Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 10-12-2010

 

 

 

 
Παρέμβαση Επιμελητηρίου για κατάργηση Δ.Ο.Υ.
Επιστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την κατάργηση των περιφερειακών Δ.Ο.Υ.

Τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η φημολογούμενη κατάργηση όλων των περιφερειακών Δ.Ο.Υ. της Αρκαδίας επισημαίνει σε επιστολή του προς τις αρμόδιες αρχές ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ι. Μπουντρούκας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται σύντομα να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης προβλέπεται η κατάργηση και συγχώνευση πολλών περιφερειακών Δ.Ο.Υ.. Σύμφωνα και πάλι με τις πληροφορίες που προέρχονται από τα ΜΜΕ και από παράγοντες του Υπουργείου, μεταξύ των εν λόγω προς κατάργηση Δ.Ο.Υ. συγκαταλέγονται όλες οι περιφερειακές Δ.Ο.Υ. του Νομού Αρκαδίας και η μόνη που θα παραμείνει και θα λειτουργεί είναι η Δ.Ο.Υ. Τρίπολης.

Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στο νομό μας. Καταρχήν, πρέπει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για έναν από τους νομούς με το μεγαλύτερο και δυσχερέστερο οδικό δίκτυο. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για να έρθει κάποιος στην Τρίπολη από το Λεωνίδιο, πρέπει να διανύσει 140 χλμ κακού οδικού δικτύου, πολλές φορές με δύσκολες καιρικές συνθήκες και χρειάζεται τουλάχιστον 2,5 ώρες για τη μετάβαση και άλλες 2,5 για την επιστροφή του. Επίσης, η Γορτυνία, εκτός από το κάκιστο οδικό δίκτυο, είναι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποκλεισμένη λόγω καιρικών συνθηκών. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. ειδικά σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές θα δυσχεράνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των επαγγελματιών, που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα για την επιβίωσή τους. Άλλωστε, δεν υπάρχουν ακόμα οι κατάλληλες εναλλακτικές υπηρεσίες (ηλεκτρονικές, One stop shops) προκειμένου να εξυπηρετηθούν διαφορετικά οι πολίτες. Επιπλέον, η αναγκαστική απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές αυτές, θα συμβάλλει και στην απομάκρυνση χρημάτων από τους επαγγελματίες και τα καταστήματα των περιοχών αυτών, καθώς οι περισσότεροι πολίτες θα προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους στα πολυκαταστήματα της Τρίπολης, επ’ ευκαιρία της επίσκεψής τους.

Κύριε Υπουργέ,
Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη και για την αναδιάρθωση των δημοσίων υπηρεσιών, όμως οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάποιες περιοχές ή σε κάποιες ομάδες πολιτών. Θεωρούμε ότι η κατάργηση όλων των Δ.Ο.Υ. της Αρκαδίας πλην της Τρίπολης, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις ήδη προβληματικές της περιοχές και πιστεύουμε ότι υπάρχει ενδιάμεση λύση, με τη διατήρηση τουλάχιστον μίας Δ.Ο.Υ. στην επαρχία της Γορτυνίας και μίας στην επαρχία της Κυνουρίας, προκειμένου να υπάρξει μία ισορροπία μεταξύ εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη τις προτάσεις μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε:

1. Γ.Γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο
2. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα
3. Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
4. Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο
5. Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη
6. Νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη
7. Δήμαρχο Λεωνιδίου κ. Δημήτριο Τσιγκούνη
8. Νέο Δήμαρχο Ν. Κυνουρίας κ. Ιωάννη Μαρνέρη
9. Δήμαρχο Δημητσάνας κ. Αναστάσιο Βλάχο
10. Νέο Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο
10. Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Άρχοντα

 

 

 
 Εκδήλωση για τα 25 χρόνια από ίδρυση ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, πραγματοποιεί πανηγυρική εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της (1985 – 2010). Θα παρουσιάσει στο φιλότεχνο κοινό της Πόλης την, μέχρι τώρα, πορεία της και την, εν γένει, δραστηριότητά της, τόσο εντός της Τρίπολης και της Αρκαδίας όσο και στη λοιπή Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Εκτός του λόγου, θα υπάρξει εικόνα αλλά και «μίνι» Συναυλία από τη 42μελή μικτή Χορωδία της.

Ως κινηματογραφική ταινία θα ακουστούν και θα παρελάσουν εμπρός στα μάτια μας, οι Συναυλίες και ο Φωνόγραφος της Χορωδίας, τα Φεστιβάλς και οι Ψηταριές της, τα Κοντσέρτα και οι Χοροί της, η Μιχτή και η Παιδική Χορωδία, η Εκκλησιαστική Χορωδία και η Συμφωνική Ορχήστρα...

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καλούνται οι Φιλότεχνοι Τριπολίτες -και όχι μόνο- καθώς και οι Φίλοι του Χορωδιακού Τραγουδιού και της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, όπως τιμήσουν το Καλλιτεχνικό Σωματείο.
Παράλληλα, στο φουαγιέ θα λειτουργήσει Έκθεση Φωτογραφίας με περιεχόμενο από τις δραστηριότητες του Καλλιτεχνικού Σωματείου.

Από το Δ.Σ. της
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

 

 
Βιωματικό Σεμινάριο σε Νηπιαγωγούς
Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για Νηπιαγωγούς με τίτλο: « Ο κήπος με τις 11 γάτες» υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ναρκωτικών Ν. Αρκαδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας.

«Ο κήπος με τις 11 γάτες» είναι ένα παιδικό παραμύθι που στοχεύει μέσω της δραματοποίησης, τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά και συναισθηματικά, να ταυτιστούν με τους ήρωες και τελικά να επιλέξουν υγιείς λύσεις και συμπεριφορές.

Το βιωματικό σεμινάριο συντόνισαν τα στελέχη του Κέντρου Τραχανά Φωτεινή, κοινωνιολόγος και Σίδερη Ιωάννα, ψυχολόγος και συμμετείχαν εθελοντικά Νηπιαγωγοί από τα παρακάτω σχολεία και φορείς:

2ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης
5ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης
7ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης
11ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης
15ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης
Νηπιαγωγείο Βερβένων
Νηπιαγωγείο Καρύταινας
Νηπιαγωγείο Σταδίου
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

 

 
Επιστολή νέου προέδρου Π.Ο.Α.
Με την από 29.11.2010 επιστολή του προς τον Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», κ. Παπαδόπουλο Παναγιώτη , ο νέος Πρόεδρος της Π.Ο.Α. κ. Ποτάκης Ευάγγελος, εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του Διοικητή και γνωρίζει ότι σε επόμενη επικοινωνία θα μας ενημερώσει για την σύνθεση της Επιτροπής του Νοσοκομείου και του εκπροσώπου, που θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Τονίζει δε στην επιστολή του ότι προσβλέπει σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Διοίκησης του Νοσοκομείου και της Π.Ο.Α., που θα αποβεί προς όφελος του ιδίου του Νοσοκομείου, του Λαού της Αρκαδίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ανταπαντώντας στην επιστολή του νέου Πρόεδρου της Π.Ο.Α., ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου, μεταξύ άλλων τονίζει:

«Σας αποστέλλω προσωπικά και στα Μέλη της νέας Διοίκηση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, εγκάρδιους πατριωτικούς χαιρετισμούς, ευχόμενος την συνέχεια της μακρόχρονης και αγαστής συνεργασίας μας.

Όλοι μαζί, πολίτες, θεσμικοί φορείς, Διοίκηση του Νοσοκομείου, προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε και να καταστήσουμε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ισχυρό και δυναμικό Περιφερειακό Νοσοκομείο, που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η βοήθειά σας στην κατεύθυνση αυτή είναι πολύτιμη και είμαστε βέβαιοι ότι οι σημερινές ανάγκες μας θα τύχουν και του δικού σας αμέριστου ενδιαφέροντος, για τυχόν συμβολή σας στην νέα προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ανάπτυξη και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου μας, θέτοντας υπόψη σας ότι με σχετική επιστολή μας και e-mail, είχαμε ενημερώσει αρμοδίως και τον προκάτοχό σας, αξιότιμο κ. Φίλιο Δημήτριο.»

 

 

 
Προτάσεις Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις του ψηφοδελτίου της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» κατά νομό, με θέματα την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, τη συγκρότηση των οργάνων της παράταξης, την οργάνωση της δουλειάς στη νέα περίοδο και τις προτάσεις για τη διεύρυνση της δημοκρατίας στο θεσμό της Περιφέρειας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δίνουμε σήμερα τις προτάσεις μας στη δημοσιότητα και καλούμε όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και ιδιαίτερα την πλειοψηφία και τον νέο αιρετό Περιφερειάρχη να τοποθετηθούν επί των θέσεων – προτάσεών μας. Περισσότερα...

 

 

 
Ο Σπανούλης στον Αρκαδικό
Ο Αρκαδικός προχώρησε σε μία μεγάλη μεταγραφή, αφού απέκτησε το Δημήτρη Σπανούλη ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την περιφερειακή του γραμμή.

Ο Αρκαδικός τον τελευταίο μήνα έψαχνε τον αντικαταστάτη του Στήβεν Λέβεν και η επιλογή του ήταν ο 31χρονος γκάρντ, ο οποίος διαθέτει την εμπειρία και τα ηγετικά χαρακτηριστικά που ζητάει η νέα του ομάδα.

Ο Δημήτρης Σπανούλης γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1979, έχει ύψος 1.92 και έχει αγωνιστεί στο ΓΣ Λάρισας, στο Μακεδονικό με τον οποίο είχε έπαιξε και στο ULEB CUP, την Ξάνθη με την οποία αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ της Α2 κατηγορίας το 2007, ενώ παράλληλα ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης εκείνης της περιόδου, την ΜΕΝΤ και την Ολυμπιάδα Πατρών.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αρκαδικού ο Σπανούλης τόνισε: «Ήρθα στον Αρκαδικό γιατί με κέρδισαν οι άνθρωποι της ομάδας με τη συμπεριφορά και τα λεγόμενα τους. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα και θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να βοηθήσω να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί φέτος από την ομάδα»


 

 

Βλάχος: «Αντιμετωπίζουμε το ίδιο όλα τα παιχνίδια»
Μιλώντας για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε σήμερα: «Για μας, είτε παίζουμε με τον Παναθηναϊκό, είτε με μία ομάδα μικρότερης δυναμικότητας είναι το ίδιο. Ο Αστέρας δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει παιχνίδια και ο βαθμός δυσκολίας είναι πάντοτε υψηλός.

Όπως έχουμε κάνει σε όλα τα παιχνίδια, που προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε, έτσι θα κάνουμε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι της Κυριακής συνεχίστηκε σήμερα το πρωί με τον Βαγγέλη Βλάχο να δίνει βάρος στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε και πολλές ασκήσεις με μπάλα και ολοκληρώθηκε με τελειώματα φάσεων.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Λαμπρόπουλος, Ρούμπιλ, ενώ ο Ιβάνοφ και ο Ριμκεβίτσιους που έχουν μείνει πίσω στον τομέα της φυσικής κατάστασης θα παίξουν αύριο με την ομάδα των νέων (Κ-20).

Η προετοιμασία του Αστέρα θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί (10.00 π.μ.) και αμέσως μετά την προπόνηση ο Βαγγέλης Βλάχος θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα