Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 27-10-2010

 

 

 

 

 
Επίσκεψη... "Μαντινειακής Συμπολιτείας" στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Υποψήφιος Δήμαρχος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΟΚΑΡΗΣ

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της "Μαντινειακής Συμπολιτείας" με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλειο Γιόκαρη.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" διαπιστώνει ότι η Ψυχιατρική μεταρρύθμιση καρκινοβατεί και στην πόλη μας, με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο σε αναμονή οριστικού τέλους λειτουργίας του, με πολλά λειτουργικά προβλήματα και ελάχιστο προσωπικό. Με ασθενείς από την Ήπειρο, τα Ιόνια, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο χωρίς προσδοκίες αποασυλοποίησης και μεταφοράς στον τόπο τους. Παραμένει έτσι παρά τις προσπάθειες του προσωπικού ″αποθήκη ψυχών″. Όσο δεν συστήνονται Ψυχιατρικά τμήματα στα Νομαρχιακά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, οι κινητές Μονάδες, τα Οικοτροφεία και οι Ξενώνες δεν υποστηρίζονται, τα Ψυχιατρικά άσυλα θα διατηρούνται και με τον ″Καλλικράτη″ θα μεταφερθούν στην δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς πόρους και μέλλον.

 

 

 
Συνάντηση Κουβέλη – Παρασκευόπουλου
ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Γορτυνίας
www.gortynia.eu

Απόλυτη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στον Π. Παρασκευόπουλο και στο συνδυασμό του

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, είχε σήμερα, στην Τρίπολη, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος του συνδυασμού ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, και συνεργάτες του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για την πορεία των εκλογών και για τα προβλήματα της Γορτυνίας, ενώ, έθεσε εμφαντικά το θέμα της ερημοποίησης της περιοχής και επισήμανε την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, ώστε να βγει από την απομόνωση. Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς και το κόμμα του για την υποστήριξη και τη συνεργασία που δίνει στο συνδυασμό και στο πρόσωπό του και τον διαβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός, και την επομένη των
εκλογών, θα διατηρήσει την αυτοδιοικητική του αυτονομία, μακριά από όποιες χειραγωγήσεις.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξέφρασε την θερμή του υποστήριξη στον Παρασκευά Παρασκευόπουλο και στο συνδυασμό ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, μίλησε για αξιόπιστες και ικανές αυτοδιοικητικές δυνάμεις με ανανεωτικό πνεύμα και αυτονομία που συγκεντρώνονται γύρω από τον Παρασκευά Παρασκευόπουλο, επέκρινε όσους ευκαιριακά και ετερόκλητα σηκώνουν τη σημαία του αντιμνημονίου, παραβιάζοντας έτσι την αυτονομία και το ρόλο της αυτοδιοίκησης. Ο κ. Κουβέλης, δήλωσε την αντίθεσή του στα κομματικά, πολωτικά διλλήματα που τίθενται ενόψει των δημοτικών – αυτοδιοικητικών εκλογών και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας, ότι κόμμα, διαχωρίζουμε, με σαφήνεια, τη θέση μας, καταψηφίζοντας το μνημόνιο, αλλά οι επερχόμενες εκλογές έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

 

 

 
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη δημιουργία κέντρου υποκατάστασης στο νοσοκομείο της Τρίπολης
Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο τομέα της πρόληψης των ναρκωτικών συνεχίζεται. Στη πρόσφατη επίσκεψη της κ. Μαλλίωρη (Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ) στη Τρίπολη ανακοίνωσε τη δημιουργία κέντρου υποκατάστασης στο νοσοκομείο της Τρίπολης.

Ενισχύουν την συντήρηση του προβλήματος και όχι τη λύση του. Ομολογούν πως τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης κοστίζουν ( ενώ έχουν ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80%) και ενισχύουν τα υποκατάστατα με τη μεθαδόνη που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το διαιωνίζουν, το αυξάνουν και δημιουργούν νέες πιάτσες για τους εμπόρους. Η ίδια η πείρα από αυτή τη διαδικασία στην Aθήνα αυτό δείχνει. Είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και την συνταγογράφηση που πρακτικά σημαίνει ότι ΕΣΥ και ιδιώτες θα δημιουργούν δικές τους συνταγές δόσης ενισχύοντας παράλληλα το ναρκεμπόριο.

Το επιχείρημα ότι τα δημιουργούν γιατί υπάρχουν λίστες αναμονής δεν πείθει κανέναν γιατί οι λίστες αναμονής υπάρχουν μόνο στα κέντρα υποκατάστασης και όχι στα «στεγνά προγράμματα». Όσο κέντρα υποκατάστασης και αν φτιάξουν θα μεγαλώσουν το πρόβλημα γιατί η υποκατάσταση έχει αυτό ρόλο, να διαιωνίζει την υπάρχουσα κατάσταση. Η συντήρηση με τη μεθαδόνη συμπληρώνεται με την ηρωίνη κ.λπ. Περισσότερα...

 

 

 
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010
Πλησιάζουν οι εκλογές, η ¨γκαστρωμένη¨ κάλπη για άλλη μια φορά θα βγάλει τους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες, η λαϊκή ετυμηγορία, θα δώσει την εντολή της στους ανωτέρω, για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους, που ποτέ δεν
θα το υλοποιήσουν ή για να είμαι πιο δίκαιος, θα το υλοποιήσουν ελάχιστα……

Στο σημερινό Δήμο της Ν. Κυνουρίας, το 19ο αιώνα (από το 1835) υπήρχαν 4 Δήμοι (Λιμναίων, Μαρίου, Γλυπίας και Σελινούντος), και έβγαιναν 4 Δήμαρχοι.

Με την εγκατάλειψη της υπαίθρου, με βασικούς υπεύθυνους τους πολιτικούς και την αστυφιλία που δημιουργήθηκε, φτάσαμε στον ένα πληθυσμιακά, συρρικνωμένο Δήμο….

Η συνέχεια, αν δεν σκύψουμε το κεφάλι όλοι μας, να κοιτάξουμε τον τόπο, ανεξάρτητα από κομματικά, παραταξιακά, συμφεροντολογικά κ.λ.π. πιστεύω, θα γίνουμε σε επόμενη φάση ΠΕΡΙΚΛΗ, ΣΟΛΩΝΑ, ΣΩΚΡΑΤΗ ή όποιο άλλο όνομα θα
βεβηλώσουν, μετά τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, για να ονομάσουν, την επόμενη φάση, που θα είναι για μας ο Δήμος Κυνουρίας ή ο Δήμος Αρκαδίας.

Πριν πολλά χρόνια, οι υποψήφιοι έβραζαν σε καζάνια κρέας με μακαρόνια και τάγιζαν τους ψηφοφόρους, για να τους ψηφίσουν ¨εκμεταλλευόμενοι¨ τη φτώχια και την πείνα που υπήρχε τότε.
Σε άλλες περιπτώσεις, ψηφοφόροι φώναζαν το περιβόητο: ΖΗΤΩ και ΤΟΥ, για να τους τάξει ο υποψήφιος κάτι και να φωνάξουν ΖΗΤΩ και ΤΟΥ ¨ΤΑΔΕ¨(το όνομα του υποψήφιου).

Σε κάποια άλλα σημεία έπεφταν μαγκουριές μεταξύ των ψηφοφόρων……
Οι ταβέρνες αναστέναζαν από τα γιουβέτσια και τους μεζέδες των υποψηφίων.
Αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί, όσον αφορά τα πολιτικά τερτίπια, δεν πέρασαν ανεπιστρεπτί όμως, η πείνα και η φτώχια, οι οποίες αυτόν τον καιρό περιτριγυρίζουν τα σπίτια μας, σαν μαύρες γάτες, που προσπαθούν να χωθούν μέσα, να κάνουν το ¨χουζούρι¨ τους……

Στα τοπικά μας τώρα, ό,τι έγινε-έγινε με τον Καλλικράτη, από δω και πέρα, με αρχή τις εκλογές που έρχονται πρέπει, μονιασμένοι να προχωρήσουμε για το καλό του τόπου, πρέπει αυτοί που θα βγουν, συμπολίτευση και αντιπολίτευση (εξίσου σημαντικές και οι 2), να ξεχάσουν γρήγορα τις εκλογές και να στρώσουν κ…. που λέει ο λαός, να δουλέψουν, να προσφέρουν (άλλωστε γιαυτό βάζουν υποψηφιότητα, για να προσφέρουν), διαφορετικά, ας αφήσουν όσους μπορούν να στρώσουν πισινό……. και να προσφέρουν.

Σε αυτό που πρέπει να εστιαστεί η προσοχή όλων ανεξαιρέτως των ψηφοφόρων είναι η επιλογή αυτών που πρέπει να βγουν, που πάνω από όλα πρέπει να είναι ικανοί να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο και να δημιουργήσουν προοπτικές για το μέλλον των απογόνων μας, που πρέπει να τους παραδώσουμε, αυτόν τον τόπο που ¨δανειστήκαμε¨ από τους προγόνους μας, βιώσιμο, με ανάπτυξη και ευοίωνη συνέχιση της ύπαρξής του.

΄Οσον αφορά το ποιος θα βγει, θα σας το πω να μη έχετε αγωνία:
Θα βγει αυτός, που τον δουλεύει λιγότερο, το ποσοστό των ψηφοφόρων, που έχει υποσχεθεί σχεδόν σε όλους, ότι θα τους ψηφίσει……
(σαν αμερικάνικο ανέκδοτο σας το έγραψα).

Α.Κ.

http://leonidiog.blogspot.com/

 

 

 

 
Ιστοσελίδες υποψηφίων - ψηφοδέλτια

Περιφέρεια Πελοποννήσου:


Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος   www   Ψηφοδ.
Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία, Τσόγκας Γεώργιος Ψηφοδ.
Νέα Πελοπόννησος, Πέτρος Τατούλης www

Δήμος Τρίπολης:

Η Τρίπολη σε κίνηση, Νίκος Δελφάκης, www
Μαντινειακή Συμπολιτεία, Βασίλειος Γιόκαρης  Ψηφοδ.
Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά, Δημήτριος Παυλής,   www   Ψηφοδ.

Δήμος Γορτυνίας:

ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος,   www   Ψηφοδ.
Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Γιαννόπουλος,  www  Ψηφοδ.

Δήμος Μεγαλόπολης:


Δήμος Β. Κυνουρίας:

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών, Σκαντζός Εμμανουήλ  Ψηφοδ.

Δήμος Ν. Κυνουρίας:


---------------------------------------

Καταχώρηση ιστοσελίδας, αποστολή ψηφοδελτίου >>>>>>

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα