Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 06-12-2010

 

 

 

 
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΤΟ 5ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΑΤ
Με την συμμετοχή 600 και πλέον αθλητών από 37 σωματεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 4-5 Δεκεμβρίου 2010 το 5ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΑΤ, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τρίπολης.

Η πολυάριθμη συμμετοχή των αθλητών ενίσχυσε τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να επιτευχθούν πολύ καλοί χρόνοι και επιτυχίες.

Η φιλοξενία των πλέον των χιλίων ατόμων που γέμισαν όλα τα καταλύματα σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από την Τρίπολη και έδωσαν ζωή για ένα τριήμερο στην πόλη μας, απέσπασε μόνο θετικά σχόλια.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 κατά την έναρξη των αγώνων βραβεύτηκε ο αθλητής Γιάννης Δρυμωνάκος για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στην Βουδαπέστη το καλοκαίρι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς μας που μας στήριξαν οικονομικά για την διοργάνωση των αγώνων και τον Πρόεδρο του ΔΑΚ Τρίπολης κο. Κούρο Ηλία και το προσωπικό του ΔΑΚ για την συνεργασία τους για την υλοποίηση του 5ου Κυπέλλου ΚΟΑΤ.

Δυστυχώς όμως οι φιλοξενούμενοι μας όμως στο δημοτικό κολυμβητήριο μόνο θετικά σχόλια για την κατάσταση του δεν είχαν. Η κατάσταση του πλέον απαιτεί άμεσες εργασίες συντήρησης, ενόψει και των επομένων αγώνων που καταφέραμε και εξασφαλίσαμε για την πόλη μας τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο , αλλά κυρίως γιατί σε αυτό το κολυμβητήριο προπονούνται καθημερινά τα δικά μας παιδιά.

Με αφορμή λοιπόν τους αγώνες αυτούς και όλους αυτούς που ελπίζουμε ότι θα διοργανωθούν και την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής την 01-01-2011, θα θέλαμε να ζητήσουμε την συνεργασία και την καλή θέληση της νέας δημοτικής αρχής με σκοπό την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία του κολυμβητήριου, ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να συνεχίσουν να κολυμπούν και να γεύονται τις επιτυχίες των κόπων τους και των προσπαθειών τους κάνοντας μας όλους μας περήφανους.

ΜΕ ΔΕΚΑΕΞΙ (16) ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΚΟΑΤ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΑΤ

Δεκαέξι (16) μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του ΚΟΑΤ στο «5ο Κύπελλο ΚΟΑΤ» που πραγματοποιήθηκαν στο Κολυμβητήριο της Τρίπολης το Σαββατοκύριακο 4-5 Δεκεμβρίου 2010.

Αυτό που δίνει μεγαλύτερη αξία στις επιτυχίες των αθλητών μας είναι ότι κατάφεραν να συναγωνιστούν συναθλητές τους που έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους από τον Σεπτέμβριο ενώ τα δικά μας παιδιά άρχισαν τις προπονήσεις τους στο τέλος Οκτωβρίου, αφού τότε ξεκίνησε η λειτουργία του Κολυμβητηρίου.

Οι επιτυχίες της αγωνιστικής μας ομάδας:
ΚΑΛΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: 2η 100 μ. πρόσθιο, 3η 50μ. πρόσθιο (κατηγορία: κορίτσια 12 ετών).
Ο αθλητής μας ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, έπιασε το όριο για την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα 50 μ. ελεύθερο.
Όλοι οι υπόλοιποι αθλητές μας βρέθηκαν στην πρώτη 8αδα στα αγωνίσματα των κατηγοριών τους.

Οι επιτυχίες της προαγωνιστικής μας ομάδας:
Χρυσά Μετάλλια:
ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ: : 50μ. ύπτιο, 100 μ. ύπτιο, 200 μ. ύπτιο.
ΚΩΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: 50 μ. πρόσθιο, 100μ. πρόσθιο.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ: 50μ. πρόσθιο, 100 μ. πρόσθιο.
ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: 100μ. ελεύθερο.
Αργυρά Μετάλλια:
ΚΟΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ: 50μ. ελεύθερο.
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 50 μ. πρόσθιο, 100 μ. ύπτιο.
ΣΙΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: 50 μ. ύπτιο.
Χάλκινα Μετάλλια:
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ: 50 μ. πεταλούδα.
ΣΙΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: 50μ. πρόσθιο.

Το Δ.Σ. συγχαίρει όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος και τους εύχεται πάντα επιτυχίες

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος Καραφώτη Δέσποινα

 

 

 
Η διάθεση των εισιτηρίων για Παναθηναϊκό
Εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα της 14ης Αγωνιστικής με την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, θα προπωλούνται από:

α) Το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού : 11.00 π.μ. - 6.00 μ.μ. από την Τρίτη 7/12/2010 έως και το Σάββατο 11/12/2010.
β) Την Μπουτίκ της ΠΑΕ: 10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. από την Τετάρτη 8/12/2010 έως και την Παρασκευή 10/12/2010.
γ) Στο εκδοτήριο της Θύρας 2 του γηπέδου: το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 από τις 11.00πμ έως τις 6.00μμ.

Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 25€.
Στη Θύρα 2 Τμήμα Α εκδίδονται και παιδικά/φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10€.

Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου.

Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.
Σε κάθε ταυτότητα μπορούν να εκδοθεί έως ένα (1) εισιτήριο.

Ώρα έναρξης αγώνα : 7.30 μ.μ. την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010
Ώρα ανοίγματος Θυρών : 5.30 μ.μ.


 

 

Βαγγ. Βλάχος: «Χάσαμε από μία φάση»
Μετά το τέλος του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Τα σημαντικότερα στοιχεία της συνέντευξης έχουν ως εξής: «Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον Άρη για τη νίκη του στη Μαδρίτη και ειδικά τον κύριο Κούπερ. Νομίζω ότι σήμερα εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι ο Άρης προερχόταν από δύσκολο ματς, κλείσαμε τους χώρους, ελέγξαμε τον αγώνα και είχαμε και περισσότερες φάσεις. Όμως κατάφερε η εμπειρία των παικτών του Άρη, από μια στημένη φάση να κερδίσει το ματς.

Δεν είμαι χαρούμενος που χάσαμε, αλλά κατά τα 2/3 είμαι ευχαριστημένος. Η εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ καλή παρά τις αδυναμίες και προωθώ κάποια νέα παιδιά που θέλω.

Σε όλη μου τη ζωή ήμουν πάντοτε χαμηλών τόνων, ό,τι κι αν έκανα, είτε παίκτης, είτε προπονητής. Δε θα κάνω κάτι παραπάνω από αυτό που νομίζω ότι πρέπει. Λέω την αλήθεια και αυτή σκοτώνει σε ένα χώρο που χρειάζεται διπλωματία. Θα λέω την αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι.

Έχουμε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι όπως είδατε και σήμερα. Επίσης στη δημιουργία που είναι πολύ δύσκολο κομμάτι έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Φανταστείτε ότι βασίζομαι σε ένα 17χρονο παιδί αλλά και βάζω ένα χαφ, ένα σέντερ φορ. Όσες επιλογές παικτών διάλεξα να χρησιμοποιήσω στη θέση του επιθετικού μέχρι σήμερα απέτυχαν παταγωδώς»

 

 

 

 

Προπόνηση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Τρίπολη
Δημ. Αβδάλας: «Να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά»
Σταύρος Κουκάκης: «Να βάλουμε το μπάσκετ σε όλα τα σπίτια»

Στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε προπόνηση μπάσκετ στα αγόρια ηλικίας 11-14 ετών στα πλαίσια του προγράμματος ανάπτυξης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, παρουσία των περιφερειακών προπονητών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Δημήτρη Αβδάλα και Σπύρο Ψυχογιό, αλλά και με την παρουσία των τοπικών προπονητών Θόδωρου Τσουκαλά, Μιχάλη Βερβαινιώτη, Παναγιώτη Γεωργακόπουλου των Αρκαδικών συλλόγων. Οι νεαροί παίκτες είχαν την ευκαιρία και θα έχουν και στο μέλλον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πραγματοποιούν σειρά προπονήσεων υπό την καθοδήγηση των περιφερειακών προπονητών και με βασικό στόχο την επιλογή κάποιων παιδιών που θα ξεχωρίσουν και θα κληθούν να στελεχώσουν την μεικτή ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ το επόμενο διάστημα.

Οι συγκεκριμένες προπονήσεις αναμφισβήτητα αποτελούν ένα επιπλέον σημαντικό κίνητρο για τα παιδιά των τοπικών συλλόγων που ασχολούνται με το μπάσκετ, στο να προσπαθήσουν και να δουλέψουν περισσότερο, με προοπτικές αρχικά να ενσωματωθούν στην Ενωσιακή ομάδα και εν συνεχεία αν η αγωνιστική τους εξέλιξη είναι αξιόλογη και ανάλογη, να έχουν βλέψεις ακόμη και για συμμετοχή στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.

Ο περιφερειακός προπονητής της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Δημήτρης Αβδάλας μιλώντας μετά το τέλος της προπόνησης δήλωσε: «Μέσω του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και για την επιλογή των παικτών που πρέπει να γίνει για την ομάδα της Ένωσης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα κάνουμε προπονήσεις στην Τρίπολη, όσο και στη Σπάρτη και Καλαμάτα. Θα χρησιμοποιηθούν γύρω στα 20 παιδιά και η ομάδα της Ένωσης (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ), θα παίξει φιλικά παιχνίδια σε ένα πρωτάθλημα να το πω έτσι με άλλες Ενώσεις όπως της Ηλείας, της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής και στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης ήρθαμε εδώ αφού είχαμε συνεννοηθεί με τους τοπικούς προπονητές για να δούμε τα παιδιά έτσι ώστε να προχωρήσουμε μετά στην επιλογή.

Σκοπός είναι να δώσουμε κι εμείς ένα ερέθισμα στα παιδιά για να ασχοληθούν περισσότερο, καθώς το μπάσκετ αποτελεί το άθλημα της επανάληψης και της διαρκούς ενασχόλησης, αφού ένας αθλητής του μπάσκετ πρέπει να αφιερώσει πάρα πολλές ώρες. Άρα λοιπόν θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά κίνητρα, να καταλάβουν ότι παρακολουθούνται, ότι δεν είναι μόνοι τους εκτός από τα σωματεία, ότι υπάρχει το αναπτυξιακό πρόγραμμα και ότι όποιο παιδί έχει διάθεση, θέλει να δουλέψει και μπορεί να ξεχωρίσει, αυτό θα αξιοποιηθεί και σιγά-σιγά θα το βοηθήσουμε να φτάσει ακόμη ψηλότερα.

Σίγουρα Πανελλαδικά για το υλικό των παιδιών υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή τα παιδιά μας σιγά-σιγά κινούνται όλο και λιγότερο και αυτό έχει αντίκτυπο και στο μπάσκετ. Η διατροφή τους δυστυχώς δεν είναι τόσο καλή. Ώρες δεν υπάρχουν λόγω της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και των φροντιστηρίων, άρα κι για εμάς οι επιλογές που κάνουμε μας αναγκάζουν να φθίνουμε στη λογική ότι τα παιδιά δεν ασχολούνται τόσες πολλές ώρες και δυστυχώς κάποια παιδιά που έχουν ταλέντο λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορούν να το βγάλουν μέσα στο γήπεδο και θέλουμε να τους δέσουμε ένα κίνητρο να προπονηθούν περισσότερο και να βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο γήπεδο.

Αυτό που είπα και στα παιδιά είναι ότι στα όνειρά τους δεν υπάρχει όριο, αλλά αυτό για να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει οι ίδιοι να αφιερώσουν πάρα πολλές ώρες στο γήπεδο και βέβαια θα πρέπει να μάθουν ότι στο 24ωρο η προπόνηση το πολύ μπορεί να είναι τρεις ώρες, συνήθως οι αθλητές διαμορφώνονται έξω από το γήπεδο. Δηλαδή στις υπόλοιπες ώρες που περισσεύουν θα πρέπει τα ίδια τα παιδιά να τις διαχειριστούν πολύ σωστά, για να αξιοποιηθούν αυτές οι ώρες στις οποίες κάνουν προπόνηση. Να κοιμούνται δηλαδή τη σωστή ώρα, να τρέφονται όπως πρέπει, να είναι στα μαθήματά τους πολύ καλοί για να μπορούν να βρίσκουν χρόνο από τις μελέτες τους για να κάνουν προπόνηση και να κάνουν πράγματα που θα τους βελτιώσουν έτσι ώστε να μπορέσουν να παίξουν μπάσκετ».

Παρών στην προπόνηση του κλιμακίου και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σταύρος Κουκάκης ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε μετά το τέλος της προπόνησης: «Καταρχάς πιστεύουμε ότι το μπάσκετ στην περιοχής της Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας είχε παρελθόν, έχει παρόν και σίγουρα θα έχει και μέλλον. Η προσπάθεια η δική μας είναι να βάλουμε το μπάσκετ στα σπίτια όλου του κόσμου, αν είναι αυτό εφικτό. Ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι σημαντικό στον αθλητισμό να δουλέψουμε τις υποδομές, καθώς τα παιδιά αυτά είναι η επόμενη μέρα του αθλήματος. Γίνονται λοιπόν προπονήσεις από τους περιφερειακούς προπονητές, στη συγκεκριμένη περίπτωση από τους κ.κ. Αβδάλα και Ψυχογιό, στις πρωτεύουσες των τριών Νομών, δηλαδή σε Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα. Τα παιδιά εδώ είναι ηλικίας από 11 έως 14 ετών, το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και οι προπονητές νωρίτερα μου είπαν ότι είναι αρκετά ευχαριστημένοι και έχουν διακρίνει κάποια 4-5 παιδιά, τα οποία θεωρούν ταλέντα.

Τα όνειρα δεν έχουν «ταβάνι» για κανένα από αυτά τα παιδιά και είναι καθαρά στο δικό τους χέρι να εξελιχθούν και να μας κάνουν όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ υπερήφανους».

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Τα καλύτερα tendex της Α2
Στην 4η θέση ο Γιαννουλάκος

Ο Βασίλης Γιαννουλάκος πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση με τη φανέλα του Αρκαδικού, αφού εναντίον της Ν. Ήστ σημείωσε 18 πόντους με σχεδόν άψογα στατιστικά, ενώ είχε ακόμα 10 ριμπάουντ.

Ο ψηλότερος παίκτης της Α2 κατηγορίας και του Αρκαδικού επιβραβεύτηκε για την εμφάνιση του αυτή και από τη στατιστική, αφού πήρε 1.035 στο σύστημα αξιολόγησης tendex που είναι το τέταρτο καλύτερο στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Με την ευκαιρία αυτή παρουσιάζουμε τα έξι καλύτερα tendex με τους αθλητές που έχουν ξεπεράσει το (σπάνιο)… φράγμα της μονάδας (1.000)!

1. Ο Παναγιώτης Καραβανάς του Πανερυθραικού με 1.139 στο τέντεξ έχοντας 26 πόντους (2/3 βολές, 12/13 δίποντα), 13 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 33 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Ερμή Λαγκαδά (1η αγωνιστική).
2. Ο Σπύρος Μαγκουνής του ΑΓΟΡ 1.094 στο τέντεξ έχοντας 34 πόντους (14/16 βολές, 7/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 1 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι της ομάδας του με το Λαύριο (3η αγωνιστική).
3. Ο Λιούμπο Γιοβάνοβιτς του ΚΑΟΔ 1.074 στο τέντεξ έχοντας 21 πόντους (3/4 βολές, 9/11 δίποντα), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστς και 2 κοψίματα σε 31 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι της ομάδας με το Λαύριο (2η αγωνιστική).
4. Ο Βασίλης Γιαννουλάκος του Αρκαδικού 1.035 στο τέντεξ έχοντας 18 πόντους (2/5 βολές, 8/10 δίποντα), 10 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο σε 24 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι της ομάδας του με τη Ν. Ήστ (5η αγωνιστική).
5. Ο Τσουκ Νεμάνια του Αρχέλαου/Πιερικού 1.026 στο τέντεξ έχοντας 20 πόντους (6/8 βολές, 7/8 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστς και 2 κλεψίματα σε 21 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι της ομάδας του με τους Ίκαρους Σερρών (3η αγωνιστική).
6. Ο Νίκος Κακλαμάνος του Πανελευσινιακού 1.002 στο τέντεξ έχοντας 32 πόντους (5/5 βολές, 6/8 δίποντα, 5/9 τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 3 ασίστς σε 28 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Αρκαδικό (2η αγωνιστική).

- Απαραίτητη σημείωση: Οι παίκτες που βγάζουν τόσο μεγάλο αριθμό αξιολόγησης θα πρέπει να έχουν συμμετοχή πάνω από 20 λεπτά στο παιχνίδι.

Ρεκόρ πόντων στην Α2...

Ο Αρκαδικός σημείωσε 99 πόντους εναντίον της Ν. Ήστ το περασμένο Σάββατο και ταυτόχρονα αυτό σήμαινε και ρεκόρ πόντων σε ένα παιχνίδι της ομάδας στην Α2 κατηγορία, ξεπερνώντας τους 98 που είχε σημειώσει στις 27 Φεβρουαρίου 2010 εναντίον του ΑΓΟ Ρεθύμνου. Με τη διαφορά ότι εκείνο το παιχνίδι είχε κριθεί στην πεντάλεπτη παράταση και έτσι οι 98 πόντοι σημειώθηκαν σε 45 λεπτά αγώνα!

Ο Αρκαδικός θα μπορούσε στον αγώνα με τη Ν. Ήστ να είχε ξεπεράσει και τους 100 πόντους, αλλά προς το τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες του χαλάρωσαν και ταυτόχρονα δεν επεδίωξαν να κάνουν κάποια φάουλ στους παίκτες της Ν. Ήστ, προκειμένου να κάνουν περισσότερες επιθέσεις στα τελευταία λεπτά και να έχουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν αυτό το φράγμα.

Τέλος, ο Αρκαδικός είχε την ευκαιρία σε αυτό το παιχνίδι να γίνει η πρώτη ομάδα που θα σημείωνε 100 πόντους στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Τα κατάφερε τελικά ο ΑΓΟ Ρεθύμνου που κέρδισε με 102-73 τον προσεχή αντίπαλο του Αρκαδικού, τον Κόροιβο Αμαλιάδας, στο Ρέθυμνο.

Το σπάνιο επίτευγμα...

Από τα σπάνια ρεκόρ σε αγώνα μπάσκετ το γεγονός ότι σκόραραν έντεκα από τους δώδεκα παίκτες που αγωνίστηκαν, εκ των οποίων οι πέντε είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο μόνος που δεν σκόραρε για λογαριασμό του Αρκαδικού στο καλάθι της Ν. Ήστ ήταν ο Σπύρος Πετσούνι, που αγωνίστηκε μόλις στο τελευταίο μισό λεπτό της αναμέτρησης.

Γιάν. Προδρόμου: «Αφιερωμένη στον κόουτς»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ένας εκ των πρωταγωνιστών της επιτυχίας με τη Νήαρ Ήστ, ο Γιάννης Προδρόμου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήμασταν αποφασισμένοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Παίζαμε στην έδρα μας και θέλαμε να διατηρήσουμε το αήττητο. Τα καταφέραμε, παίξαμε κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ. Στο τέλος χαλαρώσαμε χωρίς ιδιαίτερο λόγο και δεχτήκαμε αρκετά καλάθια από την ομάδα της Νήαρ Ηστ.

Πιστεύω ότι θα το βελτιώσουμε γιατί είναι ένα θέμα, το οποίο βλέπουμε ότι συμβαίνει και στα εκτός έδρας παιχνίδια, εκεί όπου κάποιες στιγμές δείχνουμε κάποια διαστήματα πολύ κακά και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε και εκτός έδρας τα παιχνίδια που μας αναλογούν για να συνεχίσουμε την πορεία μας, για να πάμε παρακάτω.
Η πιεστική άμυνα που παίξαμε πάνω στους παίκτες της Νήαρ Ηστ, ήταν ένα στοιχείο που “καθαρίσαμε” το παιχνίδι. Αυτό μας έδωσε πολύ εύκολα καλάθια, τρέξαμε σε αιφνιδιασμό, κάτι που είναι από τα πολύ δυνατά μας σημεία και έτσι ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα μας.

Είχαμε βέβαια για μια άλλη ακόμα φορά την συμπαράσταση του κόσμου, που ήταν συγκλονιστικός. Είναι ο 6ος μας παίκτης σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι και πιστεύω ότι θα τον έχουμε και στην συνέχεια κοντά μας.

Για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, πιστεύω ότι ο Αρκαδικός θα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωμένος σε κάποια νεκρά διαστήματα που μπορώ να χαρακτηρίσω, που ενώ είμαστε πολύ κοντά στο σκορ, ξαφνικά χάνουμε την επαφή μας με την αντίπαλη ομάδα και η διαφορά εκτοξεύεται κατευθείαν στους 20 πόντους.

Την εβδομάδα που έρχεται θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα σημεία, ώστε να μην υπάρχουν. Αυτά είναι τα στοιχεία που μας δημιουργούν το πρόβλημα. Προσωπικά θυμάμαι και στα δύο παιχνίδια με Ελευσίνα και Λαύριο, στο δεύτερο δεκάλεπτο αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα και έφτασε η διαφορά πολύ ψηλά.

Αυτή τη νίκη θέλω να την αφιερώσω προσωπικά στον προπονητή μου τον Γιάννη Σμυρνιώτη, γιατί όλη αυτή την εβδομάδα μας έκανε κάποιες συζητήσεις, έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα και πιστεύω ότι τον δικαιώνουμε κάνοντας αυτήν την καλή εμφάνιση, την οποία του την αφιερώνω προσωπικά».

Μπ. Αλεξόπουλος: «Ικανοποιημένοι στο μεγαλύτερο διάστημα»

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σμυρνιώτη στην τεχνική ηγεσία του Αρκαδικού, Μπάμπης Αλεξόπουλος μίλησε για το παιχνίδι με τη Ν. Ήστ, αλλά και για τα σημεία που πρέπει να βελτιώσει ο Αρκαδικός στη συνέχεια του πρωταθλήματος και κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι για τη νίκη μας και από την προσπάθεια των παικτών μας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο τέλος χαλαρώσαμε λίγο, νομίζω δεν έπρεπε. Ήταν πολύ καλή η άμυνα μας και είχαμε μια πολύ καλή εικόνα, στο τέλος τα χαλάσαμε λιγάκι.

Αυτό θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε γιατί μας επηρεάζει κυρίως στους εκτός έδρας αγώνες. Πρέπει να είμαστε καλοί μέχρι το τελευταίο λεπτό, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, θεωρώ ότι πρέπει να καταφέρουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα που κάνουμε στο γήπεδο μας. Δηλαδή, όπως προσπαθούμε εδώ, να προσπαθήσουμε κι εκτός. Να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα, να παλεύουμε μέχρι το τέλος, να μην έχουμε κενά διαστήματα, γιατί αυτά τα πληρώνεις με τις ομάδες της Α2.
Δεν είναι εύκολη καμία ομάδα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να προσέχουμε, να μην είμαστε χαλαροί. Σε δύο λεπτά-τρία χάνεις το σκορ, δεν προλαβαίνεις μετά.

Ίσως οι παίκτες είχαν λίγο κακή ψυχολογία από το ματς με το Λαύριο, ο κόουτς θεώρησε χρήσιμο να τους πει κάποια πράγματα για το σημερινό παιχνίδι. Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι μια ομάδα δεν είναι καλή, αλλά αυτό το πράγμα δεν ισχύει γιατί μια ομάδα που κερδίζει 30 πόντους τον Απόλλωνα Πάτρας, είναι καλή, όπως και να έχει.

Από εκεί και πέρα ο κόσμος, βοήθησε με τον τρόπο του, να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών, αλλά πρέπει να την διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα για να είμαστε όπως πρέπει.
Για τις μεταγραφές, προσπαθούμε, να βρούμε κάτι καλό και έχουμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε και με τη διοίκηση για να γίνει κάτι καλό. Θα δούμε.»

Απ. Χατζηγιαννακός: «Ο Αρκαδικός παίζει με ενθουσιασμό»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τη Ν. Ήστ, ο προπονητής της Αθηναικής ομάδας Αποστόλης Χατζηγιαννακός έκανε μία τοποθέτηση για τον αγώνα με τον Αρκαδικό «Νομίζω ότι το σκορ τα λέει όλα, από μόνο του. Όταν δέχεσαι 100 πόντους, φυσικά για να κερδίσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σίγουρα ήμασταν πάρα πολύ κακοί στην αμυντική μας λειτουργία. Ξέραμε ότι το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο, με μια ομάδα η οποία στην έδρα της τουλάχιστον, έχει πάρα πολύ καλό ρυθμό, παίζει με ενθουσιασμό, πιέζει στην άμυνα, βγαίνει στον αιφνιδιασμό.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, να ελέγξουμε αυτό τον ρυθμό, να βρούμε κυρίως αμυντικές λύσεις. Δεχτήκαμε εύκολα καλάθια. Για μένα είναι φυσιολογικό το σκορ.

Πιστεύω ότι ο Αρκαδικός έχει μία από τις καλές ομάδες στην κατηγορία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανταγωνιστείς αυτή την ομάδα ειδικά μέσα στο γήπεδο της. Εμείς συνεχίζουμε, κάνουμε μια προσπάθεια. Δύσκολη η συνέχεια, μέχρι τώρα έχουμε την παρηγοριά ότι έχουμε παίξει τρία παιχνίδια εκτός έδρας και το ένα από τα δύο παιχνίδια που παίξαμε στο γήπεδο μας ήταν με μια δυνατή ομάδα, το Ρέθυμνο. Καλή συνέχεια στον Αρκαδικό, ένα ευχαριστώ από την ομάδα γενικώς για την φιλοξενία, που ήταν άψογη.»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα