Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 16-11-2010

 

 

 

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η «Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων» μέλος του ΕΦΕΠΑΕ Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της υλοποίησης του ΕΠΑΝ ΙΙ καλούν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας στην παρουσίαση του προγράμματος:

«ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα,
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος για το Νομό Αρκαδίας είναι 45% για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, και 35% για τις μεσαίες επιχειρήσεις, και αφορά υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Οι επιλέξιμες ενέργειες είναι οι παρακάτω:
• Διαμόρφωση κτιρίων και χώρων.
• Προμήθεια μηχανημάτων εξοπλισμού και λογισμικού (Δαπάνες ΑΠΕ μόνο για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις)
• Αγορά τεχνογνωσίας
• Δαπάνες απασχόλησης πρόσθετου προσωπικού-εργαζομένων σε μειονεκτική θέση.
• Δαπάνες για τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων σε ΒΕ.ΠΕ.
• Άυλες δαπάνες

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης υπάρχει δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το ποσό του 50% της Δημόσιας χρηματοδότησης.

Για επιπλέον πληροφορίες απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Τηλέφωνα: 2710 227141. Υπεύθυνη κα. Σακελλαρίου Σοφία.

 

 

 
Μήνυμα ΕΛΜΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ακαδημίας 12, 221 00 Τρίπολη
Τηλ. 2710234363, FAX 2710231113
Τρίπολη 17 Νοεμβρίου 2010

Γιορτάζουμε σήμερα και τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένα γεγονός που αποτελεί κορυφαία στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον της απεχθούς τυραννίας και έχει καθιερωθεί στην κοινή συνείδηση ως σημείο αναφοράς του όλου αντιδικτατορικού αγώνα. Οι φοιτητές, οι μαθητές, οι νέοι τρομοκράτησαν τη δικτατορία. Έδειξαν πως ήξεραν να αντιστέκονται στη βία, να υπερασπίζονται την Ελευθερία και να τη διεκδικούν. Ξεκίνησαν έναν αγώνα δύσκολο, μα τους δυνάμωνε η πίστη στα δίκαια αιτήματά τους, η ελπίδα πως θα ξημερώσει για την πατρίδα η πολυπόθητη μέρα της επαναφοράς της Δημοκρατίας.

Μπορεί η διδακτορία να μην έπεσε εκείνη την ίδια νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973, όμως όλοι κατάλαβαν πως το τέλος της είναι πολύ κοντά. Το έπος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε και θα τιμάται όσο θα υπάρχουν άνθρωποι, γιατί ο άνθρωπος είναι γεννημένος να ζει αδούλωτος. Το Πολυτεχνείο έγινε σύμβολο της Ελευθερίας. Εμείς χαιρετίζουμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια τη σημερινή επέτειο και εκφράζουμε το θαυμασμό μας για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Στους μαθητές μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους λέμε: «παλέψτε για τα δικαιώματά σας, δώστε αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, αναγκάστε κι εμάς τους ίδιους να αλλάξουμε, μη συμβιβάζεστε, μην κλείνετε τα μάτια στα προβλήματα, καταδικάστε τη βία, παραμείνετε για πάντα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ»

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος   Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτριος Καντζάβελος   Ιωάννης Κρατημένος

 

 

 
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Το Πολυτεχνείο ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης αντιχουντικής πάλης και μία από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων του λαού και της νεολαίας.
Τιμούμε, 37 χρόνια μετά, όσους αγωνίστηκαν και όσους έδωσαν ακόμα και την ζωή τους στον αγώνα κατά της δικτατορίας.

Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία ήταν το τρίπτυχο τότε, που συνόψιζε τον αγώνα για την ανατροπή της δικτατορίας, την απελευθέρωση της χώρας από την αμερικανοκρατία, την άνοδο του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου του λαού, την κοινωνική πρόοδο, την εθνική ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία.
Ο αγώνας αυτός, σε ριζικά νέες συνθήκες μετά τη μεταπολίτευση, συνεχίστηκε με πολλές κατακτήσεις.

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά νέο επίκαιρο νόημα.
Φέτος το τρίπτυχο αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα.

Η εποχή του Μνημονίου σηματοδοτεί την αφαίρεση δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων της μεταπολιτευτικής περιόδου. Αναδεικνύει την ανάγκη μαζικών - ενωτικών αγώνων, ώστε οι πολίτες να ξανάρθουν στο προσκήνιο για να επιβάλουν λύσεις. Να ανατρέψουν τελικά το Μνημόνιο, που οδηγεί την κοινωνία σε χρεωκοπία και την οικονομία σε ασφυξία.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, όλων των πολιτών στον φετινό εορτασμό θα στείλει μήνυμα στην τροϊκα, που αυτές τις ημέρες ελέγχει τα κατάστιχα της χώρας και επιβάλλει, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, νέα σκληρότερα μέτρα που ανατρέπουν το κοινωνικό - δημοκρατικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία των δημοκρατικών ελευθεριών και την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Για το λόγο αυτό το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο.

 

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Η εξέγερση του 1973 ζει στους αγώνες του σήμερα. Στους αγώνες για ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση. Το Πολυτεχνείο συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

Το μήνυμα το δικό μας, το μήνυμα της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, που έδωσε τη δικιά της ανεπανάληπτη συνεισφορά στην εξέγερση του Νοέμβρη, ιδιαίτερα προς τους νέους και τις νέες, είναι μήνυμα αμφισβήτησης και θετικής διεξόδου μέσα από ενωτικές προσπάθειες για ν’ αναστηλωθούν οι αξίες και τα ιδανικά της συλλογικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και χειραφέτησης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διεξάγει σήμερα την πιο σκληρή επίθεση ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας και τη νεολαία. Ο μηχανισμός ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ δεν προσφέρει τίποτα άλλο, πάρα τη μεγάλη ευκαιρία στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις να αποτελειώσουν το κοινωνικό κράτος και τις λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών. Την ίδια στιγμή που στις τράπεζες και την εργοδοσία χαρίζονται δισεκατομμύρια, δεν υπάρχουν λεφτά για κοινωνικές δαπάνες, επενδύσεις, μισθούς και συντάξεις. Η δημόσια παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και το περιβάλλον θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ζητούν από τους εργαζόμενους ακόμα περισσότερες θυσίες, να ξεχάσουν οριστικά την εργασιακή ασφάλεια και τις συλλογικές εγγυήσεις, από τη νεολαία να ζει στην ανεργία. Ζητούν την κοινωνική συναίνεση στα σχέδια τους, δηλαδή την παραίτηση από τους αγώνες για μια ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι αυτή της οργανωμένης πάλης και της αντίστασης, της ρήξης και της συλλογικής δράσης. Να δείξουμε στην κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της ότι δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη. Την εξέγερση ενάντια στη Χούντα την τιμούμε κάθε μέρα με τους αγώνες μας μέσα στα πανεπιστήμια, τις γειτονιές και τους εργασιακούς χώρους. Με αγώνες που σήμερα είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν την Τετάρτη 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια για ακόμα περισσότερες απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα του δημόσιου τομέα. Να διεκδικήσουμε τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας, να νικήσουμε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις, να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ-ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ
Είμαστε 400 εναπομείναντες εκπαιδευτικοί, που διαγωνιστήκαμε με γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ με προκήρυξη του 2008, δώσαμε διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2009 και τα οριστικά αποτελέσματα βγήκαν το Δεκέμβριο του 2009! Η προκήρυξη έλεγε πως πρέπει να μας απορροφήσει ΟΛΟΥΣ ΕΩΣ 31/12/2010. Έχει ήδη διορίσει περίπου το 75% των διοριστέων του διαγωνισμού, και παρόλο που το μνημόνιο εξαιρεί το πάγωμα προσλήψεων στην υγεία και στην παιδεία, το Υπουργείο μας αρνείται να μας διορίσει έως την τέλος του έτους!!! Ακόμα και τώρα που το υπουργείο εσωτερικών ξεπάγωσε τις προσλήψεις του δημοσίου και έστειλε εγκύκλιο προς ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΩΣ ΄31/12/2010, ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2009, το Υπουργείο δεν ανταποκρίνετε στις υποχρεώσεις του προς εμάς. Ηδη τα υπόλοιπα υπουργεία που έχουν διοριστέους ΑΣΕΠ σε εκκρεμότητα έχουν δρομολογήσει τον διορισμό τους έως τέλος του έτους.

Την Παρασκευή 12/11/2010 διαμαρτυρηθήκαμε έξω από το Υπουργείο Παιδείας, και 3μελής επιτροπή μας μίλησε με σύμβουλο του Υπουργείου, όπου μας υποσχέθηκε πως θα συζητήσει το θέμα μας...

Έχουμε μεγάλη αγωνία, κριθήκαμε άριστοι μέσα από γραπτό διαγωνισμό και δεν έχουμε πολιτικά μέσα!. Επιτέλους ας μην απαξιώνουν κάθε θεσμό αξιοκρατίας!!!

Διοριστέα ΑΣΕΠ 2008
Π.Γ.
---------------------------------------------
Ο βουλευτής B΄ Αθήνας Φώτης Κουβέλης κατέθεσε αναφορά με την οποία οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, έτους 2008, ζητούν το διορισμό τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. 22433/20.10.2010 εγκύκλιο των Υπουργείων Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

 

 

 
Γιαννόπουλος Γ.: Όλοι μαζί, ενωμένοι, για τη Γορτυνία που μας αξίζει!
Ευχαριστούμε θερμά τους συμπατριώτες Γορτύνιους που μας εμπιστεύθηκαν και μας ανέθεσαν το καθήκον και την ευθύνη να είμαστε η πρώτη δημοτική αρχή του νεοσύστατου Δήμου Γορτυνίας. Προσωπικά θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους και τους φίλους του συνδυασμού μας, τα καταξιωμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζομένους, που εργάστηκαν για το σκοπό αυτό με πάθος, ανιδιοτέλεια και επιμονή.

Ευχαριστούμε και όλους του συμμετέχοντες, είτε υποψηφίους, είτε ψηφοφόρους άλλων συνδυασμών στην εκλογική διαδικασία και τους συγχαίρουμε για την συμμετοχή, τον αγώνα και τις προτάσεις που κατέθεσαν για το καλό της Γορτυνίας μας. Θα συνεργαστούμε με όλους όσους έχουν εκλεγεί σε θέσεις ευθύνης, σε όλα τα συλλογικά όργανα του νέου δήμου και θα αξιοποιήσουμε όλο το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό της Γορτυνίας για την ανασυγκρότηση του τόπου μας. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, κανένας μας δεν περισσεύει και κανείς μόνος του δεν είναι αρκετός.

Οι πολίτες της Γορτυνίας έδωσαν τη νίκη στον ανεξάρτητο συνδυασμό μας, πέρα από κομματικά όρια και δεσμεύσεις, απορρίπτοντας πιέσεις και εκβιαστικά διλήμματα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με αποκλειστικό γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον για τη Γορτυνία και τους Γορτύνιους. Με γνώση, με ήθος και με διαφάνεια. Θα είμαστε κοντά στον πολίτη και καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να αποφασίσουμε και να δουλέψουμε μαζί για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, για τη Γορτυνία που μας αξίζει!

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα