Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 09-12-2010

 

 

 

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, προκειμένου να βοηθήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις τροφίμων να καλύψουν την Υπουργική Απόφαση 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 που αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής, συνεχίζει στη διοργάνωση δεύτερου σεμιναρίου με θέμα «Κατάρτιση στην Υγιεινή Τροφίμων».

Πληροφορίες για τα σεμινάρια

Ποιους αφορά
Τους εργοδότες και το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν (delivery), διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Τον εκπαιδευτικό κύκλο επιπέδου Ι θα πρέπει να παρακολουθήσουν όσοι από το προσωπικό των επιχειρήσεων είναι απλοί χειριστές τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων και όσων δεν είχαν αντίστοιχη εκπαίδευση στο παρελθόν.

Διάρκεια Σεμιναρίου/ Χώρος διεξαγωγής
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 14 και 16 Φεβρουαρίου 2011. Η ελάχιστη διάρκεια του σεμιναρίου έχει οριστεί στις 10 ώρες και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Εκπαιδευτές
Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί από Επίσημα Αναγνωρισμένους Εκπαιδευτές, μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ και του Μητρώου Εισηγητών του ΛΑΕΚ.

Εξετάσεις
Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν και να λάβουν επίσημη βεβαίωση παρακολούθησης. Οι εξετάσεις θα γίνονται σε σημεία και χρόνο που καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ και τα οποία γνωστοποιούνται στο φορέα υλοποίησης εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Πληροφορίες
Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις τροφίμων που δεν έχουν εκπαιδευτεί, να επικοινωνήσουν με τον Επιμελητήριο Αρκαδίας στα τηλέφωνα: 2710 227141-2, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση και να την στείλετε ηλεκτρονικά στο info@arcadianet.gr και στο φαξ: 2710 233738.

Υπεύθυνοι: κα. Αντωνία Ποντίκη, κ. Ιωάννης Τερζής

 

 

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ-έκθεση Παραδοσιακά προϊόντα του Κόσμου
1ο Διεθνές φεστιβάλ-έκθεση
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ του ΚΟΣΜΟΥ 2010
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ: www.traditionalproducts.gr

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ-έκθεση Παραδοσιακά προϊόντα του Κόσμου 2010, 2-5 Δεκέμβρη, στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens-Ανθούσα. Συμμετείχαν 130 επιχειρήσεις-παραγωγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τρόφιμα, ποτά και γλυκά, είδη λαϊκής τέχνης, Υαλουργία, φυσητό γυαλί, τουριστικά είδη, βυζαντινές εικόνες, φορείς, ενώσεις κ.ά. Παραγωγές προϊόντων, χειροποίητων ή βιοτεχνικών σε μια μοναδική εκδήλωση όπου συναντάτε η παράδοση με το σήμερα. Προϊόντα, τέχνες και τεχνικές που διαμορφώθηκαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου από ανάγκες, εμπειρίες, αλλά και κυρίως από πολύ μεράκι για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό.

Εντυπωσιακή παρουσία με εταιρείες από τις χώρες τους είχαν οι πρεσβείες της Γεωργίας, της Αρμενίας και της Πολωνίας. Επίσης δυναμική παρουσία είχαν τα επιμελητήρια της Κέρκυρας, της Φλώρινας, της του Ρεθύμνου, της Κοζάνης, της Αργολίδας, της Κεφαλονιάς, της Αρκαδίας και της Πέλλας.

Την έκθεση επισκέφτηκε η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου που την υποδέχτηκε ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας, μαζί με την εμπορική ακόλουθος της Πολωνίας Κα Flis με ομάδα παιδιών ντυμένα με παραδοσιακές Πολωνικές ενδυμασίες. Η Κα Γκερέκου ξεναγήθηκε σε όλα τα περίπτερα και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους επιχειρηματίες για τα προβλήματα τους και τις προσπάθειες τους για την ανάδειξη των προϊόντων τους.

Έντονη ήταν η παρουσία της ΑΝΕΚ, η οποία ήταν χορηγός μεταφοράς και επικοινωνίας χορηγώντας έκπτωση 50% για την μεταφορά αυτοκινήτων και επιβατών με τα πλοία της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους του εκθέτες για την συμμετοχή τους στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων 2010. Η προσπάθεια μας είναι να στηρίξουμε όλους όσους ασχολούνται με τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΩΡΩΝ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (BSEC-BC). Επίσης με την αιγίδα φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων όπως το ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ και του ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, και με χορηγούς επικοινωνίας σημαντικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ, 18-20 Νοεμβρίου 2011.

Διοργάνωση: Compass Expo Ltd, Φιλολάου 234 – 11631, Αθήνα Τηλ.: 210 7568888 (8 γραμμές) Fax: 210 7568889 & 210 7568890

 

 

 
Παρουσίαση Δράσης Γραφείου Διασύνδεσης & Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας
Το Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση της Δράσης και των Υπηρεσιών του Γραφείου Διασύνδεσης & της Θυρίδας Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τρίπολης»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 13:00 στο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στην Αίθουσα Β2 στον 2ο όροφο.

 

 

 
Δικαστική προσφυγή ΕΛΜΕ για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ακαδημίας 12, 221 00 Τρίπολη
Τηλ. 2710234363, FAX 2710231113

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: «Δικαστική προσφυγή για τα δεδουλευμένα σχεδιαστών – καταχωρητών
Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας εκτιμώντας πως η καταβολή των δεδουλευμένων στους σχεδιαστές-καταχωρητές της Π.Δ.Σ. για τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 είναι επισφαλής, προτείνει στους θιγόμενους συναδέλφους να προχωρήσουν σε δικαστική προσφυγή. Αναλαμβάνοντας ρόλο συντονισμού, προχωρήσαμε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κωστόγιαννη Δημήτριο, ο οποίος παρευρέθη στη συνεδρίαση του ΔΣ. Εκεί ενημερώθηκε από το ΔΣ και από συναδέλφους Διευθυντές Λυκείων για τις λεπτομέρειες και θα αναλάβει, για όσους συναδέλφους το επιθυμούν, τη δικαστική εκπροσώπησή τους. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μαζί μας!

Συνάδελφοι, οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν γρήγορα,
γιατί υπάρχει κίνδυνος παραγραφής!!!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος    Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτριος Καντζάβελος     Ιωάννης Κρατημένος

 

 

 

 
Μπήκε στην προπόνηση ο Καρέρα
Συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για τον αγώνα της Κυριακής (7.30 μ.μ.) με τον Παναθηναϊκό, με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να βλέπει τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μεταξύ αυτών να ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα και ο Σεμπάστιαν Καρέρα.

Το προπονητικό τιμ του Αστέρα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο παιχνίδι της Κυριακής και την ανάπτυξη του παιχνιδιού, μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις με μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έγινε και το καθιερωμένο «οικογενειακό διπλό» στο μισό γήπεδο.

Μπορεί να μπήκε στο πρόγραμμα προπονήσεων ο Σεμπάστιαν Καρέρα, αλλά στον αντίποδα ακολούθησε ατομικό ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, όπως και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί την Παρασκευή το πρωί (10.00 π.μ.) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, όπου αμέσως μετά ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος θα ανακοινώσει την αποστολή για το Κυριακάτικο παιχνίδι.


 

 

Ο Αρκαδικός παίζει στην Αμαλιάδα
Μία δύσκολη έδρα (Αμαλιάδα) και έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο Κόροιβος, αντιμετωπίζει ο Αρκαδικός το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου (5.30 μ.μ.) στην προσπάθεια του να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του Μπάμπη Αλεξόπουλο, Γιάννη Καστρίτη, έχει προετοιμάσει τους παίκτες του Αρκαδικού κατάλληλα, ενημερώνοντάς τους για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Σαββατιάτικου αντιπάλου τους.

Μοναδικό πρόβλημα του Αρκαδικού η αμφίβολη και πάλι συμμετοχή του Λευτέρη Νεοφυτίδη, που δεν έχει αγωνιστεί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Λαύριο και Ν. Ήστ. Ο σέντερ του Αρκαδικού ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, για να τεθεί το συντομότερο δυνατό στη διάθεση του προπονητικού τιμ και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Οι δύο ομάδες ξαναβρίσκονται αντιμέτωπες μετά από έντεκα χρόνια και από την εποχή που έπαιζαν στην Γ’ Εθνική κατηγορία την περίοδο 1999-2000. Στις 17 Οκτωβρίου 1999, ο Αρκαδικός είχε κερδίσει στην Τρίπολη 62-53 τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ενώ στις 30 Ιανουαρίου 2000 έχασε στην Αμαλιάδα με 57-42.

 

 

 
4ο πρωτάθλημα Ηραίας
Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ξεκινάει το 4ο πρωτάθλημα Ηραίας.

Μετά τη συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους των ομάδων μέχρι σήμερα έχουν μπει στο πρόγραμμα και θα ξεκινήσουν οι εξής ομάδες: Αγ. Ιωάννης,, Κοκκοράς, Λιοδώρα, Λυκούρεσι, Λώτι, Παρνασσός, Πυρί, Σαρακίνι και τα Κακουραίικα για πρώτη φορά, ενώ περιμένουμε ακόμα την απάντηση της ομάδας Μπαρδάκι. Σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει και μια μικτή ομάδα Ηραιατών με ανεξάρτητη ονομασία, την οποία θα πλαισιώσουν άτομα των οποίων τα χωρία δεν συμμετέχουν με ομάδα ή για διάφορους λόγους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην ομάδα του χωριού τους.

Αν υπάρχουν άτομα τα οποία ακόμα επιθυμούν να συμμετέχουν μη διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο : 6986798090 (Cosmote What's Up).

Εκ μέρος της Ένωσης Συλλόγων Ηραίας θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εφημερίδα “Γορτυνία” του Κ.Καλύβα για την καταλυτική της βοήθεια στην διεξαγωγή και διαρκή ενημέρωση των Γορτύνιων για το πρωτάθλημα μας, Καθώς και τα site: www.opsarion.gr του χωριού Ψάρι και του χωριού Λυσσαρέα.

Ο Γεν . Γραμματέας
Νικόλαος Δημητρακόπουλος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα