Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 27-11-2010

 

 

 

 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης "ο Ερμής" σχετικά με την Κυριακή 12-12-2010
Για άλλη μια φορά δημιουργείται θέμα με την Κυριακή πριν τις γιορτές που προβλέπει ο νόμος να παραμένουν τα καταστήματα ανοικτά.

Η ΕΣΕΕ υπερασπίζεται τη διατήρηση της κατάστασης έτσι όπως ισχύει χρόνια και προβλέπεται από το νόμο, δηλαδή τη λειτουργία των καταστημάτων μία μόνο Κυριακή.

Ο κ. Καρρέλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και συγχρόνως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, με αίτηση του στη Νομαρχία Αθηνών, ζήτησε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας, για μια επιπλέον Κυριακή, στις 12 Δεκεμβρίου 2010.

Ο Νομάρχης Αθηνών κ. Σγουρός, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας, έκανε, με αβάσιμη αιτιολόγηση, αποδεκτό το αίτημα.

Ο κ. Καρρέλας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι από τη στιγμή που δεν τιμά με τις πράξεις του τα συμφωνηθέντα στην ΕΣΕΕ, δηλαδή δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του συνόλου των συναδέλφων του, όπως έχει υποχρέωση, οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΣΕΕ. Είναι αδιανόητο να δημιουργεί με τον τρόπο του συνθήκες άνισης μεταχείρισης ανάμεσα στην Αθήνα και την περιφέρεια, γεγονός που υπό μια έννοια προκαλεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αν για το κ. Καρρέλα θέματα ηθικής τάξεως είναι ακατανόητα, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, οφείλουν να τον αποπέμψουν από τη θέση του αντιπροέδρου που κατέχει σήμερα.

 

 

 
Εορτασμός Εθνικής Αντίστασης 1941-44
Όπως είναι γνωστό με το άρθρο 10 του Νόμου 1285/82 «Για την Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού λαού εναντίον των Στρατευμάτων Κατοχής 1941-1944» καθιερώθηκε η επέτειος της Μάχης του Γοργοποτάμου, σαν ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου 2010.
Β. Φωταγώγηση από τη δύση του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου 2010 μέχρι τις πρωινές ώρες της 29ης Νοεμβρίου 2010 όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με μέριμνα της Ι.Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Δημοτική Μουσική θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού.

Ώρα 10.30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Ώρα 11.15: Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση κατάθεση στεφάνων από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού, τον Νομάρχη, τον Δήμαρχο Τρίπολης, τα κόμματα, τους Εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση. Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Ενδόξων Νεκρών- Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 17,15: Υποστολή σημαίας.

 

 

 
Σχετικά με τα διόδια
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου
Ζακύνθου, Κεφαλονιάς-Ιθάκης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Το μετεκλογικό μπαράζ με τα πανάκριβα χαράτσια των διοδίων στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους συνεχίζεται,
Μετά τις από 6 Σεπτέμβρη αυξήσεις ο όμιλος «Μορέας» επέβαλε νέα αύξηση κατά 35% στα υπάρχοντα διόδια (Σπαθοβουνίου και Νεστάνης) και επιπλέον ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου σταθμού είσπραξης κοντά στην Ασέα. Για τη διαδρομή Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα οι οδηγοί ΙΧ υποχρεώνονται πλέον μέσα σε δύο μήνες να πληρώνουν υπερδιπλάσια τιμή στα διόδια, καθώς από 2,80 ευρώ έφτασαν στα 6,30 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 125%!
Ειδικότερα οι νέες τιμές που πληρώνουν οι οδηγοί στην Εθνική Οδό Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα είναι οι εξής:
• Για τα δίκυκλα 1,60 ευρώ στο Σπαθοβούνι, 1,50 ευρώ στη Νεστάνη και 1,20 ευρώ στην Ασέα.
• Για τα ΙΧ 2,30 ευρώ, 2,20 ευρώ και 1,80 ευρώ, αντίστοιχα.
• Για τα οχήματα με 2 και 3 άξονες 5,90 ευρώ, 5,60 ευρώ και 4,50 ευρώ, αντίστοιχα.
• Για οχήματα με 4 άξονες και πάνω 8,20 ευρώ, 7,80 ευρώ και 6,30 ευρώ, αντίστοιχα.
Περισσότερα...
=================================================

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ
ΟΧΙ στην τρομακτική αύξηση της τιμής τους κατά 133%!!!

Η κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας αύξησε τα διόδια κατά 133%, με αφορμή την παράδοση 35 χιλ. νέου δρόμου. Από 2,70 ευρώ που πλήρωναν τα Ι.Χ. από την Μεγαλόπολη έως την Κόρινθο μέχρι τον Σεπτέμβριο, πληρώνουν σήμερα 6,30 ευρώ. Ο δρόμος γίνεται πολύ ακριβός, αφού ένα ταξίδι από την Καλαμάτα στην Αθήνα με επιστροφή στοιχίζει σήμερα για τα Ι.Χ. 18,40 ευρώ!!! και βέβαια ετοιμάζουν κι άλλους σταθμούς διοδίων.
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καταγγέλλει:
• Το ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
• Την τρομακτική αύξηση της τιμής των διοδίων κατά 133%.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Πελοποννήσου και όλους τους διερχόμενους οδηγούς να μαζικοποιήσουν το πανελλαδικό κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ». Περισσότερα...

 

 

 
Σημαντική συνάντηση της Διεύθυνσης Σώματος Σαμαρειτών
Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού σταυρού στην Κορινθία

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται στο Λουτράκi Συνάντηση Αρχηγών, Υπαρχηγών, Εκπαιδευτών και Υπευθύνων Τομέων των Σωμάτων Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών των Περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Στερεάς Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια του συντονισμού των Τμημάτων στις παραπάνω περιφέρειες, με σκοπό την λύση τρεχόντων ζητημάτων αλλά και την παρακολούθηση της αποτελεσματικής υλοποίησης του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Δοκίμων Σαμαρειτών για την φετινή χρονιά.

Την συνάντηση συντονίζει ο κ. Αναστάσιος Γ. Γερασιμάτος (Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών – Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαίδευσης) ο οποίος εξηγεί «Οι συναντήσεις κατά Περιφέρεια, αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων μας. Κάθε περιφέρεια έχει ιδιαιτερότητες και ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν μεμονωμένα ενώ ταυτόχρονα είμαστε πάντα πολύ προσεκτικοί στο να εφαρμόζεται το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελεσματικά. Επίσης, οι συναντήσεις αυτού του είδους βοηθούν τις διοικήσεις των τοπικών τμημάτων Σαμαρειτών, να έρθουν σε άμεση επαφή με την Διεύθυνση Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών για να επιλύσουν ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Συνολικά οι συναντήσεις αυτές αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης που πρόσφατα πιστοποιήθηκε με ISO 9001:2008 από την TUVRheinland».

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο CLUB CASINO LOUTRAKI HOTEL το οποίο προχώρησε σε δωρεάν παραχώρηση αίθουσας για την συνεδρίαση, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για την υλοποίησή της.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών
Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαίδευσης

 

 

 

 
Ερώτηση Γιαννακοπούλου «Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού»
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αθήνα, 26/11/10

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς α) τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Β) τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας "Ολυμπία Οδός", καθυστέρηση δύο ετών θα προκύψει στην παράδοση της εθνικής οδού Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου. Τα πρώτα τμήματα του δρόμου από την Κόρινθο έως την Πάτρα θα παραδοθούν το 2013, αλλά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" Καλαμάτας, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα παραδοθεί το τμήμα από τον Πύργο έως την Τσακώνα. Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει ότι το τμήμα Πύργος - Τσακώνα θα παραδοθεί σε 70 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής, δηλαδή τον Ιούνιο του 2014, ενώ εάν καθυστερήσει δύο έτη, τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα καθυστερούν επειδή δεν έχουν γίνει ακόμα όλες οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, που υπολογίζεται ότι έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ, ενώ έπρεπε να έχει παραδοθεί το 100% της γης από το κράτος στον παραχωρησιούχο από τον Αύγουστο του 2009. Μάλιστα, ενδεικτικά πολλές απαλλοτριώσεις είχαν «κολλήσει» στο Πρωτοδικείο Κορίνθου που έχει δώσει έως και 6 διαδοχικές αναβολές στην εκδίκαση απαλλοτριώσεων, τη στιγμή που από το νόμο επιτρέπεται μόλις μία. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Πότε εκτιμά τελικά το Δημόσιο ότι θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις;

2. Πότε θα παραδοθεί τελικά σε χρήση το έργο;

3. Πού οφείλεται η έκδοση διαδοχικών αναβολών εκδίκασης που έχει ως αποτέλεσμα την τραγική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

 

 

 

 

Η αποστολή του Αστέρα για Ξάνθη
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τρίπολη με την Ξάνθη (3.00 μ.μ.)

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:

Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Μπρούνο Ουριμπάρι, Χρήστος Πιπίνης, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, Ντάνιελ Ορόθκο, Σωκράτης Φυτανίδης, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Μαρκ Κερ, Κώστας Φορτούνης, Λιονέλ Ρίος, Ροτζέριο Μάρτινς, Σαλίμ Αράς, Κρις Κονσεισάο, Τσικόντζι Ουντότζι, Σεμπάστιαν Καρέρα, Τάσος Μπακασέτας και Εμμάνουελ Φρανκού.

Συγκριτικά με το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής στον Βόλο με τον τοπικό Ολυμπιακό, επιστρέφουν στην αποστολή της ομάδας οι Μπρούνο Ουριμπάρι, Μαρκ Κερ, ενώ έμειναν εκτός οι Σάββας Τσαμπούρης, Ρομπέρτο.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα