Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 30-09-2010

 

 

 

 

 
Συνάντηση Διοικητή Παναρκαδικού με Πρύτανη
Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, επισκέφθηκε ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος την Πέμπτη 30.09.2010 και ώρα 10:30 π.μ.

Κατά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα και υπήρξε ενδιαφέρουσα, συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι Πρυτανικές Αρχές και ο Πρύτανης, εργάζονται δημιουργικά για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διακατέχονται από υψηλό ενδιαφέρον για τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Περισσότερα...

 

 

 
Επιστολή Επιμελητηρίου προς Πρόεδρο ΕΟΤ
Η έλλειψη μηχανικών καθιστούν ουσιαστικά ανενεργό το Τεχνικό τμήμα της Υπηρεσίας του ΕΟΤ, τονίζει σε επιστολή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Την άμεση παρέμβαση στην επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται με την έλλειψη των μηχανικών στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου, ζητά σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Κανελλόπουλο, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας προκειμένου να μη χάνονται οι ευκαιρίες για επένδυση.

ΘΕΜΑ: ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΟΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Σχετ.: 1. Υπ’αριθ. πρωτ. 9545/27-9-2010 επιστολή Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της επιστολής του συναδέλφου Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτου και μετά από παράπονα και δικών μας μελών σχετικά με το γραφείο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Πελοποννήσου στην Τρίπολη και την έλλειψη μηχανικών που καθιστούν ουσιαστικά ανενεργό το Τεχνικό τμήμα της Υπηρεσίας, παρακαλούμε όπως παρέμβετε άμεσα για την επίλυση του σχετικού προβλήματος.

Η συγκεκριμένη περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, λόγω των επενδύσεων που υποβάλλονται προς έγκριση στα προγράμματα ΟΠΑΑΧ και δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεν επιτρέπεται να χαθεί ούτε μία ευκαιρία για επένδυση. Η έλλειψη μηχανικών στη συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις για την υποβολή των σχετικών σχεδίων, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να μην μπορούν καν να υποβάλουν την πρότασή τους.

Βέβαιοι για τη θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας και την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση του προβλήματος, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Η παραπάνω παρέμβαση κοινοποιήθηκε:
1. Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη
2. Υφυπουργό Οικονομίας κ. Δ. Κουσελά
3. Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και Βουλευτή Αρκαδίας κ. Δ. Ρέππα
4. κ.κ. Βουλευτές Αρκαδίας
5. κ.κ. Προέδρους Επιμελητηρίων
Περιφέρειας Πελοποννήσου
6. Πρόεδρο ΤΕΕ Πελοποννήσου κα Χ. Τσιώλη
7. Γραφείο Π.Υ.Τ. Πελοποννήσου

 

 

 
Από το σεμινάριο του Χ.Ο.Τ.
 Ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα της πολύτιμης προσφοράς του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης στα Πολιτιστικά δρώμενα της Αρκαδίας, με το τριήμερο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών «Αρκαδία 2010», που πραγματοποιήθηκε στις 10, 11 & 12 Σεπτεμβρίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Ένα Σεμινάριο που για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην πόλη μας και έδωσε την ευκαιρία σε δασκάλους χορού, σε παλιούς και νέους χορευτές, σε έμπειρους αλλά και άπειρους λάτρεις του παραδοσιακού χορού να συναντηθούν και να ζήσουν όμορφες στιγμές ζωντανεύοντας παλιές στιγμές της περιοχής μας, αλλά και όχι μόνο. Περισσότερα...

 

 

 
ISO 9001:2008 στην εκπαίδευση των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ
Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 : 2008, για την εκπαίδευση που παρέχει στους πολίτες και στους Εθελοντές του, παρέλαβε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πιστοποίησης του ανεξάρτητου διαπιστευμένου φορέα πιστοποίησης TÜV RHEINLAND.

Ειδικότερα, το ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της Διεύθυνσης Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001 : 2008, για το σύνολο της παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης, με αριθμό πιστοποιητικού 01 100 093684, υλοποιώντας για ακόμη μια φορά την δέσμευση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για διαρκή αναβάθμιση όλων του των υπηρεσιών και υψηλή ποιοτική προσφορά στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, αποτελεί την πρώτη και μόνη μέχρι σήμερα εθελοντική οργάνωση στην χώρα μας, όπου η εκπαίδευσή της και προς τον γενικό πληθυσμό της Ελλάδος και προς τους Εθελοντές της, πιστοποιήθηκε με ISO 9001 : 2008.  ΠΕρισσότερα...

 

 

 
Η ευχάριστη έκπληξη της σημερινής προπόνησης
Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα στη σημερινή προπόνηση, αφού το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τριπόλεως εκμεταλλευόμενο τον καλό καιρό, έκανε την εκδρομή του στο γήπεδο της ομάδας.

Ο αίθριος καιρός βοήθησε τα παιδιά του δημοτικού σχολείου να καθίσουν στην κερκίδα, να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της προπόνησης, να τους επευφημήσουν, ζητώντας τους παράλληλα τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης, ο Βαγγέλης Βλάχος είχε στη διάθεση του όλους τους παίκτες με εξαίρεση τους Λεωνίδα Αργυρόπουλο και Ντάνιελ Ορόθκο που ακολούθησαν αντίστοιχα ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία.

Η σημερινή προπόνηση ξεκίνησε με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και περιελάμβανε αρκετές ταχύτητες, ενώ στη συνέχεια έγιναν για αρκετή ώρα ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο και παιχνίδια άμυνα-επίθεση «τρεις εναντίον τριών».

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο «οικογενειακό διπλό» στο μισό γήπεδο, πρώτα με μία επαφή και στη συνέχεια με δύο επαφές. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κατά τη διάρκεια του σημερινού προπονητικού προγράμματος, δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα και συγκέντρωση που τους έχει ζητήσει ο Βαγγέλης Βλάχος στη διάρκεια της προετοιμασίας για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Η προετοιμασία της ομάδας θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί (09.30 π.μ) και αμέσως μετά ο Έλληνας τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας για τον αγώνα του Σαββάτου.


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα