Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 10-12-2010

 

 

 

 
Συνεντεύξεις Τύπου για την απεργία
Συνέντευξη Τύπου θα δώσει το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας τη Δευτέρα 13 - 12 - 2010 στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία του Ε.Κ.Αρκαδίας (Ελ. Βενιζέλου 39) στην Τρίπολη με θέμα:
Ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα
Απεργία Γ.Σ.Ε.Ε - Α.Δ.Ε.Δ.Υ 15 Δεκεμβρίου 2010

Επίσης τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 14.00, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 12 - 4ο Λύκειο) για την 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου, στην οποία συμμετέχουν και οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

 
Σχετικά με τις με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου
Η κυβέρνηση με τις σημερινές αποφάσεις της διαλύει, κατεδαφίζει και εκποιεί τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια περιουσία, αυξάνει τα τιμολόγια τους επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, ανοίγει το δρόμο για υποχρεωτικές μετατάξεις και απολύσεις και εξαερώνει τους μισθούς των εργαζομένων. Με κοινοβουλευτικά πραξικοπηματικές διαδικασίες προωθεί την έγκριση από τη Βουλή αυτών των μέτρων.

Επίσης, με τις σημερινές αποφάσεις της για τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας μειώνει χωρίς όρια προς τα κάτω τους μισθούς και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ενώ μέχρι τώρα έλεγε ότι αυτούς δεν θα τους πειράξει. Καταργεί ουσιαστικά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταστρέφει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί την ανεργία σε δυσθεώρητα και πρωτοφανή για τη χώρα μας επίπεδα.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και η Τρόικα ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και του ανοίγουν την όρεξη να ζητά να πάρει πίσω όλα όσα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.

Κυβέρνηση, Τρόικα και ΣΕΒ οδηγούν σε ελεύθερη πτώση τους μισθούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα «μετατρέπουν σε λάστιχο» τις εργασιακές σχέσεις, διαλύουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και φορτώνουν νέα οικονομικά βάρη στο λαό. Έχουμε χρέος στον εαυτό μας και στα παιδιά μας ν’ αντισταθούμε σ’ αυτές τις κατεδαφιστικές πολιτικές.

Μπορούμε και πρέπει να οικοδομήσουμε ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο που να μπορεί να προωθήσει τους στόχους της ακύρωσης του μνημονίου και των εφαρμοζόμενων αντεργατικών πολιτικών καθώς και τη δημιουργία των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων για μια άλλη προοδευτική σοσιαλιστική πορεία της χώρας μας προς όφελος των εργαζομένων.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανοχή, ηττοπάθεια και μοιρολατρία
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Σαράντου
Αναπληρωτή Προέδρου της Διοίκησης
του Ε.Κ.Αρκαδίας

Η Πανεργατική - Πανελλαδική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να σημάνει την έναρ-ξη της ολομέτωπης αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια στην καταστροφικό κατήφορο, στον οποίο σπρώχνουν τη χώρα η Τρόικα και η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.
Το «Μνημόνιο No 3» είναι ακόμα πιο βίαιο και σκληρό σε βάρος του κόσμου της μισθω-τής εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας. Αφορά την πλέον επιθετική ανασυγκρό-τηση του κεφαλαίου και την πιο βίαια αναδιανομή του πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Με εργαλείο έναν ανάλγητο ταξικό προϋπολογισμό και ΅ε οδικό χάρτη τις εντολές της Τρόικας, η κυβέρνηση:

Καταστρέφει και εμπορευματοποιεί τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά: Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια και προστασία, Δημόσιες συγκοινωνίες, Ενέργεια, και Τοπική Αυτοδιοίκηση μπαίνουν σε ΅ια πορεία οριστικής κατεδάφισής τους.
Σπρώχνει τους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ελεύθερη πτώση, διαλύει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θεσμοθετεί παντού την εργασιακή ζούγκλα των ατομι-κών Συμβάσεων, των μηδενικών εργασιακών δικαιωμάτων και της φτωχοποίησης των εργαζομένων.

Διαλύει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις οργανώσεις του, καταλύει δημοκρα-τικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν ΅ε αίμα και αγώνες και γυρνά το κοινωνικό ρολόι 100 χρόνια πίσω.

Αυτή η πολιτική έρχεται για να μείνει χρόνια. Η επιμήκυνση της αποπληρωμής δανείου ΅ε νέα υψηλότερα επιτόκια, συνοδεύεται από τη μόνιμη και συνεχή εφαρμογή ΅νη΅ονιακών μέτρων για δεκαετίες. Κυβέρνηση και Τρόικα βάζουν στο γύψο της φτώχειας και της ανέχειας τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν ΅ορούμε να ΅μείνουμε άφωνοι και ακίνητοι.

Ο αγώνας ΅ας είναι το μοναδικό όπλο στα χέρια ΅ας για την ανατροπή της χυδαίας και βίαιης νεοφιλελεύθερης επίθεσης, που δεχόμαστε.
Δίνουμε ριζοσπαστική, αγωνιστική, ταξική φωνή στα συνδικάτα, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα ενωτικής δράσης, που θα ανατρέψει τα σχέδιά τους και θα φέρει τα πάνω κάτω.

Ενώνουμε τις φωνές ΅ας και τις δυνάμεις ΅ας ΅ε τους εργαζομένους της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας. Συντονίζουμε τις κινητοποιήσεις ΅ας για τη διαμόρφωση ενός πανευρωπαϊκού αγωνιστικού μετώπου ανατροπής.

Παλεύουμε για τη συνολική και χωρίς όρους ανατροπή του Μνημονίου, την αποδέσμευση της χώρας από το νεοφιλελεύθερο ΅ηχανισμό στήριξης, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε όφελος του λαού και των εργαζομένων. Αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκέμβρη μπορεί να ξεπεράσει την απεργία της 5 Μάη. Παρά τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις ακόμη και τις διαφωνίες, που υπάρχουν για τη στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας του συνδ. κινήματος, η μαζική συμμετοχή στην Απεργία και στην Συγκέντρωση αποτελεί την πιο υπεύθυνη στάση όλων ΅ας μπροστά στις ιστορικές προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με νέες δραματικές περικοπές δικαιωμάτων, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και με ΕΝΟΤΗΤΑ και αποφασιστικότητα θα αντισταθούμε να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
Στις 15 Δεκέμβρη Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαχητικά, μαζικά και ενωτικά.

 

 

 
Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο του "Αρκαδικού Βήματος"
Περισσότερα..
http://arkadika.blogspot.com/

 

 

 
Ερώτηση για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αθήνα, 03/12/10

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

«Κίνδυνος για τους ασθενείς και επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά ταμεία οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις»

Πρόσφατα δημοσιεύματα παρουσιάζουν την Ελλάδα ως χώρα «εξαγωγής», μέσω ασθενών, πολυανθεκτικών μικροβίων λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη χώρα μας μπήκε σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Προκρούστης», το οποίο θα έχει ακριβή στοιχεία για την έκταση του προβλήματος περί το τέλος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, στα πλαίσια του οποίου γίνεται καταγραφή όλων των κρουσμάτων, ώστε να διαμορφωθεί μια πιο ακριβής εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στα ελληνικά νοσοκομεία και των αιτιών που προκαλούν τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, χιλιάδες είναι οι Ευρωπαίοι ασθενείς που κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους προσβάλλονται από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται, σύμφωνα με ειδικούς κατά κύριο λόγο στην ευρύτατη και πολλές φορές άσκοπη χορήγηση αντιβιοτικών, που κάνει τα μικρόβια μη αντιμετωπίσιμα. Επιπλέον, οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις επιτείνονται από την πολυήμερη παραμονή των ασθενών στα νοσοκομεία σε τέτοιο βαθμό που η μείωση του μέσου όρου νοσηλείας των ασθενών θα μπορούσε να αποτελέσει μέτρο προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί αν δε σημειώνονταν αγορές χειρουργικών αναλώσιμων αφού έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο ο ασθενής, αλλά προκαταβολικά.

Σήμερα, για να εγκριθεί η χορήγηση υλικού σε έναν ασθενή, αυτός πρέπει να εισαχθεί στο νοσοκομείο και να νοσηλευτεί επί 15 – 20 μέρες μέχρι να εγκριθεί η δαπάνη από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας. Έτσι, για να βρει η ΕΠΥ ένα υλικό φθηνότερα, το νοσοκομείο πληρώνει πολύ περισσότερα για τις ημέρες νοσηλείας.

Επειδή οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι πραγματικά απειλή για τη ζωή των ασθενών και γίνονται αφορμή δυσφήμησης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα,

Επειδή οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις έχουν ως αποτέλεσμα την παράταση του χρόνου νοσηλείας και άρα την πρόσθετη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων

Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προβαίνει το Υπουργείο για τον έλεγχο του προβλήματος;

2. Ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα περιστατικά ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα