Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 13-10-2010

 

 

 

 
Εγκατάσταση επιταχυνσιογράφου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο
Το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ), προέβη στην εγκατάσταση ενός (1) επιταχυνσιογράφου στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» και άμεσα στο Κ.Υ. Λεωνιδίου.

Οι εγκαταστάσεις αυτές εντάσσονται σε σχετικό πρόγραμμα για την αντισεισμική προστασία και τον έλεγχο των βλαβών από σεισμούς στο δομημένο περιβάλλον.

Το ΙΤΣΑΚ έχει αναλάβει την υποχρέωση στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, να ενημερώνει σε περίπτωση ισχυρού σεισμού αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο του ΙΤΣΑΚ, αποτελούμενο από τον Σεισμολόγο, κ. Χρήστο Παπαϊωάννου, τον Πολιτικό Μηχανικό, κ. Στράτο Ζαχαρόπουλο και τον Τεχνικό, κ. Νίκο Αδάμ, επισκέφθηκε το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», σήμερα Τετάρτη, 13.10.2010 και είχε συνάντηση με τον Διοικητή, κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Περισσότερα...

 

 

 
Συνάντηση 5 σχολείων της Ευρώπης στον Υγρότοπο του Μουστού
Το γυμνάσιο Άστρους συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenious – “Sustainable Puzzle” το οποίο ξεκίνησε το σχολικό έτος 2009-2010 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013. Στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συμμετέχουν πέρα από την Ελλάδα, το Λουξεμβούργο ως συντονίστρια χώρα, η Ολλανδία, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Ουγγαρία. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, καθηγητές και μαθητές των 5 (πέντε) συνεργαζόμενων σχολείων της Ευρώπης επισκέφτηκαν την προστατευόμενη περιοχή του Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2010 στην οικολογικά πολύτιμη λιμνοθάλασσα Μουστού (περιοχή απολύτου προστασίας της φύσης) και στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης για την διεξαγωγή δίωρης συνάντηση εργασίας γύρω από τις θεματικές ενότητες «πάπιες» & «ελιά». Οι δάσκαλοι και οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 30 ατόμων και παρακολούθησαν τις δραστηριότητες χωριστά.

Στην περιοχή του Υγροτόπου Μουστού από τις 10:30 έως τις 12:30 πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες σχετικά με την ανάδειξη της σπουδαιότητας των πουλιών για το φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των παιδιών γι’ αυτά. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε την παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και τη διανομή πληροφοριακού υλικού. Την ίδια χρονική στιγμή, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης διεξήχθησαν περιβαλλοντικά παιχνίδια, συζήτηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παναθήναια και το συμβολισμό της ελιάς στους αρχαίους Έλληνες, καθώς επίσης και ενημέρωση για την περιβαλλοντική σπουδαιότητα της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα.

Με την πολυεθνική αυτή συνάντηση, ο Φορέας Διαχείρισης βρέθηκε στην ευτυχή θέση να ενημερώσει νέους ανθρώπους για τη μεγάλη βιολογική, οικολογική και εκπαιδευτική αξία της περιοχής του Όρους Πάρνωνα και του Υγροτόπου Μουστού και να τους ευαισθητοποιήσει πάνω στις αξίες και την ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας συνολικότερα.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
www.fdparnonas.gr
 

 

 

 
 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ θα επισκεφθεί την Τρίπολη και στις 7 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με θέμα:

Οι θέσεις και οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές Πολιτικές εξελίξεις.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

 

 

 
Επιχορήγηση Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου
Με τις υπ’ αριθμ. Υ10α/Γ.Π.88207/30.09.2010 και Υ10α/Γ.Π.66928/ 30.09.2010 κοινές Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου και του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη, επιχορηγήθηκε το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», με ποσό επιπλέον 104.640,00 € για την εξόφληση εφημεριών Ιατρικού Προσωπικού, μηνών Ιουνίου – Ιουλίου 2010.

Η αύξηση αυτή αποτελεί την τελική οριστικοποίηση των δαπανών για εφημερίες των μηνών Ιουνίου – Ιουλίου, του οικονομικού έτους 2010 και οποιαδήποτε νέα μεταβολή θα μπορεί να γίνει μόνο με ισόποση ανακατανομή πιστώσεων του ιδίου κωδικού.

Το τελικό ποσό που θα διατεθεί για τις εφημερίες του Ιατρικού Προσωπικού για τους προαναφερόμενους μήνες ανέρχεται σε 614.439,00 €.

Ο Διοικητής του Γ.Π.Ν. Τρίπολης, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σε δήλωσή του τονίζει: Περισσότερα...

 

 

 

 
Συνεχίστηκε η προετοιμασία για Λάρισα
Συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι στη Λάρισα και τα προβλήματα απουσιών είναι γνωστά στον Βαγγέλη Βλάχο, καθώς δεν υπολογίζει τους τραυματίες Γκόραν Ρούμπιλ, Μαρκ Κερ, Βλάντισλαβ Ιβάνοφ, Αρτούρας Ριμκεβίτσιους και Τσικόντζι Ουντότζι, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, αλλά και τον τιμωρημένο Αντριάν Μπαστία.

Αντίθετα στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου για το παιχνίδι στη Λάρισα έχει τεθεί κανονικά ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, που εξέτισε την ποινή του στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στην Τρίπολη.

Το πρωινό προπονητικό πρόγραμμα περιελάμβανε αρκετές ασκήσεις τακτικής με μπάλα στο γήπεδο, πολλές σέντρες και τελειώματα φάσεων, αλλά και πολλά σουτ στους τερματοφύλακες.

Χθες εξάλλου αγωνίστηκε με τη φανέλα της εθνικής ελπίδων στον αγώνα με την Τσεχία (που έγινε στο γήπεδο του Αστέρα) ο Κώστας Φορτούνης, που ξεκίνησε το παιχνίδι και αντικαταστάθηκε στο 66ο λεπτό από το Σοιλέδη. Το διάστημα που αγωνίστηκε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Αστέρα είχε καλή απόδοση και ήταν από τους διακριθέντες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.


 

 

Παναρκαδικός-Βρασιές 2-1
Στο αρκαδικό ντέρμπι του 7ου ομίλου, ο Παναρκαδικός κέρδισε με 2-1 τις Βρασιές και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ο Παναρκαδικός άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με όμορφο σουτ του Μπούτα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παράθυρο της εστίας του Παπαδόπουλου. Ο τερματοφύλακας των Βρασιών πριν αποχωρήσει τραυματίας είχε επέμβει θετικά σε δύο τετ-α-τετ του Κουλόπουλου και Αποστολόπουλου. Στο 4 και στο 8 αντίστοιχα.

Ο Παναρκαδικός έφτασε κοντά στο γκολ και στο 43 όταν μετά από κόρνερ του Πετρόπουλου, ο Αποστολόπουλος έκανε την προβολή , στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Στην επανάληψη, ο Παναρκαδικός κατάφερε να κάνει το 2-0 στο 67ʼ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λαγού, η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των Βρασιών και έφτασε στον Ιωάννου, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Παναρκαδικός έμεινε με παίχτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Αποστολόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι με το Μαντέλο έκαναν το 2-1 στο 71. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναρκαδικός έχασε ευκαιρίες στο τρίλεπτο 85-88 με το Βασιλειάδη να αποκρούει το σουτ των Μέλλου και το τετ-α-τετ του Δήμου. Την πιο κλασική ευκαιρία έχασε ο Παναρκαδικός στο 92 όταν ο διαιτητής Ρατσιάτος καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Τζιανή από το Βασιλειάδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεντεβής, όμως ο τερματοφύλακας των Βρασιών μπλόκαρε τη μπάλα.

Εκτός της αποβολής, κίτρινες κάρτες δέχθηκαν οι Κυριακίδης, Κουλόπουλος, Βασιλειάδης, Παρασκευάς, Μπακάλης

Παναρκαδικός: Ζαντιώτης, Ιωάννου, Μπούτας, Σελλής, Τσιόγκας, Δήμος, Πετρόπουλος (60 Μέλλος), Κοσκολός (78 Μπεντεβής), Κουλόπουλος (65 Τζιανής), Αποστλόπουλος, Σπ. Λαγός

Βρασιές: Κλ. Παπαδόπουλος (16 Βασιλειάδης), Κορολόγος, Μαντέλος, Παππάς, Παρασκευάς, Κυριακίδης, Ιατρίδης (46' Αλεξίου), Γ. Αδάμης, Αραχωβίτης, Δημάκος, Δημάκης (73' Μπακάλης)

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα