Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 27-10-2010

 

 

 

 
Ημερίδα γνωριμίας Ιερών Μονών Γορτυνίας και Γορτύνιων Πατριαρχών
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και ο Δήμαρχος Δημητσάνας ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΗΜΕΡΙΔΑ
Με σκοπό τη γνωριμία και την ιστορία των Ιερών Μονών Γορτυνίας και Γορτυνίων Πατριαρχών και Ιεραρχών

Καλούμε το χριστεπώνυμο κοινό της Αρκαδίας όπως προσέλθει και παρακολουθήσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Δημητσάνης.

Η συμμετοχή σας θα συμβάλλει τα μέγιστα και θα είναι καθοριστική για την επιτυχία των σκοπών της Ημερίδας, για την Ορθόδοξη Εκκλησία για την αναπτέρωση του Χριστιανικού αισθήματος και για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής της Αρκαδίας.

Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων
Γ. Ζαραφέτας 
Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλως
Ιερεμίας
Ο Δήμαρχος Δημητσάνης
Αναστ. Βλάχος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Ώρα 9.00 π.μ.
Προσέλευση στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής της Ι. Μητρόπολης Δημητσάνης στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία με τον ιερό κλήρο.

Ώρα 11.30 π.μ.
Έναρξη εργασιών Ημερίδας στο Συνεδριακό Κέντρο Δημητσάνης.

Ώρα 12.00 μ.μ.
1. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ. Γ. ΖΑΡΑΦΕΤΑ.
2. Χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίου.
3. Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΚΕ και Δημάρχου Τρικολώνων κ. Γ. Μπαρούτσα.
4. Χαιρετισμός Νομάρχου Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλου.
5. Χαιρετισμός Δημάρχου Δημητσάνας κ. Αναστασίου Βλάχου.
6. Χαιρετισμοί πολιτικών.

Ώρα 1.00 μ.μ.
ΟΜΙΛΙΕΣ
1.Μαρίας Μαντουβάλου, Προέδρου Διεθνούς Αρκαδικής Ακαδημίας και καθηγήτριας Πανεπιστημίου Αθηνών.
2.Ηλία Γιαννικόπουλου, Ιστορικού συγγραφέα.
3.Φίλιππου Νικολόπουλου, καθηγητού Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης (ATHENS CAMΡUS)

Ώρα 2.00 μ.μ.
Κλείσιμο εκδήλωσης από τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων.

 

 

 
Ο «ΟΡΦΕΑΣ» ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ
ΣΤΗΝ 3η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 30 & 31 Οκτωβρίου 2010 η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης διοργανώνει την 3η Χορωδιακή Συνάντηση Νεανικών και Παιδικών Χορωδιών στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης με ώρα έναρξης την 19:00, η οποία τελείται υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας.

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 θα απολαύσουμε την Νεανική Δημοτική Χορωδία Λιτόχωρου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Γιώργο Μπελογιάννη, την Νεανική Χορωδία του Δήμου Ναυπλίου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Θεοδόσιο Αντωνιάδη και την Νεανική Χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης με καλλιτεχνική διευθύντρια την κ. Χριστίνα Αθανασοπούλου.

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 θα εμφανιστεί η παιδική χορωδία Λαυρίου «ANIMUS» με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Θοδωρή Κωνσταντόπουλο, η παιδική χορωδία του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων με καλλιτεχνική διευθύντρια την κ. Μαριλία Ηλία και η παιδική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης με καλλιτεχνική διευθύντρια την κ. Μαριλένα Κουζίνη.

Καλούμε όλους τους Τριπολίτες να παρακολουθήσουν την 3η Χορωδιακή Συνάντηση και να απολαύσουν την μουσική πανδαισία που θα προσφέρουν τα νέα παιδιά που αποτελούν τα μελλοντικά στελέχη των μικτών χορωδιών της περιοχής τους.

Συνεχίζονται οι εγγραφές των νέων χορωδών στην χορωδία μας. Καλούμε όσα παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών επιθυμούν να πλαισιώσουν την παιδική χορωδία μας να έρχονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 18:00 έως τις 20:00 στα εντευκτήριά μας Φωτάκου 10. Επίσης καλούμε όσους επιθυμούν να πλαισιώσουν τις άλλες δύο χορωδίες, νεανική και μικτή, να έρχονται στα εντευκτήριά μας κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 19:00 έως τις 22:00.

www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Επιστολή Επιμελητηρίων πυρόπληκτων νομών στο Υπ. Περιβάλλοντος
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών, στηρίζοντας τις προσπάθειες των περιοχών να ξεπεράσουν τα προβλήματα από τις πυρκαγιές του 2007, απέστειλαν επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νικόλαο Σηφουνάκη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την στήριξη των τουριστικών επενδύσεων

ΘΕΜΑ: «Τουριστικές Επενδύσεις στους πυρόπληκτους νομούς των πυρκαγιών του 2007»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως έχουμε ενημερώσει γραπτά την υπουργό κα. Μπιρμπίλη, οι τουριστικές επενδύσεις των πυρόπληκτων νομών των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, που προωθήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3299/04, όπως ισχύει, κινδυνεύουν σήμερα να ματαιωθούν με υπέρμετρη ζημία των υποψήφιων επενδυτών για τους ακόλουθους λόγους: Περισσότερα...

 

 

 
Νέο Ευρωπαϊκό έργο εκπαιδεύει Πράσινα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγχρηματοδοτεί έργο, που θα συντονίσει το Επιμελητήριο Αρκαδίας με άλλα Επιμελητήρια και εξειδικευμένους φορείς από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία, για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ποσοστό 99% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες, εκ των οποίων μόνο το 6% φαίνεται να έχει υιοθετήσει πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον (http://ec.europa.eu/environment/sme/index_en.htm). Σημαντικές είναι και οι ελλείψεις που παρατηρούνται αναφορικά με την κατάρτιση των στελεχών τους σε περιβαλλοντολογικά θέματα.
Έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι η υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, αποτελεί ουσιαστικό πλεονέκτημα τόσο για τις ίδιες (π.χ. μειώνονται το κόστος των προϊόντων, εξοικονομώντας ενέργεια κτλ), όσο και για το περιβάλλον εν γένει. Περισσότερα...

 

 

 
Β. Βλάχος: «Ευχαριστημένοι από την πρόκριση στο κύπελλο»
Μιλώντας για τη νίκη στην Κατερίνη επί του Πιερικού και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος, διότι θεωρούσα το παιχνίδι στην Κατερίνη πολύ δύσκολο γνωρίζοντας πώς σε αυτό το θεσμό γίνονται εκπλήξεις.

Συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί έπαιξαν με σοβαρότητα και θέληση για τη νίκη σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο. Στόχος μας είναι τα πάντα στην Ελλάδα και όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Κύπελλο προκειμένου να κάνουμε χαρούμενους, τον κόσμο μας, τη διοίκηση, αλλά και τους εαυτούς μας»

Τη Δευτέρα η κλήρωση του Κυπέλλου

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα διενεργηθεί στο ξενοδοχείο «King George Palace» η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-11.

Οι δέκα έξι ομάδες που συνεχίζουν στον θεσμό θα δώσουν οκτώ απλούς αγώνες στο γήπεδο της ομάδας που θα κληρωθεί γηπεδούχος. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα γίνει επαναληπτικός στην έδρα του φιλοξενούμενου.

Σε νέα ισοπαλία και στον επαναληπτικό ο νικητής αναδεικνύεται μέσω παράτασης και πέναλτι, αν χρειαστεί. Τα εκτός έδρας γκολ δεν μετράνε διπλά.

Οι άνδρες κέρδισαν με 5-1 τους νέους

Με «οικογενειακό διπλό» μεταξύ ανδρών και νέων συνεχίστηκε σήμερα το προπονητικό πρόγραμμα του Αστέρα. Κάτω από βροχή, η ανδρική ομάδα κέρδισε στο βοηθητικό γήπεδο με 5-1 την αντίστοιχη των νέων (Κ-20) με τον Τσικόντζι Ουντότζι να δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος και να σημειώνει δύο γκολ, αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό του. Από ένα γκολ για την ανδρική ομάδα σημείωσαν σήμερα οι Κουρμπέλης, Μπακασέτας και Ρομπέρτο.

Το πρόγραμμα θεραπείας συνέχισαν σήμερα οι Κερ, Ρούμπιλ, Αργυρόπουλος, Μπαρτολίνι και Ριμκεβίτσιους, ο Ιβάνοφ ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις, ενώ ο Φορτούνης έχει ένα χτύπημα στην ποδοκνημική και για προληπτικούς λόγους θα μείνει δύο μέρες εκτός προπονήσεων.

Η επόμενη προπόνηση του Αστέρα είναι την Πέμπτη το πρωί (10.00 π.μ.).

 

 

 
Κάλεσμα στους φιλάθλους του Αρκαδικού
Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 στις 17.30 στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ Αργους και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.


 

 

Εφημερίδες : "Γορτυνιακός λόγος" και "ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ"
Κυκλοφόρησε το 11ο φύλλο Νοεμβρίου 2010 της μηνιαίας ανεξάρτητης πολιτικο - πολιτιστικής εφημερίδας «Γορτυνιακός λόγος» για τους απανταχού Αρκάδες. Περιοδικές Εκδόσεις: Μαρία Ζυγορονίκου, Διευθυντής Υπεύθυνος Ύλης και Σύνταξης, είναι ο Γεώργιος Αλεξόπουλος (από Μοναστηράκι Γορτυνίας)
www.gortyniakoslogos.blogspot.com
Διαβάστε το πρωτοσέλιδο >>>>>>>>
----------------
Μπορείτε να δείτε το νέο φύλλο της εφημερίδας ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ στην ιστοσελίδα της Αδελφότητας, http://www.dimitsana.net/index.php?/gr/content/view/full/216
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας αποφάσισε να εκδίδεται η εφημερίδα κάθε δίμηνο, πλέον, λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα