Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 21-10-2010

 

 

 

 

 
Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για το Νοσοκομείο
 Από το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» γνωστοποιείται προς τους ενδιαφερόμενους, ότι οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων της υπ’ αριθμ. 1/418Μ/2009 Προκήρυξης για την τακτική πλήρωση εννέα (9) θέσεων προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Τομέα Ψυχικής Υγείας – Τμήμα Εφήβων – ΨΥΧΑΡΓΩΣ Β΄ ΦΑΣΗ, των παρακάτω ειδικοτήτων:

• ΠΕ Ψυχολόγων Μία (1) θέση
• ΠΕ Nοσηλευτών Δύο (2) θέσεις
• ΤΕ Επισκεπτών Υγείας Μία (1) θέση
• ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών Μία (1) θέση
• ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού Δύο (2) θέσεις
• ΤΕ Εργοθεραπευτών Δύο (2) θέσεις

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ την 21/10/2010 στους πίνακες ανακοινώσεων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και έχουν δοθεί για ανάρτηση την ίδια ημερομηνία και στους πίνακες ανακοινώσεων στην έδρα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στην έδρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας.

Επίσης για την διευκόλυνση των υποψηφίων οι εν λόγω πίνακες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.panarkadiko.eu

 

 

 
4η Έκθεση Πάτσγουορκ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου
Το «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΗΛ Ν.ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΙΟΧΑΛΚΟ» πραγματοποιεί την 4η Έκθεση Πάτσγουορκ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 στις 8.30μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 
Η κοινωνία της Κακομοιριάς..
Σε μια κοινωνία όπως του Λεωνιδίου, πιθανών έτσι συμβαίνει και σε άλλες παρόμοιες, οι κάτοικοι μοχθούν, εργάζονται, κερδίζουν χρήματα αλλά δεν επενδύουν, τα καταθέτουν στις τράπεζες τα κρύβουν στα μπαούλα.

Τα τελευταία 30 χρόνια ο κάμπος του Λεωνιδίου έδωσε πολλά χρήματα, λίγοι τα επένδυσαν.
Η δεκαετία του 80-90 ήταν πολύ σημαντική οικονομικά για τον τόπο.
Με κέρδη που εισέρρευσαν στο Λεωνίδιο πολύ σημαντικά από την ντομάτα, την μελιτζάνα, τα πορτοκάλια, κ.α..

Όποιος την εποχή εκείνη αλλά και σήμερα έπαιρνε διαμέρισμα, αυτοκίνητο, έφτιαξε σπίτι ήταν πιθανών να κέρδιζε το φθόνο και την ζήλια των άλλων.
Παρατηρούμε σήμερα στο Λεωνίδιο ότι όσοι έχουν πολλά χρήματα να γυρνούν με κάνα σαράβαλο, να μην βγαίνουν ούτε για καφέ που λέει ο λόγος.
Οι καταθέσεις αυξάνονται και αυτοί εκεί να παλεύουν με γαλότσες και τσαπί να ποτίσουν τα κτήματα τους.

Επαγγελματίες και αγρότες στο Λεωνίδιο και κτηνοτρόφοι στα Μέλανα με εκατομμύρια ευρώ ζουν λιτοδίαιτα και περιμένουν την πρόνοια για το επίδομα, τους γνωστούς στο καφενείο για ένα κέρασμα..
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό?

Αν όλοι αυτοί αγόραζαν ένα καλό αυτοκίνητο, καινούριο τρακτέρ, και έβγαιναν να ξοδέψουν θα τους φθονούσαμε??
Έχει ανάγκη αυτός.. . θα έλεγαν όλοι!
Μας αρέσει ο διπλανός μας να είναι φτωχός και κακομοίρης για να νομίζουμε ότι εμείς είμαστε καλύτεροι!

Μας αρέσει να βλέπουμε αυτούς που μας κυβερνούν φτωχούς και κακομοίρηδες.
Αρέσει και σε αυτούς να το παίζουν έτσι για να δείχνουν τίμιοι.

Αν ο Δήμαρχος είχε δικό του ακριβό αυτοκίνητο, (έχει την οικονομική δυνατότητα)
δεν θα τον ψήφιζε κανείς.
Αν ο Δήμαρχος είχε φτιάξει πολυτελή βίλα (έχει την οικονομική δυνατότητα)
δεν θα τον ψήφιζε κανείς.
Αν ο Δήμαρχος ξόδευε χρήματα για την προσωπική του καλοπέραση (έχει την οικονομική δυνατότητα)
δεν θα τον ψήφιζε κανείς.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το ίδιο, αγοράζουν ή συντηρούν παλιά αυτοκίνητα για να μην μπουν στο μάτι μας ότι τα οικονόμησαν.
Ακόμα και ο Δέσποτας (Μαντινείας κ Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος) στις επισκέψεις του στο Λεωνίδιο με ένα Σκαραβαίο τις κάνει για να κερδίσει την συμπάθεια μας.. (Όχι ότι δεν έχει..)

Όταν εκπροσωπείς μια κοινωνία είσαι ο καθρέπτης της.

http://leonidiog.blogspot.com/ 

 

 

 

 
Μπήκαν κανονικά ακόμα τρεις παίκτες του Αστέρα
Ένας-ένας οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης εν όψει του Σαββατιάτικου παιχνιδιού με τον Ηρακλή στην Τρίπολη (7.30 μ.μ.), αφού μετά τους Φορτούνη και Ρομπέρτο που μπήκαν κανονικά χθες, σήμερα ήταν σειρά του Φυτανίδη, του Ιβάνοφ και του Αργυρόπουλου να ακολουθήσουν κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας.

Ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος έδωσε έμφαση σε θέματα τακτικής στο γήπεδο, προσπαθώντας να περάσει συγκεκριμένα πράγματα στους παίκτες του εν όψει του αγώνα με τον Ηρακλή.

Η προπόνηση περιείχε ασκήσεις με μπάλα, κυκλοφορία σε μικρούς χώρους, επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και «οικογενειακό διπλό» στο μισό γήπεδο με περιορισμούς στις επαφές.

Ατομικό πρόγραμμα σήμερα ακολούθησε ο Ουντότζι, ενώ συνέχισαν τη θεραπεία τους οι Κερ, Ρούμπιλ και Ριμκεβίτσιους.

Η επόμενη προπόνηση του Αστέρα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 10 π.μ. και αμέσως μετά ο Βαγγέλης Βλάχος θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας για τον αγώνα του Σαββάτου.

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Φιλική νίκη στο Μαρούσι

Ο Αρκαδικός επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Άγιου Θωμά, του Αμαρουσίου με 91-88 αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πέντε δεκάλεπτα.

Μετά από τέσσερα δεκάλεπτα το Μαρούσι ήταν μπροστά στο σκορ με 75-72, αλλά στην έξτρα περίοδο που αγωνίστηκαν ο Αρκαδικός κέρδισε με το επιμέρους 19-13.

Σίγουρα ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά πράγματα κατά τη διάρκεια του φιλικού, αλλά και να βγάλει αρκετά συμπεράσματα από τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών του.

Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τσιότρας 2, Λέβεν 10 (2), Παπαδάκης 6, Αντωνιάδης 2, Κόκκαλης 4, Προδρόμου 4, Κάντιτς 11 (3), Νεοφυτίδης, Μπρόζος 13 (3), Μόρφης 4, Γιαννουλάκος 2, Κατιάκος 15 (1).
- Οι πόντοι των παικτών του Αρκαδικού είναι για τα τέσσερα δεκάλεπτα.

Ένας προπονητικός θρύλος στην Τρίπολη

Ένας προπονητικός θρύλος βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην Τρίπολη και παρακολούθησε μάλιστα προπόνηση του Αρκαδικού, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη δουλειά που γίνεται στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Ο λόγος για τον Γκάρι Κάνιγχαμ, που ήταν ο άμεσος συνεργάτης του μεγάλου (με τα απλησίαστα ρεκόρ και τους δέκα τίτλους στο NCAA με το UCLA) Τζον Γούντεν. Ο Κάνιγκχαμ στη συνέχεια ανέλαβε τους «Μπρούινς» -όπως είναι το παρατσούκλια του UCLA για δύο χρόνια ως πρώτος προπονητής.

Την παρουσία του Κάνιγκχαμ στην Τρίπολη εκμεταλλεύτηκε ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης, που είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ πάνω σε προπονητικά θέματα του μπάσκετ.

Εύκολη νίκη για τους εφήβους

Οι έφηβοι του Αρκαδικού κέρδισαν εύκολα με 77-15 την αντίστοιχη ομάδα των Δρομέων, συνεχίζοντας έτσι τις καλές τους εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Δρομείς (Σάλτης): Κούγιας, Κωτσόπουλος 8 (2), Γρίβας 5, Αποστολόπουλος, Φράγκος, Σπυρόπουλος, Σάσσαλος, Νικολάου, Τερζής 2.
Αρκαδικός (Τσαμακλής): Σκλήφας, Γκριτζάς 5 (1), Θεοδωρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος 16 (2), Παπαδόπουλος 10, Πετσούνη 18 (1), Κοσκινάς 5, Π. Σούρλας 12, Σελής 2, Β. Σούρλας 9.

Αλλαγές ημερομηνιών στην Α2

Σε αλλαγές των ημερομηνιών των αγώνων της Α2 προχώρησε η ΕΟΚ, μετά την αναβολή της πρεμιέρας από τις 16 στις 30 Οκτωβρίου.
Μέχρι αυτή τη στιγμή βέβαια δεν είναι γνωστές οι προθέσεις του ΠΣΑΚ που έχει κηρύξει απεργία. Είναι πιθανό δηλαδή να μην αρχίσει ούτε στο τέλος Οκτώβρη το πρωτάθλημα αν οι αθλητές εμμείνουν στην απόφασή τους για απεργία.

Πάντως η ΕΟΚ έβγαλε ένα πρόγραμμα με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 30 Οκτωβρίου, δηλαδή σε εννέα μέρες από σήμερα. Μετά την πρεμιέρα λοιπόν στις 30/10, θα ακολουθήσει μία εμβόλιμη αγωνιστική την Τετάρτη 3/11, η οποία είχε ούτως η άλλως προγραμματιστεί λόγω των εκλογών. Η δεύτερη εμβόλιμη αγωνιστική ορίστηκε για τις 22/12, ημέρα Τετάρτη, πριν την διακοπή των Χριστουγέννων.

Τέλος, αποφασίστηκε το πρωτάθλημα να τελειώσει μία εβδομάδα αργότερα, στις 11/6/2011, αντί για τις 4/6 όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Τούρτα-έκπληξη στον Λέβεν

Το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα του Αρκαδικού παραμένει αναλλοίωτο τα τελευταία χρόνια, καθώς οι άνθρωποι του συλλόγου πιστεύουν σε αυτό και ποντάρουν πολλά πράγματα πάνω σε αυτό κάνοντας ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η ατμόσφαιρα στη διάρκεια όλης της αγωνιστικής περιόδου.

Έτσι λοιπόν, και κατά τη διάρκεια του δείπνου στο «Μαηθανασάκο» είχε ετοιμαστεί μία τούρτα-έκπληξη για τον Στήβεν Λέβεν που συμπλήρωσε τα 29 του χρόνια και είχε την ευκαιρία να τα γιορτάσει με τους συμπαίκτες του, το προπονητικό επιτελείο και τη διοίκηση της ομάδας.

Οι συμπαίκτες του Λέβεν όπως είναι φυσικό μπήκαν κατευθείαν στο… χορό, άρχισαν να τραγουδούν το τραγούδι γενεθλίων στα αγγλικά, ενώ την ίδια στιγμή ο γκάρντ του Αρκαδικού δεν είχε παρά να σβήσει τα κεράκια της τούρτας και στη συνέχεια να κεράσει τα αντίστοιχα κομμάτια όλους τους παρευρισκομένους.


 

 

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου με  Γ. Χριστοδουλόπουλο
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας επέλεξε, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, για την έναρξη της επίσημης προεκλογικής του εκστρατείας, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον Συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος», κ. Γιώργος Χριστοδουλόπουλος.

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και οι κ.κ Γεώργιος Καραγιάννης Β΄ Αντιπρόεδρος, Ηλίας Τότσης Γ. Γραμματέας, ο Πρόεδρος του ΣΝΕΑ κ. Νίκος Τότσης και τα μέλη της Διοίκησης κ.κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου, Αντώνης Μαλλιάρας και Θόδωρος Κρατημένος αφού ευχαρίστησαν τον κ. Χριστοδουλόπουλο για το ενδιαφέρον που δείχνει για τους επαγγελματίες ξεκίνησαν τις εργασίες της συνάντησης.

Ο κ. Μπουντρούκας αφού παρέδωσε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέλυσε τις θέσεις του Επιμελητηρίου σε μια σειρά από θέματα που αφορούν στην τοπική οικονομία και απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις δίνοντας μεγάλη έμφαση στις ευκαιρίες ανάπτυξης που περιμένουν οι επιχειρηματίες. «Ξέρουμε ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα, όντας επιχειρηματίας 25 χρόνια πιστεύουμε ότι η αγορά, οι επενδύσεις, χρειάζονται ερεθίσματα περισσότερο από τους τοπικούς φορείς» αναφέρει κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Μπουντρούκας.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν αναλυτικά κάποιες από τις προτάσεις που έθεσε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, όπως την επέκταση της ΒΙΠΕ, την εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου, τα προγράμματα καινοτομίας και αξιοποίησης του διαδικτύου, την ανάπτυξη του τουρισμού όπως: ύπαρξη αεροδρομίου, επέκταση του οδικού δικτύου και φυσικά την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε πως ο «Καλλικράτης» επιτρέπει και επιβάλει την άντληση και αξιοποίηση πόρων με τη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων που ως σήμερα ήταν απρόσιτα στην Περιφέρεια, όπως τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Αναχρηματοδότησης.

Στο τέλος της συνάντησης και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα έχουν μια διαρκή ανοιχτή γραμμή για να συζητούν τα προβλήματα αλλά και να σχεδιάζουν από κοινού την ανάπτυξη του τόπου.

 

 

 
Προεκλογικές συγκεντρώσεις 
Ενθουσιώδης και ογκώδης ήταν η συγκέντρωση των Γορτύνιων ετεροδημοτών, που πραγματοποίησε ο συνδυασμός ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, χθες το βράδυ, στο ξενοδοχείο NOVOTEL. Ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού, εξήγησε γιατί κατεβαίνει στις εκλογές αυτές ως Ανεξάρτητος, καθώς και τι σημαίνει Ανεξάρτητος υποψήφιος, γιατί ο όρος αυτός έχει χρησημοποιηθεί κατά κόρον και από άλλους υποψήφιους που κατά βάση δεν είναι Ανεξάρτητοι.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων. Ο κ. Γιαννόπουλος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους τους διαβεβαίωσε ότι η τελική νίκη θα είναι αυτή της ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, γιατί θα είναι η ΝΙΚΗ για την προκοπή του τόπου μας, που τόσο μεγάλη ανάγκη την έχει η Γορτυνία!

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν οι Δήμαρχοι, Τροπαίων κ. Γιάννης Παπασταματίου και Βυτίνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου, που είναι και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο του. Στο πολυπληθές ακροατήριο των φίλων και υποστηρικτών του συνδυασμού, ήσαν πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πολλοί πρόεδροι και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων.

-------------------------------------------------------
ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή
Υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος
www.gortynia.eu

Μήνυμα μεγάλης νίκης από την Αθήνα.

Στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών το «Σινέ Κεραμεικός», στην Αθήνα, πάνω από 800 Γορτύνιοι, έδωσαν το σύνθημα για τη μεγάλη νίκη του Συνδυασμού «Γορτυνία νέα εποχή» και του υποψήφιου δήμαρχου Παρασκευά Παρασκευόπουλου, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, απευθυνόμενες στους εκατοντάδες συμπατριώτες του, μίλησε για το μεγάλο κίνημα που αναπτύσσεται από τους πολίτες της Γορτυνίας για να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε στη νέα εποχή. Αφήνουμε πίσω τη μιζέρια, το τέλμα και πιάνουμε δουλειά για τη Γορτυνία της ανάπτυξης, της οικονομικής ανασυγκρότησης, με προτεραιότητα στον τουρισμό, την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή. Η άμεση δημοκρατία, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η ίδια αντιμετώπιση των πολιτών θα είναι κανόνας. Εξαιρέσεις δεν χωράνε. Η διαχείριση και του τελευταίου ευρώ θα γίνεται με τον πιο υπεύθυνο τρόπο και οι κολλητοί, οι παρατρεχάμενοι και τα τρωκτικά που σπαταλούν κα καταχράζονται το δημόσιο χρήμα θα πάνε στο σπίτι τους. Ήρθε η ώρα της Γορτυνίας της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας. Της Γορτυνίας που οφείλουμε στα παιδιά μας. Η οικουμενική ενότητα του συνδυασμού μας, θα γίνει πράξη σε όλη την κοινωνία της Γορτυνίας. Οι 173 συμπατριώτες που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο, έχουν τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα για να σηκώσουν τη Γορτυνία ψηλά, ώστε να πάρει τη θέση που τις ανήκει. Στη διαδρομή μου δεν ταιριάζει η μιζέρια. Αντίπαλό μας θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα και θέλω να είμαι αυτός που εμπιστεύεστε. Μαζί μας αναπτύσσεται ένα κίνημα τομών και ανατροπών. Δεν είμαι μόνο εγώ. Είστε και εσείς, είμαστε όλοι! Είμαστε οραματικοί, δυναμικοί και όχι διαχειριστές.

Μιλώντας για την ανάπτυξη της Γορτυνίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, τόνισε, ότι το κλειδί βρίσκεται στις υποδομές, στις κοινωνικές παρεμβάσεις και τα έργα. Ο δρόμος Ολυμπίας – Βυτίνας- Τρίπολης, αποτελεί σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης. Επί 30 χρόνια και έως τώρα, παραμένει αίτημα. Δεν έχουμε πλέον περιθώρια, ο δρόμος θα γίνει και εάν ενώσουμε την Ολυμπία με την Επίδαυρο, τότε θα έχουμε πετύχει ένα πανευρωπαϊκό στόχο. Διεκδικούμε αντισταθμιστικό τέλος από τη ΔΕΗ, έχουμε σχέδιο αξιοποίησης της ιστορικής, φυσικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θα αξιοποιήσουμε τα λουτρά της Ηραίας, τον ιστορικό πύργο στου Πλαπούτα, το παλιό σανατόριο στο Βαλτεσινίκο που ρημάζει, θα το μετατρέψουμε σε αθλητικό κέντρο, θα αξιοποιήσουμε, τις λίμνες, τα προϊόντα μας, τις γορτυνιακές γεύσεις, τα ποτάμια μας. Θα κάνουμε τη Γορτυνία αγαπημένο προορισμό, θα προσκαλέσουμε και θα συμβληθούμε με ορειβατικούς και άλλους συλλόγους, με πανεπιστήμια , οργανώσεις και φορείς, για να επισκέπτονται την περιοχή. Θα δημιουργήσουμε τουριστικό ρεύμα προς τα χωριά μας, θα απευθυνθούμε στη δύναμη της οικουμενικής Γορτυνίας με την καθιέρωση του θεσμού του ευεργέτη και του υιοθέτη, θα καθιερώσουμε ετήσιο φεστιβάλ πολιτισμού, μουσικής, γεύσεων, νεολαίας, δράσεων. Θα οργανώσουμε την κτηνοτροφία μας, θα υποστηρίξουμε τις υπάρχουσες μονάδες, θα σχεδιάσουμε την υποστήριξη των αγροτικών μας προϊόντων, θα διευκολύνουμε με διαφάνεια τα επενδυτικά σχέδια προς την περιοχή. Οι σύλλογοι θα είναι συνεργάτες και πυλώνες της λειτουργίας του δήμου. Το σχέδιο μας θα γίνει πράξη με εφαλτήριο τις 70 κοινότητες, με μοντέλο άμεσης δημοκρατίας, με αντιγραφειοκρατία, με επιχειρησιακό σχέδιο και δράση. Δεν θα συγκεντρώσουμε τα πάντα στη Δημητσάνα. Θα λειτουργήσουμε πολυεδρικά. Τα ΚΕΠ θα μείνουν στις έδρες των εφτά δήμων, θα ανατρέψουμε την ερημοποίηση των Κέντρων Υγείας, θα διευκολύνουμε την μετακίνηση των μαθητών για την φροντιστηριακή ενίσχυση, θα διεκδικήσουμε διαδημοτική συγκοινωνία με προγραμματική συμφωνία με το υπουργείο Μεταφορών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - βουλευτής Αρκαδίας Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας ότι το ψηφοδέλτιο «Γορτυνία νέα εποχή», μπορεί να αγωνιστεί με κέφι, γνώση, κύρος και δύναμη στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανασυγκρότηση την πρόοδο και την ευημερία της Γορτυνίας. Ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, τονίζει στο χαιρετισμό του ο κ. Ρέππας, γέννημα θρέμμα της Γορτυνίας, αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα, μαχητής της Αριστεράς στα δύσκολα χρόνια της μεταπολίτευσης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μέλος της ΓΣΕΕ, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εγγυηθεί ώστε να γίνουν πραγματικότητα όλα εκείνα που προσδοκούμε για τον τόπο μας.

Μιλώντας στην εκδήλωση το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός Υγείας Παρασκευάς Αυγερινός , Γορτύνιος - Τροπαιάτης από τη μητέρα του. Ο κ. Αυγερινός εξήρε την πολιτική και κοινωνική διαδρομή του Παρασκευά Παρασκευόπουλου, τον χαρακτήρισε αγωνιστή με ευαισθησία και ευθύνη, ικανό να εκφράσει το νέο θεσμό, δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπο του και του ευχήθηκε να είναι ο πρώτος δήμαρχος Γορτυνίας. Χαιρετισμό και ευχές για νικηφόρο αγώνα, απέστειλε και ο πρόεδρος του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γρηγόρης Ψαριανός, το μέλος της Ε.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς Στέφανος Μπάγεωργος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, ο δήμαρχος Τρικολώνων Γιώργος Μπαρούτσας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ηραίας Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδίων Βασίλης Μακρής, ο Αναγνωστόπουλος Πάνος, πρόεδρος του συλλόγου Σπαθαριωτών, ο πρόεδρος ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο γενικός γραμματέας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Γλυφάδας «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Γιώργος Μπούσμπουρας, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμου Χαϊδαρίου Ανδρέας Μποζίκας, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμου Χαϊδαρίου Γιώργος Ζάκας, ο πρόεδρος εργαζομένων υπουργείου Εργασίας και Επιθεωρήσεων Ηλίας Κιούλος, ο διευθυντής του πολιτικού γ ραφείου του Δ. Ρέππα Γιώργος Γιαννόπουλος, ο συνεργάτης του Ρ.
Σπυρόπουλου Σπύρος Μουρούτσος.

Στην εκδήλωση, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκεύοπουλος, παρουσίασε τους 50 υποψήφιους για το δημοτικό συμβούλιο, ενώ, η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού Μπάμπη Τσέρτο και τη Νάντια Καραγιάννη.

 

 
Ιστοσελίδες υποψηφίων - ψηφοδέλτια

Περιφέρεια Πελοποννήσου:


Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος   www   Ψηφοδ.
Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία, Τσόγκας Γεώργιος Ψηφοδ.
Νέα Πελοπόννησος, Πέτρος Τατούλης www

Δήμος Τρίπολης:

Η Τρίπολη σε κίνηση, Νίκος Δελφάκης, www
Μαντινειακή Συμπολιτεία, Βασίλειος Γιόκαρης  Ψηφοδ.
Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά, Δημήτριος Παυλής,   www   Ψηφοδ.

Δήμος Γορτυνίας:

ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος,   www   Ψηφοδ.
Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Γιαννόπουλος,  www  Ψηφοδ.

Δήμος Μεγαλόπολης:


Δήμος Β. Κυνουρίας:

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών, Σκαντζός Εμμανουήλ  Ψηφοδ.

Δήμος Ν. Κυνουρίας:


---------------------------------------

Καταχώρηση ιστοσελίδας, αποστολή ψηφοδελτίου >>>>>>

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα