Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 14-12-2010

 

 

 

 

 
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το 3ο Σύστημα Προσκόπων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Συστήματός μας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Οι εκδηλώσεις μας περιλαμβάνουν τη θεατρική παράσταση, με τίτλο "Το Πνεύμα των Χριστουγέννων", μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς, με πρωταγωνιστές Λυκόπουλα, Προσκόπους και Ανιχνευτές του Συστήματός καθώς και την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Προσκοπική Εορταγορά, την οποία προετοίμασαν τα παιδιά και τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματός μας με φαντασία, όρεξη και καλόγουστες κατασκευές.

Σας περιμένουμε όλους...

3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης

 

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στον απαιτητικό Χελμό
Την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων εξορμά στον απαιτητικό Χελμό.

Θα περπατήσουµε στα δάση και τις κορυφές του απ’ το υψίπεδο του Ξερόκαµπου στο καταφύγιο «Στου Πουλιού τη Βρύση», στην κορυφή Αυγό 2138 µ. κι από κει στη µαγευτική χαράδρα των Λουσών και τους Άνω Λουσούς (Σουδενά).

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης στις 7:00 π.μ.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ Μητροπολίτου Δανιήλ 2γ και στο τηλέφωνο 2710 234980

 

 

 

 
Πρόσληψη ιατρών για τα Κ.Υ. Τροπαίων και Δημητσάνας
Δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 1164/07.12.2010, τεύχος Γ΄, η υπ’ αριθμ. Υ10γ/οικ. 145334/16.11.2010 απόφαση του κ. Υπουργού Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την οποία προσλαμβάνονται με θητεία ενός έτους και με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου, σε προσωρινές θέσεις που συστάθηκαν με την ανωτέρω απόφαση οι παρακάτω γιατροί για τα Κέντρα Υγείας Τροπαίων και Δημητσάνας, βάσει του άρθρου 28, παρ. 1, του Ν. 2646/98 (Φ.Ε.Κ. 236/τ.Α΄/20.10.1998):

 

A/A

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

 

1.

Βασιλόπουλος Αριστομένης του Δημητρίου

 

ΤΡΟΠΑΙΩΝ

 

Λουτρών Ηραίας

 

2.

 

Γανιάς Ιωάννης του Αθανασίου

 

ΤΡΟΠΑΙΩΝ

 

Κοντοβάζαινας

 

 

3.

Δεληγιάννη Χρυσούλα του Γεωργίου

 

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ

 

Λαγκαδίων

 

4.

Κουβαριώτης Γεώργιος του Κωνσταντίνου

 

ΤΡΟΠΑΙΩΝ

 

Καλλιανίου (Β)

 

5.

 

Κρανίου Διονύσιος του Γεωργίου

 

ΤΡΟΠΑΙΩΝ

 

Τρόπαια (Δ)

 

 

6.

Μπλάτση Δήμητρα του Κωνσταντίνου

 

ΤΡΟΠΑΙΩΝ

 

Τρόπαια (Α)

 

7.

Χατζηπαρασκευά Ευαγγελία του Παναγιώτη

 

ΤΡΟΠΑΙΩΝ

 

Τρόπαια (Β)

 

 

 

 
Απάντηση Μαγκριώτη για τα διόδια
Συζητήθηκε, χτες, 13/12/10, στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τις υπέρογκες αυξήσεις των διοδίων και τη δημιουργία νέων σταθμών, κυρίως στις διαδρομές Αθήνα – Καλαμάτα και Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Η κ. Γιαννακοπούλου κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης μίλησε για την «υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο με χρήματα που προέρχονται από τη γενική φορολογία και όχι από επιπλέον φόρους, όπως τα διόδια». Η βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε ότι «η μετακίνηση των τροχοφόρων στο εθνικό οδικό δίκτυο έχει καταστεί πανάκριβη και σε πάρα πολλές περιπτώσεις αναντίστοιχη με τις παρεχόμενες υπηρεσίες». Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «το υψηλό κόστος μετακίνησης των διαδρομών Αθήνα – Καλαμάτα και Αθήνα – Θεσσαλονίκη αποτυπώνει την υπερβολική και καταχρηστική τιμολόγηση που απαιτούν και τελικά επιτυγχάνουν οι εταιρίες εκμετάλλευσης των διοδίων από την Πολιτεία», και προσέθεσε:
 «Το κράτος πρέπει να έχει τη δυνατότητα παρέμβασης όταν εντοπίζει καταστάσεις κερδοσκοπίας, εκ μέρους των εταιριών. Οι τιμολογήσεις των διοδίων πρέπει να ακολουθούν τη γενικότερη κοινωνικο-οικονομική συγκυρία της χώρας. Είναι ανεπίτρεπτο να δυσχεραίνουμε την μετακίνηση των πολιτών επειδή οι εταιρίες κερδοσκοπούν σε βάρος τους. Το κράτος πρέπει να έχει ρόλο και δυνατότητες παρέμβασης σε αυτές τις καταστάσεις και οφείλει να τις αξιοποιήσει άμεσα».

 Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, έγινε στη διαδρομή Αθήνα – Μεγαλόπολη όπου οι οδηγοί Ι.Χ. αυτοκινήτων καλούνται να πληρώσουν συνολικό αντίτιμο περίπου 25 ευρώ με επιστροφή, στην οποία αναμένεται να λειτουργήσουν άλλοι δύο ή τρεις σταθμοί διοδίων μέχρι την Καλαμάτα, μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Στην απάντηση του, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης συμμερίστηκε τα ζητήματα που έθεσε η κ. Γιαννακοπούλου, ωστόσο, παρέθεσε το γεγονός ότι «αυτές οι συμβάσεις παραχώρησης κυρώθηκαν με νόμο στη Βουλή το 2007 και, συνεπώς, το Δημόσιο έχει υποχρέωση να τις υλοποιήσει». Στη συνέχεια απάντησε, ότι «τότε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, παρότι θεώρησε και εκτίμησε ότι τα έργα αυτά είναι αναγκαία για τη χώρα, επιφυλάχθηκε για το ύψος και την πυκνότητα των διοδίων και δεσμεύτηκε πως όταν γίνει Κυβέρνηση θα μειώσει τα διόδια, το οποίο και παραμένει σταθερή επιλογή της Κυβέρνησης σήμερα». Στη συνέχεια, ο κ. Μαγκριώτης αποκάλυψε ότι «η Κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει το σχέδιο της επαναδιαπραγμάτευσης με τις εταιρίες εκμετάλλευσης των διοδίων, το οποίο περιλαμβάνει και τεχνικές αλλαγές, γιατί εν τω μεταξύ έχουν υπάρξει αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποκλείουν ή απαγορεύουν την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων σε ορισμένες περιοχές, όπως στη Λίμνη Καϊάφα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαχάρως».

Στη συνέχεια και ειδικότερα για τις αυξήσεις των διοδίων, ο κ. Μαγκριώτης διευκρίνισε ότι «περιλαμβάνονται στις συμβάσεις παραχώρησης που υπογράφηκαν το 2007, με νόμο της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Εάν το Δημόσιο αρνηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτές τις αυξήσεις, θα πρέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή ο φορολογούμενος Έλληνας πολίτης, μέσα από τη γενική φορολογία να καταβάλλει την αντίστοιχη απώλεια εσόδων που θα έχει η παραχωρησιούχος εταιρία».

Ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης, έκλεισε την απάντησή του με τη δέσμευση ότι «πολύ γρήγορα θα φέρουμε τις τροποποιήσεις των συμβάσεων για τη μείωση των διοδίων και την επίλυση τεχνικών θεμάτων των αυτοκινητοδρόμων, καθώς οι μελέτες ήταν πάρα πολύ πρόχειρες και τα έργα δημοπρατήθηκαν πολύ βιαστικά».

 

 

 
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Μπατσινίλας ή Βαζέχα;
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κλείνει η εποχή της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα. Το 2010 είναι το τελευταίο έτος της αντιπροσωπευτικότητας του ρουσφετιού, το φακελάκι, τους διορισμούς των ημετέρων. Η νοοτροπία «δεν συμβαίνει τίποτα κακό, κάτι θα βρούμε να κάνουμε» τελείωσε αργά, αλλά τελείωσε. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιστρέφει από την πίσω πόρτα, όπως πάντα, η νέα εποχή με νέες δομές, διαδικασίες και κανόνες λειτουργίας της κοινωνίας μας. Δηλαδή επιστρέφει στο προσκήνιο η πολιτική.

Δε μιλάω για επιστροφή σε πολιτικούς ως πρόσωπα, αλλά την πολιτική ως συμπεριφορά, ως καθημερινή ενασχόληση με άποψη, που ξεπερνάει τις παλιές αγκυλώσεις και την «κοινή λογική». Γνωρίζουμε όλοι ότι σε μία ομάδα που λειτουργεί για πολλά χρόνια, δημιουργείται το σύνδρομο του groupthink. Όταν συμβαίνει μειώνεται η διανοητική ικανότητα των μελών της ομάδας και απλά φωνάζουν ναι σε κάθε «κοινή» άποψη της ομάδας. Σ’ αυτό το παράλογο σημείο βρισκόμαστε. Ξαναβρίσκουμε τη διανοητική ικανότητα μας να αναλύουμε τα κοινωνικά μας θέματα.

Ο αναστοχασμός των πραγμάτων που ζούμε σήμερα θα καταλήξει σε μία νέα περιγραφή της πραγματικότητας. Σήμερα οι πραγματικότητες της Ελλάδας είναι πάρα πολλές και ακόμα περισσότερες οι περιγραφές της ίδιας πραγματικότητας, του γεγονότος. Για παράδειγμα τι φταίει που φτάσαμε ως εδώ σήμερα ως Ελλάδα, ακούμε για Ελληνικό DNA, για τους τεμπέληδες Δημοσίους υπαλλήλους, τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας, τα ξένα κέντρα, τους Τούρκους για το Αιγαίο, ότι φταίει η μία κυβέρνηση ή η άλλη ή ακόμα ότι φταίει που δεν έχουμε εξορύξει πετρέλαιο, ότι δίνουμε μεγάλους μισθούς, ότι δεν παράγουμε τίποτα και πολλά άλλα που τελικά κουράζουν. Ναι κουράζουν. Και αποπροσανατολίζουν. Γιατί;

Γιατί αγαπητοί αναγνώστες/στριες το θέμα μας δεν είναι να βρούμε τι φταίει, αλλά τι μας φταίει, να το αναλύσουμε ρεαλιστικά, να βρούμε κάποιες εφικτές λύσεις και να το διορθώσουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Για παράδειγμα αν υπάρχει βλάστηση στο πεζοδρόμιό της πολυκατοικία μου, δεν φταίνε οι Δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε ο Ερντογκάν, ούτε το πετρέλαιο του Αιγαίου. Φταίει η νοοτροπία «ότι όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από μένα και σένα». Βγάλε το χορταράκι και πέταξε το στον κοινόχρηστο κάδο. Είναι τόσο απλό και τόσο αποδοτικό. Ίσως και ψυχολογικό. Πολύ περισσότερο αλληλέγγυο και προφανές.

Ψάχνουμε σε όλα τα θέματα να βρούμε το προφανές. Μην ψάχνουμε ποιος ανακάλυψε την Αμερική αλλά πώς θα φτιάξουμε ή να ενεργοποιήσουμε τους θεσμούς μας και την κοινωνικότητά μας. Είμαστε υπέρ της αναμόρφωσης και σταδιακής βελτίωσης των θεσμών. Για παράδειγμα δε φταίει ο θεσμός των συνδικαλιστικών σωματείων, αλλά οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές. Δε φταίει ο θεσμός του σχολείου, αλλά οι ίδιοι οι συντελεστές που ζουν στο σχολείο. Δε φταίει τελικά η πολιτική, αλλά οι ίδιοι οι πολιτικοί. Οι θεσμοί διαμορφώνουν και οργανώνουν το κοινωνικό περιβάλλον και φτιάχνουν το σύστημα που θα εφαρμόσουμε για να λειτουργήσουμε ως κοινωνία.

Το σύστημα πάντα προϋπάρχει. Εμείς οι άνθρωποι το βελτιώνουμε σταδιακά. Δεν τα σπάμε. Δεν τα διαλύουμε. Για παράδειγμα όλοι γνωρίζουμε το σύστημα 4-4-2 στο ποδόσφαιρο ή το 4-3-3 που είναι πιο επιθετικό σύστημα. Δεν έχει διανοηθεί κάποιος προπονητής ή παράγοντας να βάλει άλλους 3 παίκτες να παίξουν στην 11άδα. Ούτε, ειδικά σε μεγάλες ομάδες του ποδοσφαίρου, δεν διανοούνται να μπερδεύουν και να αλλάζουν θέσεις σε παίκτες, άλλες φορές μπακ, άλλες χαφ και άλλες τερματοφύλακας( Είναι τρομερό που πολλοί Έλληνες προπονητές Α’ Εθνικής έχουν μπερδέψει τις θέσεις του κεντρικού μπακ και του επιθετικού ή του δεξιού μπακ και του αμυντικού χάφ. Παίζει ποτέ ο Τσάβι δεξιός αμυντικός; Ή ο Μέσι αριστερό μπακ; Only in Greece soccer. Έχουμε γεμίσει με περιπτώσεις Μπατσινίλα και παικτών με μπέρδεμα προσωπικότητας. Τέλος πάντων. Πρώτα αναλύουμε τις δουλειές, τα καθήκοντα, το ρόλο και μετά τον αναθέτουμε στο κατάλληλο πρόσωπο.

Η Ελλάδα πάει καλά στο άθλημα του Μπάσκετ γιατί οι 5 παίκτες έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ευτυχώς που οι μπασκετικοί στην Ελλάδα δεν μπερδεύουν τις θέσεις και βάζουν τον κοντό να κατεβάζει την μπάλα, τον ψηλό κάτω από το καλάθι και γι’ αυτό μεγαλουργούμε. Είμαστε δυνατοί και κυρίαρχοι όταν λειτουργούμε με σύστημα. Αν αλλάζαμε το σύστημα του μπάσκετ και επιλέγαμε παίκτες πολυεργαλεία και πολυτάλαντους, όπως στο ποδόσφαιρο, θα είχαμε καταντήσει στο μπάσκετ, όπως στο ποδόσφαιρο με τους περισσότερους ξένους αθλητές στην Ευρώπη. Ναι, η κότα έκανε το αυγό. Πάρτε το χαμπάρι.

Έτσι και οι θεσμοί όπως στα αθλήματα πρέπει να βρουν ρεαλιστικό, πραγματικό περιεχόμενο. Όταν λέμε Δήμος Τρίπολης εννοούμε Δημοτικά θέματα. Όταν λέμε ότι ψάχνουμε ανθρώπους να ψηφίσουμε ή να τοποθετήσουμε ή να διορίσουμε σε μία θέση εννοούμε ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά, μπορούν να την κάνουν και θέλουν να την κάνουν. Ικανότητα και διάθεση. Τότε οι θεσμοί θα ανθίσουν. Θα ακούμε για κάποιο θέμα καταλαβαίνοντας το βρε αδερφέ. Όταν όμως το κατέχει το άθλημα το άτομο που επιλέξαμε. Τότε θέτουμε τις βάσεις για να φύγουμε από την κρίση. Βάζουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη.
Και την αναμόρφωση των θεσμών.

Άκης Χουζούρης

 

 

 
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ν. Σμύρνη
Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για τον αγώνα του Σαββάτου στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο, με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Αυτοί που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ακολούθησαν πιο χαλαρά το σημερινό προπονητικό πρόγραμμα, ενώ ο Σαλίμ Αράς έκανε ατομικό.

Η σημερινή προπόνηση περιελάμβανε ταχύτητες, ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν παιχνίδια με μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και «οικογενειακό διπλό».


 

 

Κάλεσμα Αρκαδικού στον κόσμο
Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τους Ίκαρους Σερρών και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα