Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 19-11-2010

 

 

 

 
Εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων
Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Γενικός Σημαιοστολισμός από της ανατολής μέχρι της δύσης του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2010.

07.00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική Μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

08.30 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της IV Μεραρχίας Πεζικού και Στρατιωτικού Αποσπάσματος δύναμης διμοιρίας οπλιτών, κατόπιν σχετικής διαταγής της IV Μεραρχίας Πεζικού.

10.30 π.μ. Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

11.00 π.μ. Συγκέντρωση των Επισήμων και του Λαού και παράταξη τμημάτων Στρατού, κατά τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει Επιμνημόσυνη δέηση, Κατάθεση Στεφάνων, Σιγή ενός λεπτού, στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του Έθνους. Η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

5.10 μ.μ. Υποστολή σημαίας

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2010, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

 

 

 
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
 ΚΑΙ ΒΑΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ

Ο Προϋπολογισμός του 2011 ολοκληρώνει την προσπάθεια αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την τρόϊκα και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Τα νέα εισπρακτικά μέτρα ύψους 13,5 δις δίνουν την χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία αφού θα την βυθίσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και θα δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικής διάλυσης.

Τα νέα μέτρα βασίζονται σε μία εν πολλοίς πολιτικά μεθοδευμένη, αναθεώρηση προς τα πάνω του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους με την οποία για πρώτη φορά στα δημοσιονομικά χρονικά της χώρας, εντάσσονται οι ΔΕΚΟ και τα ελλείμματά τους στη γενική κυβέρνηση, - πράγμα που επίσης δεν συνέβαινε και δεν συμβαίνει στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, τις χώρες της ΕΕ- εκτινάσσοντας έτσι έλλειμμα και χρέος.

Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου συνεχίζουν ακάθεκτοι και το 2011 το έργο που ξεκίνησαν το 2010, στο δρόμο που τους χαράζει το ΔΝΤ και η ΕΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στάθηκε ανίκανη να υλοποίησει τον Προϋπολογισμό του 2010, απαιτεί από τους ίδιους που πλήρωσαν το τίμημα της λεγόμενης «δημοσιονομικής προσαρμογής» να το πράξουν κάτι άνάλογο και το 2011 σε εντονότερο βαθμό!

Ο Προϋπολογισμός του 2011 είναι σχεδιασμένος με βάση τους πιο απροκάλυπτα ταξικούς όρους. Την ίδια στιγμή που τα υψηλοτέρα εισοδήματα παραμένουν στο απυρόβλητο, ένα πλήθος έμμεσων φόρων έρχεται να επιβαρύνει τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστεί η επίθεση στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με απολύσεις, μετατάξεις και εξαναγκασμό σε εθελούσια έξοδο, με περικοπές εισοδημάτων ενώ οι συμβάσεις δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων δεν θα ανανεωθούν.

Την στιγμή που η ανεργία εκτινάσσεται σε επίπεδα πρωτόγνωρα για την χώρα μας, που όλοι οι δείκτες της ανάπτυξης καταρρέουν και ο πληθωρισμός απειλεί τα νοικοκυριά, οι πολιτικές περικοπών στα εισοδήματα και τις δημόσιες επενδύσεις αναδεικνύονται σε αυτοκαταστροφικές για την ελληνική οικονομία καταδεικνύοντας τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης και τη τρόϊκας είναι καταδικασμένες να αποτύχουν να διασώσουν την ελληνική οικονομία, γιατί στην πραγματικότητα ούτε καν το επιθυμούν! Όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του 2011, μοναδικός στόχος της οικονομικής πολιτικής και για το επόμενο έτος θα είναι η διάσωση των δανειστών μας και του μεγάλου κεφαλαίου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα όχι μόνο επιμένουν να αγνοούν αυτή την ζοφερή πραγματικότητα, αλλά καταστρώνουν προϋπολογισμούς που οδηγούν την ελληνική οικονομία στην καταστροφή.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
4ο Πρωτάθλημα Ηραίας 2010 - 2011
Ένωση Συλλόγων Ηραίας

Προς: τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των Χωριών του Δήμου Ηραίας

Θέμα: 4ο Πρωτάθλημα Ηραίας 2010 - 2011

Κύριε Πρόεδρε,

Η Ένωση Συλλόγων Ηραίας διοργανώνει το 4ο Πρωτάθλημα Ηραίας 2010 - 2011.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Ηραιάτες,οι απόγονοι τους και οι σύζυγοι αυτών. Τα χωριά της Ηραίας είναι τα παρακάτω: Αγ.Ιωάννης, Αγάλω, Αγιονέρι, Αράπηδες, Αράχοβα, Καλύβια, Κακουραίικα, Κοκκινοράχη, Κοκκοράς, Λιοδώρα, Λουτρά Ηραίας, Λυκούρεσι, Λυσσαρέα, Λώτι, Μπαρδάκι, Όχθια, Παλούμπα, Παππαδάς, Παρνασσός, Πυρί, Ράπτης, Σαρακίνι, Σαρλαίικα, Σέρβου, Χρυσοχώρι, Ψάρι.

Ομάδες

Φέτος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μπορούν να συμμετέχουν άτομα από όλα τα χωριά της Ηραίας, ανεξαρτήτος αν το χωριό τους ή ο σύλλογος του συμμετέχει ή όχι.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι κατάγονται από τα χωριά της Ηραίας, οι απόγονοι τους και οι σύζυγοί τους ηλικίας 16 – 40 ετών (γενηθείς από 1970 - 1994).

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει μέχρι και 15 παίκτες - μέλη.

Απαγορεύεται να υπάρχουν άτομα πλην των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.

Οι σύλλογοι έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν τα μέλη τους και όχι οι διοργανωτές.

Κάθε σύλλογος θα ορίσει ένα άτομο ως υπεύθυνο της ομάδας ο οποίος και θα ενημερώνεται κάθε φορά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Κάθε σύλλογος θα πρέπει να δηλώσει στον υπεύθυνο διοργάνωσης τα χρώματα που θα φοράει η ομάδα του (2 ή 3 χρώματα).

Επίσης κάθε σύλλογος επιβάλλεται να πάρει βεβαίωση από τα μέλη που θα συμμετέχουν στην ομάδα τους, στην οποία θα δηλώνουν ότι είναι υγιείς και ότι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, και να την καταθέσουν στον υπεέυθυνο διοργάνωσης πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα (η τελευταία σελίδα θα χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα). Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν για οποιοδήποτε τραυματισμό ή ασθένεια κατά την διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος. Αν σε κάποια ομάδα συμμετέχουν ανήλικοι οι βεβαιώσεις να φέρουν υπογραφή του κηδεμόνα τους.

Κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να συμμετέχει μόνο σε μια ομάδα σε κάθε πρωτάθλημα.

Γήπεδο

Το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθούν οι αγώνες βρίσκεται στο δήμο Περιστερίου, στην οδό Σουρή Γ. 19 (πλησίον του σταθμού μετρό Αγ. Αντώνιος)

Διοργάνωση

Πρόγραμμα Αγώνων: Οι ομάδες θα χωριστούν σε δυο ομίλους, ανάλογα και με τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν συνολικά.

Το πρόγραμμα δύναται να αλλάξει σε περίπτωση που προστεθούν η αφαιρεθούν ομάδες.

Το πρόγραμμα που θα παραλάβετε από τον Γεν. Γραμματέα την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 ώρα 13:00 (1:00 μ.μ) στο γραφείο του Χρυσολωρά 12 Περιστέρι, θα διαμορφώσει την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία των εκπροσώπων σας, και θα συμμετέχουν οι ομάδες των συλλόγων μελών της Ένωσης που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Κάθε ομάδα θα καταβάλει στην Ένωση Συλλόγων Ηραίας 50 € συμμετοχή για τον κάθε παίκτη που θα δηλώνει.

Οι οδηγίες της διοργανώτριας αρχής προς τον διαιτητή είναι οι εξής:

Κόκκινη κάρτα και αποκλεισμός από την επόμενη αγωνιστική σε παίκτη που θα μιλήσει υβριστικά σε παίκτη της αντίπαλης ομάδας, διαιτητή ή ακόμα και συμπαίκτη του.

Κόκκινη κάρτα και αποκλεισμός από το πρωτάθλημα σε παίκτη που θα χειροδικήσει σε αντίπαλο παίκτη, διαιτητή ή ακόμα και συμπαίκτη του

Επιτροπή Ενστάσεων: Επιτροπή ενστάσεων για θέματα που αφορούν τους αγώνες ορίζονται οι : Νικόλαος Κομνηνός (Λυκούρεσι), Αλέκα Σεφερλή (Κοκκοράς), Κωνσταντίνος Παπακώστας ( Λιοδώρα).

Έπαθλο

Το έπαθλο του πρωταθλήματος θα είναι ένα Κύπελλο για την νικήτρια ομάδα

και μετάλλια στους αθλητές των ομάδων του τελικού (χρυσά για τους 1ους, ασημένια για τους 2ους και χάλκινα για τους 3ους ). Αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν και στους υπεύθυνους - αρχηγούς των ομάδων, αναμνηστική πλακέτα στον διαιτητή των αγώνων, βραβείο στον 1ο σκόρερ, στον καλύτερο τερματοφύλακα, Τρόπαιο ήθους στην αντίστοιχη ομάδα που θα ψηφίσουν όσες ομάδες συμμετέχουν, βραβείο ήθους στον παίκτη που θα ψηφίσουν όσες ομάδες συμμετέχουν, Βραβείο πολυτιμότερου παίκτη για τον αγώνα του τελικού.

Eνnμέρωσn

Οι αγωνιστικές και τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται σε όλο τον τοπικό τύπο (εφημερίδες Γορτυνίας αλλά και όσων συλλόγων διατηρούν) και στις σελίδες διαδικτύου επίσης (intemet).

Για το Δ.Σ
Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλας Δημητρακόπουλος


 

 

Η αποστολή του Αστέρα για Βόλο
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος στο Βόλο με τον Ολυμπιακό (5.15 μ.μ.)

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:

Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Χρήστος Πιπίνης, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, Ντάνιελ Ορόθκο, Σωκράτης Φυτανίδης, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Σάββας Τσαμπούρης, Κώστας Φορτούνης, Λιονέλ Ρίος, Ροτζέριο Μάρτινς, Σαλίμ Αράς, Κρις Κονσεισάο, Τσικόντζι Ουντότζι, Σεμπάστιαν Καρέρα, Ρομπέρτο, Τάσος Μπακασέτας και Εμμάνουελ Φρανκού.

Συγκριτικά με το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με την Καβάλα στην Τρίπολη, επιστρέφουν στην αποστολή της ομάδας οι Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Τάσος Μπακασέτας, Σωκράτης Φυτανίδης, ενώ έμειναν εκτός οι Βασίλης Λαμπρόπουλος, Μπρούνο Ουριμπάρι και Νίκος Σκόνδρας.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα