Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 03-12-2010

 

 

 

 
Υλοποίηση νέου Σεμιναρίου Γονέων
Το Κέντρο Προληψης της Χρήσης Ναρκωτικών Νομού Αρκαδίας συνεχίζοντας την προσπάθειά του να βοηθήσει τους γονείς να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του απαιτητικού ρόλου τους και να υποστηρίξουν τα παιδιά τους που μεγαλώνουν, ξεκινά την υλοποίηση ενός νέου σεμιναρίου για γονείς.

Στο σεμινάριο συζητιούνται θέματα σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των εφήβων, τις ανάγκες τους, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους, την ενίσχυση της ικανότητας λήψης σωστών αποφάσεων και αντιμετώπισης των κινδύνων της καθημερινής ζωής.

Οι συμμετέχοντες γονείς έχουν την ευκαιρία σε ένα ομαδικό πλαίσιο να εξασκηθούν σε νέους τρόπους κατανόησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων στην οικογένεια. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τόσο τα δικά τους συναισθήματα όσο και αυτά των παιδιών τους, να οριοθετουν τις ανάγκες και των δύο πλευρών και να προωθούν την ουσιαστική επικοινωνία στην οικογένεια.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 5.30 – 7.30 μμ. Σε αυτόν τον κύκλο θα γίνουν 13 εβδομαδιαίες συναντήσεις, οι οποιες θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη).
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Πρόληψης Ν.Αρκαδίας:
Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη
τηλ/φαξ: 2710235243

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.

 

 

 
ΑΘΛΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 2010
ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

Ο ΑΘΛΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 2010 θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου 2010 στην καταπράσινη περιοχή της Βυτίνας. Διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Σ.Α.Ο.Ο. και τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας και του δήμου Βυτίνας, με υπεύθυνο των διαδρομών τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο.

Είναι λαϊκός ατομικός αγώνας περιπέτειας σε σηματοδοτημένες διαδρομές.

 

 

 
Πρόγραμμα Γ.Π.Ν. για έγκριση και ένταξη στο ΕΣΠΑ
Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», μετά από πρόσκληση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και έλαβε επιβεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας τύπου Α & Β για τις συγχρηματοδοτούμενες πράξεις της 4ης προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ).

Το Νοσοκομείο μας ως διαχειριστικά επαρκής δικαιούχος πιστοποιείται, έτσι ώστε να κατέχει την απαραίτητη γνώση του Κοινοτικού και Εθνικού Δικαίου, καθώς και την τεχνογνωσία και επάρκεια για να εφαρμόσει και υλοποιήσει τις σχετικές δράσεις σε συμφωνία με τις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Έτσι το Γ.Π.Ν. Τρίπολης θα μπορεί να υλοποιεί δράσεις που σχετίζονται με τεχνικά έργα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Φροντίδας και ταυτόχρονα δράσεις που αφορούν την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση του Προσωπικού μέσω του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, για κάθε φορέα που προτίθεται να υποβάλλει πρόταση ένταξης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων στο ΕΣΠΑ, αυτού του είδους η πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Μετά τα παραπάνω ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, τονίζει ότι έχει ήδη υποβληθεί προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, πρόγραμμα για έγκριση και ένταξη στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας και των Κέντρων Υγείας ευθύνης του.

Για το Νοσοκομείο προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 7.295.600,00 € και τεχνικά έργα, προϋπολογισμού 30.230.000,00 €.

Για τα Κέντρα Υγείας, ευθύνης του Γ.Π.Ν. Τρίπολης, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, προϋπολογισμού 251.960,00 € και για τεχνικά έργα, προϋπολογισμού 579.500,00 €.

Οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και μετά την έγκρισή τους θα υποβληθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ, με φορέα υλοποίησης το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».

 

 

 
5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
σχετικό άρθρο
του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ
Διασώστη - Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών
Αναπληρωτή Διευθυντή
της Διεύθυνσης Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών
του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

‘ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, Γεννιόμαστε ή Γινόμαστε;’
Η ευθύνη του να είσαι Εθελοντής και η αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση των καταστροφών.

Ποτέ οι άνθρωποι δεν είχαν τόσα συστήματα ασφαλείας, τόσους μηχανισμούς και οργανισμούς ασφαλείας όσους σήμερα, μα ποτέ δεν ένιωθαν τόσο ανασφαλείς όσο στην εποχή μας. Ο ιστορικός του μέλλοντος, σίγουρα θα ονομάσει τον 20ο αιώνα ‘εποχή της ανασφαλούς ασφάλειας’. Κατά μέσο όρο, σε κάθε Αμερικανό, αντιστοιχούν 20 κάρτες ασφαλείας. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες έχει επιβληθεί η αρχή ‘ουδείς ανασφάλιστος’ και ‘ασφάλεια από γεννήσεως μέχρι θανάτου’. Παρ’ όλα αυτά ο άνθρωπος καταφεύγει σε ακόμη περισσότερα μέτρα ασφαλείας για τον ίδιο και τα υπάρχοντά του, κάνοντας αγωνιώδεις προσπάθειες να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

Επιπλέον οι άνθρωποι των βιομηχανικών κοινωνιών, ζουν μέσα στην αφθονία των υλικών αγαθών κι όμως, δεν είναι ευχαριστημένοι. Η αδηφαγία, κάνει τον άνθρωπο της καταναλωτικής κοινωνίας να μοιάζει με το πτηνό της μυθολογίας που, όσο περισσότερο έτρωγε, τόσο περισσότερο πεινούσε, μέχρι που έφαγε τις σάρκες του.

Η σύγχρονη κοινωνία, καταναλώνεται καταναλώνοντας. Ο άνθρωπος των ανεπτυγμένων κοινωνιών, έχασε το αίσθημα του μέτρου και της αυτάρκειας. Για να εξασφαλίσει ένα πλουσιότερο μέλλον κατέστρεψε το παρόν. Και για να κάνει πλουσιότερο το παρόν, κάνει φτωχότερο το μέλλον. Περισσότερα...

 

 

 
Το ΕΚΑ και η Νεολαία Συνασπισμού για τους εργαζόμενους σε Σ/Μ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΔΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755
Τρίπολη 3 - 12 - 2010

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ

30 εργαζόμενοι στα Σ/Μ Ατλάντικ στην Αρκαδία (Τρίπολη - Μεγαλόπολη) και 3.000 σ’ όλη την Ελλάδα βιώνουν μαζί με άλλους χιλιάδες εργαζόμενους έναν σκληρό εργοδοτικό εκβιασμό, όπου η οικονομική κρίση και η βαθιά ύφεση που έχει δημιουργήσει η αδιέξοδη και παράλογη κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου, οδηγώντας στην απώλεια των θέσεων εργασίας και στην υπονόμευση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την στήριξη μας στους εργαζομένους στα Σ/Μ Ατλάντικ.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους υπευθύνους της Επιχείρησης και την κυβέρνηση να δώσουν εδώ και τώρα λύση στην ομηρία των εργαζομένων.

Ζητάμε:

• Την άμεση καταβολή των οφειλομένων αποδοχών (δεδουλευμένα 3 μηνών, επίδομα κανονικής αδείας, αναδρομικά ΣΣΕ 2010).
• Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας (ύπαρξη δημόσιου τραπεζικού συστήματος που θα υπηρετεί την ανάπτυξη και σχέδια εξυγίανσης με κοινωνικά κριτήρια και όχι εργοδοτικές ενισχύσεις χωρίς αντίκρισμα).
• Τη διασφάλιση και τήρηση των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μετά το κλείσιμο του καταστήματος στις 3 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων με διάφορες ενέργειες και δράσεις σε τοπικό και γενικότερο επίπεδο μέχρι να βρεθεί λύση διασφάλισης της εργασίας τους και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Γ.Γ.Π.Π - Γ.Σ.Ε.Ε - Μ.Μ.Ε
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ S/M ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Οι εργαζόμενοι στα s/m Ατλάντικ πρέπει να κλιμακώσουν το δίκαιο αγώνα τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ. σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων. Η νεολαία συνασπισμού Τρίπολης ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, προκειμένου να μην καταπατηθούν βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα.

Αυτήν την ώρα, ενωμένος, ο κόσμος της εργασίας πρέπει να αντιταθεί στον κυβερνητικό αυταρχισμό ένα μεγάλο ενιαίο ταξικό μέτωπο για να φύγει η κυβέρνηση, για την ανατροπή του κατεστημένου πολιτικού σκηνικού και για μια προοδευτική και σοσιαλιστική διέξοδο στην πορεία της χώρας.

 

 

 
Ερώτηση Γιαννακοπούλου για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αθήνα, 03/12/10

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς α) τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
β) τον Υπουργό Οικονομικών

«Διασφάλιση της συνέχισης του προγράμματος ‘‘Βοήθεια στο σπίτι’’»

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους. Οι εργαζόμενοί του παρέχουν ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική μέριμνα, φροντίδα του νοικοκυριού, συντροφιά, πληρωμή λογαριασμών, βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες. Οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου προγράμματος έτυχαν της κοινωνικής αποδοχής ολόκληρης της κοινωνίας, με σημαντικά θετικά αποτελέσματα.

Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας του προγράμματος υπό την ευθύνη των Δήμων και συγχρηματοδότησης από τους τελευταίους και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το «Βοήθεια στο Σπίτι» αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για την επιβίωσή του και την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτό. Πριν από λίγες εβδομάδες ο αρμόδιος Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την συνέχιση χρηματοδότησης του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση θα καταβληθεί προσπάθεια για την συνέχισή του «ακόμη και με εθνικούς πόρους». Αναφορικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης του προγράμματος, αυτή διαχρονικά προερχόταν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων και Κοινοτήτων, οι οποίοι αποτελούν θεσμοθετημένους πόρους των Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού που προέρχονται από δυναμικούς φόρους του κρατικού προϋπολογισμού. Το ύψος τους ορίζεται ρητά από τις κείμενες διατάξεις και η κατανομή αυτών κάθε χρόνο, πραγματοποιείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ύστερα από πρόταση της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

Επιπλέον, ο αρμόδιος Υπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα υπάρξει μέριμνα για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων που έχουν ήδη προσφέρει (για 6 – 8 χρόνια). Δέσμευση, βέβαια, που απαιτεί και ειδική ρύθμιση, λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες νομοθεσίες για τις προσλήψεις.

Επειδή, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέρει πολυσήμαντο κοινωνικό έργο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ειδικότερα σε οικισμούς όπου διαμένουν ηλικιωμένα άτομα και είναι καταξιωμένο στη συνείδηση του κόσμου,

Επειδή, οι κυβερνητικές δεσμεύσεις είναι θετικές και αρκετά σημαντικές, αλλά τα χρονικά περιθώρια επίλυσης του προβλήματος εξαντλούνται,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Ποια είναι η πορεία των κυβερνητικών ενεργειών για την έγκαιρη υλοποίηση των δεσμεύσεων, την συνέχιση του «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου


 

 

Μαθητική κερκίδα στον αγώνα με Ν. Ήστ
Στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Ν. Ήστ (17.30) θα λειτουργήσει μαθητική κερκίδα, με τη διοίκηση του Αρκαδικού να καλεί μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξεως του 11ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα