Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 06-12-2010

 

 

 

 
Συνάντηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Πρόεδρο ΤΕΙ Καλαμάτας
Στις 4 Δεκεμβρίου 2010, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας Καθηγητή κ. Ανδρέα Κανάκη. Κατά τη συνάντηση έγινε μία ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις προτεινόμενες, από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για τις προτάσεις που επεξεργάζονται τα Ιδρύματα.

Κατά τη συνάντηση αποφασίσθηκε να διευρυνθούν στο μέλλον οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Καλαμάτας στα πεδία της ενίσχυσης της ακαδημαϊκής και ερευνητικής παρέμβασης των δύο Ιδρυμάτων, της βέλτιστης αξιοποίησης των μέσων ανάπτυξής τους και της συμπληρωματικής λειτουργίας των δομών τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Καθηγητής κ. Ανδρέα Κανάκης συμφώνησαν ότι ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ των δύο όμορων γεωγραφικά Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συνιστούν μία δυναμική προοπτική και ένα παράδειγμα καλής πρακτικής που στοχεύει στην ορθολογική λειτουργία και ανάπτυξη.

 

 

 
ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
( Κ.Ε.Ε. ) ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ & Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, συνεχίζοντας τη δυναμική παρουσία του και τη φετινή περίοδο στα εκπαιδευτικά δρώμενα του Νομού, σας ενημερώνει ότι στο χρονικό διάστημα από 01/11/2010 έως 25/11/2010 οργανώθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους δώδεκα ( 12 ) νέα προγράμματα .

Συγκεκριμένα :
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
2 τμήματα Φωτογραφίας
3 τμήματα Πληροφορικής ΙΙ
2 τμήματα Πληροφορικής ΙΙΙ
2 τμήματα Ιταλικής Γλώσσας Ι
1 τμήμα Ιταλικής Γλώσσας ΙΙ
1 τμήμα Περιβάλλον - οικολογία

ΔΗΜΟΣ Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
1 τμήμα Ιταλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων οδηγεί, ανάλογα με τη διάρκειά τους, στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης" (μέχρι 75 ώρες) και "Πιστοποιητικού Δια βίου Εκπαίδευσης" (πλέον των 75 ωρών).

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν, ενώ οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των, θα διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων .

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται:
 συμπλήρωση αίτησης, η οποία θα συνοδεύεται και από απλή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας .

Καινούργια προγράμματα θα αρχίζουν κάθε μήνα. Τα θεματικά αντικείμενα, εξαρτώνται από την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των υποψήφιων εκπαιδευόμενων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη ενός τμήματος είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 12 ατόμων .

Στο σημείο αυτό το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας θα πρέπει να ευχαριστήσει δημόσια τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία, τους Δ/ντες των σχολείων και τις δημοτικές αρχές των Δήμων στους οποίους υλοποιούνται τα προγράμματά του, καθώς και τους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π., η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την έναρξη των τμημάτων .

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , Διεύθυνση : Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου, (Υπεύθυνος Κ.Ε.Ε.: Σπυρόπουλος Ηλίας , Υπεύθυνη Εκπαίδευσης: Λαμπροπούλου Φωτεινή Γραμματέας: Παντελές Θεόδωρος ) , Τηλ.: 2710 – 232524, Ώρες Λειτουργίας: 9.00 - 20.00)., στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee, καθώς και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. των Δήμων.

 

 

 
Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου για σιδηρόδρομο
«Όχι στην κατάργηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»

Η κυβέρνηση διαλύει και ξεπουλάει το σιδηρόδρομο, κατακρεουργεί τις εργασιακές σχέσεις των σιδηροδρομικών και καταργεί το δίκτυο της Πελοποννήσου.

Με βάση το νόμο 3891/2010 βγάζει ως πλεονάζον προσωπικό 273 σιδηροδρομικούς στους Νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας και άλλους 331 από τους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Ουσιαστικά καταργεί εντελώς το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου, αφού διώχνει σχεδόν όλο το προσωπικό του.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»:
1) Παίρνει πρωτοβουλία για να επαναδραστηριοποιηθεί η «Παμπελοποννησιακή Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου».
2) Καλεί όλους τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο, τους φορείς της Πελοποννήσου, τους συλλόγους φίλων του σιδηροδρόμου, όλες τις παρατάξεις που πήραν μέρος στις περιφερειακές εκλογές, όλους τους Δήμους της Περιφέρειας και όλους τους πολίτες, να πλαισιώσουν την Παμπελοποννησιακή Επιτροπή, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.

Καλαμάτα 6/12/2010
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για τις διαδηλώσεις
H εκτέλεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου αποτέλεσε το σημείο, το γεγονός, που με αστάθμητο, δηλαδή τυχαίο τρόπο, συμπύκνωσε τις αντιφάσεις της ελληνικής κοινωνίας και τα αδιέξοδα της νεολαίας.

Η συσωρευμένη οργή, ξέσπασε σε ένα ορμητικό ποτάμι συνολικής αμφισβήτησης όλης της κυρίαρχής πολιτικής, που τόσα χρόνια προσπαθούσε να μας κλέψει το δικαίωμα στην παιδεία, την εργασία, και έφτασε να μας κλέβει και το δικαίωμα στη ζωή.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, τα γενικευμένα αδιέξοδα της νεολαίας και της επισφαλούς εργασίας παραμένουν επίκαιρα. Γιατί όλοι αυτοί που ξόρκιζαν τον κόσμο της εξέγερσης, τώρα μας λένε να πάμε όλοι μαζί για να σώσουμε τη χώρα από την κρίση.

Η σημερινή πραγματικότητα, όμως, καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα δύο σύμβολα που γεννήθηκαν στην εξέγερση του Δεκέμβρη, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, νοηματοδοτούν τους αγώνες μας και ξεχωρίζουν εχθρούς και φίλους. Από τη μία πλευρά υπάρχει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της, που με πρόσχημα την κρίση μας καλούν να υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις, μας στερούν το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, κάνουν τη ζωή μας λάστιχο για να μην περάσουμε το κατώφλι της ανεργίας, βάζουν περιορισμούς στο δικαίωμα μας στην γνώση και από την άλλη πλευρά είμαστε όλοι εμείς που όπως τότε τις μέρες της εξέγερσης, έτσι και τώρα ξέρουμε πολύ καλά ότι το μοναδικό μας χρέος είναι να διεκδικήσουμε για όλους τους λόγους του κόσμου καλύτερη ζωή για τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας.

Χαιρετίζουμε τις σημερινές μαζικές διαδηλώσεις που δείχνουν ακόμα και στους πλέον δύσπιστους, ότι μπορούμε να ανατρέψουμε όλους αυτούς που αποφασίζουν, για εμάς χωρίς εμάς. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στις διαδηλώσεις των επόμενων ημερών με αποκορύφωση την πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, για να ανατρέψουμε στην πράξη τα μέτρα της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης. Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή.


ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Π.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

 

 
Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
Η Εναλλακτική Κοινότητα Τρίπολης μετά από 2 χρόνια αντικαταναλωτικών εκδηλώσεων πραγματοποιεί την ερχόμενη Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 το διήμερο Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρίπολης...

Πρόγραμμα >>>>>>>>>>
 

 

 

 
Συνωστισμός στις πολεοδομίες για τους ημιυπαίθριους
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Αθήνα, 03/12/10
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

«Συνωστισμός στις πολεοδομίες για τους ημιυπαίθριους»

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται μηχανικοί και πολίτες που προσέρχονται στις κατά τόπους πολεοδομίες, προκειμένου να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, καθώς τα γραφεία αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον όγκο των αιτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, εκατοντάδες πολίτες συνωστίζονται από τα ξημερώματα στα σκαλιά των πολεοδομιών, προκειμένου να πάρουν τον πολυπόθητο αριθμό προτεραιότητας, συχνά χωρίς να τα καταφέρουν.

Τα υπάρχοντα πολεοδομικά γραφεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με ελλείψεις προσωπικού, ιδίως επιστημονικού, εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο οργάνωσης, αδυναμία ευελιξίας και σχεδόν παντελή έλλειψη μηχανοργάνωσης.

Μάλιστα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας παρενέβησαν χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την κατάσταση και ζητώντας παράταση της προθεσμίας υποβολής στο νέο έτος.

Επιπλέον, η συνθετότατη και η πολυδαίδαλη νομοθεσία, είναι στοιχεία που συμβάλλουν στην όξυνση και περαιτέρω εμπλοκή των προβλημάτων που παρατηρούνται, και κατʼ επέκταση στην επιμήκυνση του χρόνου υποβολής αιτήσεων και του χρόνου αποπληρωμής του εφάπαξ τέλους για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Τα προβλήματα αυτά θεωρείται πιθανόν να διογκωθούν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» από 01-01-2011, βάσει του οποίου προβλέπεται διπλασιασμός των πολεοδομικών γραφείων χωρίς όμως αύξηση του προσωπικού.

Ενόψει της μεγάλης ταλαιπωρίας, που υφίστανται οι πολίτες, της άμεσης ανάγκης εξεύρεσης πόρων από την Κυβέρνηση αλλά και του ουσιαστικού ελέγχου των αιτήσεων θεωρείται σκόπιμη και αναγκαία η παράταση της προθεσμίας για την διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων ή η αλλαγή της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να παρατείνει την προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων ή να δοθούν τμηματικές ημερομηνίες, ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου του αιτούντος;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να εξετάσει την εφάπαξ καταβολή του τέλους στις κατά τόπους πολεοδομίες για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις και εκείνοι οι οποίοι αποφεύγουν ή αδυνατούν να το πράξουν λόγω της οικονομικής συγκυρίας;

3. Με ποιες πρωτοβουλίες σκέπτεται η Κυβέρνηση να απλοποιήσει την πολεοδομική νομοθεσία;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου


 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα