Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 19-10-2010

 

 

 

 

 
Επίσκεψη προέδρου ΟΚΑΝΑ στην Τρίπολη
Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κα Μένη Μαλλιώρη, στο πλαίσιο περιοδείας της, επισκέφτηκε το Κέντρο Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ναρκωτικών του Νομού Αρκαδίας. Εκεί συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Αναστάσιο Κενέ, τη Γραμματέα του Δ.Σ. κα Λέττα Δραβίλλα, καθώς και τους εργαζόμενους του Κέντρου, τόσο την Επιστημονική Ομάδα όσο και το Διοικητικό προσωπικό.

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Αναστασία Μπεντεβή ενημέρωσε την πρόεδρο για την πορεία του επιστημονικού έργου του Κέντρου Πρόληψης και τις προγραμματισμένες δράσεις.

Η κα Μαλλιώρη, από την πλευρά της, δήλωσε την ξεκάθαρη πρόθεση του Οργανισμού να συνεχιστεί και ενισχυθεί το έργο των Κέντρων Πρόληψης και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί σε αυτή την κατεύθυνση: κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των στελεχών των Κέντρων, θεσμοθέτηση της συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας παραμερίζοντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου και εξασφάλιση της συνεχούς χρηματοδότησης από τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών για τα 71 Κέντρα Πρόληψης.

Τέλος, γνωστοποίησε τη δημιουργία θεραπευτικής μονάδας υποκατάστασης στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

 

 

 
Ξεκίνησαν οι Σχολές Δοκίμων Σαμαρειτών
«Νέα εκπαιδευτική χρονιά για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών με νέο σύγχρονο πρόγραμμα»

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου οι Σχολές Δοκίμων Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την χώρα, σε συνολικά 40 Περιφερειακά Τμήματα.

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν και οι Σχολές Δοκίμων Σαμαρειτών στα Τμήματα της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Καλαμάτα, την Κόρινθο και στο Κλιμάκιο της Βυτίνας. Σε όλα τα τμήματα πραγματοποιήθηκε Αγιασμός και οι Δόκιμοι Σαμαρείτες ενημερώθηκαν βήμα βήμα για το πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα παρακολουθήσουν.

«Διαμορφώσαμε ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης συνολικής διάρκειας 500 ωρών» τονίζει ο κ. Αναστάσιος Γερασιμάτος (Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών, Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαίδευσης) και συνεχίζει «το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική διδασκαλία καθώς και πρακτική άσκηση σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η διαμόρφωση του προγράμματος έγινε με γνώμονα την δημιουργία αποτελεσματικών εθελοντών που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε δύσκολη κατάσταση και θα μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή χωρίς οι ίδιοι να κινδυνέυουν, χωρίς να μειωθεί η διάρκεια των 500 ωρών εκπαίδευσης που τηρούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Μια από τις καινοτομίες του προγράμματος εκπαίδευσης, είναι η διαδραστική επαφή του Δόκιμου Σαμαρείτη με την ιστοσελίδα www.samarites.gr. Στην σελίδα, σε ειδικό πεδίο που έχει δημιουργηθεί, ο εκπαιδευόμενος θα βρίσκει εκπαιδευτικά εγχειρίδια αλλά και χρήσιμο υλικό που θα τον εξυπηρετήσει στην αποτελεσματική φοίτησή του.

Οι Δόκιμοι Σαμαρείτες θα εκπαιδευτούν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και στην Αστική Έρευνα και Διάσωση και μετά από εξετάσεις συνολικής διάρκειας 50 ωρών, θα λάβουν την πιστοποίησή τους. Μάλιστα, από τον Σεπτέμβρη του 2010 η εκπαίδευση των Εθελοντών Σαμαρειτών πιστοποιήθηκε για την ποιότητα κατά ISO 9001:2008.

 

 

 
Πρόγραμμα Ηρων στις Νέες Τεχνολογίες
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) σχεδιάζουν και υλοποιούν το πρόγραμμα «Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες – Ήρων2» με στόχο την εκπαίδευση ενηλίκων πολιτών, αρχάριων στην πληροφορική στη χρήση Η/Υ και τις νέες τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΣΠΑ 2007-13) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

α) Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες (άνω των 18 ετών), που είναι αρχάριοι στην πληροφορική.  Περισσότερα...

 

 

 
Πρόσληψη εκπαιδευτών στα  προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ», το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και κατά 20% από εθνικούς πόρους, αναζητά εκπαιδευτές για τα παρακάτω θεματικά αντικείμενα:

• Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών σε Εργαζόμενους με στοιχειώδη ακαδημαϊκά προσόντα ( Αγγλικά επίπεδο Α2 και Β1 /Γαλλικά επίπεδο Α2)
• Υγιεινή και Ασφάλεια στο χώρο εργασίας
• Εκπαίδευση στις Νέες Τεχνολογίες (Εισαγωγικές γνώσεις Πληροφορικής, Βασικές – Συμπληρωματικές Γνώσεις στην Πληροφορική και Εξειδικευμένες Γνώσεις στην Πληροφορική)
• Εκπαίδευση Εργαζομένων στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
-Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Αξιολόγηση Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης
-Δυναμική της ομάδας και Επικοινωνία
-Διαπολιτισμική εκπαίδευση και Εκπαιδευτές ενηλίκων Περισσότερα...

 

 

 
Έναρξη μαθημάτων κολύμβησης
Σας γνωρίζουμε ότι από την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στην μικρή και μεγάλη πισίνα, για την νέα αγωνιστική χρονιά 2010-2011.

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά στον χώρο του κολυμβητηρίου από τις 17:30 έως 19:00.

Να ευχηθούμε καλή δύναμη και καλό ξεκίνημα σε όλα τα παιδιά του συλλόγου μας και κυρίως στα παιδιά των προαγωνιστικών και αγωνιστικών κατηγοριών μας που είμαστε σίγουροι ότι και αυτή την χρονιά θα μας κάνουν περήφανους με τα αποτελέσματα που θα φέρουν στην φετινή αγωνιστική περίοδο.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Δέσποινα Καραφώτη


 

 

Η διάθεση εισιτηρίων για αγώνα με Ηρακλή
Εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010, θα διατίθενται από:

α) Την Μπουτίκ της ΠΑΕ 10.00πμ – 5.00μμ από Τετάρτη 20/10/2010 έως την Παρασκευή 22/10/2010.
β) Το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού την Παρασκευή 22/10/2010 11.00πμ – 7.00μμ και το Σάββατο 23/10/2010 από τις 11.00πμ έως τις 3.00μμ.
γ) Στα εκδοτήρια του γηπέδου, το Σάββατο 23/10/2010 από τις 2.00μμ έως την έναρξη του αγώνα.

Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 20€.
Στη Θύρα 2 Τμήμα Α εκδίδονται και παιδικά/φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10€.

Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου.

Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.

Σε κάθε ταυτότητα μπορούν να εκδοθούν έως δύο(2) εισιτήρια.

Ώρα έναρξης αγώνα : 7.30μμ
Ώρα ανοίγματος Θυρών : 5.30μμ

Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ηρακλή

Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή στην Τρίπολη (19.30), με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να βλέπει τους παίκτες που είχε στη διάθεση τους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ταχύτητες, με όσους αγωνίστηκαν στη Λάρισα να ακολουθούν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ενώ στη συνέχεια δόθηκε ιδιαίτερο βάρος σε ασκήσεις με μπάλα και «διπλό» στο μισό γήπεδο με περιορισμούς στην ντρίμπλα.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Ουντότζι, Ιβάνοφ, Φορτούνης και Ρομπέρτο, ενώ θεραπεία έκαναν οι Κερ, Ρούμπιλ, Ριμκεβίτσιους.

Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το πρωί (10 π.μ.)

 

 

 
Παρουσίαση υποψηφίων: Μπερέτσος Μαρίνης, Δήμος Γορτυνίας
Γιατί συμμετέχω στις Εκλογές για την Γορτυνία

Με τη δημόσια αυτή ανακοίνωση θέλω να γνωστοποιήσω την απόφαση μου για συμμετοχή μου στις προσεχείς εκλογές στην Γορτυνία, στην περιοχή που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η εποχή που διανύουμε τίποτα δεν θυμίζει τα πράγματα όπως τα γνωρίσαμε μέχρι εχθές και φυσικά δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Δεκαετίες ανεπάρκειας ,ιδιοτέλειας, μετριότητας όσων μας εκπροσώπησαν οδηγούν την χώρα την κοινωνία και όλους εμάς στην καταστροφή. Η μη συμμετοχή ,όσων μπορούν να το κάνουν, στα κοινά είναι πλέον ευθύνη για ότι θα μας συμβεί. Σε αυτές τις εκλογές πέραν της ανάγκης για την συμμετοχή στην διοίκηση των ΟΤΑ έντιμων, ικανών και αποτελεσματικών συμπολιτών μας, που εργάζονται σκληρά έχοντας εικόνα των πραγμάτων στην κοινωνία, έχουν μεγάλη σημασία τα πολιτικά συμπεράσματα που θα προκύψουν. Δεν μπορεί η πολιτική τάξη που διοίκησε και διοικεί την χώρα επί της ουσίας να κινείται να σκέφτεται και να δρα σαν να μην συμβαίνει τίποτα το σπουδαίο. Η κρίση θα φέρει μια νέα ριζοσπαστικοποίηση στην κοινωνία και πρέπει να λάβουμε θέσεις στην σωστή όχθη του ποταμού.

Πήραμε την Πρωτοβουλία μια Ομάδα Επιστημόνων με καταγωγή και ενδιαφέρον για τον τόπο μας να συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Παγγορτυνιακής Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Γιάννη Γιαννόπουλο διότι πιστεύουμε ότι εκπροσωπεί ένα νέο ήθος στο δημόσιο χώρο και είναι ένας άνθρωπος που μελετά ενημερώνεται και εμβαθύνει όπως προκύπτει από την δημόσια παρουσία του στην Αρκαδία όλα αυτά τα χρόνια. Είναι σκληρά εργαζόμενος επαγγελματίας και όχι διαχειριστής δημοσίου χρήματος μέσα από κρατικοδίαιτες θέσεις.

Μαζί με τους φίλους μου που έχουμε κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα επιδιώκουμε μέσα από τις Εκλογές: Περισσότερα...

Βιογραφικό >>>>>>>

 

 

 

 
Ιστοσελίδες υποψηφίων - ψηφοδέλτια

Περιφέρεια Πελοποννήσου:


Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος   www   Ψηφοδ.
Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία, Τσόγκας Γεώργιος Ψηφοδ.
Νέα Πελοπόννησος, Πέτρος Τατούλης www

Δήμος Τρίπολης:

Η Τρίπολη σε κίνηση, Νίκος Δελφάκης, www
Μαντινειακή Συμπολιτεία, Βασίλειος Γιόκαρης  Ψηφοδ.
Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά, Δημήτριος Παυλής,   www   Ψηφοδ.

Δήμος Γορτυνίας:

ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος,   www   Ψηφοδ.
Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Γιαννόπουλος,  www  Ψηφοδ.

Δήμος Μεγαλόπολης:


Δήμος Β. Κυνουρίας:

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών, Σκαντζός Εμμανουήλ  Ψηφοδ.

Δήμος Ν. Κυνουρίας:


---------------------------------------

Καταχώρηση ιστοσελίδας, αποστολή ψηφοδελτίου >>>>>>

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα