Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 10-11-2010

 

 

 

 

 
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την παρακολούθηση δωρεάν μαθημάτων ECDL
από το πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

To Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft (Unlimited Potential), διοργανώνει κύκλους εκμάθησης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με το πρότυπο ECDL.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

• Άνεργους/ες και μακροχρόνια άνεργους/άνεργες, με προτεραιότητα σε άνεργες γυναίκες που ταυτόχρονα είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή μητέρες πολύτεκνων οικογενειών

• Μετανάστες, Πρόσφυγες, Αιτούντες άσυλο

Στόχος του προγράμματος είναι ν’ αποκτήσουν οι επωφελούμενοι δεξιότητες που θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα από τα παραπάνω τμήματα παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΕΔΕΠ, Κοραή 3, ΤΚ 10564, Αθήνα υπόψη κ. Μανώλη Λαμπόβα ή στο Επιμελητήριο Αρκαδίας 25ης ΜΑΡΤΊΟΥ & Πανός 21, ΤΚ 22100, Τρίπολη, υπόψη κας. Σακελλαρίου.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Άνεργοι/ες και μακροχρόνια Άνεργοι/ες:

1. Φωτογραφία
2. Φωτοτυπία ταυτότητας
3. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής (Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
ή βεβαίωση κατοικίας από οικείο δημοτικό διαμέρισμα)
4. H πολυτεκνία βεβαιώνεται από φωτοτυπία ληξιαρχικής πράξης γέννησης των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή από φωτοτυπία του διαβατηρίου γι’ αυτά που γεννήθηκαν στο εξωτερικό.
5. Η μονογονεϊκότητα βεβαιώνεται είτε από απόφαση διαζυγίου (φωτοτυπία), είτε ληξιαρχική πράξη θανάτου (φωτοτυπία), είτε υπεύθυνη δήλωση για τις περιπτώσεις διάστασης ή εγκατάλειψης.
6. H ανεργία ή η μακροχρόνια ανεργία βεβαιώνεται από τον ΟΑΕΔ με την κάρτα ανεργίας (φωτοτυπία).


Μετανάστες:
1. Φωτογραφία
2. Φωτοτυπία των στοιχείων διαβατηρίου σε ισχύ, ή της άδειας παραμονής, ή της βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας παραμονής ή του δελτίου ταυτότητας αιτούντος άσυλο (ροζ κάρτα) ή υπηρεσιακού σημειώματος του δελτίου ταυτότητας πολιτικού πρόσφυγα.
3. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου διαμονής (Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ
ή ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ή βεβαίωση κατοικίας από οικείο δημοτικό διαμέρισμα)
4. Καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας
(βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου ή / και πιστοποίηση).

Με τη λήξη του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν την αναγνωρισμένη πιστοποίηση ECDL.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας στα τηλέφωνα: 2710 227141-2, υπεύθυνη κα. Σοφία Σακελλαρίου ή στην ΕΔΕΠ/HePIS στα τηλέφωνα: 210 3729161, υπεύθυνος, κ. Μανώλης Λαμπόβας

 

 

 
Διαβάστε αυτό το μήνα στο περιοδικό «ΕΠΙ» του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (τεύχος 93 Νοεμβρίου) θα διαβάσετε:

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ενημερωθείτε αναλυτικά για:
• Τη δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης εργασίας χωρίς την καταβολή αποζημίωσης ή μειωμένη αποζημίωση
• Τον υπολογισμό αποζημίωσης απόλυσης
• Τη διαδικασία απόλυσης εργαζόμενων
• Τις ομαδικές Απολύσεις
• Τους περιορισμούς απόλυσης
• Τις νομοθετικές διατάξεις περί απόλυσης εργαζόμενων

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Μεγάλη ανταπόκριση, με πάνω από 40 συμμετέχοντες –μέλη της ΒΙ.ΠΕ, είχε η συνάντηση του συμβουλίου του Συνδέσμου της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, όπου συζητήθηκαν οι διεργασίες για την συγκρότηση φορέα αυτοδιαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων όλου του νομού μας, ενδιαφέρεται και μεριμνά για τις ανάγκες και τη στήριξη των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων. Η Περιφέρεια και η δημοτική αρχή κάθε πόλης, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας μέτρα, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς τους, τα οποία βοηθούν και στηρίζουν τις επιχειρήσεις. Ο κρατικός μηχανισμός, κεντρικός, περιφερειακός και τοπικός, οφείλει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξη των επιχειρήσεων, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν δεδομένης της αρνητικής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.
Ενόψει των ανωτέρω, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε επιστολή τους προς τους Περιφερειάρχες και υποψήφιους Δημάρχους Αρκαδίας θέτουν τα προβλήματα των επιχειρήσεων και κάποια μέτρα που μπορεί να προωθήσουν για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας (Ο.Ε.Β.Α.) , ζητούν από τα μέλη τους και από τον επιχειρηματικό κόσμο γενικότερα, να διαθέσουν εφόσον το επιθυμούν, μηχανήματα που δεν χρησιμοποιούν, για τη δημιουργία Μουσείου Μηχανημάτων.

ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ
Σε σειρά παρεμβάσεων προέβη το Επιμελητήριο Αρκαδίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την περαίωση και το θέμα της επιστροφή του ΦΠΑ και των οφειλών του δημοσίου με τις επιχειρήσεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
Ο κ. Δημήτρης Κουνιάς Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Καταστημάτων Εστίασης Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων του Δήμου Τυρού ανέλαβε εξαρχής τα ηνία του συλλόγου, με σκοπό «την ανάπτυξη του τόπου μας» όπως αναφέρει συνέχεια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟ ENTERPRISE EUROPE NETWORK – HELLAS ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Την αποτελεσματικότητα του Enterprise Europe Network - Hellas αναφορικά με τη στήριξη που παρέχει στις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εξήρε ο Heinz Zourek, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε πρόσφατη επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 

 

 
blog ΕΛΜΕ Αρκαδίας
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ακαδημίας 12, 221 00 Τρίπολη
Τηλ. 2710234363, FAX 2710231113

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αποφασίσαμε να εγκαινιάσουμε μια νέα μορφή επικοινωνίας με τα μέλη μας και με την κοινωνία. Στη σημερινή εποχή της έντονης παρουσίας της τεχνολογίας, η δημιουργία ενός blog της ΕΛΜΕ Αρκαδίας σηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό μας. Πιστεύουμε πως η αμεσότητα στην ενημέρωση και η ανάδραση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, μέσα από τα σχόλια σας στις αναρτήσεις μας, μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει.

Ζητάμε τη στήριξή σας στην προσπάθειά μας. Περιμένουμε τα σχόλια και τις προτάσεις σας.

Η Διεύθυνση του blog είναι http://elmearkadias.blogspot.com 

 

 

 
Τα εισιτήρια για τον αγώνα με Καβάλα
Εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα της 10ης Αγωνιστικής με την ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010, θα προπωλούνται από:

α) Την Μπουτίκ της ΠΑΕ 10.00πμ – 5.00μμ από Τετάρτη 10/11/2010 έως την Παρασκευή 12/11/2010.
β) Το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού:
Παρασκευή 12/11/2010 11.00πμ – 7.00μμ
Σάββατο 13/11/2010 11.00πμ - 3.00μμ και
Δευτέρα 15/11/2010 11.00πμ - 3.00μμ
γ) Στα εκδοτήρια του γηπέδου: τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010 από τις 12.00μμ έως την έναρξη του αγώνα στις 5.15μμ.

Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 20€. Στη Θύρα 2 Τμήμα Α εκδίδονται και παιδικά/φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10€.

Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου.

Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.
Σε κάθε ταυτότητα μπορούν να εκδοθούν έως δύο(2) εισιτήρια.
Ώρα έναρξης αγώνα : 5.15μμ
Ώρα ανοίγματος Θυρών : 3.15μμ

Φιλική νίκη με Βρασιές

Ο Αστέρας νίκησε σήμερα σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Τρίπολη τις Βρασιές με 3-1. Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να τεστάρει τον βαθμό ετοιμότητας εν όψει της συνέχειας των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Στο 30ο λεπτό ο Φρανκού με δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έκανε το 1-0 για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παππά στο 48’

Επτά λεπτά χρειάστηκε ο Αστέρας για να «απαντήσει» όταν με ένα πολύ δυνατό σουτ του Ρομπέρτο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων (2-1).

Στο 80’ ο Γαβριήλ Αποστολίδης με δυνατό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των φιλοξενουμένων, αλλά πέντε λεπτά αργότερα διαμόρφωσε με πλασέ το τελικό αποτέλεσμα (3-1) εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Μπακασέτα.

Αστέρας: Αναστασόπουλος (70' Κυριακόπουλος), Σκόνδρας (60' Κουρμπέλης), Πιπίνης, Λαμπρόπουλος, Ρασίντ Ολανίγι, Μπαστία (60' Ταυλαρίδης), Κρις (60' Καράμπελας), Καρέρα (46' Μπακασέτας), Φρανκού (46' Ρομπέρτο), Ρίος (46' Αποστολίδης), Ουντότζι (46' Τσαμπούρης).
Βρασιές: Βασιλειάδης, Κορολόγος, Μαντέλος, Παππάς, Παρασκευάς, Κυριακίδης, Αγγελόπουλος, Αδάμης, Μπάρλας, Δημάκος, Μπακάλης, ενώ έπαιξαν ακόμα και οι: Δημάκης Α., Μπακάλης, Αλεξίου, Παπαδόπουλος Κ., Παπαδόπουλος Π, Τσολάκου Ν..

 

 

 
Λύθηκε η συνεργασία του Αρκαδικού με το Λέβεν
Λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει η συνεργασία του Αρκαδικού με τον Στήβεν Λέβεν. Η διοίκηση του Αρκαδικού ευχαριστεί τον παίκτη για την μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια.


 

 

Πρόσκληση Παυλή για την Κεντρική Ομιλία
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Δήμου Τρίπολης Δημήτρης Παυλής σας προσκαλεί στην Κεντρική Ομιλία του συνδυασμού «Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, Εθνικής Αντιστάσεως 48.

 

 

 

 
Ιστοσελίδες υποψηφίων

Περιφέρεια Πελοποννήσου:


Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Πετράκος Θανάσης   www
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά, Κατσαρης Παναγιώτης
Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία, Τσόγκας Γεώργιος
Δυνατή Πελοπόννησος, Δράκος Δημήτριος  www
Εθνική Συσπείρωση για την Πελοπόννησο, Σαμπαζιώτης Θεόδωρος
Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου, Γόντικας Νικόλαος
Νέα Πελοπόννησος, Τατούλης Πέτρος  www
Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, Μπούκλης Λάμπρος   www


Δήμος Τρίπολης:

Λαϊκή Συσπείρωση Τρίπολης, Νικολάου Δημήτριος
Μαντινειακή Συμπολιτεία, Γιόκαρης  Βασίλειος  www
Νέα Τρίπολη, Σμυρνιώτης Ιωάννης  www
Συνεργασία για την Τρίπολη - Πρωτεύουσα πόλη, Δελφάκης Νικόλαος  www
Τρίπολη - Νέα Εποχή, Γεωργακόπουλος Κων/νος  www
Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά, Παυλής Δημήτριος   www


Δήμος Γορτυνίας:

ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ, Κουντάνης Κων/νος
ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος,   www
ΓΟΡΤΥΝΙΑ ο τόπος μας, Αποσκίτης Ηλίας  www
Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας, Φράγκος Ιωάννης
Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Γιαννόπουλος,  www


Δήμος Μεγαλόπολης:

Δημοκρατική Συνεργασία, Μπουρας Παναγιώτης
Δημοτική Αναγέννηση, Τσιριγώτης Σπυρίδων
Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης, Παγανος Κων/νος
Νέα Εποχή για το Λεκανοπέδιο, Φουσέκης Ιωάννης  www


---------------------------------------

Καταχώρηση ιστοσελίδας >>>>>>

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα