Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 25-10-2010

 

 

 

 
3η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΡΦΕΑ» ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 30 & 31 Οκτωβρίου 2010 η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης διοργανώνει την 3η Χορωδιακή Συνάντηση Νεανικών και Παιδικών Χορωδιών στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης με ώρα έναρξης την 19:00. Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 θα απολαύσουμε την Νεανική Δημοτική Χορωδία Λιτόχωρου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Γιώργο Μπελογιάννη, την Νεανική Χορωδία του Δήμου Ναυπλίου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Θεοδόσιο Αντωνιάδη και την Νεανική Χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης με καλλιτεχνική διευθύντρια την κ. Χριστίνα Αθανασοπούλου.

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 θα εμφανιστεί η παιδική χορωδία Λαυρίου «ANIMUS» με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Θοδωρή Κωνσταντόπουλο, η παιδική χορωδία του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων με καλλιτεχνική διευθύντρια την κ. Μαριλία Ηλία και η παιδική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης με καλλιτεχνική διευθύντρια την κ. Μαριλένα Κουζίνη.

Καλούμε όλους τους Τριπολίτες να παρακολουθήσουν την 3η Χορωδιακή Συνάντηση και να απολαύσουν την μουσική πανδαισία που θα προσφέρουν τα νέα παιδιά που αποτελούν τα μελλοντικά στελέχη των μικτών χορωδιών της περιοχής τους.

Συνεχίζονται οι εγγραφές των νέων χορωδών στην χορωδία μας. Καλούμε όσα παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών επιθυμούν να πλαισιώσουν την παιδική χορωδία μας να έρχονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 18:00 έως τις 20:00 στα εντευκτήριά μας Φωτάκου 10. Επίσης καλούμε όσους επιθυμούν να πλαισιώσουν τις άλλες δύο χορωδίες, νεανική και μικτή, να έρχονται στα εντευκτήριά μας κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 19:00 έως τις 22:00.

www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στην Πάρνηθα
Το Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου 2010 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει εξόρμηση στη Πάρνηθα.

Στον ΅οναδικό πνεύ΅ονα της Αθήνας η φύση παλεύει ν’ αναγεννηθεί.
Τα ελάφια βρίσκουν καταφύγιο στην βόρεια πλευρά του βουνού,
εκεί που θα περιπλανηθού΅ε σ’ ένα αξέχαστο διή΅ερο.

Σάββατο:
Θρακο΅ακεδόνες - Χαράδρα Χούνης - Φλα΅πούρι.
Ώρες: 3:00 Κατηγορία Α+
∆ιανυκτέρευση στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών.

Κυριακή:
Φλα΅πούρι - Μόλα - Παλιο΅ήλεσι - Μαλακάσα
Ώρες: 5:30 Κατηγορία Α+

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης στις 12:00 μ.μ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2γ και στο τηλέφωνο 2710 234980, βραδινές ώρες.

 

 

 
Παρουσίαση Ντοκιμαντέρ με τίτλο "Αρκαδία"
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010, στις 19:00 στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη στο ’στρος, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Αρκαδία". Το συγκεκριμένο πόνημα, αποτελεί μια ξεχωριστή παραγωγή της Ν.Α Αρκαδίας και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Βόρειας Κυνουρίας.

Σκοπός του είναι να καταδείξει, με απλό αλλά και εμφατικό τρόπο, τη συνέχεια της αρκαδικής, πολιτισμικής μοναδικότητας, χρησιμοποιώντας εικόνες και καταγραφές οι οποίες σκιαγραφούν, με γλαφυρό τρόπο, την ώσμωση μεταξύ παλαιών και συγχρόνων στοιχείων που οδηγούν στη σύνθεση της σύγχρονης, αρκαδικής πραγματικότητας.

Μέσα από ένα οδοιπορικό στην αρκαδική γη, γεμάτο από εικόνες μοναδικού λυρισμού, ο θεατής γίνεται δέκτης και ταυτόχρονα, κοινωνός της ομορφιάς που μόνο περιοχές σαν την Αρκαδία μπορούν να προσφέρουν, συνδυάζοντας με άψογα θελκτικό τρόπο το μύθο με την ιστορία, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το φυσικό κάλλος με τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Βασικοί Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Λαμπρόπουλος, Αφήγηση: Χρήστος Νομικός, Μοντάζ: Χρήστος Σαντατσόγλου, Έρευνα, Κείμενα: Βέρα Ντίκεϋ, Σενάριο: Βέρα Ντίκεϋ.

Είσοδος ελεύθερη.


 

 

Το ΠΑΜΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά
Συνάδελφοι,

Πρώτα από όλα θα θέλαμε να απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν με τη ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και Συνεργασίας Εκπαιδευτικών. Το ψηφοδέλτιο που στήριξε το Π.Α.ΜΕ τόσο στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ όσο και για αντιπροσώπους στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σημείωσε διακριτή άνοδο, τη μεγαλύτερη από κάθε άλλο ψηφοδέλτιο τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά (στην ΕΛΜΕ: + 11 ψήφους, για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ: + 14 ψήφους). Η απώλεια της έδρας στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ οφείλεται αποκλειστικά στον καλπονοθευτηκό εκλογικό νόμο 1264 και παρότι ότι ο συνδυασμός του Π.ΑΜΕ είχε το μεγαλύτερο υπόλοιπο, εντούτοις επειδή δεν έπιασε το εκλογικό μέτρο (68 ψήφοι), στην δεύτερη κατανομή του αφαιρέθηκε η έδρα.

Παρά την απώλεια της έδρας διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση και ακόμη μεγαλύτερη επιμονή να οργανώνουμε την πάλη των εκπαιδευτικών, να αποκαλύπτουμε την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ που με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κατεδαφίζουν ολοκληρωτικά ότι θυμίζει από εργατικά, λαϊκά δικαιώματα και δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν το ψηφοδέλτιο του Π.ΑΜΕ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, αλλά και αυτούς που προβληματίστηκαν, έφθασαν μέχρι την κάλπη και δεν έκαναν το βήμα, να το κάνουν στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη αιρετών αντιπροσώπων στα υπερεσιακά συμβούλια και στις επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Να δώσουν τη δική τους αυθεντική και χωρίς παρερμηνείες απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της πράσινης ή γαλάζιας διαχείρισης του μνημονίου, στις δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού και στους ΣΥΝοδοιπόρους τους.

Για το ΠΥΣΔΕ το Π.ΑΜΕ στηρίζει το ψηφοδέλτιο με τον τίτλο: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
Για ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ το Π.ΑΜΕ στηρίζει το ψηφοδέλτιο με τον τίτλο: ΕΣΑΚ - ΔΕΕ
Στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε σε όλους τους Δήμους και σε όλες τις Περιφέρειες τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕ

Ψήφισαν
(Έγκυρα) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
(Π.Α.ΜΕ) ΔΑΚΕ ΠΑΣΚ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΕΞ
2009 531
(516) 46 (9%) 161 (31,5%) 232 (45%) 77(15%)
2010 505
(478) 57 (12%) 165 (34%) 163 (33,5%) 82 (17%) 11 (2%)
ΕΔΡΕΣ / Δ.Σ. 2010 - 3 3 1

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Ψήφισαν
(Έγκυρα) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
(Π.Α.ΜΕ) ΔΑΚΕ ΠΑΣΚ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
2010 505(468) 64 (14%) 148 (31,5%) 168 (35,5%) 88 (18,5%)
ΕΔΡΕΣ 2010 (09) 26(27) 4(3) 8(9) 9(11) 5(4)

 

 

 
Απλήρωτοι 6 μήνες οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών του Δ. Τρίπολης
 ΔΗΛΩΣΗ
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Σαράντου
Αναπληρωτή Προέδρου της Διοίκησης του Ε.Κ.Αρκαδίας

Περίπου τριάντα (30) εργαζόμενοι, στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της Κ.Ε.Υ.ΔΗ.Τ του Δήμου Τρίπολης, παραμένουν για έξι (6) μήνες απλήρωτοι.

Η αποκλειστική ευθύνη για την μη καταβολή των δεδουλευμένων βρίσκεται στην κυβέρνηση (Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας κ.λ.π) και στη Δημοτική Αρχή Τρίπολης.

Η ανάθεση της οικονομικής διαχείρισης των δομών αυτών από την πολιτεία έχει μετατοπιστεί στο Δήμο ο οποίος δεν διεκδίκησε τους αναγκαίους πόρους για την εξασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αποτροπή τέτοιων αντεργατικών φαινομένων και η ευθύνη του είναι τεράστια.

Καταγγέλλουμε την παραπάνω αντεργατική ενέργεια καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει πλέον κάθε όριο αντοχής τους και από σήμερα (25/10) έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας να προχωρήσει στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των Δομών αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των εργαζόμενων γονιών.

Το συνδ. κίνημα, ταυτόχρονα με την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων διεκδικεί την αύξηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για τη κάλυψη όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την αύξηση των τακτικών κρατικών επιχορηγήσεων, την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων για τη εξάλειψη του άγχους και της ανασφάλειας ενάντια στις λογικές και επιλογές του «Καλλικράτη» που περιορίζουν τις κοινωνικές υπηρεσίες σε βάρος των εργαζομένων πολιτών.

Τρίπολη 25-10-2010

 

 

 
Τρίτη ισοπαλία στην Τρίπολη... Αστέρας-Ηρακλής 0-0
Για τρίτο παιχνίδι φέτος στην Τρίπολη ο Αστέρας αναδείχθηκε και πάλι ισόπαλος (0-0) με τον Ηρακλή, αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Αστέρας πίεσε τον Ηρακλή και είχε τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας ευκαιρίες για τέρματα. Οι σημαντικότερες από αυτές στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξής:

7' Σέντρα Φυτανίδη από τα δεξιά, ο Ρομπέρτο άπλωσε το πόδι του αλλά δεν βρήκε την μπάλα
15' Μακρινό σουτ του Φυτανίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ
27’ Ο Ουριμπάρι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, αλλά ο Πουλίντο δεν έπιασε καλά το σουτ
34' Σέντρα Λαδάκη από τα δεξιά, ο Φυτανίδης αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι
42' Σέντρα σουτ Ροτζέριο από τα αριστερά, ο Ελευθερόπουλος μπλόκαρε εύκολα

Στο ίδιο διάστημα, ο Ηρακλής μπόρεσε να απειλήσει τον Ντεγκρά στο 25ο λεπτό, που απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Μάρα. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας στο υπόλοιπο του αγώνα δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια ιδιαίτερη απόκρουση για να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του.

Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Αστέρα να έχει την υπεροχή και να προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα από τα πλάγια και ειδικά στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ μπροστά στην εστία του Ηρακλή.

Οι καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο έχουν ως εξής:

51' Κόρνερ του Ροτζέριο από τα δεξιά, κεφαλιά του αμαρκάριστου Ορόθκο, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι
56' Σέντρα Αράς από αριστερά, ο Ρομπέρτο λίγο πιο μπροστά από το πρώτο δοκάρι με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ
86' Σέντρα από τα αριστερά, ο Μπαστία ξεχασμένος στην πλάτη της άμυνας επιχείρησε την κεφαλιά και ο Μπαντής ενστικτωδώς απέκρουσε κρατώντας το μηδέν.
89’ Ο Φουρτούνης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, απέφυγε τον Κατσαμπή, αλλά ο Μπαντής έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε πριν προλάβει να σουτάρει.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίντο, Μπαρτολίνι (40' Ορόθκο), Λαδάκης, Κρις (71' Μπαστία), Αράς, Καρέρα, Ρομπέρτο, Ροτζέριο (58' Φορτούνης).
Ηρακλής: Ελευθερόπουλος (68' Μπαντής), Αραμπατζής, Χοσέμι, Κατσαμπής, Κανακούδης, Ντάνι, Καρλίνιος, Γιάκομπ, Μάρα (65' Κομπαγιάσι), Σολτάνι, Πίτου Γκαρσία (85' Κυριαζής).
- Ο Μπαρτολίνι τραυματίστηκε στο 40ο λεπτό και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βαρύ διάστρεμμα.

Ο Αστέρας τίμησε τον Κανακούδη

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ πριν την έναρξη του παιχνιδιού τίμησε τον Πέτρο Κανακούδη για την τρίχρονη προσφορά του στην ομάδα. Ο Κανακούδης έπαιξε συνολικά σε 69 παιχνίδια πρωταθλήματος σημειώνοντας 6 τέρματα και συγκαταλέγεται μεταξύ των παικτών που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του Αστέρα στις εθνικές κατηγορίες, συμβάλλοντας στην άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ και τις καλές δύο χρονιές σε αυτήν.

Β. Βλάχος: «Δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Ηρακλή ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου. Τα χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του έχουν ως εξής:

«’λλο ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε άλλους δύο βαθμούς. Είχαμε νευρικότητα στην τελική προσπάθεια, ήμασταν καλύτεροι αναμφισβήτητα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε.

Ως προπονητής, οφείλω να συγχαρώ τα παιδιά. Θα πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο και να ευχαριστούμε τον κόσμο, όπως το έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και πιστεύω πώς στο τέλος θα αποδώσουν οι προσπάθειες, κερδίζοντας την παραμονή γρήγορα και από κει και πέρα να κοιτάξουμε για κάτι καλύτερο.

Εύχομαι στον Μαρίνο Ουζουνίδη που είναι ένα αξιόλογο παιδί και τον Ηρακλή να κάνουν καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Ο Μπαρτολίνι φαίνεται ότι έχει διάστρεμμα. Δυστυχώς χάνουμε ποδοσφαιριστές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι το μόνο πρόβλημα στην ομάδα. Έχουμε και άλλα παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί, όπως ο Φρανκού, ο Ριμκεβίτσιους, ο Ιβάνοφ που τους περιμένουμε. Θα δοκιμαστούν όλοι για το παραγωγικό κομμάτι. Το ευχάριστο είναι ότι δημιουργούμε προϋποθέσεις για να κερδίσει η ομάδα τα παιχνίδια.

Στην ομιλία μου στάθηκα κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι παρά στις οδηγίες, γιατί υπάρχει αυτό το πρόβλημα εντός έδρας. Αν λυθεί αυτό θα έρθουν γρήγορα οι επιτυχίες.

Πρέπει να τονίσω ότι με όλες αυτές τις ομάδες που παίξαμε φέτος πέρσι είχαμε αρνητικά αποτελέσματα. Αν δε μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον να μη χάνεις. Πέρσι δεχτήκαμε τέσσερα γκολ, φέτος ήρθαμε ισόπαλοι. Ο βαθμός είναι καλός, θα μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλους αλλά ο βαθμός είναι καλός.

Είχαμε πέντε κλασσικότατες ευκαιρίες, δε μπήκαν ούτε μια φορά στην περιοχή μας, το είδατε το ματς και καταλαβαίνετε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο»

Νίκησαν οι νέοι τον Ηρακλή

Μία ακόμη νίκη πανηγύρισε η ομάδα Νέων (Κ-20) του Αστέρα Τρίπολης που κέρδισε με 2-1 τον Ηρακλή, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων στην Τρίπολη.
Το σημαντικότερο όμως για την ομάδα νέων του Αστέρα είναι πώς παραμένει αήττητοι μετά από επτά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αποδίδοντας παράλληλα και όμορφο ποδόσφαιρο!

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά σίγουρα απέκτησε δραματικό χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου τρεις φορές είχαμε εναλλαγή συναισθημάτων.

Ο Αστέρας προηγήθηκε με κεφαλιά του Μπακασέτα στο 79ο λεπτό. Προηγήθηκε σουτ του σκόρερ στο δοκάρι και στην επαναφορά πρόλαβε τους αμυντικούς του Ηρακλή και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (1-0).

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τσίτας φέρνοντας τις δύο ομάδες στα ίσια (1-1). Όμως την τελευταία κουβέντα στο παιχνίδι την είπε ο Αστέρας, αφού χάρη σε κεφαλιά του Γαβριήλ Αποστολίδη στο 88ο λεπτό κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή και να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, που έστω προσωρινά τον φέρνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητής: Μανιάτης
Αστέρας Τρίπολης: Γιαννακόπουλος, Κολιός, Πετρούσης, Παπαδημητρίου, Ποτήρης, Κουρμπέλης, Διαμαντόπουλος (78' Χαρτσιάς), Σαραντόπουλος (67' Τζουμάκας), Μπακασέτας, Καράμπελας, Αποστολίδης (90' Φιλάι).
Ηρακλής: Γκουτζέλας, Χατζηλιάδης, Πατσούδης, Κοτσιάς, Παπαστεργιανός, Στάμου, Ευσταθίου, Καρανδρέας, Τσίτας, Νασιόπουλος, Λοζίδης.

Αλλαγές ημερομηνιών λόγω εκλογών

Ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια ενημέρωσης από την Γ.Γ.Α. και την ΕΛ.ΑΣ., το πρόγραμμα της Super League ΟΠΑΠ για την 9η και 10η αγωνιστική διαμορφώθηκε, λαμβάνοντας υπόψη ότι δε θα πραγματοποιηθούν αθλητικές αναμετρήσεις στις 7 και 14 Νοεμβρίου 2010, λόγω των Δημοτικών Εκλογών.

Ο Αστέρας θα αγωνιστεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου (17.15) με αντίπαλο τον Πανσερραικό και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου με αντίπαλο την Καβάλα (17.15) στην Τρίπολη.

Στην Πάτρα με αντίπαλο την Κέρκυρα

Ανακοινώθηκε από τη Σούπερ Λιγκ ότι ο αγώνας Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης, στο πλαίσιο της 8ης Αγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (αντί στο Ε.Α.Κ. Κέρκυρας).

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Κατερίνη
Μετά το τέλος της σημερινής πρωινής προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου στην Κατερίνη με τον Πιερικό (3 μ.μ.).

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα απαρτίζεται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:

Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Χρήστος Πιπίνης, Μπρούνο Ουριμπάρι, Σωκράτης Φυτανίδης, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, Ντάνιελ Ορόθκο, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Νίκος Σκόνδρας, Σάββας Τσαμπούρης, Κώστας Φορτούνης, Ροτζέριο Μάρτινς, Σαλίμ Αράς, Κρις Κονσεισάο, Σεμπάστιαν Καρέρα, Λιονέλ Ρίος, Βλαντισλάβ Ιβάνοφ, Τάσος Μπακασέτας και Εμμάνουελ Φρανκού.

Συγκριτικά με το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, επιστρέφουν στην αποστολή της ομάδας οι Βλάντισλαβ Ιβάνοφ, Τάσος Μπακασέτας, ενώ έμειναν εκτός αποστολής οι Ρομπέρτο και Μπαρτολίνι.

Ισοπαλία για τους νέους

Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς (1-1) οι ομάδες εφήβων (Κ-17) Αστέρα και ΑΕΚ στο παιχνίδι που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο του Καπανδριτίου για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αν οι νεαροί παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στο τελείωμα των φάσεων που δημιούργησαν μπροστά από την εστία της ΑΕΚ.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα