Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 20-11-2010

 

 

 

 

 
Ισοπαλία στο Βόλο ο Αστέρας...
Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα πήρε ο Αστέρας σε εκτός έδρας παιχνίδι, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) στο Πανθεσσαλικό στάδιο με τον Ολυμπιακό Βόλου. Συνολικά ο Αστέρας μετράει έντεκα βαθμούς στα έξι εκτός έδρας παιχνίδια με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 32’ όταν μετά από φάουλ του Πιπίνη από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ορόθκο που με σουτ από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ. Ο Ολυμπιακός Βόλου ισοφάρισε στο 53ο λεπτό , όταν ο Μόνχε σέντραρε από αριστερά και ο Μαρτίν με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1!

Οι καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού στο Βόλο είχαν ως εξής:
25' εκπληκτικό πλασέ του Ούμπιδες πάνω από το Ντεγκρά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.
37' σουτ Μόνχε μέσα από την περιοχή, ο Ντεγκρά δεν μπλοκάρει τη μπάλα, ο Μπρέσκα προσπαθεί στην επαναφορά, αλλά την τελευταία στιγμή κόβεται από τους αμυντικούς του Αστέρα
Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντεγκρά αποκρούει σε σουτ του Ντολεζάι στη δεξιά του γωνία
55' Ο Αστέρας χάνει μεγάλη ευκαιρία, όταν με ωραία μπαλιά ο Κρις τροφοδοτεί τον Μπαστία, που κάνει το πλασέ, αλλά ο Ρόκα κάνει την απόκρουση του αγώνα και σώζει την ομάδα του
Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Πιπίνης εκτελεί φάουλ, η μπάλα περνάει από όλους, αλλά ο Ρόκα δεν αιφνιδιάζεται και αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιώς) που απέβαλε στο 47’ τον Γιακούποβιτς του Ολυμπιακού Βόλου.
Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Τομάς, Αλβάρεζ, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σζελέσι, Ρόκας (46' Καπετάνος), Ούμπιδες, Μόνχε, Σολάκης (47' Ρόκα), Μπρέσκα (46' Μαρτίν).
Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος (60' Ρομπέρτο), Πιπίνης, Ορόθκο, Πουλίδο, Λαδάκης (66' Ρίος), Μπαστία, Κρις, Καρέρα, Αράς (75' Ουντότζι), Ροτζέριο.

Ξέρετε ότι…
- Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος σημείωσε ο Ντάνιελ Ορόθκο, ακολουθώντας σε σκοράρισμα τον άλλο Ισπανό αμυντικό της ομάδας Ρούμπεν Πουλίντο.
- Ο αγώνας στο Βόλο ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας μεταξύ Αστέρα και Ολυμπιακού Βόλου. Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε δύο φιλικά παιχνίδια.
- Κεντρικά σημεία αναφοράς στο παιχνίδι του Βόλου, ο Ροτζέριο Μάρτινς που επέστρεψε ως αντίπαλος του Ολυμπιακού μετά την περσινή του συμμετοχή στην άνοδο της Θεσσαλικής ομάδας στη Σούπερ Λιγκ και ο Στάθης Ρόκας που υποδέχθηκε ως «οικοδεσπότης» την πρώην ομάδα του, τον Αστέρα. Ο Ροτζέριο είχε τα γενέθλια του χθες (19 Νοεμβρίου)
- Άλλη μία φορά ο Αστέρας είχε αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου είχε αναδειχθεί επίσης ισόπαλος 1-1 με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου.

Β. Βλάχος: «Αντέχω την πίεση»

Μετά το παιχνίδι στο Βόλο και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης είχαν ως εξής:

«Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες για το παιχνίδι που έκαναν. Μπράβο στα παιδιά, τους παίκτες μου, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν πολύ καλά και ελέγξαμε πλήρως το ματς.

Συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό που βρήκε το κουράγιο μετά την αποβολή και όχι μόνο σκόραρε, αλλά θα μπορούσε να πάρει και το ματς.

Αν θέλετε να σας πω αν είμαι ευχαριστημένος ή όχι από την ισοπαλία, θα πω όχι, γιατί όταν ο αντίπαλος είναι με λιγότερο παίκτη, η ισοπαλία δε φτάνει.

Έχω ξαναπεί ότι τις ευθύνες τις παίρνει αυτός που ηγείται της ομάδας και για αυτό το νέο στραβοπάτημα, γιατί στραβοπάτημα είναι, παίρνω την ευθύνη.

Όταν ήρθε η ώρα της αποβολής είπα στους συνεργάτες μου, «δε θέλω αποβολή». Είναι το πρόβλημα που έχουμε στην έδρα μας. Δεν έχουμε εκείνο που λείπει από την ομάδα. Μας λείπουν πολλά και ένα είναι η προσωπικότητα και αυτό το αντιμετωπίσαμε και σήμερα.

Εγώ αντέχω την πίεση, πάντα άντεχα. Θεωρώ ότι τα παιδιά έχουν πάει πολύ καλά. Αυτή η ομάδα έχει πάρει πολύ καλά αποτελέσματα και έχει πάρει περισσότερα από όσα ίσως θα έπρεπε.

Τους παίκτες πρέπει να τους σέβομαι και να λέω μπράβο γιατί αυτοί αγωνίζονται και αυτό πρέπει να κάνουν και στο παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη για να πάρουμε την πρώτη νίκη εντός έδρας»

Εντυπωσιακή εμφάνιση με τέσσερα γκολ

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα εφήβων (Κ-17) του Αστέρα επικράτησε του αντίστοιχου συγκροτήματος της Κέρκυρας με 4-0, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκαϊδατζή, που σημείωσε τρία γκολ (8’ σουτ, 24’ σουτ, 74’ κεφαλιά). Το άλλο τέρμα του Αστέρα σημείωσε ο Τογρού στο 64’ με σουτ.

Αστέρας Τρίπολης: Λαδάς (55' Αδαμίδης), Κλαπής, Γκίτζιας, Προύντζος (46' Κουτρουμάνος), Κατσαρός Α., Κατσαρός Π. (46' Μπάρλας), Φασούλης (46' Νικολίτσας), Γκαϊδατζής, Τογρού, Ντινιωτάκης (66' Γκίκας).

Δεν τα κατάφεραν οι νέοι…

Αυτή τη φορά η ομάδα νέων του (Κ-20) Αστέρα δεν τα κατάφερε και τελικά ηττήθηκε με 3-0 από την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Πλιάγκας (8’ 48’), Ζέρη (43’).

Ολυμπιακός Βόλου: Μαρούλης, Γιαννόπουλος, Ζενούνι, Ζερής, Κόμνος, Μητρόπουλος (76' Καράτσαλος), Νάκας (70' Τρίμμης), Ναουμίδης, Πλιάγκας (64' Κοτζαθανάσης), Σφάκας, Χολέβας.
Αστέρας Τρίπολης: Γιαννακόπουλος, Κολιός, Πετρούσης, Παπαδόπουλος, Ποτήρης, Ζώης, Σαραντόπουλος, Διαμαντόπουλος, Κουρμπέλης, Γιώτσας, Αποστολίδης (60' Βαλκάνος), Χαρτσιάς (51' Φιλάι).


 

 

Εύκολη επικράτηση του Αρκαδικού με καλό μπάσκετ...
Αρκαδικός-Ολυμπιάδα Πατρών 85-59 (46-36)

Ο Αρκαδικός κέρδισε εύκολα την Ολυμπιάδα Πατρών με 85-59, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης που τον οδήγησε στη δεύτερη νίκη του φετινού πρωταθλήματος.

Από την αρχή του παιχνιδιού, οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη έδειξαν πώς θέλουν τη νίκη περισσότερο, επέβαλλαν το ρυθμό τους σε άμυνα και επίθεση, ξεσηκώνοντας με εντυπωσιακές φάσεις αρκετές φορές τους φίλους της ομάδας, που γέμισαν και πάλι το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Το παιχνίδι κρίθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν με ένα επί μέρους σκορ 14-2 στα πρώτα πέντε λεπτά, το 46-36 της ανάπαυλας μετετράπη σε 60-38 υπέρ του Αρκαδικού, κάνοντας τα υπόλοιπα λεπτά να έχουν απλά διαδικαστικό χαρακτήρα.
Ο Αρκαδικός εκτός της καλής άμυνας και της διάθεσης που έδειξαν οι παίκτες του (με 11 κλεψίματα και 6 κοψίματα στο σύνολο), επικράτησε στις μάχες των ριμπάουντ (37 έναντι 23 της Ολυμπιάδας), είχε πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (73% βολές, 62% δίποντα και 50% τρίποντα) και πλουραλισμό στην επίθεση με τέσσερις παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων (Κατιάκος 14, Παπαδάκης 13, Κόκκαλης 13, Γιαννουλάκος 12).

Διαιτητές: Θεωνάς, Μπίκας, Μ. Τσώνος
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τσιότρας 8 (2), Πετσούνι, Παπαδάκης 13, Αντωνιάδης, Κόκκαλης 13 (1), Προδρόμου 5 (1), Νεοφυτίδης 4, Μπρόζος 9 (1), Μόρφης 7 (1), Γιαννουλάκος 12, Κατιάκος 14.
Ολυμπιάδα (Καλαντζής): Σημαιόπουλος 1, Ακτύπης, Ν. Μακρής 5 (1), Σάκοτα 3, Δήμου 3 (1), Δ. Μακρής 18 (4), Κουτρούλιας 9, Τσότσος 12, Λάππας 4, Βεσκούκης 4.

Γιαν. Σμυρνιώτης: «Η άμυνα το πρωταρχικό σημείο»

Μετά τη λήξη του νικηφόρου παιχνιδιού με την Ολυμπιάδα Πατρών ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του έχουν ως εξής:

Για το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα: «Δουλεύουμε πολύ στο γήπεδο και νομίζω πώς περνώντας ο καιρός θα βελτιωνόμαστε και θα είμαστε σαφώς καλύτεροι. Χρειαζόμαστε παιχνίδια και πολύ δουλειά στο γήπεδο. Θα πρέπει να σας πω ότι αυτή την εβδομάδα η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην προπόνηση και νομίζω πώς οι παίκτες συνειδητοποιούν κάποια πράγματα για τους ρόλους τους, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας.

Η άμυνα μας ήταν το πρωταρχικό σημείο του παιχνιδιού μας. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόλις εννέα πόντους. Όποιος και να έμπαινε στο παρκέ προσπάθησε αρκετά και έγινε το παιχνίδι πιο εύκολο από ότι το υπολογίζαμε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε, αλλά όσο περνάει ο καιρός να το χτίζουμε ακόμα περισσότερο. Αυτή η ομάδα θα αρχίζει από κει και επειδή είναι καινούργια ομάδα, χρειάζεται λίγο χρόνο στην επίθεση.

Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών, απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα. Είπαμε πώς δεν πρέπει να αφήσουμε τους έμπειρους παίκτες της Ολυμπιάδας να κάνουν το παιχνίδι τους. Από κει και πέρα, αφού τους χαλάσαμε το επιθετικό κομμάτι, σαφώς και είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου.

Θέλω να κρατήσω τη σταθερότητα, γιατί νομίζω πώς είμαστε πιο ομάδα από ποτέ. Φανταστείτε πώς δεν έπαιξε και ο Κάντιτς, που έλειπε την προηγούμενη εβδομάδα και έκανε μόνο μία προπόνηση, την Παρασκευή. Δεν ήθελα να ρισκάρω και πραγματικά φαίνεται πώς χτίζουμε μία ομάδα, που είναι κυριολεκτικά ομάδα. Αυτό είναι που έχω από την αρχή στο μυαλό μου, για αυτό παλεύουμε καθημερινά στο γήπεδο»

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Λαύριο, με μία πολύ καλή ομάδα που έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά όσο ο Αρκαδικός δουλεύει με αυτούς τους ρυθμούς και τα παιδιά συνειδητοποιούν κάποια πράγματα, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά δεν μας φοβίζει. Είχαμε παίξει και προπέρσι στο Λαύριο και είχαμε κερδίσει κιόλας. Σαφώς το έχουμε στο μυαλό μας, αλλά θα κατέβουμε για να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δουλειά στο γήπεδο, γιατί υπάρχει και ένα πρόβλημα με το Νεοφυτίδη από το ημίχρονο. Έχει ένα πρόβλημα στο γόνατό του, δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του. Πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση και τη ζημιά που τυχόν μπορεί να έχει πάθει.»

Για τον παίκτη που ψάχνει ο Αρκαδικός: «Νομίζω πώς αυτό είναι περισσότερο θέμα της διοίκησης. Αυτή έχει τον πρώτο λόγο. Από κει και πέρα, μακάρι να έρθει ένας ακόμα παίκτης στο ρόστερ της ομάδας γιατί το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, πολύ μακρύ και οι ομάδες είναι αρκετά ισοδύναμες. Το σημερινό αποτέλεσμα δεν λέει τίποτα, γιατί η Ολυμπιάδα κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα το Ρέθυμνο, που σίγουρα είναι από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο τους στην Α1 κατηγορία και λόγω εμπειρίας και λόγω ρόστερ.
Όποιος προστεθεί στην ομάδα και από τη στιγμή που θα υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι, όπως σήμερα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την ομάδα και για τον προπονητή».

Ο βενιαμίν του Αρκαδικού…

Ο γεννημένος στις 7 Ιανουαρίου 1993 Σπύρος Πετσούνι θα θυμάται τη νίκη του Αρκαδικού επί της Ολυμπιάδας για έναν λόγο περισσότερο, αφού έκανε απόψε το ντεμπούτο του στην Α2 κατηγορία και έγινε ένας από τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες που αγωνίζονται στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο Πετσούνι έπαιξε το τελευταίο ενάμισι λεπτό του παιχνιδιού σε ηλικία 17 χρονών 10 μηνών και 13 ημερών. Ο ίδιος δήλωσε μετά τη λήξη του παιχνιδιού: «Νιώθω ενθουσιασμένος από την πρώτη αυτή μου συμμετοχή στην Α2 κατηγορία. Ο προπονητής μου έδωσε χρόνο συμμετοχής στο φινάλε και παράλληλα το κίνητρο για να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο»

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα