Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 30-11-2010

 

 

 

 
Ίδρυση νέου Επιστημονικού Σωματείου Εκπ/κών στην Αρκαδία
Πρόσφατα ιδρύθηκε στην Αρκαδία επιστημονικό σωματείο εκπ/κών με την επωνυμία «Αρκαδικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών (Α.Κ.Ε.Μ.)».

Οι σκοποί του σωματείου είναι:
1. Η συλλογή, διάσωση, συντήρηση και αξιοποίηση αρχειακού υλικού και αντικειμένων σχετικών με την εκπαίδευση στην Αρκαδία με απώτερο στόχο τη δημιουργία Μουσείου Εκπαίδευσης.

2. Η προώθηση της έρευνας της ιστορίας της εκπαίδευσης στην Αρκαδία και η σύνδεση αυτής με τη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα.

3. Η στήριξη των προσπαθειών κατάρτισης, επιμόρφωσης και επιστημονικής αναζήτησης των μελών με παράλληλη δημιουργία εργαστηρίου εκπαιδευτικής πράξης και η ανάδειξη καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων.

Τακτικό μέλος μπορεί να είναι κάθε εκπαιδευτικός εν ενεργεία ή συνταξιούχος, ενώ αρωγό μέλος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμβάλλει στη δημιουργία του Αρκαδικού Μουσείου Εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου www.akem.gr

 

 

 
Συνάντηση παραγωγικών φορέων με Περιφερειάρχη και Δημάρχους
Πρώτη συνάντηση των παραγωγικών φορέων της Αρκαδίας με το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Αντιπερειφερειάρχη και τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Αρκαδίας


Με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Ιωάννη Μπουντρούκα και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου συνάντηση μεταξύ φορέων των παραγωγικών τάξεων του Νομού μας με το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Αρκαδίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας και σύσσωμο το Δ.Σ του Επιμελητηρίου υποδέχτηκαν θερμά το νέο αιρετό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα και τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Αρκαδίας, το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ι. Σμυρνιώτη, το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Π. Μπούρα, το Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ι. Γιαννόπουλο, το Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Ι. Μαρνέρη, το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Μ. Σκαντζό.

Εκ μέρους των φορέων στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ κ. Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Τρίπολης κ. Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Τυρού κ. Κουνιάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Λεωνιδίου κ. Η. Κυρίος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Άστρους κ.Καρκούλης, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ. κ. Σύριος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων κ. Φλώκης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκαταστάσεων Υδραυλικών, Θερμικών και Κλιματιστικών έργων κ. Παρίσης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν μία πρώτη επαφή και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των νέων αυτοδιοικητικών αρχών και των παραγωγικών φορέων για την ανάπτυξη και οργάνωση των περιοχών της Αρκαδίας, οι προβληματισμοί και τα σχέδια του νέου Περιφερειάρχη για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο γενικότερα.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Λουκάς αφού ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους για την αποδοχή της πρόσκλησης εξέφρασε, εκ μέρους της Διοίκησης, τα συγχαρητήρια για την εκλογή τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ανέπτυξε τις προτάσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για ένα υγιές ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη και από τους νέους δημάρχους να δουν με πραγματικό ενδιαφέρον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και να δώσουν λύσεις με τοπικές πολιτικές που θα ανακουφίσουν και θα σώσουν κυριολεκτικά από τα «λουκέτα» πολλές από αυτές. Λύσεις που θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα και τη συγκράτηση των νέων στην Αρκαδία.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο όλοι οι νέοι Δήμαρχοι, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Δ. Παυλής, εκφράζοντας στο σύνολό τους την επιθυμία τους για στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς, επισημαίνοντας ότι η κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα απαιτεί τη συστράτευση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Γιαννακούρας επεσήμανε την επιθυμία της νέας Περιφερειακής αρχής για δραστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, πάντα με τη συνεργασία όλων των φορέων.

Τέλος, το λόγο πήρε ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να αναδειχθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε «Περιφέρεια ευρωπαϊκών προδιαγραφών», στηριζόμενη σε επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνολογία, στην ανάπτυξη του τεράστιου φυσικού και πολιτιστικού της πλούτου και στις ιδιαίτερες ικανότητες των ανθρώπων της. Στάθηκε και αυτός με τη σειρά του στη συνεργασία όλων των φορέων και ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη σύσταση ενός άτυπου συμβουλευτικού οργάνου της Περιφέρειας που θα αποτελείται από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ένα «think tank» για θέματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Όλοι συμφώνησαν ότι αυτή ήταν η πρώτη από μία σειρά συχνών και εποικοδομητικών συναντήσεων μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχών και των παραγωγικών φορέων και δεσμεύθηκαν για στενή συνεργασία και κοινή δράση.

«Εσείς είστε πολύ κοντά στην τοπική κοινωνία. Εμείς είμαστε πολύ κοντά στους επαγγελματίες. Πρέπει τα ερεθίσματα που παίρνουμε και οι δύο πλευρές από την καθημερινότητα των επαγγελματιών - πολιτών να κυριαρχούν στις συναντήσεις μας» επισήμανε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

 

 

 
Ο «ΟΡΦΕΑΣ» ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ
Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 20:30 η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης θα συμμετάσχει στο ετήσιο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργανώνει η χορωδία «Αργολική Πρόταση» Άργους στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους. Ο μαέστρος του «Ορφέα» κ. Βασίλης Τζαβάρας ετοιμάζει πυρετωδώς την μικτή χορωδία και το ρεπερτόριο που θα παρουσιαστεί περιλαμβάνει εκκλησιαστικά, προκλασικά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια. Ο «Ορφέας» καλεί τους φίλους του να παρευρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση που συμμετέχουν, εκτός από την «Αργολική Πρόταση», η Δημοτική Χορωδία Δήμου Περιστερίου και η Δημοτική Χορωδία Γλυκών Νερών. Καλλιτεχνικός Διευθυντής της εκδήλωσης είναι ο μαέστρος της «Αργολικής Πρότασης» κ. Γιάννης Νόνης.

Μεγάλη έκπληξη αναμένεται να αποτελέσει η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της παιδικής χορωδίας του «Ορφέα» που θα πλαισιωθεί από θεατρικά δρώμενα τα οποία επιμελείται η φιλόλογος κ. Αντιόπη – Ζωή Μαργιά και η καθηγήτρια θεατρολογίας κ. Ιωάννα Κοντοτάσιου.

www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Επίσκεψη Διοικητή Γ.Π.Ν. Τρίπολης σε διάφορους χώρους του Νοσοκομείου
Το Φαρμακείο του Νοσοκομείου, που λειτουργεί πλέον σε νέα θέση (μεταφέρθηκε από τα λυόμενα κτίρια σε ανακαινισμένο χώρο του Νοσοκομείου), επισκέφθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σήμερα Τρίτη, 30.11.2010, κατά τις πρωϊνές ώρες και είχε συνάντηση εργασίας με τις Βοηθούς Φαρμακείου και το Διοικητικό Προσωπικό που υπηρετεί εκεί, για την βέλτιστη λειτουργία του, την μηχανοργάνωση και την κωδικοποίηση του φαρμακευτικού υλικού.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Παθολογοανατομικό & Κυτταρολογικό Εργαστήριο και διαπίστωσε την άρτια επιστημονική λειτουργία τους, καθώς και την συνεργασία των δύο αυτών Εργαστηρίων.

Τέλος, επισκέφθηκε τα Εξωτερικά Ιατρεία και διαπίστωσε την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος προτεραιότητας των προσερχομένων πολιτών για εξετάσεις και συνταγογράφηση φαρμάκων. Φωτογραφίες...

 

 

 
24ωρη Πανεργατική Απεργία Γ.Σ.Ε.Ε - ΑΔΕΔΥ
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι

Ο κατήφορος στον οποίο οδηγείται η χώρα, το γκρέμισμα κατακτήσεων των εργαζομένων που έχουν κερδηθεί με αγώνες και αίμα από το μνημόνιο και την πολιτική της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. δεν έχουν τελειωμό.

Μοναδικός τους στόχος αυτής της πολιτικής η σωτηρία των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες, οδηγώντας την εργατική τάξη στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Το χρέος δεν αφορά τους εργαζόμενους και το λαό μας.
Το αρνούμαστε και διεκδικούμε να μην το πληρώσουμε. Περισσότερα...

 Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας

 

 

 
Κάλεσμα Αρκαδικού στο φίλαθλο κοινό
Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει τη Ν. Ήστ και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Τα στατιστικά της Α2 κατηγορίας

Τρεις παίκτες του Αρκαδικού στα ΤΟΡ-10

Μετά τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής, ο Αρκαδικός έχει τρεις παίκτες στα ΤΟΡ-10 των στατιστικών κατηγοριών, με τον Δημήτρη Κατιάκο να είναι αυτός που ξεχωρίζει, καθώς είναι σε τρία ΤΟΡ-10 και αναλυτικά:
- 6ος σκόρερ του πρωταθλήματος με 68 πόντους
- 7ος στα κλεψίματα με 7
- 9ος στα κοψίματα με 3.

Ο Μύρωνας Παπαδάκης είναι 6ος στα κλεψίματα με 7 και ο Γιώργος Μπρόζος είναι 6ος στα κοψίματα με 4.

Αναλυτικά οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών έχουν ως εξής:
Σκόρερς
1. Ράλλης 79 (Ερμής Λαγκαδά)
2. Κακλαμάνος 77 (Ελευσίνα)
3. Μίχαλος 77 (Παγκράτι)
6. Κατιάκος 68 (Αρκαδικός)

Τρίποντα
1. Κακλαμάνος 15 (Ελευσίνα)
2. Ράλλης 13 (Ερμής Λαγκαδά)
3. Κουπίδης 11 (Ν. Ήστ)
4. Κυριακόπουλος 11 (ΑΓΟΡ)

Ριμπάουντ
1. Αμάτο 47 (Ν. Ήστ)
2. Καρτέλο 37 (ΑΕΚ Άργους)
3. Μαχαίρας 36 (Πανερυθραικός)

Ασίστς
1. Κυριακόπουλος 25 (ΑΓΟΡ)
2. Ζούπας 24 (Αμύντας)
3. Καμπερίδης 21 (Ίκαροι Σερρών)

Κλεψίματα
1. Ν. Μακρής 9 (Ολυμπιάδα)
2. Μίχαλος 8 (Παγκράτι)
3. Σουρλής 8 (ΚΑΟΔ)
4. Πέττας 8 (Κόροιβος)
5. Γιαννακόπουλος 8 (Λαύριο)
6. Παπαδάκης 7 (Αρκαδικός)
7. Κατιάκος 7 (Αρκαδικός)

Κοψίματα
1. Καρτέλο 11 (ΑΕΚ Άργους)
2. Γιοβάνοβιτς 7 (ΚΑΟΔ)
3. Πάντελιτς 5 (Απόλλων Πατρών)
4. Αμάτο 5 (Ν. Ήστ)
5. Κασάμπαλης 5 (ΑΕΚ Άργους)
6. Μπρόζος 4 (Αρκαδικός)
9. Κατιάκος 3 (Αρκαδικός)


 

 

5ο ΚΥΠΕΛΛΟ Κ.Ο.Α.Τ
Σας γνωρίζουμε ότι στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2010 θα γίνουν συλλογικοί αγώνες με την επωνυμία «5ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΑΤ» στο κλειστό κολυμβητήριο του Δ.Α.Κ Τρίπολης. Οι αγώνες θα έχουν επίσημη χρονομέτρηση από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και τους διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο σύλλογός μας.

Στους αγώνες αυτούς που αφορούν αθλητές ηλικίας 10 έως 18 ετών θα συμμετέχουν 600 περίπου αθλητές από όλη την Ελλάδα καθώς και από την Κύπρο.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Καραφώτη Δέσποινα

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα