Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 13-12-2010

 

 

 

 

 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΟΡΦΕΑ»
Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19:30 ο «Ορφέας» Τρίπολης διοργανώνει την καθιερωμένη, τα τελευταία 24 χρόνια, Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Φέτος για πρώτη φορά συνδυάζει θεατρικά δρώμενα και χορωδιακό τραγούδι. Αρχικά θα παρουσιαστεί ένα ολιγομελές φωνητικό σύνολο το οποίο θα αποδώσει παραδοσιακά και γρηγοριανά τραγούδια των Χριστουγέννων. Το εγχείρημα αυτό το έχει αναλάβει η μαέστρος της νεανικής χορωδίας κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου και αποτελεί συνέχεια της εμφάνισης που είχε γίνει στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση παιδικών και νεανικών χορωδιών.

Το νόημα της ενανθρώπισης του Κυρίου θα αναπτύξει ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Θεόκλητος Ντούλιας.

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή των παιδιών και σας καλούμε όλους να παρακολουθήσετε και το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια του οποίου η παιδική μας χορωδία θα αποδώσει ύμνους, κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με ταυτόχρονη εναλλαγή επίκαιρων θεατρικών δρώμενων. Την χορωδία, η οποία αποτελείται από περίπου 70 παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών, έχει προετοιμάσει η μαέστρος κ. Μαριλένα Κουζίνη. Στο θεατρικό, το οποίο έχει ως τίτλο «Νύχτα Χριστουγέννων» και έχει γράψει και σκηνοθετήσει η καθηγήτρια κ. Αντιόπη – Ζωή Μαργιά έχοντας την βοήθεια στην σκηνοθεσία από την θεατρολόγο κ. Ιωάννα Κοντοτάσιου, συμμετέχουν μικρά παιδιά της παιδικής χορωδίας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους – συμπολίτες μας να παρευρεθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων.
www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης για το χαμόγελο του παιδιού
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης ανέλαβε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά, «Το Χαμόγελο του παιδιού», να ενισχύσει τη περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, οικογένειες που έχουν ανάγκη από την συμπαράσταση μας. Επίσης θα διαθέσει την αίθουσα των γραφείων του Συλλόγου για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που οργανώνει «Το χαμόγελο του παιδιού» στην Τρίπολη, από 15 έως 18 Δεκεμβρίου 2010

Προτιμήσαμε φέτος αυτές οι κινήσεις να αντικαταστήσουν τις διαφημιστικές καμπάνιες που συνήθως δρομολογούσαμε τέτοια εποχή.

Ο Σύλλογος έχει τυπώσει ειδικές δηλώσεις συμμετοχής, που διανεμήθηκαν στους καταστηματάρχες. Τα δώρα είναι είδη που απευθύνονται σε παιδιά μέχρι 18 ετών αλλά και είδη που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των μελών μιας οικογένειας.

Οι υπεύθυνοι του οργανισμού θα παραλάβουν από κάθε κατάστημα τα είδη, που έχει η κάθε επιχείρηση αποφασίσει να δωρίσει και θα μεριμνήσουν για την διανομή τους στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος θα δημοσιοποιήσει το κατάλογο των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην κίνηση ενίσχυσης των οικογενειών.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας συμμετέχουν στην ανθρωπιστική πρωτοβουλία του Συλλόγου και αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία του εμπορικού κόσμου και το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Ευχή μας, να γίνονται όλο και περισσότερα τα χαμόγελα των παιδιών.
Το Δ.Σ.

 

 

 
Συνεδρίαση Δημοτικής Ομάδας Παγγορτυνιακής Συμμαχίας Πολιτών
 Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η Δημοτική Ομάδα της Παγγορτυνιακής Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και αναλύθηκε το πρόγραμμα των επόμενων ημερών μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής την 1 Ιανουαρίου 2011.

Ορίστηκε η ημέρα και ο τόπος της ορκωμοσίας, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο της Δημητσάνας.
 
Ανταλλάχθηκαν απόψεις και αποφασίστηκε η όσο το δυνατόν συντομότερη και ακριβέστερη καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στις οχτώ δημοτικές ενότητες του νέου Δήμου Γορτυνίας.

Ο κ. Γιαννόπουλος έχει ήδη στείλει επιστολή προς όλους τους απερχόμενους Δημάρχους όπου τους καλεί να πραγματοποιήσουν συνάντηση εργασίας στα γραφεία τους.

 

 

 
Δήλωση Αγωνιστικής Συνεργασίας για σιδηρόδρομο
Α) Οι δηλώσεις του διευθυντή αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μέλους της τριμελούς Επιτροπής για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε ένα συνάνθρωπό μας, το βράδυ της Πέμπτης στον Αχλαδόκαμπο, ότι η αιτία του θανατηφόρου δυστυχήματος είναι η υπερβολική ταχύτητα, επιβάλλουν την άμεση αλλαγή της πρωτοφανούς απόφασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Υπουργείου Μεταφορών να ανασταλεί η λειτουργία της γραμμής.

Δεν νομίζω ότι όταν γίνονται ατυχήματα στις εθνικές οδούς, να έχει υπάρξει απόφαση που να αναστέλλει τη συγκοινωνία, στη συγκεκριμένη εθνική οδό.
Επειδή είναι προφανές ότι το θανατηφόρο δυστύχημα αποτέλεσε ευκαιρία για την προειλημμένη απόφαση κατάργησης του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, καλούμε όλους τους φορείς της Πελοποννήσου να αντιδράσουν και να απαιτήσουν από το Υπουργείο, μετά την έκδοση του επισήμου πορίσματος να ξαναρχίσει η λειτουργία της γραμμής.

Β) Οι εξελίξεις αυτές αλλά και η μη απάντηση από τον κ. Τατούλη και τον κ. Κατσιφάρα στην επιστολή της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Ν.Σ. Μεσσηνίας, ως εκπροσώπων και της «Παμπελοποννησιακής Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου» επιβάλλουν, κατά τη γνώμη μου, να συγκληθεί άμεσα η «Παμπελοποννησιακή Επιτροπή».
Καλώ τους κ.κ. Δράκο και Μαλαπάνη να πάρουμε πρωτοβουλία να συγκληθεί άμεσα η «Παμπελοποννησιακή Επιτροπή» και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεων που έχουμε πάρει, σε συνεργασία με τους σιδηροδρομικούς και συνάντηση – παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

13/12/2010
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 
Ανακοινώσεις ΕΛΜΕ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ >>>>>>>>

Συγχωνεύσεις σχολείων >>>>>>>>>>


 


 

Πρόσκληση για Επιτροπή για τα διόδια
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς
όλους τους μαζικούς φορείς της Πελοποννήσου,
Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
Αυτοδιοικητικές παρατάξεις και κινήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» προσκαλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου, που θέλουν να συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Ελ. Βενιζέλου 39, Τρίπολη, για να συγκροτήσουμε «Επιτροπή κατοίκων και φορέων Πελοποννήσου ενάντια στα Διόδια».




 

Β. Βλάχος: «Αν είχαμε τύχη θα κερδίζαμε»
Έλειψε το γκολ…
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-0


Ο Αστέρας Τρίπολης πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0).

Το μόνο που έλειψε από τον Αστέρα ήταν το γκολ, που θα μπορούσε να του χάριζε τη νίκη, καθώς η ανωτερότητά του φαίνεται και από τις τελικές προσπάθειες που είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι (15 έναντι 5 των αντιπάλων του).

Ο Αστέρας μπήκε πιο φουριόζος στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο καλές στιγμές με τον Μπαστία, του οποίου στο 4ο λεπτό το σουτ έφυγε άουτ, ενώ στο 10ο ανάγκασε τον Τζόρβα να αποκρούσει. Η υπεροχή του Αστέρα συνεχίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και στο 21’ ο Ουντότζι έκανε αισθητή την παρουσία του σουτάροντας μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, στέλνοντας τη μπάλα να περάσει άουτ.

Στο 31’ και 32’ προστέθηκαν δύο ακόμα καλές ενέργειες από τους Πουλίντο, Ροτζέριο, αλλά τα σουτ τους έστειλαν τη μπάλα να περάσει άουτ. Ο Ροτζέριο είχε ακόμα ένα σουτ στο 44’ άουτ, αφού πρώτα απέφυγε με περίτεχνες ενέργειες τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός απείλησε με αξιώσεις την εστία του Αστέρα μόνο στο 29ο λεπτό, όταν ο Σισέ απέφυγε τον Ντεγκρά και πλάσαρε, αλλά ο Ορόθκο που παρακολουθούσε τη φάση, απέκρουσε πάνω στην γραμμή της εστίας διατηρώντας το 0-0.
Αυτή ήταν η κλασσικότερη ευκαιρία του παιχνιδιού, αλλά και η μοναδική που οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Αστέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας πίεσε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό και δημιούργησε ευκαιρίες από το ξεκίνημα του. Στο 49’ μετά από κόρνερ του Ουριμπάρι, η κεφαλιά του Ουντότζι έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ και πάλι του Ουριμπάρι, ο Ουντότζι πασάρει με κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Τζόρβα να διώξει δύσκολα μπροστά από τον Μπαστία.

Στο 63’ ο Κρις κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, αναγκάζοντας τον Μπουμσόνγκ να παραχωρήσει σε κόρνερ προ του επερχόμενου Ροτζέριο. Στη συνέχεια της φάσης και μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή του Αστέρα, ο Φυτανίδης σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ο Αστέρας απείλησε ακόμα δύο φορές με τα σουτ του Ουντότζι στο 78’ και του Καρέρα στο 85’ που έφυγαν ελάχιστα άουτ από την εστία του Τζόρβα.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Φυτανίδης, Μπαστία, Λαδάκης, Κρις, Αράς (70' Καρέρα), Ροζέριο (90' Μπαρτολίνι), Ουντότζι (83' Φορτούνης).
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Μαρίνος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (46' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (58' Λέτο), Νίνης (75' Καραγκούνης), Σισέ.

Ξέρετε ότι…
- εκτός 18άδας για τον Αστέρα στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό έμειναν οι Μαρκ Κερ, Λεωνίδας Αργυρόπουλος και Σάββας Τσαμπούρης.
- Για δεύτερη φορά οι δύο ομάδες (Αστέρας και Παναθηναικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι). Την πρώτη φορά ήταν την περίοδο 2008-2009 με σκορ 1-1 (Καούνος, Σαλπιγγίδης τα γκολ), ενώ φέτος το παιχνίδι τελείωσε με 0-0.
- Επιστροφή, έστω για λίγα αγωνιστικά λεπτά, από τον Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι
- τσουχτερό κρύο στην Τρίπολη, περίπου 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μηδέν.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής του Αστέρα, Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στον αγώνα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για τους «…αυτοπροτεινόμενους και επίδοξους αντικαταστάτες του» όπως ο ίδιος χαρακτήρισε:

«Ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι και αγωνιστικά και ψυχολογικά για το ματς με μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Νομίζω πώς τα καταφέραμε καλά. Ήμασταν καλύτεροι σε όλο τον αγώνα κι αν είχαμε τύχη θα παίρναμε το ματς. Κάναμε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια.

Όσον αφορά τους αυτοπροτεινόμενους και τους επίδοξους αντικαταστάτες μου… θα με φάνε στη μάπα, συγγνώμη για την έκφραση, για πολύ καιρό ακόμα. Ευχαριστώ πολύ…»

Νίκησαν οι έφηβοι
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-1


Χάρη σε δύο τέρματα που σημείωσαν οι Κλαπής (27’), Γκαιδατζής (49’) η εφηβική ομάδα του Αστέρα (Κ-17) κέρδισε σήμερα με 2-1 την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Αστέρα έπαιξε πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και θα μπορούσε να είχε σημειώσει περισσότερα τέρματα, αν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Η ΑΕΚ μείωσε το σκορ στο 73’ με γκολ του Λαζαρίδη

Διαιτητής: Γκοβέσης
Αστέρας: Λαδάς, Κλαπής (74’ Σβίγγος), Λυμπέρης (90’ Κουτρουμάνος), Γκίτζιας, Προύντζος, Νικολίτσας (68’ Αρώνης), Κατσαρός, Φασουλής, Γκαιδατζής, Τογρού (74’ Μάζης), Βαλκάνος.
ΑΕΚ: Κόκκινος, Δημγκιόκας, Σινάνι (59’ Μακρυγιάννης), Αποστολόπουλος, Κοντίμπας, Κέζος (73’ Φίλος), Σταύρου (82’ Καλημέρης), Αρέστη (71’ Λαζαρίδης), Κίσσας, Νικόλιας (81’ Κουρτίδης), Ερέκη.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα