Τρίπολης και τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών παρατάξεων που θα εκπροσωπούνται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Πιστεύουμε ότι οι συναντήσεις μετά τις εκλογές έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις συναντήσεις πριν τις εκλογές.
Έτσι, το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης οργάνωσε την συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Συλλόγου, στις 14 Δεκεμβρίου 2010 και παραβρέθηκαν οι κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, Δημήτρης Παυλής , Νίκος Δελφάκης, Κώστας Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Νικολάου και Βασίλης Γιόκαρης.

Σκοπός της πρωτοβουλίας του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου είναι η δηλωμένη πρόθεσή του να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη της πόλης μας.
Η επιτυχία της πρώτης συνάντησης, απέδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον των εκλεγμένων εκπροσώπων της πόλης μας για τις προτάσεις και τις θέσεις του Εμπορικού κόσμου της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι σε πνεύμα συναίνεσης συμφώνησαν, ότι θέματα που ετέθησαν από τον Σύλλογο και χρήζουν άμεσης επίλυσης, θα αποτελέσουν προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής.

Θέματα όπως:
• Ολοκλήρωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των ημιτελών έργων καθώς και την ανάπλαση των εισόδων της πόλης.
• Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου με διαφάνεια, αξιοκρατία και τεχνοκρατικό πνεύμα.
• Τη διεξαγωγή των διαγωνισμών, των προμηθειών, των αναθέσεων έργων κ.λ.π. ψηφιακά, μέσω διαδικτύου, με απόλυτη προτεραιότητα των τοπικών επιχειρήσεων.
• Την αξιοποίηση όλων των υπηρεσιών που έχει τη δυνατότητα να παρέχει στο νέο Δήμο, η Δημοτική Αστυνομία.
• Επίσπευση και εκσυγχρονισμό του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, σε συνδυασμό με το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπλασης, του κέντρου της πόλης.
• Οριστική λύση στην διαχείριση απόβλητων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, καθώς και οι καταθέσεις ολοκληρωμένων προτάσεων, αποπνέουν αισιοδοξία για το μέλλον δεδομένης της ευπρέπειας και της διάχυτης διάθεσης όλων να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια της ανάπτυξης.
Βέβαια με διαφοροποιήσεις και διαφωνίες που αποτελούν γόνιμο στοιχείο κάθε δημοκρατικής διαδικασίας.

Συμφωνήσαμε να οργανώνουμε στο μέλλον παρόμοιες συναντήσεις με συγκεκριμένα θέματα, για την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα έχουν πρακτικές εφαρμογές στη διαμόρφωση στρατηγικής για την αναβάθμιση της Τρίπολης.

 

 

 

 
Ίδρυση Μητροπολιτικών Οργανισμών Πολεοδομίας και Μεταφορών
Τη δημιουργία Μητροπολιτικών Οργανισμών Πολεοδομίας και Μεταφορών προτείνει ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων

Με αφορμή τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ενοποίηση των δημόσιων φορέων που παράγουν συγκοινωνιακό Έργο, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) θέτει επί τάπητος την αναγκαιότητα αλλαγής προσανατολισμού του προτύπου αστικής ανάπτυξης που θα επιτρέψει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να επιτελέσουν τον πολύ σπουδαίο και σημαντικό ρόλο που έχουν για την βιώσιμη κινητικότητα. Στην ζωή των πόλεων δεν υπάρχει μόνο το ΙΧ, υπάρχει η Δημόσια Συγκοινωνία που συνεπικουρούμενες με το περπάτημα και το ποδήλατο, αποτελούν τους πυλώνες της περιβαλλοντικής και ενεργειακά φιλικής μετακίνησης.

Ως εκ τούτου ο ΣΕΣ τονίζει την ανάγκη για τη μετεξέλιξη των συμβατικών πολεοδομικών και κυκλοφοριακών μηχανισμών, προτείνοντας την ύπαρξη ενιαίας στρατηγικής και ενιαίου σχετικού φορέα για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα, προτείνει τη δημιουργία Μητροπολιτικών Οργανισμών (ΜΟ) Πολεοδομίας και Μεταφορών -κατ’ αρχάς στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, υπό την εποπτεία των Περιφερειών, με αρμοδιότητες σε θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Κυκλοφορίας και Δημόσιας Συγκοινωνίας, και με στόχο την ενιαία αντιμετώπισή τους.

Ειδικά για την Αθήνα, ο Μητροπολιτικός Φορέας Αθηνών (ΜΟΑ) θα πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία και τεχνογνωσία την υφιστάμενων φορέων, ενισχύοντας έτσι και τη μεταξύ τους συνεργασία.
Οι βασικοί άξονες ευθύνης του νέου Οργανισμού της Αθήνας θα πρέπει να είναι:

• Ο στρατηγικός σχεδιασμός, που θα οδηγήσει σε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της πόλης και των δικτύων μεταφορών.
• Ο λειτουργικός σχεδιασμός, που αφορά το σχεδιασμό, εκτέλεση και αξιολόγηση του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου.
• Ο έλεγχος, συντονισμός και αξιολόγηση της λειτουργίας των υποσυστημάτων των συγκοινωνιακού συστήματος της Αττικής.

Η οργάνωση του ΜΟΑ προτείνεται να αποτελείται από:
• Κεντρικό Τμήμα, με ρόλο συντονιστικό, αναλαμβάνοντας τον οικονομικό προϋπολογισμό και έλεγχο και διασφαλίζοντας τη συνεργασία μεταξύ των άλλων Τμημάτων.
• Τμήμα Σχεδιασμού & Υποδομών, το οποίο θα ενσωματώσει τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) και θα είναι υπεύθυνο για τον στρατηγικό πολεοδομικό σχεδιασμό καθώς και το σχεδιασμό και υλοποίηση του συγκοινωνιακού συστήματος.
• Τμήμα Λειτουργίας, το οποίο θα ενσωματώσει τον ΟΑΣΑ και θα εποπτεύει σχετικούς φορείς Λειτουργίας που σήμερα ελέγχονται κεντρικά από διάφορα Υπουργεία ή αποτελούν θυγατρικές ή εποπτευόμενους φορείς άλλων οργανισμών (ΑΜΕΛ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ)

Οι Μητροπολιτικοί Οργανισμοί (ΜΟ) Πολεοδομίας και Μεταφορών θα συνεργάζονται με φορείς που δεν θα ενσωματωθούν ή δεν θα εποπτεύονται από αυτούς. Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου από όλους τους φορείς καταθέτει λοιπόν τις ολοκληρωμένες προτάσεις του. Ειδικότερα για τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Αθήνας (ΜΟΑ), ο ΣΕΣ ευελπιστεί ότι οι προτάσεις του, για τις αρμοδιότητες του νέου Φορέα θα αποτελέσουν την βάση για την περαιτέρω συζήτηση και τελικά την θεσμοθέτηση του ΜΟΑ και άλλων ΜΟ (Θεσσαλονίκης), αν όχι άμεσα, μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα .

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) ιδρύθηκε το 1976 ως το Επιστημονικό και Επαγγελματικό Σωματείο που εκπροσωπεί τους Έλληνες Συγκοινωνιολόγους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

 

 

 

Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Αρκαδικός
Ο Αρκαδικός έχει αφήσει πίσω του το παιχνίδι στην Αμαλιάδα και έχει στρέψει την προσοχή του αποκλειστικά και μόνο το Σαββατιάτικο παιχνίδι με αντίπαλο την ισχυρή ομάδα των Ίκαρων Σερρών.

Ο Αρκαδικός θέλει να διατηρήσει το αήττητο που έχει μέχρι φέτος στην Τρίπολη κερδίζοντας κατά σειρά την ΑΕΚ Άργους, την Ολυμπιάδα Πατρών και τη Νήαρ Ήστ με διψήφιες διαφορές μάλιστα.

Η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη θα έχει και πάλι ως 6ο παίκτη το φίλαθλο κοινό, αφού το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης αναμένεται να γεμίσει για μία ακόμα φορά φέτος. Οι φίλαθλοι της Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής θέλουν να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, στην προσπάθεια του Αρκαδικού να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρηθεί στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α2 κατηγορίας.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης μαζί με τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο Μπάμπη Αλεξόπουλο και Γιάννη Καστρίτη, έχουν δώσει βάρος στην σωστή προετοιμασία, γνωρίζοντας τις δυσκολίες του συγκεκριμένου παιχνιδιού, αλλά και αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι Ίκαροι Σερρών είναι από τις πιο πλήρεις και ισχυρές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος.

Αμφίβολη και πάλι θεωρείται η συμμετοχή του Λευτέρη Νεοφυτίδη, που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Ολυμπιάδα Πατρών και δεν αγωνίστηκε στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες, αφού μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους στην Β’ Εθνική κατηγορία την περίοδο 2008-2009, οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για δεύτερο χρόνο στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Η παράδοση παιχνιδιών μεταξύ των δύο ομάδων μέχρι σήμερα, φέρνει νικήτρια τη γηπεδούχο. Στην περίπτωση μάλιστα του ζευγαριού Αρκαδικός-Ίκαροι Σερρών, ο νικητής βγαίνει μετά από δυνατά…καρδιοχτύπια! Ο Αρκαδικός κέρδισε 79-72 στον αντίστοιχο αγώνα της Β’ Εθνικής στις 26 Οκτωβρίου 2008 και 70-69 στον περσινό αγώνα της 23ης Δεκεμβρίου 2009, με το εύστοχο τρίποντο του Σιζόπουλου 7’’ πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Αναλυτικά τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων έχουν ως εξής:
23-12-2009: 70-69
24-4-2010: 70-72
26-10-2008: 79-72
15-2-2009: 79-82

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα