Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Κυριακή 03-10-2010

 

 

 

 
Προσκοπισμός... ζωή που συναρπάζει!
Ο Προσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση νέων σε όλο τον κόσμο αριθμώντας πάνω από 25.000.000 μέλη σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Ο Ελληνικός Προσκοπισμός με τα 22.000 μέλη του φέτος γιόρτασε τα 100 χρόνια προσφοράς στους νέους και συνεχίζει με όραμα και μέθοδο να είναι ένας διεθνής, αναπτυσσόμενος και ανοικτός σε όλους, κώδικας ζωής.

Οι Πρόσκοποι της Τρίπολης με την αδιάλειπτη παρουσία τους τα τελευταία 80 χρόνια από τον τόπο μας, προσκαλούν όλα τα παιδιά της Τρίπολης να γνωρίσουν το Προσκοπικό Παιχνίδι. Αν λοιπόν διψάτε για περιπέτεια, παιχνίδι, τραγούδι, παρέα, φύση και διασκέδαση, σας περιμένουμε στην εστία μας, Β' Οικονομίδου 25 κάθε Σάββατο 11.00-12.30 (Παιδιά ηλικίας 7-11) και 17.00-18.30 (Παιδιά ηλικίας 11-15) και την ίδια ώρα για έφηβους ηλικίας από 15 έως 18.

Περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι προσκοπισμός: http://www.sep.org.gr/proskopismos.php

Θα μας βρείτε στα τηλέφωνα: 2710223739 (Εστία), 6939469511 (Μιχάλης Μίχαλος)

 

 

 

 
Βιογραφικά υποψηφίων Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου
Θανάσης Πετράκος – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γεννήθηκε το 1954 στην Kορώνη Μεσσηνίας από γονείς αγρότες. Tελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στην Kορώνη. Tο 1972 εγγράφηκε στο Mαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και στο φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Ανέπτυξε έντονη πολιτική, κοινωνική, επιστημονική και πολιτιστική δραστηριότητα μέσα από τις γραμμές του Συλλόγου Mεσσηνίων Φοιτητών του οποίου υπήρξε μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρός του. Από το 1982 κατοικεί μόνιμα στη Μεσσηνία και έχει συνεχή πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα για τα προβλήματα του νομού. Στέλεχος του ενιαίου KKE μέχρι το 1991 και έκτοτε στο ΣΥΝασπισμό. Σήμερα είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣYN. Ήταν υποψήφιος νομάρχης επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» στις εκλογές του 1994, 1998, 2002 και 2006. Όλο αυτό το διάστημα ως εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία», ανέπτυξε πλούσια δράση για τα προβλήματα της Μεσσηνίας, γεγονός που εκτιμάται ευρύτερα. Είναι εκπαιδευτικός και υπηρετεί στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος με τη Γεωπόνο Καραγεώργη Γεωργία και έχει δύο παιδιά.

Αντωνόπουλος Γιώργος – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

Οδοντίατρος. Γεννήθηκε το 1953. Κατάγεται από τα Φίχτια και εργάζεται στο Άργος. Από νεαρή ηλικία ενταγμένος στην Αριστερά, με προσφορά στις κομματικές οργανώσεις και τα κινήματα. Συμμετείχε σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς και στο κίνημα Ειρήνης. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής Αργολίδας με τον συν στις εκλογές του 1993 και 2009. Υποψήφιος Νομάρχης το 2006 και επικεφαλής της Νομαρχιακής κίνησης «Αργολίδα: Κοινωνία των πολιτών». Είναι αντιπρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Αργολίδας. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Φουφοπούλου Παναγιώτα (Πάνυ) – Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Φαρμακοποιός. Γεννήθηκε το 1961 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Τελείωσε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο στην Τρίπολη. Σπούδασε στην Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στο Νόμο 815 της κυβέρνησης Καραμανλη που είχε προσπαθήσει να επιβάλει μια αυταρχική τάξη πραγμάτων στα ελληνικά ΑΕΙ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται πολιτικά στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μέλος της ΚΟΕ (Κουμμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος). Από το 1983 κατοικεί μόνιμα στην Τρίπολη όπου και διατηρεί Φαρμακείο. Είναι μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Χανιάς Νίκος – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Γεννήθηκε το 1956 στο Χαλκί Κορινθίας, όπου έμεινε μέχρι 18 ετών και τελείωσε το γυμνάσιο Βραχατίου. Υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Πυροσβεστικό Σώμα και από το 1992 ως και τον Ιανουάριο του 2010 ήταν διοικητής διαφόρων υπηρεσιών του σώματος (Κυκλάδες, Σάμος, Ρόδος, Μεσσηνία, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο). Επέδειξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Τα τελευταία 8 χρόνια εκλεγόταν ανελλιπώς στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών. Διετέλεσε πρόεδρος πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων και από τους πρωτεργάτες του συνδικαλισμού στα σώματα ασφαλείας. Τα τελευταία χρόνια και μέχρι τον Ιούνιο του 2010 ήταν γραμματέας της ΠΑΣΚ Πυροσβεστών. Έχει επιδείξει σημαντική παρουσία σε σοβαρό κοινωνικά θέματα, όσο και σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον με συνεχείς παρεμβάσεις, δράσεις και αρθρογραφία. Η στάση του στις καταστροφικές φωτιές της Ηλείας το 2007, όπου υπηρετούσε είχε σαν αποτέλεσμα να προταθεί η ψήφιση του στο διαδίκτυο σαν πρόσωπο της χρονιάς. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Θωμάς Διονύσης – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Οικονομολόγος – μελετητής και έκτακτος καθηγητής στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Γεννήθηκε το 1953 στην Κεφαλονιά. Από το 1979 ζει μόνιμα στη Σπάρτη. Εργάστηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και στη συνέχεια ως ιδιώτης οικονομολόγος. Ενταγμένος στην Αριστερά από το 1975. Αρχικά στέλεχος του ΚΚΕ και από το 1991 στέλεχος του ΣΥΝ. Μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Λακωνίας.


Πατσαρίνος Νίκος – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Πολιτικός Μηχανικός, υπάλληλος στο Δήμο Καλαμάτας. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1957. Τέλειωσε το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμάτας. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Ξάνθη και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ενταγμένος στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια. Στέλεχος αρχικά του ΚΚΕ και από το 1991 στέλεχος του ΣΥΝ. Είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος με την παράταξη «Συνεργασία για τη Μεσσηνία, πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ στο Νομό Μεσσηνίας και μέλος της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Πελοποννήσου. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ρακιντζή και έχει δύο κόρες, φοιτήτριες στο Πολυτεχνείο.

 

 

 
Έναρξη Εκλογικού Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010 ξεκινήσε η λειτουργία του εκλογικού κέντρου, του συνδυασμού " ΤΡΙΠΟΛΗ – ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ" με υποψήφιο Δήμαρχο τον κύριο ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ.

Ταυτόχρονα λειτουργεί στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα του συνδυασμού ‘ ΤΡΙΠΟΛΗ – ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ’ στο site: www.dimitrispavlis.gr , από την οποία μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα του υποψηφίου Δημάρχου κυρίου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ καθώς και για τις δραστηριότητες όλου του συνδυασμού.

 

 

 
Ερώτηση Γιαννακοπούλου για την εξίσωση τιμών πετρελαίου κίνησης - θέρμανσης
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αθήνα, 01/10/10

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

«Η εξίσωση των τιμών πετρελαίου κίνησης - θέρμανσης και το επίδομα θέρμανσης»

Σύμφωνα με τα μέσα, φέρεται ως ειλημμένη η κυβερνητική απόφαση περί εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης. Ως πιθανό αντιστάθμισμα έχει διατυπωθεί η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, με παράλληλη αύξηση της έκπτωσης για τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο στη θέρμανση. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, το μέτρο της εξίσωσης θεωρείται ως η μόνη εναλλακτική λύση που θα εξασφαλίσει τα πρόσθετα έσοδα ύψους 1 δις ευρώ που προβλέπονται για το 2011 στο Μνημόνιο.

Παρ' όλα αυτά, αναγνωρίζεται ότι μια τέτοια απόφαση θα πλήξει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και μάλιστα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όπου αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση εισοδημάτων. Σύμφωνα με τα μέσα, η κατάργηση του φθηνού πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα επιφέρει πρόσθετη επιβάρυνση μέχρι και 50% για τους καταναλωτές, με εξαίρεση τους κοινωνικά ασθενέστερους που θα λάβουν το ειδικό επίδομα. Όσον αφορά το επίδομα, οι πληροφορίες προς το παρόν εμφανίζονται συγκεχυμένες, ενώ σύμφωνα με τα μέσα η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης θα γίνει με κοινωνικά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια σε δυο ή τρεις δόσεις. Μάλιστα, φημολογείται ότι η πρώτη δόση θα χορηγηθεί με την πρώτη αγορά πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει, ότι τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα καθώς και όσοι είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι θα λάβουν μέχρι το τέλος του έτους το επίδομα θέρμανσης. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί για τις ευπαθείς ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, τα άτομα με αναπηρία κτλ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να εξετασθούν από μηδενική βάση οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία αυτό χορηγείται, καθώς και να γίνει διασταύρωση φορολογικών στοιχείων, ώστε να λάβουν το επίδομα θέρμανσης όσοι πραγματικά το δικαιούνται και όχι μόνον με βάση τις φορολογικές δηλώσεις.

Τελευταία, πληροφορίες από το Υπουργείο αναφέρουν ότι προσανατολίζεται στη «σολομώντεια» λύση της εξίσωσης του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης από 1.1.2011 και διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος μέχρι το τέλος του έτους, δεδομένου ότι τεχνικά ήταν αδύνατο να προλάβει το Υπουργείο να «χαρτογραφήσει» πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου) τον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών

1. Έχει οριστικοποιηθεί κάποια απόφαση από την κυβέρνηση, όσον αφορά την εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης - θέρμανσης, την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, των σχετικών κριτηρίων και του τρόπου καταβολής, τις κοινωνικές ομάδες που θα το λάβουν;

2. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου


 

 

Την Τρίτη ο αγιασμός του Αρκαδικού
Την Τρίτη το απόγευμα (5.45 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης ο καθιερωμένος αγιασμός του Αρκαδικού για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Λίγες ημέρες πριν τον καθιερωμένο αγιασμό του συλλόγου για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αξίζει σήμερα να θυμηθούμε το ρόστερ του Αρκαδικού για την σαιζόν 2010-2011

Νο4: Θόδωρος Τσιότρας 23χρ. 1.88 πλευμέηκερ
Νο5: Στήβεν Λέβεν 28χρ. 1.97 γκάρντ
Νο6: Μύρωνας Παπαδάκης 22χρ. 1.86 πλευμέηκερ
Νο7: Γιάννης Αντωνιάδης 23χρ. 2.01 φόργουορντ
Νο8: Νίκος Κόκκαλης 25χρ. 1.98 φόργουορντ
Νο9: Γιάννης Προδρόμου 23χρ. 1.96 φόργουορντ
Νο10: Ντέμιαν Κάντιτς 26χρ. 2.04 φόργουορντ
Νο11: Λευτέρης Νεοφυτίδης 24χρ. 2.08 σέντερ
Νο12: Γιώργος Μπρόζος 24χρ. 2.02 φόργουορντ
Νο13: Βαγγέλης Μόρφης 25χρ. 1.95 πλευμέηκερ
Νο14: Βασίλης Γιαννουλάκος 26χρ. 2.17 σέντερ
Νο15: Δημήτρης Κατιάκος 23χρ. 2.05 σέντερ
Προπονητής: Γιάννης Σμυρνιώτης
Βοηθοί: Μπάμπης Αλεξόπουλος, Γιάννης Καστρίτης

Το τμήμα μπάσκετ του Αρκαδικού ιδρύθηκε το 1976 και μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια συνεχούς και συνεπούς λειτουργίας, καλλιεργεί με επιτυχία όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων και ακαδημίες) στο δημοφιλές άθλημα του μπάσκετ.

Ο Αρκαδικός είναι με διαφορά η πιο πετυχημένη ομάδα στο Αρκαδικό μπάσκετ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχοντας στο παλμαρέ του:
- Μία συμμετοχή στην Α2 Εθνική κατηγορία
- Δύο συμμετοχές στην Β’ Εθνική κατηγορία
- Εννέα συμμετοχές στην Γ’ Εθνική κατηγορία
- Ένα πρωτάθλημα στην Γ’ Εθνική κατηγορία
- Οκτώ πρωταθλήματα στην Α’ Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
- Δύο κύπελλα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Ο Αρκαδικός έχει αναδείξει δύο διεθνείς αθλητές, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Γαλιώτο στις εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων αντίστοιχα, ενώ ακόμα δύο παίκτες όντας παίκτες του Αρκαδικού έχουν αγωνιστεί με την Εθνική Ενόπλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Παύλος Νόντας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ο Ισίδωρος Κουτσός το χάλκινο.
Πέρσι εξάλλου, ο Ανδρέας Σιζόπουλος παράλληλα με την συμμετοχή του στον Αρκαδικό συμμετείχε και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής Κύπρου.

Η αγωνιστική περίοδο 2010-2011 είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Αρκαδικό, αφού η ανδρική ομάδα του συλλόγου μετέχει για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην Α2 κατηγορίας έχοντας ως στόχο να πρωταγωνιστήσει και τη φετινή σαιζόν.

Γραφεία συλλόγου: Καλαβρύτων 82, Τρίπολη 22 100
Γήπεδο: Κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης (1.000 θέσεων)
Τηλέφωνα: 2710 224500
Ιστοσελίδα: www.arcadikosbc.gr
Χρώματα: Λευκό-Μπλε

Φιλική ήττα από τον Απόλλωνα

Τη φιλική ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών γνώρισε ο Αρκαδικός, που ηττήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης 67-74 σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ, καλό ρυθμό και κατά διαστήματα όμορφες και εντυπωσιακές φάσεις.

Ο Αρκαδικός βρέθηκε πίσω στο σκορ (29-39) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά για μία ακόμα φορά η εντυπωσιακή άνοδος της ομάδας ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη σημείωσε όσους πόντους είχε πετύχει συνολικά στο πρώτο ημίχρονο και πέρασε μπροστά στο σκορ με 58-57 (29-18 το επιμέρους σκορ αυτό το διάστημα), ενώ λίγο αργότερα η διαφορά πήγε στο +6 (65-59).

Στο φινάλε του παιχνιδιού όμως, ο Απόλλων Πατρών έφτασε στη νίκη με 67-74 «απαντώντας» με ένα σερί 2-15(!) επί του Αρκαδικού, έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Αργυρόπουλος, Μίλοβιτς, Πάντελιτς και Δανιήλ).
Ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης δοκίμασε διάφορα σχήματα και συστήματα απέναντι σε μία έμπειρη και ιστορική ομάδα όπως είναι ο Απόλλων Πατρών.

Στα θετικά του Αρκαδικού η καλή εμφάνιση των Αντωνιάδη, Μόρφη, που μέχρι σήμερα δεν είχαν πάρει επιθετικές προσπάθειες και Κάντιτς, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν έχει μπει ακόμα στο κλίμα της ομάδας, αλλά και η εξαιρετική απόδοση των παικτών του κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου.
Δεκάλεπτα: 14-14, 29-39, 58-57, 67-74.

Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τσιότρας, Παπαδάκης 9, Αντωνιάδης 12, Προδρόμου 6, Κάντιτς 12(2), Νεοφυτίδης, Μπρόζος 5, Μόρφης 12, Γιαννουλάκος 6, Κατιάκος 5.
Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Αργυρόπουλος 20(1), Ζαφείρης, Λιανός 6(1), Κορωνίδης 6, Δανιήλ 12(2), Μίλοβιτς 15(3), Λυμπέρης 3(1), Πάντελιτς 12(1).
Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στην Πάτρα.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα