Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 22-10-2010

 

 

 

 

 
Φοροδιαφυγή και Περαίωση στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Επιμελητηρίου
Η αποκατάσταση φορολογικής διακαιοσύνης και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ήταν τα κύρια σημεία που τονίστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν δια στόματος των κ.κ. Καπελέρη Ιωάννη, Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε και Σταματόπουλου Δημήτρη, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου.

Την έναρξη εργασιών έκανε ο ΑντιπρΣταματόπουλος, Καπελέρης, Μπουντρούκας, Λουκαςόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημήτρης Λουκάς ο οποίος αφού καλωσόρισε τους κύριους ομιλητές της ημερίδας έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Μπουντρούκα.

Ο κ. Μπουντρούκας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του μετέφερε τα ερωτήματα που του έχουν θέσει οι επαγγελματίες μέλη του Επιμελητηρίου όπως: περαίωση, επιβολή του ΦΠΑ στους επαγγελματίες, συμψηφισμός των οφειλών των επιχειρήσεων με αυτά που τους χρωστάει το Δημόσιο, τμηματική καταβολή του ΦΠΑ, παρακράτηση του ΦΠΑ από τις επενδύσεις. Μεγάλη έμφαση έδωσε στην απαλλαγή των ταμειακών μηχανών στα καφενεία των χωριών ειδικά των χωριών που δεν είναι τουριστικά. Περισσότερα...

 

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Ηρακλή
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τρίπολη με τον Ηρακλή (7.30 μ.μ.)

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:

Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Χρήστος Πιπίνης, Μπρούνο Ουριμπάρι, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Σωκράτης Φυτανίδης, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, Ντάνιελ Ορόθκο, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Νίκος Σκόνδρας, Σάββας Τσαμπούρης, Κώστας Φορτούνης, Ροτζέριο Μάρτινς, Σαλίμ Αράς, Κρις Κονσεισάο, Σεμπάστιαν Καρέρα, Λιονέλ Ρίος, Ρομπέρτο και Εμμάνουελ Φρανκού.

Συγκριτικά με το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής στη Λάρισα, επιστρέφει στην αποστολή της ομάδας ο Αντριάν Μπαστία, ενώ έμεινε εκτός αποστολής ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος.

Για την Κυριακή το πρωί έχει προγραμματιστεί ένα χαλάρωμα, για τη Δευτέρα το πρωί (09.30 π.μ.) προπόνηση και αναχώρηση το μεσημέρι για την Κατερίνη, όπου την Τρίτη το μεσημέρι (3 μ.μ.) ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον Πιερικό στα πλαίσια της Δ’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Βλάχος: «Είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά»

Μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Είμαστε αγωνιστικά και ψυχολογικά σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώνουν οι εμφανίσεις της ομάδας και στα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και η συγκομιδή βαθμών που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Ο Αστέρας ωστόσο, δεν έχει δικαίωμα να ξεχωρίζει παιχνίδια. Τριάντα παιχνίδια, τριάντα τελικοί για να πετύχει το στόχο του.

Χαίρομαι που έχουμε κάνει τον κόσμο της ομάδας περήφανο και χαρούμενο. Εύχομαι να έρθουν στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών, έτσι ώστε να έχουμε μία ακόμα επιτυχία απέναντι σε έναν ιστορικό σύλλογο με ταυτότητα όπως είναι ο Ηρακλής»

Οι ηλεκτρολόγοι του ΕΠΑΛ στο γήπεδο του Αστέρα

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα στη σημερινή προπόνηση, αφού το Τμήμα Ηλεκτρολόγων της Γ’ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης εκμεταλλευόμενο τον καλό καιρό, έκανε την επίσκεψη του στο γήπεδο της ομάδας.

Ο αίθριος καιρός βοήθησε τους Ηλεκτρολόγους της Γ’ Λυκείου να καθίσουν στην κερκίδα του γηπέδου και να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης, χειροκροτώντας αρκετές φορές τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα για τις ενέργειες τους στο γήπεδο και κατά τη διάρκεια του «οικογενειακού διπλού».

Αμέσως μετά, οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, με επικεφαλή τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Αναστάσιο Μπισιούλη, ξεναγήθηκαν στους χώρους του γηπέδου από τους ανθρώπους της ομάδας, παρακολούθησαν στην Αίθουσα Τύπου βίντεο με τις καλύτερες φάσεις του Αστέρα, είχαν την ευκαιρία να δουν στο Μουσείο παλιούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και στο τέλος να πάρουν πολλά αναμνηστικά της ομάδας, αλλά και να συζητήσουν για αρκετή ώρα με έναν από τους αρχηγούς του Αστέρα, τον Σωκράτη Φυτανίδη.

Τα παιχνίδια νέων και εφήβων

Εκτός της ανδρικής ομάδας του Αστέρα, το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει ακόμα δύο παιχνίδια με τις ομάδες νέων (Κ-20) και εφήβων (Κ-17) του Αστέρα για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα νέων του Αστέρα υποδέχεται το Σάββατο στο βοηθητικό γήπεδο της ομάδας τον Ηρακλή στις 11.30 π.μ, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι (3.00 μ.μ.) η ομάδα των εφήβων αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Στάδιο Καπανδριτίου την ΑΕΚ.

Την Τρίτη παίζει Κύπελλο ο Αστέρας

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Δ’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Αστέρα να αγωνίζεται την Τρίτη 26 Οκτωβρίου (3 μ.μ.) στο γήπεδο της Κατερίνης με τον Πιερικό.

 

 

 
Συνάντηση Διοικητή Γ.Π.Ν. Τρίπολης με υποψήφιο Δήμαρχο κ. Παυλή
Σήμερα, Παρασκευή 22.10.2010 και ώρα 11:00 π.μ., ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, είχε συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Δημήτριο Παυλή.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεγέας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Δημήτριος Βόσνος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γεώργιος Παπασταματάκης, καθώς και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Νικόλαος Τσαμούλος, Κων/να Μάντη, Σωτήριος Παπαδημητρίου και Νικόλαος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε τον κ. Παυλή, για όλα τα θέματα που αφορούν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας ευθύνης του. Περισσότερα...

 

 

 
Από τις επισκέψεις Πετράκου σε νοσοκομείο και ΔΕΗ
Κατά την επίσκεψη του την Παρασκευή στο Αρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι η δημόσια υγεία είναι από τα πρώτα θύματα της εφαρμογής του μνημονίου στη χώρα μας. Οι περικοπές στα Νοσοκομεία είναι πλέον φανερές, από τις ελλείψεις σε βασικά είδη επείγουσας βασικής περίθαλψης και καθαριότητας έως την μη εξασφάλιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης και αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών. Περισσότερα...
-------------------------------------------
Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος επισκεφθηκε τα ορυχεία και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και συζήτησε με τους εργαζόμενους.
Μεταξύ των άλλων ο Θανάσης Πετράκος, στις συζητήσεις του δήλωσε: Περισσότερα...


 

 

Ολόθερμη υποστήριξη Ρέππα προς Παρασκευόπουλο
ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Γορτυνίας
www.gortynia.eu

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτής Αρκαδίας Δημήτρης Ρέππας, απέστειλε στον υποψήφιο δήμαρχο Γορτυνίας Παρασκευά Παρασκευόπουλο και στο Συνδυασμό «Γορτυνία νέα εποχή», την παρακάτω δήλωση – χαιρετισμό:

Αγαπητές Πατριώτισσες Αγαπητοί Πατριώτες

Ο αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. ΄Ερχονται σε μια στιγμή που όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της νέας Ελλάδας. Σύγχρονης, δυναμικής, ανταγωνιστικής και πάνω από όλα μιας Ελλάδας με αξιοπρέπεια. Κορυφαία πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της χώρας είναι η ψήφιση του Σχεδίου Καλλικράτης. Το σχέδιο Καλλικράτης είναι κεντρική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την ανοικοδόμηση ενός αποτελεσματικού, σύγχρονου, λειτουργικού και παραγωγικού δημόσιου τομέα.

Με τον Καλλικράτη επιδιώκουμε την ισχυροποίηση και την αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιθυμούμε την καλύτερη και περισσότερο ορθολογική αξιοποίηση των πόρων του φορολογούμενου πολίτη. Και τέλος στοχεύουμε στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών πάντα προς όφελος του πολίτη. Το Σχέδιο Καλλικράτης είναι μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών του Νοέμβρη. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη, εξαιτίας μικροπολιτικών και τοπικιστικών αντιπαραθέσεων.

Ειδικότερα για την πατρίδα μας, την Αρκαδία, και ακόμα περισσότερο για τη Γορτυνία, το διακύβευμα είναι περισσότερο κρίσιμο. Η Γορτυνία, τόπος φτωχός, τόπος που υποφέρει από τα δεινά και τις συνέπειες της αστυφιλίας, στέκεται σήμερα μπροστά σε μια σημαντική πρόκληση. Θα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ή θα παραμείνει στάσιμη, παρατηρώντας αμέτοχη τις εξελίξεις ;

Θ’ ακολουθήσει την πορεία της προόδου και της ανάπτυξης ή θα μείνει εγκλωβισμένη σε νοοτροπίες και σε λογικές του παρελθόντος;

Θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της ή θα μείνει σε εκείνα που την κρατάνε πίσω; Τέλος, θα αξιοποιήσει το σημαντικότερο κεφάλαιο: Τους ανθρώπους της Ή θα ερημώσει ακόμα περισσότερο;

Τα παραπάνω δεν είναι απλά ρητορικά ερωτήματα είναι το πραγματικό δίλλημα των επικείμενων εκλογών.

Είναι ακριβώς αυτά τα οποία πρέπει να λάβουμε υπόψη μας βρισκόμενοι ενώπιον της κάλπης. Για αυτό το λόγο το ψηφοδέλτιο του Παρασκευά του Παρασκευόπουλου, το ψηφοδέλτιο της «Γορτυνίας της Νέας Εποχής», το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το κίνημά μας το ΠΑΣΟΚ είναι το ψηφοδέλτιο που μπορεί να αγωνιστεί με κέφι, γνώση, κύρος και δύναμη στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανασυγκρότηση την πρόοδο και την ευημερία της πατρίδας μας της Γορτυνίας.

Άλλωστε ο ίδιος ο Παρασκευάς ο Παρασκευόπουλος, γέννημα – θρέμμα της Γορτυνίας, αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, μαχητής της Αριστεράς στα δύσκολα χρόνια της Μεταπολίτευσης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μέλος της ΓΣΕΕ, Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί με την παρουσία του και τη δράση του να εγγυηθεί ώστε να γίνουν πραγματικότητα όλα εκείνα που προσδοκούμε για τον τόπο μας.

Γι αυτό λοιπόν, σας καλώ στο πλευρό του Παρασκευά του Παρασκευόπουλου. Σας καλώ στο πλευρό των υποψηφίων του Συνδυασμού της «Γορτυνίας της Νέας Εποχής». Σας καλώ στο πλευρό του υποψηφίου που στηρίζει το Κίνημά μας.

 

 

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΚΟΥΒΕΛΗ
ΤΡΙΤΗ 26/10

11πμ συνεντευξη τυπου στο εργατικο κεντρο Αρκαδιας
12.30 επισκεψη στο Περιφεριακο Νοσοκομειο Τριπολεως
13.00 επισκεψη στο εκλογικο κεντρο του Νικου Δελφακη υποψ.Δημαρχου του

Δημου Τριπολεως.

13.15 Συναντηση με εκπροσωπους φορεων στο Επιμελιτηριο Αρκαδιας
17.30 Συνεντευξη τυπου στην Καλαματα.
18.30 Συναντηση με εκπροσωπους φορεων της Μεσσηνιας
21.00 Επισκεψη στο Γυθειο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10

11.00 Συνεντευξη τυπου στην Σπαρτη.
13.00 Επισκεψη στο Νοσοκομειο της Σπαρτης
17.30 Επισκεψη στο Αργος και συνεντευξη τυπου.
19.00 Εγκαινια Εκλογικου κεντρου Κορινθιας. Χαιρετισμος

 

 

 

 
Ιστοσελίδες υποψηφίων - ψηφοδέλτια

Περιφέρεια Πελοποννήσου:


Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος   www   Ψηφοδ.
Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία, Τσόγκας Γεώργιος Ψηφοδ.
Νέα Πελοπόννησος, Πέτρος Τατούλης www

Δήμος Τρίπολης:

Η Τρίπολη σε κίνηση, Νίκος Δελφάκης, www
Μαντινειακή Συμπολιτεία, Βασίλειος Γιόκαρης  Ψηφοδ.
Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά, Δημήτριος Παυλής,   www   Ψηφοδ.

Δήμος Γορτυνίας:

ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος,   www   Ψηφοδ.
Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Γιαννόπουλος,  www  Ψηφοδ.

Δήμος Μεγαλόπολης:


Δήμος Β. Κυνουρίας:

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών, Σκαντζός Εμμανουήλ  Ψηφοδ.

Δήμος Ν. Κυνουρίας:


---------------------------------------

Καταχώρηση ιστοσελίδας, αποστολή ψηφοδελτίου >>>>>>

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα