Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 14-10-2010

 

 

 

 
Από την εκδήλωση του Επιμελητηρίου για αντικαπνιστικό νόμο και πνευματικά δικαιώματα
«Στις 18 Οκτωβρίου θα βγουν τασάκια, αν δεν γίνει αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου»

Την πρόθεσή τους να επαναφέρουν τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων γνωστοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Π.Ο.Ε.Σ.Ε. κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο.

Σε κλίμα έντονης ανησυχίας για τους κλάδους της εστίασης και αναψυχής, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterprise Europe Network, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, για τον αντικαπνιστικό νόμο και τα πνευματικά δικαιώματα.

Στη σύσσωμη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο κύριος ομιλητής της ημερίδας κ. Γιώργος Καββαθάς, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων «ΠΟΕΣΕ» και Αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας «Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε»., ενημέρωσε τους επαγγελματίες για τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και για αυτές που δρομολογούνται.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, τόνισε από την πλευρά του ότι δε μπορεί να γίνει σε έξι μήνες ότι δεν έγινε σε τριάντα χρόνια και κάλεσε τους επαγγελματίες σε ανοιχτό διάλογο ώστε να βρεθεί λύση που να στοχεύει στο συμφέρον όλων.

Ο κ. Καββαθάς ανέφερε ότι η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε διαφωνεί με τη χρονική στιγμή εφαρμογής της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος, καθώς ο κλάδος της εστίασης και αναψυχής, ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους της χώρας, βρίσκεται σε μια φάση βαθιάς ύφεσης και ήδη είναι ορατά τα πρώτα προβλήματα, αφού τα εισοδήματα συρρικνώνονται με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αναγκαστούν να κλείσουν με αρνητικές συνέπειες στους δείκτες της ανεργίας.

Μεταφέροντας τη στάση της ολομέλειας των προέδρων των σωματείων και των 152 μελών και του ΔΣ της ΠΟΕΣΕ τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν αναστείλει το νόμο, έως τις 17 Οκτωβρίου, την επόμενη μέρα οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής θα βγάλουν τασάκια, «δε θα δώσουμε εύκολα στην κυβέρνηση λύση στο πρόβλημα, αν δεν αναστείλει το νόμο. Ας έρθει το κράτος να μας κλείσει τις επιχειρήσεις» τονίζει ο κ. Καββαθάς.

Άποψη της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. είναι να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος εφαρμογής του νόμου μέχρι 1/1/2012, μέχρι η κατάσταση της οικονομίας να βελτιωθεί και οι επιχειρήσεις του κλάδου να προσαρμοστούν με ήπιο τρόπο στα νέα δεδομένα.
Τα πράγματα ήταν δύσκολα και πριν την εφαρμογή του νόμου, αναφέρουν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι βλέπουν τον τζίρο τους να έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2009.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. κ. Γιώργος Κουράσης αναφέρθηκε στην πτώση του τζίρου που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα. Αν σε αυτή την πτώση, λέει χαρακτηριστικά, προσθέσουμε και τη μείωση που φέρνει η απαγόρευση του καπνίσματος, όπως έχουν δείξει τα στοιχεία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες έχει εφαρμοστεί ανάλογο μέτρο, τότε η πτώση φτάνει το δυσθεώρητο ύψος του 70%.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, που όμως στήριξαν παράλληλα και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, όπως π.χ. η Γαλλία, όπου η κυβέρνηση μείωσε τον ΦΠΑ και έδωσε επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής ή η Ισπανία αποφασίζει ο επαγγελματίας αν θα καπνίζουν αρκεί το κατάστημά του να είναι έως 100 τ.μ.

Όσον αφορά στα Πνευματικά Δικαιώματα και οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του νόμου σε σχέση με την πρακτική που ακολουθείται από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης απέναντι σε Επαγγελματίες, Εμπόρους και Βιοτέχνες.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι δεν έχει καθοριστεί μία ενιαία διαδικασία προσδιορισμού της «δίκαιης και εύλογης αμοιβής» και με κριτήρια που να ανταποκρίνονται επακριβώς στην έννοια του όρου «Δημόσια Εκτέλεση Έργου».

Με βάση τα πιο πάνω η ΓΣΕΒΕΕ, προτείνει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με τροποποιήσεις σε άρθρα του Ν.2121/1993 περί δικαιωμάτων πνευματικών δικαιωμάτων.

Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια και στο τέλος της συνάντησης, οι επαγγελματίες συμφώνησαν ομόφωνα στην ανάγκη συντονισμένης δράσης για την αναστολή του αντικαπνιστικού νόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εγκύκλιο του Αντικαπνιστικού Νόμου και τις θέσεις τις Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε για τα πνευματικά δικαιώματα επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στο Βόρειο Ταΰγετο
Την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει εξόρμηση στο Βόρειο Ταϋγετο κορυφή Ξεροβούνα.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Καστόρι και ακολουθώντας σηματοδοτημένο μονοπάτι θα καταλήξει στο χωριό Καστρί.

Θα γίνουν δύο πορείες εκ των οποίων η μεγάλη διάρκειας 7 ωρών περίπου θα ανέβει κορυφή ενώ η δεύτερη διάρκειας 5 ωρών θα την παρακάμψει.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης στις 7:30 π.μ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2γ και στο τηλέφωνο 2710 234980, βραδινές ώρες.

 

 

 
«Τι μας επιφυλάσσει το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο»
Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει για την ενημέρωση των μελών του όσον αφορά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο διοργανώνει μεγάλη ενημερωτική εσπερίδα την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. με θέμα:
«Τι μας επιφυλάσσει το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο »

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Το θέμα θα αναπτύξει ο ειδικός γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε κ. Καπελέρης Ιωάννης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες: 2710 227141-2.

 

 

 
5η Έκθεση Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας
Έως αύριο, 15/10/2010, θα λειτουργεί στην ισόγεια αίθουσα του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας επί της συμβολής των οδών Αλ. Σούτσου 29 και Σαχτούρη η Έκθεση Τροχαίας έτους 2010.

Ώρες επίσκεψης: 09:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα δίνονται διαλέξεις από Αξ/κούς της Υπηρεσίας με Θέμα «Τροχαία Ατυχήματα - αίτια που τα προξενούν, συνέπειες, αποφυγή τους, αμυντική οδήγηση κλπ.» καθώς και προβολή ταινιών μικρού μήκους με τροχαία ατυχήματα.

 

 

 
Η Οδική Ασφάλεια στον Αστικό Ιστό
«Η Οδική Ασφάλεια στον Αστικό Ιστό», ήταν το θέμα του 3ου Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, που συνέπεσε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας, αλλά και την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή που αναφέρεται στις πολιτικές της Κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια, όπως επισήμανε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

 Ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι το ποσοστό τροχαίων στις κατοικημένες περιοχές είναι πολύ υψηλός στην χώρα μας, περίπου 50%, και ανέπτυξε τέσσερις στοχευμένους τομείς πολιτικής:

1.- Διαχείριση αστικής κυκλοφορίας για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και της σοβαρότητάς τους
2.- Ασφάλεια οδικού περιβάλλοντος
3.- Εκστρατείες ενημέρωσης κοινού και
4.- Δημιουργία Master Plan Αστικής Οδικής Ασφάλειας.

Επίσης, ο Υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να προσεχθεί η εφαρμογή των αποφάσεων των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κι αυτό, διότι όπως χαρακτηριστικά είπε: «Σημασία έχει όχι μόνον το πλαίσιο της πολιτικής, αλλά η εφαρμογή του από την οποία και κρίνεται. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουμε ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί».

Το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφαλείας συνεδρίασε στη συνέχεια, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια. Ο κ. Βούγιας στην κεντρική εισήγησή του, παρουσίασε το στατιστικό απολογισμό του πρώτου εννιαμήνου του 2010 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΠΥΡΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ου ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ  >>>>>>>>>>>

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ  >>>>>>>>>>>>>

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για μειωμένο εισιτήριο στον ΟΣΕ σε τυφλούς
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Υπουργούς
-Υποδομών μεταφορών και Δικτύων
-Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης
-Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Βαρβαρότητα!!! Η κυβέρνηση έκοψε από τους τυφλούς και τους συνοδούς τους το επί δεκαετίες παρεχόμενο μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης με τον ΟΣΕ, προκειμένου να τον παραδώσει «χωρίς βάρη» στους αγοραστές. Ίδια ανάλγητη συναντίληψη με την Ν.Δ, για το πώς εννοούν το κράτος πρόνοιας.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) με δελτίο τύπου της μας γνωστοποίησε ότι «διαπίστωσε μετά την έκδοση της «Διευκρινιστικής Εγκυκλίου για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2010» υπ’αριθμ. Π3α/Φ.11/Γ.Π ΟΙΚ.109583/06-09-2010 που υπογράφει η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φώφη Γεννηματά ότι από φέτος, χωρίς καμιά προειδοποίηση και σχετική διαβούλευση, η Κυβέρνηση μονομερώς περικόπτει το επί δεκαετίες παρεχόμενο μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης με τον Ο.Σ.Ε στους τυφλούς και στους συνοδούς τους».

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το 2009 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινούμενη στην ίδια συναντίληψη με τη σημερινή κυβέρνηση για το πώς εννοούν το «κράτος πρόνοιας», προχώρησε στην αντίστοιχη περικοπή της μείωσης κατά 50% στα εισιτήρια πτήσεων εσωτερικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας ενόψει της επικείμενης εκποίησής της σε ιδιώτη. Για το θέμα, μάλιστα, είχαμε απευθύνει τότε ερώτηση (Α.Π. 17746/14.04.2009) προς τα υπουργεία Απασχόλησης, Μεταφορών και Οικονομικών, χωρίς να λάβουμε απάντηση.

Επειδή με την απόφαση αυτή είναι φανερό ότι οι τυφλοί είναι τα πρώτα θύματα (θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες, αλλά και γενικότερα όλα τα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού) της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, ο οποίος πρέπει να προσφερθεί απαλλαγμένος «ανεπιθύμητων βαρών» -όπως είναι η παροχή του μειωμένου εισιτηρίου- στους ιδιώτες.

Επειδή ο σιδηρόδρομος είναι μέσο μαζικής μεταφοράς που απευθύνεται κυρίως στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και είναι αδιανόητο και ανάλγητο να καταργείται η χορήγηση μειωμένου εισιτηρίου στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες χρήζουν, τώρα περισσότερο από ποτέ, της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες άμεσες κινήσεις θα προχωρήσουν ώστε να ανασταλεί άμεσα η εφαρμογή της προαναφερόμενης εγκυκλίου; Θα μεριμνήσουν ώστε οι τυφλοί που έχουν ήδη προχωρήσει στην ανανέωση των καρτών μετακίνησης ΑμεΑ, να ξαναβγάλουν κάρτες μετακίνησης στις οποίες θα ισχύει η παροχή μειωμένου εισιτηρίου από τον ΟΣΕ;

2. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προχωρήσουν και με ποιο χρονοδιάγραμμα, ώστε να επανέλθει, η μείωση κατά 50% στα εισιτήρια πτήσεων εσωτερικού, για τους τυφλούς και γενικότερα για τα άτομα με αναπηρία;

Ο ερωτών βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης

 

 

 
Βλάχος: «Να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις»
Μιλώντας για το Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την Λάρισα ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε «Με το εκτός έδρας παιχνίδι στη Λάρισα, κλείνει ένας κύκλος δύσκολων παιχνιδιών για την ομάδα μας από την αρχή του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα επόμενα παιχνίδια είναι εύκολα και μη σημαντικά.

Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τη συγκομιδή βαθμών. Προετοιμαστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο για τη δύσκολη αυτή αναμέτρηση και οι πρωταγωνιστές δηλώνουν πανέτοιμοι για αυτό.

Μας περιμένει ένα δύσκολο έργο, που όμως μπορούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να έχει αίσια κατάληξη το παιχνίδι για μας».

Η σημερινή προπόνηση χωρίστηκε σε δύο μέρη, αφού στην αρχή ο Βαγγέλης Βλάχος με τους συνεργάτες του έκαναν ανάλυση του αντιπάλου στο βίντεο, αλλά και κάποιων τεχνικών σημείων στην ανάπτυξη του Αστέρα.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, όπου δόθηκε έμφαση στην τακτική της ομάδας μέσα από το «οικογενειακό διπλό» που έγινε στο μισό γήπεδο, ενώ στο τέλος της προπόνησης δουλεύτηκαν για αρκετή ώρα σέντρες και τελειώματα φάσεων.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε σήμερα ο Βλάντισλαβ Ιβάνοφ, που έτρεξε για λίγη ώρα στο χορτάρι, ενώ θεραπεία έκαναν οι Γκόραν Ρούμπιλ, Μαρκ Κερ, Αρτούρας Ριμκεβίτσιους και Τσικόντζι Ουντότζι.

Η προετοιμασία για τον Κυριακάτικο αγώνα στη Λάρισα θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου.


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα