Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 06-10-2010

 

Εκλογές 2010

 

 
Διακήρυξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Αριστερές καί οικολογικές δυνάμεις της Πελοποννήσου συναντήθηκαν σε μια κοινή προοδευτική, αγωνιστική και οικολογική παρέμβαση, με στόχο τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7-10-2010 και σκοπό τη δημιουργία ενός ενωτικού συνδυασμού πού θα απηχεί τις αγωνίες, τις σκέψεις και τά «θέλω», όλων των λαικών, εργατικών και αγροτικών στρωμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δυστυχώς, στην πρώτη 10ετία του 21ου αιώνα η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ολοκληρώνεται με ένα αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης και διοίκησης, η οποία παραμένει όμηρος ενός συγκεντρωτικού κράτους με έντονα φαινόμενα διαφθοράς.

Οι ανάγκες και τά προβλήματα της καθημερινότητας συσσωρεύονται, ενώ απουσιάζει παντελώς η στρατηγική για την ανάπτυξη και οι διαδικασίες δημοκρατικού προγραμματισμού. Περισσότερα...

 

 

 
Διακήρυξη «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Πολίτες της Πελοποννήσου,

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», που στηρίζεται από τις δυνάμεις της Σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς, εκφράζει τη συνέχεια, αλλά και μια νέα αρχή των Νομαρχιακών Παρατάξεων «Αργολίδα Κοινωνία των Πολιτών», «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Λακωνία», «Αρκάδων Κοινόν», «Αδέσμευτοι και Ενεργοί Πολίτες Κορινθίας» και «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», με σημαντική δράση τις τελευταίες τετραετίες για τα προβλήματα των Νομών και της Περιφέρειας. Ο βασικός πυρήνας αυτών των δυνάμεων μαζί με όλους, όσοι συναντηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες συγκροτούμε την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου». Μας γνωρίζετε, ήμασταν παρόντες στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, για μια βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων.

Καλούμε σε συμπόρευση και συνεργασία, εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, όλους τους αγωνιζόμενους πολίτες με τους οποίους συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες και οράματα.

Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μαζικών ενωτικών αγώνων για να ανατραπεί η άνιση σχέση κέντρου - περιφέρειας και να αλλάξει ο συγκεντρωτικός τρόπος διακυβέρνησης, για να μην υποστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι πολίτες της τις συνέπειες του Μνημονίου, της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας. Περισσότερα...

 

 

 

 
Διακήρυξη Παγγορτυνιακής Συμμαχίας Πολιτών
ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Για τη Γορτυνία που μας αξίζει

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 διεξάγονται με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αποτελούν καταρχάς μια πρόκληση για το πως μπορεί η νέα ριζική μεταρρύθμιση να αντιστρέψει τη φθίνουσα πορεία της περιφέρειας. Οι αυξημένες αρμοδιότητες των δύο πλέον βαθμών αυτοδιοίκησης θα αποδώσουν αν αποτρέψουν την διεύρυνση του χάσματος με το κέντρο και οδηγήσουν τη Γορτυνία σε τροχιά ανάπτυξης με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και επίκεντρο τον πολίτη.

Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τα ασφυκτικά πλαίσια του μνημονίου και ο περιορισμός του «Καλλικράτη» απλά ως μέσο εξοικονόμησης πόρων θα οξύνει τα χρόνια προβλήματα της Γορτυνίας. Πρέπει να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση και στελέχωση των νέων δομών, ώστε να μετατραπούν σε εργαλείο ανάπτυξης. Να αξιοποιηθούν οι συμμετοχικοί θεσμοί και να ανατραπούν νοοτροπίες, πολιτικές και πρακτικές που κυριάρχησαν μέχρι σήμερα και είναι υπεύθυνες για την παρούσα οικονομική συγκυρία. Πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο την κοινωνία και τις ζωντανές δυνάμεις αυτού του τόπου ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την φθίνουσα πορεία της Γορτυνίας.

Η αιφνιδιαστική και ανιστόρητη χωροθέτηση ολόκληρης της περιοχής της Γορτυνίας σε ένα δήμο, με εξαίρεση το Δήμο Γόρτυνος (της ιστορικής περιοχής της Καρύταινας και της Αρχαίας Γόρτυνας), συντελέστηκε χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις μορφολογικές και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες. Υπονομεύει τη μεταρρύθμιση πριν ακόμα εφαρμοστεί και θέτει υπό αμφισβήτηση, από τους πολίτες της Γορτυνίας, την προοπτική της ισόρροπης ανάπτυξης. Ιδιαίτερα όταν έγινε χωρίς διαβούλευση και ερήμην των πολιτών, μόνο με γραφειοκρατικές διαδικασίες και σε αντίθεση με το προσχέδιο του νόμου.

Οι αδιαφανείς κομματικές παρεμβάσεις και οι συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι», έχουν σκοπό την διατήρηση και την ενίσχυση κέντρων εξουσίας, που προαποφασίζουν χωρίς τους πολίτες. Δέν εξασφαλίζουν την κοινωνική συναίνεση στη μεταρρύθμιση και δέν επιτρέπουν στην κοινωνία να χειραφετηθεί μέσα από την ενισχυμένη τοπική αυτοδιοίκηση.

Πιστεύουμε ότι σήμερα χρειάζεται η πιο πλατιά συνεργασία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και ανθρώπινου δυναμικού, που δέν θα περιορίζεται από τα στενά κομματικά όρια και δέν θα αποφασίζει με βάση οικονομικές εξαρτήσεις και δεσμεύσεις. Που θα αναλάβει, με βάση το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του, να οργανώσει και να προγραμματίσει μια προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Γορτυνίας.

Που θα καταρτίσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο για:

Ισόρροπη ανάπτυξη χωρίς ληστρική εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου.
Ανάδειξη των αναπτυξιακών πόλων, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του πολύμορφου τουρισμού, αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Νέες δραστηριότητες που θα παράγουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, χωρίς να καταστρέφουν την υπάρχουσα παραγωγική δομή.
Την αλληλοϋποστήριξη πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.
Ανάπτυξη της περιοχής από τους κατοίκους για τους κατοίκους.
Ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Που θα διεκδικεί και θα διασφαλίζει για τους δημότες:

Δημιουργία και βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών (οδικό δίκτυο, υγεία, παιδεία).
Ελεύθερη πρόσβαση στην γνώση και στον πολιτισμό για όλους τους δημότες.
Ποιότητα ζωής και εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω υποδομών στην εργασία και στον ελεύθερο χρόνο τους.
Προτεραιότητα στον κοινωνικό ρόλο του δήμου και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νέων στη μόρφωση, στη δουλειά, στην ασφάλιση, στον πολιτισμό.
Πλήρη διαφάνεια στις αποφάσεις και τις πράξεις της διοίκησης.

Που θα οικοδομήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες με:

Αξιοποίηση των επιτροπών διαβούλευσης του θεσμικού πλαισίου.
Ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας με λαϊκές συνελεύσεις ανά χωριό.
Δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο του απολογισμού των δραστηριοτήτων του δήμου.
Προϋπολογισμό που θα φέρει τη σφραγίδα της συμμετοχής του λαού.

Με βάση τα παραπάνω συγκροτούμε ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση που θα δρα και θα λειτουργεί συλλογικά. Θα οργανώνει εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια και με τις αποφάσεις της θα τροφοδοτεί και θα ενισχύει τους εκλεγμένους συμβούλους της. Θα αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών καθημερινά και θα τα μεταφέρει με τους εκπροσώπους της για λύσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Προκρίνουμε πρώτο μεταξύ ίσων τον Γιάννη Γιαννόπουλο ως υποψήφιο Δήμαρχο και δεσμευόμαστε ότι από όποια θέση μας εκλέξει ο Γορτυνιακός λαός θα αγωνιστούμε χωρίς συμβιβασμούς για μια τοπική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, ριζοσπαστική, πρωτοπόρα, δίπλα στους πολίτες, μαχητική, για μια Γορτυνία αντάξια των απανταχού Γορτυνίων.

Καλούμε τους συμπολίτες μας Γορτύνιους, που συμφωνούν με τη συγκρότηση ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στις εκλογές του Νοέμβρη, να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους και με τη συμμετοχή τους να ενισχύσουν την προσπάθειά μας.

 

 

 
Επίσκεψη Δράκου στο Παναρκαδικό
Τον Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη, 6.10.2010 και ώρα 11:00 π.μ., ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ – Νομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Δημήτριος Δράκος, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κων/νο Μανδρώνη, Συμβούλους και Στελέχη της παράταξής του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό και φιλικό κλίμα. Περισσότερα...

 

 

 

 
Ανακοίνωση Μανώλη Σκαντζού για debate
"Εμείς κάνουμε καθημερινό debate με τους απλούς συμπολίτες μας"

Στα πλαίσια της πρόσκλησης του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης της Δημοτικής Αρχής κ. Δαλιάνη προς ανοιχτή συζήτηση (debate) των υποψηφίων Δημάρχων Βόρειας Κυνουρίας για τα θέματα που αφορούν στις υποψηφιότητες και στη διεκδίκηση του Δήμου, ως επικεφαλής της παράταξης Α.Δ.Κ.Π. (Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών), εκφράζω τις σοβαρές αμφιβολίες μας περί της σκοπιμότητας της επικείμενης ανοιχτής συζήτησης, και οι οποίες και μας αναγκάζουν να απορρίψουμε την εν λόγω πρόταση.

Τα προβλήματα και οι ανησυχίες των συμπολιτών μας είναι γνωστά. Οι δύο συνυποψήφιοί μου έχουν δώσει δείγματα γραφής με τις δημοτικές τους θητείες ως επικεφαλείς. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν το ημιτελές –κατά τη γνώμη μας- έργο τους, τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Η υποψηφιότητά μου με το συνδυασμό Α.Δ.Κ.Π. για το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας αποτελεί τη μόνη πραγματικά ανεξάρτητη, ακομμάτιστη, υποψηφιότητα, η οποία δεν υπόκειται σε κανέναν κομματικό σωλήνα και σε κανενός είδους μικρά ή μεγάλα συμφέροντα και παγιωμένες αντιλήψεις.

Εμείς, στην Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών, μιλάμε καθημερινά με τους πολίτες, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας. Δεν περιοριζόμαστε σε ένα debate κάθε τετραετία. Το δικό μας debate είναι καθημερινό και ουσιαστικό.

Στόχος μας είναι να φέρουμε τη θετική ανατροπή, μια νέα αντίληψη στην ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής. Και αυτή η νέα αρχή δεν μπορεί να στιγματιστεί από στερεότυπες εμφανίσεις και στείρες αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου. Ο καθένας από τους υποψηφίους κρίνεται από το έργο του και την πορεία του στην κοινωνία, την προσωπικότητα και το όραμά του για τον τόπο μας. Οι ευσυνείδητοι και ενεργοί πολίτες της Βόρειας Κυνουρίας έχουν ήδη κρίνει κάθε υποψηφιότητα ώστε να κάνουν την καταλληλότερη επιλογή για το Δήμο μας και το κοινό μας μέλλον.

Μανώλης Σκαντζός
Υποψήφιος Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα