Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 12-10-2010

 

 

 

 
Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου για το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι η νέα εκπαιδευτική περίοδος , ξεκινάει τις επόμενες ημέρες . Ως εκ τούτου , καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να περάσουν από τα γραφεία του Κ.Ε.Ε. , (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Τρίπολη , τηλ. 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00-17.00 ) , ή από τα κατά τόπους Κ.Ε.Π. των Δήμων για περισσότερες πληροφορίες και για συμπλήρωση της νέας αίτησης των προγραμμάτων για την εκπαιδευτική περίοδο 2010 – 2011.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων οδηγεί, ανάλογα με τη διάρκειά τους, στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης" (μέχρι 75 ώρες) και "Πιστοποιητικού Δια βίου Εκπαίδευσης" (πλέον των 75 ωρών).

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν ,ενώ οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των , θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Περισσότερα...

 

 

 
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2010.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) αποτελούν θεσμό και βασικό πυλώνα της διά βίου μάθησης στην Ελλάδα. Παρέχουν τη δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με απολυτήριο Γυμνασίου. Τα Σ.Δ.Ε. συνθέτουν ένα ευέλικτο, καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα Σ.Δ.Ε παρέχουν δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, αναπτύσσουν δεξιότητες, διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές δομές.

Το πρόγραμμα διαρκεί δύο (2) διδακτικά έτη. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (25 ώρες την εβδομάδα).

 

 

 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ECDL
To Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft (Unlimited Potential), διοργανώνει κύκλους εκμάθησης και πιστοποίησης σε βασικές δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με το πρότυπο ECDL.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
• Άνεργους/ες και μακροχρόνια άνεργους/άνεργες, με προτεραιότητα σε άνεργες γυναίκες που ταυτόχρονα είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών ή μητέρες πολύτεκνων οικογενειών
• Μετανάστες, Πρόσφυγες, Αιτούντες άσυλο
Στόχος του προγράμματος είναι ν’ αποκτήσουν οι επωφελούμενοι δεξιότητες που θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους για εκπαιδευτές στα υπό δημιουργία τμήματα παρακαλούνται να τα καταθέσουν στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, υπόψη κας Σακελλαρίου όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΜΕΧΡΙ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010.

 

 

 
Κυκλοφόρησε το "Αρκαδικό Βήμα"
Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας \"Αρκαδικό Βήμα\" με πλούσια ύλη από τις παροικίες των Αρκάδων ανά τον κόσμο.
Περισσότερα...

 

 

 
Δήλωση υποψηφιότητας Γρηγορίου Ν. Σπυράκη
Δήλωση – Επιστολή του υπ. Δημοτικού Συμβούλου
Δήμου Βόρειας Κυνουρίας
Γρηγορίου Ν. Σπυράκη
με το Συνδυασμό
«Ένας Τόπος Ίσες Ευκαιρίες»
του Υπ. Δημάρχου Στράτη Δαλιάνη

Φίλες και φίλοι αναγνώστες,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τη συμμετοχή μου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με το συνδυασμό «Ένας Τόπος Ίσες Ευκαιρίες» και επικεφαλή του συνδυασμού τον υποψήφιο δήμαρχο Στράτη Δαλιάνη.

Οι προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το πρόγραμμα «Καλλικράτης», για τη μεταρρύθμιση της διοικητικής διαίρεσης της χώρας και τον επανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων των οργάνων των διοικητικών μονάδων, φιλοδοξεί να αποτελέσει μοχλό και πόλο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» προωθεί μια ριζική αλλαγή στη διοικητική διάρθρωση της χώρας, θεμελιώνει για πρώτη φορά την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και δημιουργεί λιγότερους αλλά ισχυρότερους δήμους. Περισσότερα...

 

 

 
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ: 46 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΞΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΑΣΠΗ
Με φρίκη πληροφορηθήκαμε από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. για τη διαρροή της κόκκινης λάσπης από εργοστάσιο παραγωγής αλουμίνας στην Ουγγαρία.

Η κόκκινη λάσπη χαρακτηρίζεται από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης , «τοξική» – «δηλητηριώδης» – «επικίνδυνη για την δημόσια υγεία» – «περιέχει βαρέα μέταλλα» – « είναι καυστική» – «περιέχει ραδιενεργά υλικά».

Στην Ουγγαρία η κόκκινη λάσπη αποθηκεύεται σε επίγειες δεξαμενές … και φαίνεται.
Στον Κορινθιακό Κόλπο διοχετεύονται επί 46 χρόνια, 750,000 τόνοι το χρόνο…και κρύβονται.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας το 1/5 του βυθού του κορινθιακού έχει καλυφθεί από την κόκκινη λάσπη του ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Περισσότερα...


 

 

Παράταση δύο εβδομάδων στην Α2
Με δύο εβδομάδες καθυστέρηση θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Α2 όπως ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα η Ομοσπονδία. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ αποφάσισε τη μετάθεση της έναρξης του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών κατά 15 μέρες, δηλαδή στις 30/10/2010 προκειμένου να ρυθμιστούν ορισμένα θέματα που αφορούν στο Πρωτάθλημα»

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα