Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 08-12-2010

 

 

 

 
Συνεδρίαση Επιμελητηρίου στη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας με όλες τις επιχειρήσεις του Νομού μας αλλά και την επιτόπου συζήτηση των προβλημάτων που τις απασχολούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα πραγματοποιήσει την τακτική συνεδρίασή του τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010 στις 7.00 μ.μ στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΙΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Τα θέματα της συνεδρίασης θα είναι:
1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
3. ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 

 
Οι θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης
Οι θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, για την ανάπτυξη της περιφέρειας, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, στον νέο Περιφερειάρχη Κο Τατούλη στην συνάντηση που είχε τη Κυριακή το πρωί 5/12/2010 στο επιμελητήριο Αρκαδίας με τους προέδρους των επιμελητηρίων και των εμπορικών συλλόγων:

Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης. Στηρίζουμε την ανάπτυξη της περιφέρειας

Μόνο σαν θετικό μπορεί να χαρακτηρισθεί το ενδιαφέρον που δείχνει η νέα αρχή της περιφέρειας για τους παραγωγικούς φορείς. Ας ευχηθούμε το ίδιο και περισσότερο θετικό να είναι και το δια ταύτα αυτών των ζυμώσεων.

Όλοι γνωρίζετε πολύ καλά την δύσκολη θέση που βρισκόμαστε καθώς και την κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρία. Εμείς στον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης προσπαθούμε να αποτάξουμε το συντεχνιακό μας χαρακτήρα και να υποτάξουμε το κοντόφθαλμο συμφέρον μας σε ένα σκοπό, «Στην κοινή μας πορεία για τη μέγιστη δυνατή ανάπτυξη και πρόοδο της Περιφέρειας ». Πρέπει από κοινού να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε και την τελευταία δυνατότητα που μας δίνεται, με σωστό σχεδιασμό.

Η μικρή Αρμενία που παράγει μόνο ένα αξιόλογο γεωργικό αγαθό, το βερίκοκο, με σχεδιασμό, μεθοδικότητα και σωστή προβολή στήριξε και κατάφερε να πετύχει την ανάπτυξή της, βασιζόμενη, στο προϊόν αυτό.

Με εξωστρέφεια λοιπόν πρέπει να γίνουμε γνωστή σαν Περιφέρεια Πελοποννήσου, με γεωγραφικό προσδιορισμό όπως για παράδειγμα η Τοσκάνη στην Ιταλία.

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στη πρόοδο της Περιφέρειας αλλά και ταυτόχρονα να αναλάβουμε το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί. Έχουμε προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μεταμόρφωση της Περιφέρειας όπως:

- τη Δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλα τα οικονομικά στοιχεία της κάθε περιοχής που θα μπορούν να αξιοποιηθούν στην αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών,
- Την από κοινού συνεργασία για την αξιοποίηση όλων των επιδοτούμενων προγραμμάτων με απορρόφηση στο 100% των διαθέσιμων κονδυλίων,
- Τη δημιουργία εμπορευματικού σταθμού καθιστώντας την Περιφέρεια ανταγωνιστική με την αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό την παραγωγική ικανότητα όλων των νομών,
- Προτάσεις για τον περιορισμό του παραεμπορίου με το τζίρο του να φτάνει τα 20 δις, την αδειοδότηση των πολυκαταστημάτων και εν γένει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
- Αλλά και προτάσεις για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την πράσινη ενέργεια, την αξιοποίηση και προβολή των πιστοποιημένων προϊόντων με ονομασία προέλευσης, με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή ποιότητα.
- Προτάσεις για το τουρισμό στοχεύοντας στο ποιοτικό τουρισμό, με σωστό σχεδιασμό, με καίρια έργα υποδομών, με αναβάθμιση των οδικών δικτύων, αλλά κυρίως την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της γαστρονομίας, που μπορεί να αποτελέσει την επιτομή της μεσογειακής κουζίνας, κλπ.

Όπως βλέπετε οι παραγωγικοί φορείς είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και όταν βρίσκεις το κλειδί δεν έχεις παρά να το πάρεις και να ανοίξεις την Πόρτα.

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης
Θανάσης Αρβανίτης

 

 

 
Προγράμματα σε Τρίπολη και Λεωνίδιο από το ΚΕΕ
Έναρξη προγραμμάτων για το μήνα Δεκέμβριο στην Τρίπολη

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι θα υλοποιήσει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα το μήνα Δεκέμβριο στην Τρίπολη .
Συγκεκριμένα πρόκειται για πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα Πληροφορικής ΙΙ ( word , internet , windows , Βασικές έννοιες ) , καθώς και για απογευματινό πρόγραμμα Διατροφής .

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν , ενώ οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των , θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ .

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα γραφεία του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Τρίπολη , Ώρες λειτουργίας : 09:00 – 20:0 , τηλ. 2710 – 232524 ) , με μια Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου , για περισσότερες πληροφορίες και για συμπλήρωση της απαραίτητης αίτησης .

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων οδηγεί, ανάλογα με τη διάρκειά τους, στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης" (μέχρι 75 ώρες) και "Πιστοποιητικού Δια βίου Εκπαίδευσης" (πλέον των 75 ωρών).

Έναρξη προγραμμάτων για το μήνα Δεκέμβριο στο Λεωνίδιο

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι θα υλοποιήσει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα το μήνα Δεκέμβριο στο Λεωνίδιο .
Συγκεκριμένα πρόκειται για απογευματινό πρόγραμμα Πληροφορικής ΙΙ ( word , internet , windows , Βασικές έννοιες ) και για πρόγραμμα Αγγλικής γλώσσας Ι διάρκειας 50 ωρών έκαστο.

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν , ενώ οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των , θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ .

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν από τα γραφεία του Δήμου Λεωνιδίου ( Υπεύθυνος : κος Γολεγός Βασίλης , τηλ. 27573 – 60209 ) , με μια Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου , για συμπλήρωση της απαραίτητης αίτησης ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά για περισσότερες πληροφορίες με το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , (Ώρες λειτουργίας : 09:00 – 20:00 , τηλ. 2710 – 232524 )

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων οδηγεί, ανάλογα με τη διάρκειά τους, στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης" (μέχρι 75 ώρες) και "Πιστοποιητικού Δια βίου Εκπαίδευσης" (πλέον των 75 ωρών).

 

 

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΚΤΙΚΩΝ
Το Σωματείο Επαγγελματιών Ψυκτικών κ’ Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Νομών Αργολίδας -Αρκαδίας-Λακωνίας πρόκειται να διοργανώσει σεμινάριο με θέμα:
"Απλοποιημένη Μέθοδος Μελέτης Εγκαταστάσεων Βιομηχανικής Ψύξης" συνολικής διάρκειας πέντε (5) εκπαιδευτικών ωρών, προσφορά της ΟΨΕ (Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδας).

Το σεμινάριο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις :
12 Δεκεμβρίου 2010 ημέρα Κυριακή και ώρα 9:00 π.μ.
στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αρκαδίας (ΟΕΒΑ), Καλαμάτας 113 στην Τρίπολη.
Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος Μενεγάκης Δημήτριος.

Η συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων κρίνεται απαραίτητη από το γεγονός ότι θα παρευρεθεί και κλιμάκιο της ΟΨΕ (Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδας) για ενημέρωση καυτών θεμάτων του Κλάδου.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΛΩΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ    ΑΡΦΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

 

 

 
Παρουσίαση Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Ο κ. Λάμπρος Λιάβας, εθνομουσικολόγος και διευθυντής του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» θα παρουσιάσει το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων αλλά και τον Εθιμικό Μουσικό Κύκλο του Δωδεκαημέρου, την Παρασκευή 10/12/2010, στις 19.00, στην αίθουσα της οδού Σοφρώνη 13 (έναντι Μουσείου «Β. Παπαντωνίου»).
 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
Βασ. Αλεξάνδρου 1
21 100 ΝΑΥΠΛΙΟ
Τηλ. 27520 28947 Fax. 27520 27960

 

 

 

 

Φιλική νίκη των ανδρών με 3-2
Η ανδρική ομάδα κέρδισε στο απογευματινό φιλικό την ομάδα νέων (Κ-20) του Αστέρα με 3-2 χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Φορτούνης, Φρανκού, Κερ, ενώ αντίστοιχα για τους νέους σκόραραν οι Κουρμπέλης, Κολιός (π).

Με την ανδρική ομάδα πήραν χρόνο συμμετοχής αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές, όπως οι Κυριακόπουλος, Αργυρόπουλος, Φορτούνης, Κουρμπέλης, Αποστολίδης, Σκόνδρας και Μπακασέτας, ενώ φάνηκε και η καλή δουλειά που γίνεται γενικότερα στα τμήματα υποδομής του συλλόγου με την καλή παρουσία της ομάδας νέων, από όπου έχουν προέλθει και αρκετοί παίκτες της ανδρικής ομάδας.

Με την ανδρική ομάδα του Αστέρα αγωνίστηκαν οι: Κυριακόπουλος, Ρούμπιλ, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Αργυρόπουλος, Κερ, Ιβάνοφ, Τσαμπούρης, Ριμκεβίτσιους, Φρανκού, Ρομπέρτο, ενώ έπαιξαν ακόμα και οι Φορτούνης, Κουρμπέλης, Αποστολίδης, Σκόνδρας, Μπακασέτας. Τερματοφύλακας σε όλο το παιχνίδι με την ομάδα νέων του Αστέρα αγωνίστηκε ο Νίκος Αναστασόπουλος.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα