Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 15-12-2010

 

 

 

 
Ημερίδα Επιμελητηρίου με το Γ.Γ. Βιομηχανίας
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ Γ.Γ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΦΟΥΡΛΑ


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την καλύτερη ενημέρωση των μελών του, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με κεντρικό ομιλητή το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Αλέξανδρο Φούρλα την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου και Πανός 21, Τρίπολη).

Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας είναι τα ακόλουθα:

1. ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΒΕΠΕ
2. ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
3. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
4. ΒΙ.ΠΕ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
5. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΕΤΕΑΝ, JEREMIE κ.ά.)

Για επιπλέον πληροφορίες απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Τηλέφωνα: 2710 227141. Υπεύθυνη κα. Τζανετοπούλου Ευγενία.

 

 

 
Ανακοίνωση ΕΛΜΕ για τη δικαστική προσφυγή
ΘΕΜΑ: «Δικαστική προσφυγή για τα δεδουλευμένα σχεδιαστών – καταχωρητών
Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ έχει νέα συνάντηση με το Δικηγόρο κ. Κωστόγιαννη Δημήτριο την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19.00 στα γραφεία της Ένωσης. Ήδη 17 συνάδελφοι συμμετέχουν στην ομαδική προσφυγή που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες. Καλούνται και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που επιθυμούν τη δικαστική εκπροσώπησή τους δια αυτής της οδού, να παρευρίσκονται έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά(καταστάσεις μισθοδοσίας των δεδουλευμένων, απόφαση ορισμού, διαταγή του Υπουργείου για τη λειτουργία της ΠΔΣ κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο Δημήτρη Καντζάβελο στο τηλέφωνο 6936890404

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος    Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτριος Καντζάβελος     Ιωάννης Κρατημένος

 

 

 

 
1.000.000 Έλληνες Πολίτες, εκπαιδευμένοι στις Πρώτες Βοήθειες
ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Μέγας Ευεργέτης της Ελλάδος, έχει αναδειχθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος στα 133 χρόνια της ύπαρξής του στην Ελλάδα, κατάφερε μέχρι τις μέρες μας, να εκπαιδεύσει στις πρώτες βοήθειες, 1.000.000 έλληνες πολίτες.

Πρόκειται για μια ακόμη σπουδαία και τρανή προσφορά του πιο ιστορικού φιλανθρωπικού σωματείου και του μεγαλύτερου εθελοντικού οργανισμού της χώρας μας, όπου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που κατά περιόδους πέρασε, επιτέλεσε στο ακέραιο το έργο του, προσφέροντας ανθρωπιστικές υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια της χώρας μας κάθε στιγμή.

Έχοντας πλέον εκπαιδεύσει σχεδόν το 10% του ελληνικού πληθυσμού κυρίως στην παροχή των πρώτων βοηθειών, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας του ελληνικού λαού, τόσο των μεγάλων αστικών κέντρων, όσο και της υπαίθρου και των ακριτικών περιοχών.

Αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη της αποστολής του στην χώρα μας, η διείσδυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, εκπαιδεύοντας τον κάθε έλληνα πολίτη, στην προστασία της ζωής και της υγείας των συνανθρώπων μας, αλλά και σε τεχνικές αυτοπροστασίας και αυτοδιάσωσης.

Σύμφωνα με τον κύριο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟ, Διασώστη, Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Αναπληρωτή Διευθυντή της πιο αρμόδιας υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, των ατυχημάτων και των καταστροφών στον Ε.Ε.Σ., είναι πολλά τα περιστατικά που τα τελευταία χρόνια ολοένα και πληθαίνουν, εκπαιδευμένων πολιτών, οι οποίοι εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα γίνονται μάρτυρες, αιφνίδιου επεισοδίου ή ατυχήματος και επεμβαίνουν και σώζουν ανθρώπινες ζωές, μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς κάποιος να τους επιβραβεύσει, πέρα από την ηθική ικανοποίηση που νοιώθουν.

Αυτό είναι και το ύψιστο ανθρωπιστικό καθήκον κάθε ανθρώπου σε αυτό τον κόσμο.

Πληθαίνουν επίσης τα περιστατικά όπου οι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίζουν ένα έκτακτο περιστατικό στους χώρους εργασίας, όπου στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχει κοντά ιατρική βοήθεια ή ασθενοφόρο. Κατά δεκάδες τα αιτήματα που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υλοποιεί για εκπαίδευση, σε εργοστάσια, βιομηχανίες, κατασκευαστικές εταιρείες, πρεσβείες, τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς, στρατιωτικές μονάδες, νοσοκομεία, κ.α.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τα τελευταία χρόνια έχει εντατικοποιήσει τις εκπαιδεύσεις του προς τους πολίτες με σκοπό να αναβαθμίσει το επίπεδο ανταπόκρισης στα ατυχήματα.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επιφορτισμένο με την εκπαίδευση στους τομείς πρώτων βοηθειών, έρευνας και διάσωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών, ναυαγοσωστικής, κ.α. έχει εκσυγχρονίσει το εκπαιδευτικό του σύστημα και το έχει καταστήσει προσβάσιμο σε κάθε έλληνα πολίτη, αλλά και σε κάθε υπηρεσία και οργανισμό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Χρησιμοποιώντας παράλληλα με τον στελεχιακό του δυναμικό και την σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία αλλά και το διαδίκτυο, οι πολίτες που θέλουν να μάθουν πρώτες βοήθειες, μπορούν εύκολα να εκπαιδευτούν, να πιστοποιηθούν και να είναι αυτάρκεις σε γνώσεις και δεξιότητες, απαραίτητες για την σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής, στο σπίτι, στην εργασία, στο δρόμο, παντού.

Μέχρι σήμερα λοιπόν, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εκπαίδευσε 1.000.000 έλληνες πολίτες και συνεχίζει την αποστολή του, η οποία πηγάζει από τους σκοπούς της υπάρξεώς του. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, αν αναλογιστεί κανείς ότι, στην Νορβηγία, ο εθνικός σύλλογος της χώρας αυτής έχει εκπαιδεύσει το 95% του πληθυσμού της χώρας του και αποτελεί τον κορυφαίο παγκοσμίως σε αυτή την δράση με τόσο υψηλό ποσοστό.

Πίσω από όλο αυτό το σπουδαίο εγχείρημα, βρίσκεται ο φορέας που οργανώνει, συντονίζει και εποπτεύει το σύστημα της εκπαίδευσης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, που δεν είναι άλλος εδώ και 30 χρόνια, από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό.

Αναστάσιος Γ. Γερασιμάτος
Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών
Αναπληρωτής Διευθυντής

 

 

 

 
Από το αντιρατσιστικό φεστιβάλ Τρίπολης
Επιτυχημένα τελείωσε το Διήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρίπολης "ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΟΡΑ". Παρόλη την κακοκαιρία και το χιόνι, την Παρασκευή 10 & το Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010, τα μέλη της Εναλλακτικής Κοινότητας Τρίπολης, έστησαν τους πάγκους τους και υποδέχτηκαν θερμά όσους τους επισκέφτηκαν.

Την πρώτη μέρα Παρασκευή 10 του μηνός, το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν κανονισμένο στο αίθριο Μαλλιαροπούλειου θεάτρου στην Πλατεία Πετρινού. Από το πρωί τα μέλη της Εναλλακτικής Κοινότητας Τρίπολης, έστησαν το Χαριστικό Παζάρι, το εργαστήρι ζωγραφικής (όπου πολλοί νέοι επέδειξαν τις ικανότητες τους) και τη Συλλογική κουζίνα με φαγητά Ελλήνων και μεταναστών. Επίσης υπήρχε το καφενείο - μπαράκι όπου προσφέρθηκε τσουκαλόκαυτο, βολιώτικο τσίπουρο, ποτά, αναψυκτικά, αχνιστός καφές από τους ζαπατίστικους συνεταιρισμούς Mut Vitz, πικάντικο και αφρώδες κακάο από το συνεταιρισμό ΕΙ Ceibo (Βολιβία) και άλλα ροφήματα από τον συνεταιρισμό «Σπόρος» όπου πειραματίζεται σε ένα διαφορετικό, εναλλακτικό, μοντέλο εμπορίου. Επίσης έγινε η προβολή της ταινίας Αλβανικής παραγωγής της δεκαετίας του 1970 «Οι παπαρούνες πάνω στους τοίχους». Η βραδιά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο μιας και στην αίθουσα σίτισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε rock συναυλία με τα συγκροτήματα από Τρίπολη και Αθήνα Armada IV, Godsleep, Without Coercion και Αντιβίωση.

Οι εκδηλώσεις της δεύτερης ημέρας πραγματοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου στην αίθουσα σίτισης του ΠΑ.ΠΕΛ., όπου φιλοξενήθηκαν αντιπρόσωποι του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και του «Σπόρου» με το άφθονο ενημερωτικό υλικό τους.

Η εκδήλωση άρχισε με την παρουσίαση του διαδραστικού παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους «Η Φυσαλίδα» (συγγραφή: Εναλλακτική Κοινότητα Τρίπολης). Παράλληλα με την αφήγηση του παραμυθιού οι χορευτές και χορεύτριες από τη σχολή χορού «ΧΟΡΕΥΣΙΣ» απέδωσαν το κείμενο δίνοντας του μια συγκινητική χροιά.

Ακολούθησε αφιέρωμα για το παλαιστινιακό θέμα με τίτλο «Νάκμπα Σημαίνει Καταστροφή», όπου περιέλαβε την προβολή διαφανειών με θέμα την πολύπαθη Παλαιστίνη και ομιλίες από την παλαιστινιακής καταγωγής Ελληνίδα υπήκοο, Νόρμα Σίνογλου-Ρισμάουϊ και τον Moath Abu Alqumssan (πολιτικού κρατούμενου στη Γάζα).
Στην κεντρική θεματική συζήτηση «ξένοι, δεν είναι οι διπλανοί μας, ξένοι είναι αυτοί που κλέβουν τη ζωή μας» μίλησαν ο Nasim Lomani Αφγανός πρόσφυγας, φοιτητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και ο Νίκος Γιαννόπουλος από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Η 2η βραδιά του φεστιβάλ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο με γνωστά ροκ συγκροτήματα όπου ανέβασαν το κέφι στα ύψη. Οι Illusion, οι Χάσμα και οι Αέρα Πατέρα με τις ροκ μουσικές τους ψυχαγώγησαν τους νέους όλων των ηλικιών που κατέκλυσαν τον χώρο.
Μετά από αυτό το Φεστιβάλ ο πήχης ανέβηκε για την Εναλλακτική Κοινότητα Τρίπολης. Δείχνει ότι τα μέλη της είναι κοντά στα προβλήματα των συνανθρώπων της και με χαμόγελο δείχνουν έναν εναλλακτικό (κινηματικό) τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων αυτών.


 

 

Τα στατιστικά της Α2 κατηγορίας
Ο Αρκαδικός έχει πέντε παίκτες στα ΤΟΡ-10 των στατιστικών κατηγοριών, με τον Γιώργο Μπρόζο να είναι αυτός που ξεχωρίζει μετά την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχοντας παρουσία σε τρία!

Αναλυτικά οι παίκτες του Αρκαδικού που συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 της Α2 κατηγορίας μετά τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

- Ο Γιώργος Μπρόζος είναι 10ος στα κλεψίματα με 9 (1,5 μο), 4ος στην οικονομία με 22 βαθμούς και 4ος στα κοψίματα με 6 (1 μο)
- Ο Μύρωνας Παπαδάκης είναι 9ος στις ασίστς με 20 (3,3 μο) και 5ος στα κλεψίματα με 10 (1,6 μο)
- Ο Βασίλης Γιαννουλάκος είναι 2ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex με 0.743 και 7ος στην ευστοχία διπόντων με 21/32 (66%)
- Ο Δημήτρης Κατιάκος είναι 4ος στην ευστοχία των ελευθέρων βολών με 31/35 (89%)
- Ο Γιάννης Προδρόμου είναι 4ος στα κλεψίματα με 10 (1,6 μο)

Αναλυτικά οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών μετά τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 έχουν ως εξής:

Σκόρερς
1. Μίχαλος 110 (Παγκράτι)
2. Γιαννακόπ. 106 (Λαύριο)
3. Μαγκουνής 106 (ΑΓΟΡ)

Τρίποντα
1. Κακλαμάνος 19 (Ελευσίνα)
2. Ράλλης 17 (Ερμής Λαγκαδά)
3. Κυριακόπουλος 16 (ΑΓΟΡ)

Ριμπάουντ
1. Αμάτο 55 (Ν. Ήστ)
2. Καρτέλο 55 (ΑΕΚ Άργους)
3. Μαχαίρας 52 (Πανερυθραικός)

Ασίστς
1. Ζούπας 31 (Αμύντας)
2. Κυριακόπουλος 30 (ΑΓΟΡ)
3. Καμπερίδης 29 (Ίκαροι Σερρών)
9. Παπαδάκης 20 (Αρκαδικός)

Κλεψίματα
1. Ζούπας 14 (Αμύντας)
2. Ν. Μακρής 12 (Ολυμπιάδα)
3. Γιαννακόπ. 11 (Λαύριο)
4. Προδρόμου 10 (Αρκαδικός)
5. Παπαδάκης 10 (Αρκαδικός)
10. Μπρόζος 9 (Αρκαδικός)

Κοψίματα
1. Καρτέλο 14 (ΑΕΚ Άργους)
2. Πάντελιτς 10 (Απόλλων Πατρών)
3. Γιοβάνοβιτς 8 (ΚΑΟΔ)
4. Μπρόζος 6 (Αρκαδικός)

Παίκτης-Οικονομία
1. Ζούπας 31 (Αμύντας)
2. Σουρλής 30 (ΚΑΟΔ)
3. Κούμουλος 24 (ΑΓΟΡ)
4. Μπρόζος 22 (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 1π.
1. Ψυλέας 18/19 95% (Λαύριο)
2. Καμπερίδης 20/22 91% (Ίκαροι Σερρών)
3. Στραγγανιώτης 17/19 89% (Πανερυθραικός)
4. Κατιάκος 31/35 89% (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 2π.
1. Κοσάνοβιτς 31/43 72% (Κόροιβος)
2. Τότσιος 29/42 69% (Ίκαροι Σερρών)
3. Γιαννακόπ. 24/35 69% (Λαύριο)
7. Γιαννουλάκος 21/32 66% (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 3π.
1. Μαργαρίτης 8/12 66% (ΚΑΟΔ)
2. Ράλλης 17/31 55% (Ερμής Λαγκαδά)
3. Βασιλόπουλος 14/27 52% (Παγκράτι)

Σύστημα αξιολόγησης Tendex
1. Συμεωνίδης 0.810 (Ίκαροι Σερρών)
2. Γιαννουλάκος 0.743 (Αρκαδικός)
3. Καρτέλο 0.702 (ΑΕΚ Άργους)

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα