Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 07-12-2010

 

 

 

 
Συνάντηση των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους Αντιπεριφερειάρχες
Με κοινή πρωτοβουλία του νέου Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου κ. Ιωάννη Μπουντρούκα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου συνάντηση του πρώτου με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και των Εμπορικών Συλλόγων από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος κ. Μπουντρούκας και σύσσωμο το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας, κ. Μ. Κονοπισόπουλος, Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος και Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτος, καθώς και οι Πρόεδροι Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπορικών Συλλόγων από όλη την Περιφέρεια, υποδέχτηκαν θερμά το νέο αιρετό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γιώργο Δέδε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 το πρωί στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Στους σύντομους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις όλων των Προέδρων, των Αντιπεριφερειαρχών και του νέου Περιφερειάρχη κυριάρχησε η διαπίστωση της αναπόδραστης ανάγκης συνεργασίας όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και φορέων για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, για την αλλαγή πορείας στην αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία στις σχέσεις φορέων και πολίτη και στη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή δραστικών μέτρων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης εν γένει.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε σε μία σειρά μέτρων που σχεδιάζει με τους συνεργάτες του να θέσει σε εφαρμογή αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, τα οποία αφορούν σε όλους τους νομούς και σε όλους τους τομείς: έργα υποδομής, ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, στήριξη των παραδοσιακών προϊόντων κ.ά.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας. Ο κ. Τατούλης απάντησε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν και έγινε αποδέκτης πολλών προβληματισμών αλλά και προτάσεων από τους συμμετέχοντες. Από τη συνάντηση προέκυψαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για όλους, με ποιο σημαντικό αυτό της αξίας της συνεργασίας και της κοινής δράσης, καθώς μέσα από αυτή αναδεικνύονται τα πραγματικά προβλήματα και προκύπτουν σημαντικές προτάσεις και λύσεις.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΤΑΤΟΥΛΗ

Ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στην Τρίπολη, την Κυριακή, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας ουσιαστικά μας είπε:

Πολίτες της Πελοποννήσου, πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώνετε ακριβά και παντού «διόδια» για να έχετε υποδομές (οδικούς άξονες, μαρίνες, ακόμα και βιολογικούς καθαρισμούς) και ό,τι άλλο ζητήσετε. Όλα λοιπόν τα έργα θα τα δώσει ο κ. Τατούλης στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και οι Πελοποννήσιοι θα πληρώνουν ακριβά για τη χρήση τους.

Παρ’ ότι συναντήθηκε με τον κ. Ρέππα, όπως λέει, δεν έθεσε καν το ζήτημα της αύξησης των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και της ένταξης έργων από τα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εμείς βέβαια αυτά τα λέγαμε προεκλογικά και δεν μας εκπλήσσει ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός και η παντελής έλλειψη διεκδικητικής λογικής από τον κ. Τατούλη. Ούτε βέβαια μας εκπλήσσει και η «παλαιοκομματική» του αντίληψη. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί εκτός από παλαιοκομματισμός, κ. Τατούλη, το ότι με ευκολία υιοθετήσατε την άποψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «να γίνει ένα ακόμη αεροδρόμιο και στην Τρίπολη»;

Η Πελοπόννησος, κ. Τατούλη, δεν χρειάζεται ένα ακόμη αεροδρόμιο. Αυτό που χρειάζεται και για το οποίο δεν μιλάτε καθόλου είναι ένα σύγχρονο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Τέλος, κ. Τατούλη, εκτός από τα ζητήματα ουσίας, υποπέσατε και σε ένα «φάουλ» και επί της «διαδικασίας». Η ανακοίνωση για το ποιο έργο είναι προτεραιότητας δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το Περιφερειακό Συμβούλιο με το «καλημέρα».

Κύριε Τατούλη, το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και πρέπει να καθορίσει τις αρμοδιότητες και σεις οφείλετε και πρέπει να δείχνετε σεβασμό στο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας στην οποία προΐστασθε.

7/12/2010
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 
ΣΑΟΟ και «ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΜΑΓΙΚΟ!!»
Στο μαγικό και άγνωστο κόσμο των μανιταριών θα ξεναγηθούμε το ερχόμενο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 μμ στα εντευκτήρια του ΣΑΟΟ. Το κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια μοναδική επίσκεψη στους γοητευτικούς και εφήμερους κατοίκους του δάσους, τα άγρια μανιτάρια του.

Με οπτικοακουστικό υλικό θα προσεγγίσουμε αυτό τον πολύχρωμο, μυστηριώδη «τρίτο κόσμο» που μαζί με τα ζώα και τα φυτά και τους γεωλογικούς σχηματισμούς συναποτελούν τη φυσική μας κληρονομιά.

 

 

 

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ
Α) Προσκλητήριο αγώνα για να μην καταργηθεί ο σιδηρόδρομος

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τονίζει ότι:
Η κυβέρνηση διαλύει και ξεπουλάει το σιδηρόδρομο, κατακρεουργεί τις εργασιακές σχέσεις των σιδηροδρομικών και καταργεί το δίκτυο της Πελοποννήσου.
Με βάση το νόμο 3891/2010 βγάζει ως πλεονάζον προσωπικό 273 σιδηροδρομικούς στους Νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας και άλλους 331 από τους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Ουσιαστικά αφού διώχνει σχεδόν όλο το προσωπικό, καταργεί εντελώς το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου.
Εμείς θεωρούμε ότι ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο πρέπει να διατηρηθεί, διότι, εκτός του ότι είναι το πιο οικονομικό, ασφαλές και οικολογικό μέσο και για επιβάτες και για εμπορεύματα, δεν πρέπει να δεχθούμε οι Πελοποννήσιοι, όταν έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι πολίτες 75 εκατ. ευρώ για να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο, σήμερα να αποφασίζει η κυβέρνηση ότι θα το κλείσει. Έχει τεράστιες ευθύνες και δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε σε όλα τα όργανα και τους θεσμούς για να λογοδοτήσουν οι κυβερνώντες.
Επιπλέον, τονίζουμε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν επιδοτούμενα δρομολόγια σε όλα τα λοιπά συγκοινωνιακά μέσα, πλοία, αεροπλάνα, οδικές μεταφορές και να κλείνουν το σιδηρόδρομο.

Επειδή λοιπόν δεν πρέπει να αφήσουμε να καταργηθεί ο σιδηρόδρομος, η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»:
Παίρνει πρωτοβουλία για να επαναδραστηριοποιηθεί η «Παμπελοποννησιακή Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου». Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο, τους φορείς της Πελοποννήσου, τους συλλόγους φίλων του σιδηροδρόμου, όλες τις παρατάξεις που πήραν μέρος στις περιφερειακές εκλογές, όλους τους Δήμους της Περιφέρειας και όλους τους πολίτες, να πλαισιώσουν την Παμπελοποννησιακή Επιτροπή, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο. Ζητά να πάρει θέση και ο αιρετός Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Προτείνουμε, την Παρασκευή να υπάρξει παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στην Αθήνα και συνάντηση με τους κυρίους Ρέππα και Ραγκούση για να ζητήσουμε:
α) Να παγώσει και να τροποποιηθεί ριζικά ο Νόμος 3891/2010 περί των μετατάξεων.
β) Να διατηρηθεί το δίκτυο της Πελοποννήσου.
γ) Ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων, η Παμπελοποννησιακή Επιτροπή στη συνέχεια να εξετάσει την πορεία και τις μεθόδους του αγώνα.

Β) Συγκρότηση επιτροπής κατοίκων και φορέων της Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια

Είναι γνωστό ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» έχει πάρει δύο φορές πρωτοβουλία και έχει καλέσει πολίτες και φορείς της Πελοποννήσου για συμβολική απελευθέρωση των διοδίων της Νεστάνης στις 29/8/2010 και στις 28/11/2010.

Μετά από συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, παίρνουμε πρωτοβουλία να καλέσουμε από κοινού όλους τους φορείς, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, κάθε συλλογικότητα και κάθε πολίτη, που έχουμε βρεθεί μέχρι σήμερα στον αγώνα ενάντια στα διόδια να συγκροτήσουμε «Επιτροπή αγώνα κατοίκων και φορέων της Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια». Στην Επιτροπή αυτή καλούμε και κάθε άλλο φορέα της Πελοποννήσου, που θέλει να αγωνιστεί ενάντια στις ληστρικές συμβάσεις που υπάρχουν, να συμμετάσχει στην Επιτροπή. Η ακριβής ημέρα και τόπος της συνάντησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

7/12/2010
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ στη Λακωνία
Μήνυμα συμπαράστασης από την Υπουργό παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και το Νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη

Συνεχίζονται με εντατικότερο ρυθμό οι προπονήσεις της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Λακωνίας και παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που παρουσιάζονται (φροντιστήρια, έλλειψη αρκετών και κατάλληλων χώρων για προπόνηση, έλλειψη χρόνου κ.λ.π.) το ενδιαφέρον από τις αθλήτριες, το φίλαθλο κόσμο και του αρμόδιους φορείς παραμένει αμείωτο. Μηνύματα συμπαράστασης ,ενθάρρυνσης και προσφοράς έρχονται από ολόκληρη τη Περιφέρεια αλλά και το κέντρο.

Μεταξύ των επωνύμων που εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους και τη πρόθεση τους να στηρίξουν την προσπάθεια και να παρακολουθήσουν τους αγώνες και τις εκδηλώσεις της ομάδας μας είναι η Υπουργός παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου που σε πρόσφατη συνάντηση με τον Υπεύθυνο της ομάδας κ Γεώργιο Λυμπέρη στο Ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των εκλογών της Παγκρήτιας Ένωσης δήλωσε τη συμπαράσταση της στην προσπάθεια και τη πρόθεση της να παρακολουθήσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας με την ομάδα της Μεσσηνίας ΝΙΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 91.

Την ίδια επιθυμία εξεδήλωσε και μάλιστα χρονικά προηγήθηκε ο Νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Πέτρος Τατούλης, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία να έχει ενεργότερη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του συλλόγου και όρισε δύο από τους εκλεγμένους συμβούλους του Συνδυασμού ΄΄ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ΄΄ τους κ Σπύρο Φλώρο και Χαράλαμπο Σκούρο ως συνδέσμους μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα του συνδυασμού ώστε να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες του συλλόγου μας στον Αθλητικό , Πολιτιστικό , Πνευματικό, Επιστημονικό και Καλλιτεχνικό τομέα που θα συνιστούν ταυτόχρονα προβολή του Ελληνικού Πνεύματος και Πολιτισμού και προβολή της Πελοποννήσου και των Δημιουργών της.

Η επόμενη προπόνηση, λόγω της έλλειψης ικανοποιητικού φωτισμού στο Εθνικό Στάδιο Σπάρτης την Τετάρτη 8-12-2010 και ώρα 20.00 (8 μ.μ ) θα γίνει στο 5χ5 του κου Σαράντου Μανουσάκη (απέναντι από το Πανεπιστήμιου στη παράκαμψη Σπάρτης )
Το Σάββατο 11-12-2010 η προπόνηση θα γίνει στο 8χ8 YA BALA του κ Θεόδωρου Τάρταρη στις 12 το μεσημέρι όπου αναμένεται να ενσωματωθούν και οι αθλήτριες από την Νεάπολη Λακωνίας.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με την ομάδα με Γεώργιο Λυμπέρη τηλ. 27310 29192 κιν. 6936701051, (Υπεύθυνο για θέματα γυναικείου ποδοσφαίρου)


 

 

Μόλις στο 6,2 % η απορρόφηση κονδυλίων
• Μόλις στο 6,2 % η απορρόφηση κονδυλίων από την Ελλάδα για την ανεργία και την απασχόληση, ενώ δισεκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μένουν στα αζήτητα
• «Τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαλύονται, αποτελεί πρόκληση η αδιαφορία για την απορρόφηση δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για την καταπολέμηση της ανεργίας»
• Απάντηση της Κομισιόν στον Ν. Χουντή

Πρόκληση για την Ελληνική κοινωνία, τους ανέργους, την νεολαία και όλους τους εργαζόμενους, αποτελούν τα στοιχεία που δίνει στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση κ. Andor, πως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης έχουν απορροφηθεί μόλις σε ποσοστό 6,2 %. Περισσότερα...

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα