Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 25-10-2010

 

 

 

 
Συνάντηση Διοικητή Παναρκαδικού με Νικόλαο Δελφάκη
Σήμερα, Δευτέρα 25.10.2010 και ώρα 10:00 π.μ., ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, είχε συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Νικόλαο Δελφάκη.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Κυριακούλης Γρηγοράκος, καθώς και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασόπουλος - Μαθηματικός, Γιώργος Μαλιφούκας - Οικονομολόγος, Νικολία Φρέντζου – Δικηγόρος, Καλλιόπη Μπέτσα – Δασκάλα, Παν/της Κουτσούγερας – Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός, Νίκη Σπυροπούλου – Δικηγόρος και Αναστασία Μπεντεβή – Κοινωνιολόγος, Δ/ντρια Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών.

Ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε τον κ. Δελφάκη, για όλα τα θέματα που αφορούν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας ευθύνης του. Περισσότερα...

 

 

 
Γ. Γιαννόπουλος: Αξιοποίηση των «κρυμμένων θησαυρών» της Γορτυνίας
Το Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος, περιόδευσε στα χωριά Βάχλια, Δήμητρα, Κοντοβάζαινα, Βούτση, Περδικονέρι, Τρόπαια, Βυζίκι, Λουτρά Ηραίας, Αγιάννη, Κακουρεϊκα, Κοκορά και Ραφτη, όπου συζήτησε στα καφενεία και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στα προβλήματα αλλά και τις αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες της κάθε τοπικής κοινότητας ξεχωριστά.

Στις συζητήσεις που είχε με κατοίκους, επαγγελματίες, γεωργούς και κτηνοτρόφους, αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης αλλά και τακτικής συντήρησης του οδικού δικτύου και των αγροτικών δρόμων και δεσμεύθηκε για την βελτίωση, δημιουργία και παροχή βασικών υποδομών (όπως ύδρευση με σωστές προδιαγραφές, ηλεκτροδότηση, καθαριότητα, επικοινωνίες) σε κάθε τοπικό διαμέρισμα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην παροχή ρεύματος σε όλες τις κτηνοτροφικες μονάδες -ενέργεια απαραίτητη για τη διατήρηση της πρωτογενούς κτηνοτροφικής παραγωγής της Γορτυνίας- και στην ανανέωση και επέκταση του τηλεφωνικού δικτύου. Ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι απαράδεκτο την εποχή της ευρυζωνικότητας και των ψηφιακών δικτύων να μην υπάρχει επαρκής κάλυψη τηλεφωνικού δικτύου σε χωριά της Γορτυνίας».

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Γορτυνίας, μέσα από την ανάδειξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού. Τα σπάνιας ομορφιάς μοναστήρια της «Παναγίας Κλειβωκά» στην Κοντοβάζαινα, όπως και της «Αγίας Παρασκευής» στη Βάχλια, η σπουδαιότατη αρχαία πόλη «Θαλιάδα» στην τοποθεσία «Άρτη» κοντά στη Βάχλια, η «Αρχαία Ηραία», το «Λενικό», οι «Μελενέες» καθώς και η γνωστή «Μυκηναϊκή Νεκρόπολη» στα Κακουραίικα της Ηραίας, είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ενός, μέχρι σήμερα, «κρυμένου» θησαυρού για τη Γορτυνία.

Συζητήθηκε ακόμα, η δυνατότητα προώθησης της τουριστικής ανάπτυξης μέσα από την ήπια και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα, την αναβάθμιση των ιαματικών λουτρών της Ηραίας και αξιοποίηση της πηγής «Γκολέμη» καθώς και την διασύνδεση του τουρισμού με την τοπική πρωτογενή παραγωγή και τα τοπικά προϊόντα.

Ο επικείμενος σχεδιασμός μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, με την ενιαία οργάνωση όλων των βασικών υπηρεσιών στο νέο δήμο και την παράλληλη μείωση της γραφειοκρατίας, θα απλοποιήσει και θα συντομεύσει σημαντικα την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και επενδύσεων στην περιοχή.

 

 

 
Θερμή υποδοχή Παρασκευόπουλου
ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Γορτυνίας
www.gortynia.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Θερμή υποδοχή Παρασκευόπουλου σε Ράφτη, Δημητσάνα, Ζάτουνα, Μελισσόπετρα και Καρκαλού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευόπουλος, χθες περιόδευσε στους δήμους Ηραίας και Δημητσάνας, συναντήθηκε με κατοίκους στη Μελισσόπετρα, στη Ζάτουνα, στη Δημητσάνα και την Καρκαλού και μίλησε σε μεγάλες συγκεντρώσεις στου Ράφτη και στη Δημητσάνα. Στη Ζάτουνα, επισκέφθηκε το ιστορικό καφενείο όπου ήταν το στέκι του Μίκη Θεοδωράκη κατά την περίοδο της εκτόπισής του από τη Χούντα, και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης. Κατά την έξοδό του από το Μουσείο, δήλωσε: Αισθάνομαι δέος για μέσα από τη μεγάλη διαδρομή αυτής της τεράστιας προσωπικότητας, του αγαπητού φίλου Μίκη Θεοδωράκη, αποτυπώνεται η Οδύσσεια του Ελληνικού έθνους. Η Χούντα επέλεξε την όμορφη και θεϊκή Ζάτουνα, για να εκτοπίσει το Μίκη Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι θα τον φιμώσει και θα τον απομονώσει από τον Ελληνικό λαό. Το αποτέλεσμα ήταν αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Από τα μυθικά Αρκαδικά βουνά, ο μεγάλος Θεοδωράκης, έστειλε σε όλον τον κόσμο μηνύματα αλληλεγγύης και αντιδικτατορικού αγώνα. Όχι μόνο δεν τον φίμωσαν πολιτικά. Αλλά σε αυτόν τον ιερό τόπο εμπνεύστηκε ένα σημαντικό μέρος του μεγάλου πολιτιστικού – μουσικού του έργου. Η Ζάτουνα έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Εκ μέρους του Γορτυνιακού λαού, του εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι ο δικός μας άνθρωπος. Για χρόνια με τιμά η προσωπική φιλία του και μας συνδέουν κοινές προσπάθειες σε φιλειρηνικές και αντιπολεμικές πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια. Θα συνεργασθώ μαζί του και με τους συνεργάτες του για να κάνουμε το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη πιο φωτεινό. Σύμβολο της Δημοκρατίας, των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων. Ένα Μουσείο Ευρωπαϊκής αναφοράς, με επίκεντρο τα πολιτικά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, ζωντανό Μουσείο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης, στην αντιπροσωπεία που τον συνόδευε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος – τραγουδιστής Μπάμπης Τσέρτος και η Νάντια Καραγιάννη.

Μετά τη Ζάτουνα, στην έδρα του δήμου, στην ιστορική Δημητσάνα, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και είχε ενημερωτική συνάντηση, σε φιλικό κλίμα, με το δήμαρχο Δημητσάνας κ. Τάσο Βλάχο. Ο υποψήφιος, ενημερώθηκε από το δήμαρχο για τα προβλήματα της Δημητσάνας, όπως η έλλειψη βιολογικού και σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα για μια πιο σύγχρονη και περιβαλλοντική διαχείριση των σκουπιδιών και τέλος, ανέπτυξε το όραμα και το σχέδιο για τη Γορτυνία, όπου η Δημητσάνα, όχι μόνο ως έδρα του δήμου, αλλά και ως πόλη, που φέρνει τεράστια φορτία ιστορίας και πολιτισμού, θα είναι πρωταγωνιστής σε αυτήν την προσπάθεια των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών. Για να φύγει η Γορτυνία από το τέλμα και την εγκατάλειψη.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, στους δρόμους της Δημητσάνας, σε ένθερμο κλίμα, συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες, για την προοπτική της περιοχής. Και ο δήμαρχος Δημητσάνας και οι κάτοικοι επικρότησαν την απόφαση του υποψήφιου δημάρχου να συγκροτήσει στο δήμο Δημητσάνας, κυριολεκτικά ένα νεανικό ψηφοδέλτιο, από άνδρες και γυναίκες που οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει, τα τελευταία χρόνια, και δουλεύουν, ως επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι, στον τόπο που γεννήθηκαν ή προέρχονται.

Σημείωσαν ότι πρόκειται για έναν ισχυρό συμβολισμό, και από τη Δημητσάνα, την πρωτεύουσα του νέου δήμου, στέλνεται ένα μήνυμα ανανέωσης, επιστροφής και επανεγκατοίκησης στην ερημοποιημένη Γορτυνία.

Κατά την χθεσινή ημέρα ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος είχε σύσκεψη με τους υποψηφίους του δήμου Τρικολώνων.

Στη συγκέντρωση στη Δημητσάνα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι δήμαρχοι Δημητσάνας Τάσος Βλάχος και ο δήμαρχος Τρικολώνων και πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ Γιώργος Μπαρούτσας.

Στου Ράφτη, κατά την επίσκεψή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ Πνευματικού Ιδρύματος. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Γεωργακόπουλος, παραβρέθηκε στη συνέχεια, στη συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου και απηύθυνε θερμή πρόσκληση προς τους παραβρισκόμενους να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια του Παρασκευά Παρασκευόπουλου, γιατί πιστεύει ακράδαντα, όπως τόνισε, ότι κάτι καινούργιο γεννιέται για τη Γορτυνία.

 

 

 
Στις εκλογές της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα κριθούν πολλά
Σε λίγες μέρες οι πολίτες θα σταθούν μπροστά στις κάλπες. Αυτή τη φορά, αυτό που από συνήθεια λέγεται, πριν από κάθε εκλογική μάχη, δηλ. «αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες…», φαίνεται πως ισχύει απόλυτα. Αυτό προκύπτει για μια σειρά σημαντικότατους λόγους, τόσο γενικότερους, πανελλαδικούς, όσο και τοπικούς, σε κάθε περιφέρεια.

Να μερικά ερωτήματα που κατά τη γνώμη μας θα απαντηθούν:
1. Θα αποδεχτούν οι πολίτες την υποτίμηση των εκλογών, και θα απέχουν, ή θα κατανοήσουν την ανάγκη μαζικής συμμετοχής τους; Θα ξεπεράσουν το βασικό δίλημμα, που εντάθηκε τον τελευταίο χρόνο, αφού καμιά προεκλογική δέσμευση για τους κυβερνώντες δεν τους δεσμεύει; Όλο και πιο πολύ ακούγεται το επιχείρημα «γιατί να πάω να ψηφίσω, αφού έτσι και αλλιώς μετά τις εκλογές κάνουν ό,τι θέλουν»; Ακυρώθηκε κατάφορα στην πράξη η ουσία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ως μιας άτυπης συμφωνίας μεταξύ εκλογέων και εκλεγομένων, με βάση μια προεκλογική συμφωνία. Εννοείται αυτό αφορά και τη ΝΔ που ανάλογα σεβάστηκε τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά ιδιαίτερα το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ξεπέρασε κάθε όριο. Περισσότερα...

 

 

 

 
Αρκάδες υποψήφιοι εκτός: ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Δημητρίου, από Σέρβου Αρκαδίας

Περισσότερα...


 

 

 
Ιστοσελίδες υποψηφίων - ψηφοδέλτια

Περιφέρεια Πελοποννήσου:


Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος   www   Ψηφοδ.
Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία, Τσόγκας Γεώργιος Ψηφοδ.
Νέα Πελοπόννησος, Πέτρος Τατούλης www

Δήμος Τρίπολης:

Η Τρίπολη σε κίνηση, Νίκος Δελφάκης, www
Μαντινειακή Συμπολιτεία, Βασίλειος Γιόκαρης  Ψηφοδ.
Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά, Δημήτριος Παυλής,   www   Ψηφοδ.

Δήμος Γορτυνίας:

ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος,   www   Ψηφοδ.
Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Γιαννόπουλος,  www  Ψηφοδ.

Δήμος Μεγαλόπολης:


Δήμος Β. Κυνουρίας:

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών, Σκαντζός Εμμανουήλ  Ψηφοδ.

Δήμος Ν. Κυνουρίας:


---------------------------------------

Καταχώρηση ιστοσελίδας, αποστολή ψηφοδελτίου >>>>>>

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα