Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 17-11-2010

 

 

 

 

 
Η Νεολαία Συνασπισμού ΠΚ Τρίπολης για το Πολυτεχνείο
Νέες και Νέοι,
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.

Έχουν περάσει 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείο και όμως η μνήμη συνεχίζει να κερδίζει τον άνισο αγώνα της με τον χρόνο. Συνεχίζει να τον κερδίζει γιατί το Νοέμβρη του 73 άνοιξε ένα ρήγμα που θα μένει ενεργό, όσο θα υπάρχουν αγώνες για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Το παράδειγμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να αμφισβητεί τη λογική του μονόδρομου και της ανοχής απέναντι στην καταπίεση. Η φοιτητική εξέγερση, μαζί με την πλατιά λαϊκή στήριξη που πυροδότησε, αποτέλεσε ένα γεγονός κρίσης για την εξουσία της Χούντας. Ένα γεγονός που φώτισε τα αντίπαλα στρατόπεδα και αμφισβήτησε το τότε σημείο ισορροπίας. Ακριβώς όπως κάνει κάθε κρίση. Περισσότερα...

 

 

 
Προγράμματα Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαιδευομένων για Συμμετοχή στα Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, στα πλαίσια της υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για το Ανθρώπινο Δυναμικό του Ιδιωτικού Τομέα», το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και κατά 20% από εθνικούς πόρους υλοποιεί τα παρακάτω προγράμματα: Περισσότερα...

 

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης
Σοβαρές αρνητικές εξελίξεις για τα λαϊκά συμφέροντα αναμένεται να προκύψουν από τα μέτρα που θα καταλήξει η κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι συζητούν αυτές τις μέρες με την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία.

Η Τρόϊκα (ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ) και η Κυβέρνηση συζητούν και σχεδιάζουν εκχώρηση ποσοστού 40% των λιγνιτών και νερών στους ιδιώτες, αποφασίζουν για το μέλλον της Επιχείρησης που ανήκει στον Ελληνικό λαό.

Οι απαιτήσεις τελευταία της Τρόικας στις συζητήσεις με την κυβέρνηση είναι: Περισσότερα...

 

 

 
Το μηχανογραφικό δελτίο παραβιάζει την Κοινοτική Νομοθεσία
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

• Το μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια παραβιάζει την Κοινοτική Νομοθεσία

• Ερώτηση Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν

«Το μηχανογραφικό δελτίο που καλούνται να συμπληρώσουν οι μαθητές για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το οποίο απαγορεύει την πρόσβαση των ΑμεΑ σε σχολές, αντιτίθεται στην κοινοτική νομοθεσία» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χουντής επισημαίνει ότι παραβιάζεται η Οδηγία 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου που προστατεύει τα άτομα με αναπηρία από τις διακρίσεις και η οποία προβλέπει «την πρόσβαση (αυτών των ατόμων) σε όλα τα είδη και επίπεδα επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής κατάρτισης, επιμόρφωσης και επαγγελματικού αναπροσανατολισμού, συμπεριλαμβανόμενης της απόκτησης πρακτικής επαγγελματικής πείρας».

Ο Νίκος Χουντής με αφορμή το γεγονός αυτό και την ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Κομισιόν στην οποία αφού αναφέρει τον «αναιτιολόγητο και ενάντια σε κάθε επιστημονική, κοινωνική, ανθρώπινη λογική του ηθικού και του δικαίου» αποκλεισμό μέσω του μηχανογραφικού δελτίου στην ανωτάτη εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, καλεί την Κομισιόν να παρέμβει άμεσα για την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας, ώστε να αποσυρθεί τον συγκεκριμένο μηχανογραφικό δελτίο, που αποτελεί «διάκριση» σε βάρος των ΑμεΑ.

17.11.2010 Το Γραφείο Τύπου

 

 

 
Νέα αστέρα
Μπήκαν Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Κερ

Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για τον αγώνα του Σαββάτου στο Βόλο, με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να βλέπει τους Αργυρόπουλο, Φυτανίδη και Κερ να ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης.

Την ίδια στιγμή, ο Μπαρτολίνι μπήκε στην προπόνηση σήμερα ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα σε πιο υψηλούς ρυθμούς από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν σήμερα οι Ορόθκο, Τζουμάκας, Ρούμπιλ, Ριμκεβίτσιους και Ιβάνοφ, ενώ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν υπολογίζεται ο Ουριμπάρι που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

Η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί (10.00 π.μ.)

Με τις ελπίδες Φορτούνης, Λαμπρόπουλος

Στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων βρίσκονται οι Φορτούνης και Λαμπρόπουλος του Αστέρα για το σημερινό φιλικό αγώνα με τη Νορβηγία.
Ο Λαμπρόπουλος μάλιστα αντικατέστησε τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο, που αν και κλήθηκε αρχικά δεν θα πάρει μέρος τελικά στο σημερινό παιχνίδι. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που δύο ποδοσφαιριστές από την ίδια ομάδα καλούνται να αγωνιστούν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Έπαιξε ο Σκόνδρας με εθνική νέων

«Φιλική» ήττα 2-4 από τον Εθνικό Αστέρα γνώρισε η Εθνική Νέων στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε ο Νίκος Σκόνδρας.
Ο παίκτης του Αστέρα αντικατέστησε στο 67ο λεπτό τον Σταμογιάννο και είχε καλή παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε.

22/12 ο αγώνας Κυπέλλου

Από την Επιτροπή Κυπέλλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011, οι οποίοι θα διεξαχθούν το τριήμερο 21, 22 & 23 -12-2010. Ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη τον Ολυμπιακό Πειραιώς στις 22 Δεκεμβρίου (17.30)


 

 

Έγινε η παρουσίαση του Αρκαδικού
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή υπάρχει στο καλεντάρι το άτυπο ραντεβού του Αρκαδικού με τους εκπροσώπους του Τύπου, όπου έγινε χθες το βράδυ η παρουσίαση της φετινής φανέλας και της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Αρκαδία και την Πελοπόννησο στην Α2 κατηγορία.

Μπορεί να έχουν διεξαχθεί ήδη δύο αγωνιστικές, αλλά ακόμα είναι νωρίς και οι άνθρωποι της ομάδας είχαν να πουν αρκετά και ενδιαφέροντα στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ Μιχάλης Σμυρνιώτης ευχαρίστησε όλους όσους βοηθάνε την προσπάθεια του Αρκαδικού, ιδιαίτερα τους χορηγούς της ομάδας και αναφέρθηκε στους στόχους της φετινής αγωνιστικής περιόδου λέγοντας χαρακτηριστικά «Το ρόστερ της ομάδας ανανεώθηκε πάρα πολύ, αλλά οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Ο στόχος της ομάδας είτε είναι σ' αυτή την κατηγορία, είτε σε ανώτερες, είτε σε κατώτερες κατηγορίες, θα είναι η σοβαρότητα και ο πρωταθλητισμός.

Όπως ξέρετε πολλοί παίκτες έφυγαν και πολλοί ήρθαν, όμως εμείς επειδή θέλουμε να έχουμε πάντα υψηλούς στόχους, θα προσπαθήσουμε ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, και αν είναι δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα από πέρσι.

Τη δύσκολη αυτή προσπάθεια στηρίζουν κάποιοι άνθρωποι που δεν είναι απόψε μαζί μας, οι χορηγοί μας, τους οποίους συνηθίζουμε να καλούμε στο τέλος της προσπάθειας κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους πω ότι η βοήθεια τους είναι η σημαντικότερη από όλες, γιατί αυτό που κάνουμε, το κάνουμε για το καλό της πόλης. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό και ειδικότερα με τον χώρο του ποδοσφαίρου, έχουν πάει την πόλη μας πολύ ψηλά.
Θέλω να καλέσω τον κόσμο στο γήπεδο, δεν θα πρέπει να λείψει κανείς το Σάββατο από αυτό παιχνίδι με την Ολυμπιάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα τους απερχόμενους Δήμαρχο και Νομάρχη, που μας έχουν στηρίξει πάρα πολύ στην προσπάθεια που κάνουμε.

Τέλος, θα ήθελα να πω πώς αυτή η προσπάθεια δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχαν δίπλα μου κάποιοι άνθρωποι. Δυστυχώς δεν θα υπήρχε μπάσκετ στην Τρίπολη. Ξεκινήσαμε πριν τριάντα χρόνια, που από το αγωνιστικό μετερίζι, συνεχίζουμε να παίζουμε σήμερα εκτός γηπέδων. Για αυτό είμαστε εδώ και στηρίζουμε την προσπάθεια για την ομάδα μας και την πόλη μας.»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης που αναφέρθηκε στην αγωνιστική πλευρά του Αρκαδικού λέγοντας από την πλευρά του: «Κάθε ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς είναι δύσκολο και η φετινή χρονιά είναι ίσως παραπάνω, γιατί παρότι πέρσι ήμασταν νεοφώτιστοι σ' αυτή την κατηγορία πραγματοποιήσαμε μία πολύ καλή πορεία και σαφώς πλέον φέτος όλοι περιμένουν κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο από εμάς.

Το μόνο που θέλω να πω και να διαβεβαιώσω όλους είναι ότι γι' αυτό είμαστε όλη μέρα στο γήπεδο, γι' αυτό προπονούμαστε καθημερινά, για να γίνουμε καλύτεροι και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Η ομάδα έχει χαράξει μία πορεία, που τα τελευταία χρόνια είναι αξιοζήλευτη και δεν μπορεί να αλλάξει από κανέναν.

Πιστεύω ότι όποιο εμπόδιο υπάρξει θα το ξεπεράσουμε. Τα δύσκολα είναι για τους καλούς και ο Αρκαδικός το έχει δείξει αυτό τα τελευταία χρόνια. Ο Αρκαδικός δεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά χτίζεται για να γίνει. Οι μεγάλες ομάδες δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται κάποια χρόνια και χρειάζονται πάνω απ' όλα σταθερά βήματα.

Αυτά κάνει η διοίκηση, αυτά κάνουμε από την πλευρά μας κι εμείς όσο μπορούμε και όσο αντέχουμε. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά»

Ακολούθως, ο αρχηγός της ομάδας Μύρωνας Παπαδάκης και ο συμπαίκτης του Νίκος Κόκκαλης σηκώθηκαν και έδειξαν τις φετινές φανέλες του Αρκαδικού.

Μιλώντας για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Μύρωνας Παπαδάκης τόνισε από την πλευρά του «Σαν παίκτες το μόνο που μας απασχολεί είναι το αγωνιστικό κομμάτι και αυτό στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο. Η διοίκηση του Αρκαδικού είναι δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε και έχει καταφέρει να είναι ένα φερέγγυο σωματείο, το οποίο μας έχει βοηθήσει πολύ έστω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους χορηγούς της ομάδας, που βοηθάνε την προσπάθεια του Αρκαδικού. Είναι πολύ σημαντικό και ευχάριστο να έχεις τη βοήθεια τέτοιων ανθρώπων. Πάνω απ' όλα θέλω να έχει υγεία η ομάδα, χωρίς τραυματισμούς και να έχουμε μια καλή σεζόν.

Διαθέτουμε ένα πολύ δυνατό υλικό τόσο σε ρόστερ όσο και σε προπονητικό τιμ και πιστεύω ότι δουλεύοντας στο γήπεδο μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Όπως είπε και ο κόουτς θέλουμε σίγουρα χρόνο να δεθούμε, γιατί είμαστε μία καινούργια ομάδα, αλλά η ομάδα διαθέτει ταλέντο και εμπειρία για να κάνει κάτι καλό.

Σίγουρα ο Αρκαδικός ήταν πέρσι η ευχάριστη έκπληξη της Α2 κατηγορίας και κέρδισε θετικά σχόλια. Για τη φετινή περίοδο, ο κόσμος περιμένει καλύτερα αποτελέσματα και εμείς δουλεύουμε στο γήπεδο για να τα πετύχουμε. Θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει. Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του και τον θέλουμε στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Ολυμπιάδα Πατρών».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των παικτών, ενώ η διοίκηση του Αρκαδικού δεξιώθηκε τους εκπροσώπους του Τύπου.

Κάλεσμα Αρκαδικού στο φίλαθλο κοινό

Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει την Ολυμπιάδα Πατρών και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα