Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 28-09-2010

 

 

 

 

 
Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου για ΟΣΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Όχι στο ξεπούλημα και την κατάργηση του ΟΣΕ. Ναι σε νέο σύγχρονο δημόσιο σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος επικεφαλής στην «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κώστα Γρατσεα, Αγγελίνα Χατζοπούλου και Δήμητρα Σιαηλή-Μπακούρη μετα την επίσκεψη του στο Σιδηροδρομικό σταθμό του Αργους και
τη συνάντηση του με τους απεργούς δήλωση : Η παρουσία μας σήμερα στο Σιδηροδρομικό σταθμό του Αργους δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση μας στο αγώνα των εργαζομένων του Ο.Σ.Ε οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση για να μην περάσει το καταστροφικό σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης ,για το μέλλον του σιδηροδρόμου .
Οι δυνάμεις που συγκροτούμε την αγωνιστική συνεργασία Πελοποννήσου έχουμε όλα αυτά τα χρόνια ως βασικό θέμα προτεραιότητας την διεκδίκηση ενός νέου συγχρονου δημοσίου σιδηροδρομικού δικτύου για την Πελοποννησο .
Είμαστε κατηγορικά αντίθετοι με το σχέδιο κυβέρνησης να κλείσει το σιδηροδρομικό δύκτυο της Πελοποννήσου και να ξεπουλήσει την περιουσία του Ο.Σ.Ε.
Απαιτούμε αμεσα να τελειώσει ο στοιχειώδης εκσυγχρονισμός της γραμμης που εχει ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια που δεν έχει τελειώσει.
Απαιτούμε αμεσα να κανονικοποιηθεί και να ηλεκτροκινητοποιηθεί η γραμμή του Αργους – Ναύπλιο και να ανατεθούν όλες οι μελέτες για κανονικοποίηση της γραμμής σε όλο το V της Πελοποννήσου.
Για μια φορά ακόμα τονίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της Πελοποννήσου χωρίς σύγχρονο δημοσίο σιδηροδρόμο.

 

 

 
Επίσκεψη Μητροπολίτη Ευστάθιου στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης
Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 11.00 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, θα επισκεφθεί τα Γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Πελοποννήσου, όπου θα συνομιλήσει με το προσωπικό και θα συνεργαστεί με τον Περιφερειακό Δ/ντή, κ. Πέτρο Μισθό, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

 

 

 
Επίσκεψη Διοικητή Παναρκαδικού στη Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών
Την Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», επισκέφθηκε ο Διοικητής κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, την Τρίτη 20.09.2010 και περί ώρα 11 π.μ.

Η εν λόγω Σχολή είναι διετούς φοιτήσεως, λειτουργεί με μακράν προσφορά και εμπειρία πολλά χρόνια και για το Σχολικό Έτος 2010 – 2011 φοιτούν είκοσι (20) μαθητές.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι θεωρητικά και εργαστηριακά.
Το Εκπαιδευτικό Προσωπικό διαθέτει υψηλού επιστημονικού επιπέδου γνώσεις και συμβάλλει στην άριστη κατάρτιση των μαθητών.

Οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών, μετά την αποφοίτησή τους, δύνανται να προσφέρουν ως Βοηθοί Νοσηλευτές, άριστες νοσηλευτικές υπηρεσίες.
Ο Διοικητής κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος ευχήθηκε στους μαθητές – μαθήτριες, καλή σχολική χρονιά, επιτυχίες στα μαθήματά τους και μεταξύ άλλων, τόνισε:

Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να φοιτήσετε στην Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
Η Νοσηλευτική Επιστήμη είναι λειτούργημα και απαιτεί δύναμη και θέληση. Σε συνδυασμό αυτών με τις γνώσεις που προσφέρει, γίνεται χρήσιμη στην Ιατρική, στα πλαίσια παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Οι ανάγκες του Δημοσίου σε Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι μεγάλες και για αυτό το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προχωρά κάθε χρόνο στην πρόσληψη μεγάλου αριθμού Νοσηλευτών-τριών.
Σας εύχομαι καλή φοίτηση και καλή σταδιοδρομία.

 

 

 

 
Τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ατρόμητο
Εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα του ΑΣΤΕΡΑ με την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010, θα διατίθενται από:

α) Την Μπουτίκ της ΠΑΕ 10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. από Τετάρτη 29/09/2010 έως την Παρασκευή 01/10/2010.
β) Το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού την Παρασκευή 01/10/2010 11.00πμ – 7.00μμ και το Σάββατο 02/10/2010 από τις 11.00 π.μ έως τις 3.00 μ.μ.
γ) Στα εκδοτήρια του γηπέδου, το Σάββατο 02/10/2010 από τις 11.00 π.μ έως την έναρξη του αγώνα.

Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 20€.
Στη Θύρα 2 Τμήμα Α εκδίδονται και παιδικά/φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10€.
Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου.
Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.

Σε κάθε ταυτότητα μπορούν να εκδοθούν έως δύο(2) εισιτήρια.
Ώρα έναρξης αγώνα : 5.15μμ
Ώρα ανοίγματος Θυρών : 3.15μμ

Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ατρόμητο

Μετά το χθεσινό ρεπό που έδωσε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ο Βαγγέλης Βλάχος, ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Για το παιχνίδι αυτό δεν υπολογίζονται οι Μπαστία, Μπαρτολίνι, που αποβλήθηκαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Ντάνιελ Ορόθκο και Δημήτρης Κουρμπέλης (που τραυματίστηκε στον αγώνα των νέων το Σάββατο).

Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και πολλές ταχύτητες, με τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να ανταποκρίνονται στη δυνατή προπόνηση.

Σήμερα εξάλλου, ο Βαγγέλης Βλάχος μίλησε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας λέγοντας τους χαρακτηριστικά «Ξεκινάμε την προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ατρόμητο, που θα είναι το δυσκολότερο ματς που θα δώσει ο Αστέρας» ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει «χρειάζεται σοβαρότητα όλη την εβδομάδα προκειμένου να υπάρξει θετική κατάληξη στο παιχνίδι του Σαββάτου»

Ο προπονητής του Αστέρα είχε και κατ’ ιδίαν συζήτηση με τους Φρανκού, Ιβάνοφ, διότι δημοσιεύματα αθλητικής εφημερίδας έκαναν λόγο ότι οι δύο ποδοσφαιριστές παραπονέθηκαν για τη συμμετοχή τους με την ομάδα νέων.

Οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν κατηγορηματικά στον προπονητή τους ότι παραπονέθηκαν σε οποιονδήποτε, αλλά αντίθετα δήλωσαν χαρούμενοι που έπαιξαν με την ομάδα νέων, για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να είναι έτοιμοι όταν τους ζητηθεί να αγωνιστούν με την πρώτη ομάδα του Αστέρα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Το απόγευμα κάποιοι παίκτες έκαναν προπόνηση στο γήπεδο, ενώ οι υπόλοιποι έπαιξαν «οικογενειακό διπλό» με την ομάδα νέων.

Έπαιξε ο Βαλκάνος με εθνική παίδων

Η εθνική παίδων κέρδισε την Βουλγαρία 1-0 και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011.

Στον αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο «Josip Uravic Pepi» της κροατικής πόλης Krk, έπαιξε και ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Αστέρα Αλέξανδρος Βαλκάνος που μπήκε στο παιχνίδι στο 60ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Γιαννιτσάνη και στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν πολύ καλός.

Η Εθνική Παίδων θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 (Ελλάδας).

Στις 26/10 παίζει Κύπελλο ο Αστέρας

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Δ’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Αστέρα να αγωνίζεται την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Κατερίνης με τον Πιερικό. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ.


 

 

 
Η Μεταβολική Χειρουργική αντιμετωπίζει το σακχαρώδη διαβήτη
Αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 προσφέρει πλέον η Μεταβολική Χειρουργική, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του 15ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων, το οποίο πραγματοποιήθηκε 6 με 7 Σεπτεμβρίου στο Long Beach της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ!
«Πράγματι πρόκειται για μια ευχάριστη και σημαντική είδηση για τα 300,000,000 ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 σε ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Ιωάννης Μελισσας, ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στο Παγκόσμιο Συνέδριο.

« Η Μεταβολική Χειρουργική, συνέχισε ο κ Μελισσάς , σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επιστημονικών εργασιών που παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο, αντιμετωπίζει τον διαβήτη τύπου 2 και σε ποσοστό που κυμαίνεται από 70 μέχρι 80% οι ασθενείς απαλλάσσονται οριστικά από τα φάρμακα που έπαιρναν εφ όρου ζωής» Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα