Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 15-11-2010

 

 

 

 
Συσκέψεις στελεχών υγείας
Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθηγητής Πάνος Δ. Γκούμας και οι Υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννης Λαουδιάς και κ. Κωνσταντίνος Πατσιαλός θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις όπως παρακάτω :

ΤΡΙΤΗ 16 – 11 – 2010 και ώρα 14.00

Συνάντηση στην Τρίπολη, με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Πελοποννήσου (πλην των νομών Αχαϊας και Ηλείας) με θέματα που άπτονται της καθημερινής λειτουργίας των νοσοκομείων, θέματα οικονομικής διαχείρισης, προμηθειών – διαγωνισμών, έργα ΕΣΠΑ, κ.λ.π.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 – 11 – 2010

Συνάντηση με τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας Νομού Ηλείας ως εξής :

11.00 Επίσκεψη Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Πύργου «Ο Άγιος Χαράλαμπος»
12.00 Επίσκεψη στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ηλείας

 

 

 
Ο «ΟΡΦΕΑΣ» ΣΤΟ 40ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΖΟΡΜΠΑ
Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 το ανδρικό εκκλησιαστικό τμήμα της χορωδίας «Ορφέας» Τρίπολης έψαλλε την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως. Στη συνέχεια έψαλλε την επιμνημόσυνη δέηση για το 40νθήμερο μνημόσυνο από τον θάνατο του συμπολίτη μας κ. Ζορμπά Παναγιώτη, πατέρας του τακτικού μέλους μας κ. Χρήστου Ζορμπά.

Ο κ. Παναγιώτης Ζορμπάς ήταν μέλος της ΕΠΟΝ, φυλακίστηκε για δύο χρόνια και μετά ασχολήθηκε με το θέατρο και την επιθεώρηση. Ήταν απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου, αρθρογραφούσε στις εφημερίδες «Ναυτική Ελλάδα» και «Καθημερινά Νέα» και είχε ζωγραφίσει πάνω από 120 πίνακες. Τέλος, ήταν πρόεδρος της αντιστασιακής οργάνωσης στην Αρκαδία και αντιπρόεδρος στην Π.Ο.Α.Ε.Α.

Ο «Ορφέας» προετοιμάζεται πυρετωδώς για την Χριστουγεννιάτικη συναυλία που φέτος θα συνδυαστεί με μικρό θεατρικό που ετοιμάζει η φιλόλογος κα. Μαργιά Ζωή – Αντιόπη και η θεατρολόγος κα. Παναγιωτούνη Ιωάννα. Τα μικρά παιδιά του «Ορφέα», μετά την καταπληκτική εμφάνισή τους στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών, θα προσπαθήσουν να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο.

www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στον Πάρνωνα
Την Κυριακή 21/11/2010 ο ΣΑΟΟ θα εξορμήσει στα μονοπάτια του ανατολικού Πάρνωνα από τον Πραστό την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μέσα από ένα υπέροχο μονοπάτι που διασχίζει το μοναδικό κεδροδάσος καταλήγοντας στον Αγ. Βασίλη και από εκεί στην ιερά μονή Ταξιαρχών Παλαιοχωρίου. Θα γίνουν δύο εύκολες πορείες διάρκειας 4,5 και 5,5 ωρών.
Αναχώρηση 7 πμ από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2710 234980 και στα γραφεία του συλλόγου Μητροπ. Δανιήλ 2Γ -Βραδυνές Ώρες-.

 

 

 
Δήλωση Παυλή
Η σημερινή ημέρα ολοκλήρωσε μία πολύ δύσκολη εκλογική μάχη. Με ιδιαιτερότητες και αντιξοότητες. Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας «Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά» πέτυχε, παρόλα αυτά, σημαντική απήχηση στην τοπική μας κοινωνία. Τη συγκροτημένη πρόταση που παρουσιάσαμε αγκάλιασε ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλους τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν. Η στήριξή τους μας τιμά. Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε στην επιλογή τους.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλα τα στελέχη και τους συνεργάτες του συνδυασμού μας, για την προσφορά τους όλο αυτό το διάστημα. Στρατεύθηκαν με αυταπάρνηση και πίστη σε έναν ελπιδοφόρο αγώνα για το μέλλον του Δήμου μας.

Αγαπητοί φίλοι, ταράξαμε τα νερά της τοπικής αυτοδιοίκησης με το πρόγραμμα, τις θέσεις και τον πολιτικό μας λόγο. Μαζί βάλαμε τις βάσεις για κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Αυτή η διαφορετικότητα αποτελεί μεγάλη κατάκτηση και διαβατήριο μελλοντικών εξελίξεων.

Σήμερα το βράδυ, τώρα που οι εκλογές τελείωσαν, θέλω να μιλήσω στους συμπολίτες μας για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό που αύριο ξεκινά.

Έχω πολλές φορές αναφερθεί στην ανάγκη να προχωρήσουμε με ενωμένες τις δυνάμεις μας. Και να εργαστούμε συλλογικά και αποτελεσματικά. Αυτό δεν είναι μόνο μία πολιτική θέση. Είναι αυτονόητη απαίτηση της κοινωνίας μας για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά και να δώσουμε προοπτική στον τόπο μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Νέο Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, για την εκλογή και την επιτυχία του. Μαζί με την ομάδα των συνεργατών του αναλαμβάνει την ευθύνη να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται για το Νέο Δήμο από τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με τόσα πολλά μέτωπα ανοικτά, κάθε συνετός πολίτης οφείλει να ευχηθεί στη Νέα Δημοτική Αρχή να πετύχει στο έργο της. Γιατί αυτό που μετρά είναι όλοι μαζί να αλλάξουμε το Δήμο μας. Να τον κάνουμε καλύτερο.

Οι πολίτες του τόπου μας, επέλεξαν να τους υπηρετήσουμε από μία διαφορετική αλλά πολύ σημαντική θεσμική θέση στο Νέο Δήμο. Οι προσπάθειές μας ξεκινούν άμεσα ώστε να ανταποκριθούμε στο νέο μας ρόλο. Και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα σημαντικά ζητήματα που έχουμε μπροστά μας.

 

 

 
Ανακοίνωση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
ΕΠΕΙΔΗ ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/11/2010 ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ

ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Περισσότερα...

 

 

 
Δεύτερη σερί ήττα του Αστέρα στην Τρίπολη
Αστέρας-Καβάλα 0-1 (0-0)

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην Τρίπολη γνώρισε σήμερα ο Αστέρας, αφού έχασε από την Καβάλα 0-1 χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε στο 62ο λεπτό ο Ονουάτσι. Σε εκείνο το λεπτό, ο Αμπντούν μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στον Ονουάτσι που με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας ως καλύτερες φάσεις:
2΄ Δυνατό σουτ του Ουντότζι μπλοκάρει ο Γκαλίνοβιτς!!
4' Δυνατό σουτ Ροτζέριο, η μπάλα κοντράρει και περνά λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς!!
24' Σέντρα του Ουριμπάρι από αριστέρα, ο Καρέρα στο δεύτερο δοκάρι δεν πιάνει καλά το σουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.
Την καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο είχε ωστόσο η Καβάλα, που ένα λεπτό πριν τη λήξη του 45λεπτου πλησίασε στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Πετκάκη, ο Ογκμπέτσι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ντεγκρά.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αστέρας πίεσε, απείλησε στο 47’ όταν στο μακρινό σουτ του Μπαστία, ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε ασθενώς, η μπάλα κόντραρε στον Ουντότζι και έφυγε άουτ!!!
Πριν σκοράρει η Καβάλα με τον Ονουάτσι, απείλησε τρεις φορές με σουτ των Αμπντούν, Ντικρόκ, Βουτσίτσεβιτς στο τρίλεπτο 58-61.

Μετά το γκολ της Καβάλας, ο Αστέρας πλησίασε με αξιώσεις δύο φορές την εστία του Γκαλίνοβιτς. Στο 67’ μετά από σέντρα του Τσαμπούρη από δεξιά, η κεφαλιά του Ρομπέρτο έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία της Καβάλας. Πέντε λεπτά αργότερα, το σουτ του Φορτούνη πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Τσαμπούρης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης (65' Αράς), Κρις (57' Ρομπέρτο), Καρέρα, Ροζέριο, Ουντότζι (63' Φορτούνης).
Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Εργκόβιτς, Φερέιρα, Τόμασιτς, Καρντόσο (83’ Θεοδωρέλης), Αμπντούν, Ογκεμπέτσε, Ντιέ (55' Βουτσίτσεβιτς), Ονουάτσι (90’ Γιάννου), Ντικρόκ.

Β. Βλάχος: «Γκρεμίσαμε ότι χτίσαμε»

Ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος μίλησε μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την Καβάλα στους εκπροσώπους του Τύπου. Τα κυριότερα κομμάτια της συνέντευξης του Έλληνα προπονητή έχουν ως εξής:

«Ότι χτίσαμε μέχρι τώρα στα εκτός έδρας ματς το γκρεμίσαμε σε δύο παιχνίδια στην Τρίπολη. Κακές στιγμές για την ομάδα μας, αλλά το ποδόσφαιρο όπως και η ζωή πάει μπροστά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου οι οποίοι έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και στο σημερινό ματς, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Δεν ασχολούμαι με τις αποδοκιμασίες του κόσμου. Την ευθύνη την αναλαμβάνουν οι ηγέτες σε μία ομάδα, δε χρειάζεται να το λέμε αυτό. Δικές μου είναι οι επιλογές ποιοι θα παίξουν, η δουλειά του προπονητή εξαρτάται από τους παίκτες.

Στην έδρα μας δεν έχουμε δημιουργία, δε φτιάχνουμε φάσεις και όσο συμβαίνει αυτό, θα δεινοπαθείς και θα περιμένεις να αξιοποιήσεις τις όποιες ευκαιρίες. Το Δεκέμβριο γίνονται διορθωτικές κινήσεις σε όλες τις ομάδες. Από όταν άρχισε το πρωτάθλημα ψάχνουμε για ότι μας λείπει.»


 

 

Την Τρίτη η παρουσίαση του Αρκαδικού
Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 21.30 στο κέντρο «Μαηθανασάκος» θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα