Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 07-10-2010

 

 

 

 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΕΠΙ
Χρήσιμες αναλύσεις και συμβουλές
στη μεγάλη ημερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 13 Oκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. με θέμα:
«Το Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για την Απαγόρευση του Καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και οι όροι χρήσης μουσικής σε καταστήματα εστίασης – καφέ - μπαρ»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Το θέμα θα αναπτύξει ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων «ΠΟΕΣΕ» και Αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας «Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.»
κ. Γιώργος Καββαθάς

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Τηλέφωνα: 2710 227141-2.

Υπεύθυνοι: κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου, κ. Παρασκευάς Κατσικερός

 

 

 
Εργασίες συντήρησης στο Yπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ανακοινώνει ότι το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από την Δευτέρα 11/10/2010 έως & την Τετάρτη 27/10/2010 λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη
220 07 Δημητσάνα
Τηλέφωνο 27950 31630

 

 

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΕΠΠΑ ΜΕ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, δέχθηκε το πρωί στο γραφείο του σε εθιμοτυπική επίσκεψη το νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή μας και ο ρόλος της Ελλάδας σε αυτές. Επίσης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου, οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον για επενδυτές που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα, με βάση τους κανόνες και τις προϋποθέσεις που θέτει το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση προσφέρει στην χώρα πολιτική σταθερότητα και αξιοπιστία, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, γεγονός που εγγυάται την υπέρβαση της κρίσης.

Ο κ. Σμιθ σημείωσε ότι η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ομπάμα και η Υπουργός Εξωτερικών κα Κλίντον, βλέπουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις προσπάθειες της Ελλάδας και πιστεύουν ότι σύντομα θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.

 

 

 
Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου με Ιωάννη Σμυρνιώτη
Το κύκλο επισκέψεων των υποψηφίων Δημάρχων Τρίπολης, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, άνοιξε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Τρίπολη»

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και οι κ.κ Δημήτρης Λουκάς Α’ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Καραγιάννης Β΄ Αντιπρόεδρος, Ηλίας Τότσης Γ. Γραμματέας, Παρασκευάς Ορφανός Οικονομικός Επόπτης, Παρασκευάς Κατσικερός Πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος, Ιωάννης Τερζής Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος και Ιωάννης Παπαγεωργίου μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας υποδέχτηκαν στα γραφεία του Επιμελητηρίου τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη προκειμένου να μιλήσουν για θέματα που αφορούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και πολίτες της Τρίπολης.

Τη συζήτηση άνοιξε ο κ. Μπουντρούκας τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας στηρίζει την επιχειρηματικότητα, «εμείς εδώ στη Διοίκηση είμαστε αυστηρά ουδέτεροι. Όταν μπαίνουμε μέσα εδώ, στο Επιμελητήριο, αφήνουμε την κομματική μας ταυτότητα εκτός. Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση και οι σωστές κατευθύνσεις όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα. Δεν κοιτάμε τι μας χωρίζει αλλά τι μας ενώνει».

Για τις ευκαιρίες ανάπτυξης μίλησε ο κ. Σμυρνιώτης αναφέροντας το δύσκολο έργο που περιμένει το νέο Δήμαρχο Τρίπολης, «στοχεύουμε σε ανθρώπους που έχουν τεχνογνωσία ώστε να υπάρχει μία ευρύτερη ανανέωση. Είναι η ευκαιρία να μπουν κάποια πράγματα σε νέες βάσεις». Στην συνέχεια της συζήτησης τόνισε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι ένας καταξιωμένος φορέας που πρέπει, όλοι οι Δήμοι της Αρκαδίας να έχουν άμεση συνεργασία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα μέτρα που προτείνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων όλου του νομού μας, για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, τα οποία και θα αποσταλούν σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Αρκαδίας.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ Μπουντρούκας παρέδωσε στον κ. Σμυρνιώτη τα μέτρα και γραπτώς.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρκαδίας κ. Σμυρνιώτης ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου τονίζοντας ότι η άμεση και ουσιαστική συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα αποδώσει καρπούς τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στους πολίτες.

 

 

 
Ανοιχτή επιστολή Επιμελητηρίου προς Υποψήφιους Δημάρχους
για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων όλου του νομού μας, ενδιαφέρεται και μεριμνά για τις ανάγκες και τη στήριξη των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων.

Η δημοτική αρχή κάθε πόλης μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας μέτρα, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της, τα οποία βοηθούν και στηρίζουν τις επιχειρήσεις. Ο κρατικός μηχανισμός, κεντρικός και τοπικός, οφείλει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξη των επιχειρήσεων, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν δεδομένης της αρνητικής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.

Ενόψει των ανωτέρω, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε επιστολή τους προς τα ΜΜΕ, προτείνουν ορισμένα μέτρα που η δημοτική αρχή μπορεί να προωθήσει για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας όπως: Περισσότερα...


 

 

Προτάσεις Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης
 Οι υποψήφιοι στις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές επισκέπτονται, ως είθισται, τα γραφεία του Συλλόγου με σκοπό την πληροφόρηση τους και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν το εμπόριο της ευρύτερης περιοχής.

Με αυτή την ευκαιρία στο Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης κωδικοποιήσαμε τις προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, τις οποίες παρουσιάζουμε και δημόσια. Περισσότερα...

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα