Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 24-09-2010

 

 

 

 
Πρόσληψη ιατρών
Με έγγραφό του προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», αιτείται την έγκριση πρόσληψης έξι (6) Επικουρικών Ιατρών, των κάτωθι Ειδικοτήτων:
 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΛΙΝΙΚΗ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΤΜΗΜΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Π.Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ

   ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ή ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ                   

     ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

1

Π.Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΙΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Β΄ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ –

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

1

Π.Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

1

Π.Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ

1

Π.Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ

    ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

 ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ

ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ

    για τη  Μ.Ε.Θ.

Μ.Ε.Θ.

1

Π.Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ

   ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ

 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ

1

ΣΥΝΟΛΟ

 

 

6

 
 Η δαπάνη για την μισθοδοσία των ανωτέρω θέσεων, η οποία κοστολογείται (για 12μηνη διάρκεια) σε 60.000,00 € περίπου ξεχωριστά για κάθε μία από τις προαναφερθείσες θέσεις, θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
-------------------------------------------------------------
Προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την πρόσληψη των Ιατρών του Κλάδου Ε.Σ.Υ., του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», καθώς και των Κέντρων Υγείας αρμοδιότητάς του, από το Συμβούλιο Προσλήψεων Κρίσεων Ειδικευμένων Ιατρών Ε.Σ.Υ., που ξεκίνησε τις εργασίες του στις 20/07/2010.

Συγκεκριμένα αναμένονται συνεδριάσεις για την κρίση των εξής Ειδικοτήτων:
1. Μίας (1) θέσης Διευθυντή Αναισθησιολογίας για το Νοσοκομείο
2. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Α΄ ή Β΄ Οδοντιατρικής για το Κέντρο Υγείας Τροπαίων
3. Μίας (1) θέσης Διευθυντή Παθολογίας για το Νοσοκομείο
4. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Αναισθησιολογίας για το Νοσοκομείο
5. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Α΄ ή Β΄ Παιδιατρικής για το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης
6. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Α΄ Παιδοψυχιατρικής για το Νοσοκομείο
7. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Α΄ ή Β΄ Ακτινοδιαγνωστικής για τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου
8. Μίας (1) θέσης Διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) για το Νοσοκομείο
9. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Ακτινοδιαγνωστικής για το Νοσοκομείο
10. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Νευροχειρουργικής για το Νοσοκομείο
11. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Μαιευτικής - Γυναικολογίας για το Νοσοκομείο
12. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Χειρουργικής για το Νοσοκομείο
13. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Καρδιολογίας για το Νοσοκομείο
14. Δύο (2) θέσεων Επιμελητών Β΄ Παθολογίας για το Νοσοκομείο
15. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Παιδιατρικής για το Νοσοκομείο
16. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Χειρουργικής Παίδων για το Νοσοκομείο
17. Δύο (2) θέσεων Επιμελητών Β΄ Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας για το Νοσοκομείο
18. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Παθολογίας για το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου
19. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Ορθοπαιδικής για το Νοσοκομείο
20. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για το Κέντρο Υγείας Άστρους
21. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Ακτινοδιαγνωστικής για τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου
22. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Βιοπαθολογίας για το Νοσοκομείο
23. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Ωτορινολαρυγγολογίας για το Νοσοκομείο
24. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Νεφρολογίας για το Νοσοκομείο
25. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Ακτινοδιαγνωστικής για το Νοσοκομείο
26. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Παθολογίας για το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου
27. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Αναισθησιολογίας για το Νοσοκομείο
28. Μίας (1) θέσης Επιμελητή Β΄ Χειρουργικής για το Νοσοκομείο
29. Δύο (2) θέσεων Επιμελητών Β΄ Παθολογίας ή Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Νοσοκομείου

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης τονίζει:
Εργαζόμαστε αποφασιστικά, με σχεδιασμό και με συγκεκριμένες πράξεις για να καταστήσουμε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης πραγματικά ένα Περιφερειακό σύγχρονο Νοσοκομείο.
Έχουμε να διανύσουμε μακράν πορεία ακόμη. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ.

 

 

 
Από την ημερίδα ΟΕΒΑ για ασφαλιστικό-φορολογικό
Πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 το απόγευμα στις 7:30 η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας (ΟΕΒΑ) στο κτίριο της στην Τρίπολη με θέματα:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Την έναρξη της ημερίδας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ κ. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, αφού απεύθυνε τον χαιρετισμό αναφέρθηκε στα κύρια προβλήματα των επαγγελματιών του τόπου και στις ενέργειες και δράσεις της Ομοσπονδίας .

Την ανάλυση της κατάστασης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό έκανε ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Νικόλαος Σκορίνης o οποίος αναφέρθηκε στο Νέο Ασφαλιστικό Νόμο , στις προτάσεις για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων, των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, στη μηδενική περαιτέρω αύξηση έμμεσων φόρων, στην κατάργηση ΚΒΣ, στο ΄΄δίχτυ ασφαλείας΄΄ των αυτοαπασχολούμενων που κινδυνεύουν να κλείσουν και σε πολλά άλλα επί μέρους θέματα σημαντικά για τους επαγγελματίες.

Για τα προβλήματα και τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΓΣΕΒΕΕ κ. Φώτης Μαραγκός αναφέρθηκε στη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ κράτους και τραπεζών, στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω ΤΕΜΠΜΕ, στην ενεργοποίηση του Επενδυτικού Νόμου, στη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρών επιχειρήσεων στις κρατικές προμήθειες, σtην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων και σε μια σειρά επιπλέον προτάσεων ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ως εκπρόσωπος του Διοικητή του ΟΑΕΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής ΟΑΕΕ Τριπόλεως κ .Κρούσκος Δημήτριος, μέλη από τα προεδρεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας , του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης και Σωματείων-μελών της ΟΕΒΑ (ιδιαίτερα των ηλεκτρολόγων, των ψυκτικών ,των υδραυλικών, των ζαχαρoπλαστών, των εστιατόρων)

Στη συνέχεια ακολούθησαν συζητήσεις, παραθέσεις προβληματισμών και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων επί των καυτών αυτών θεμάτων που απασχολούν και ταλαιπωρούν τον επαγγελματικό χώρο πολύ καιρό τώρα. Κοινή απαίτηση η σωστή ενημέρωση και η δυναμική ενωτική παρέμβαση των επαγγελματιών.

 

 

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΡΕΠΠΑ ΠΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΔΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σταθερός στην άποψη του για σύνεση και ψυχραιμία και με αίσθηση ευθύνης για το κοινωνικό σύνολο, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, κατόπιν συνεννόησης με τα συναρμόδια Υπουργεία, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδικών μεταφορών.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση συνεπής στις πολιτικές της δεσμεύσεις, επανέρχεται στο ειδικότερο θέμα που αφορά στη στήριξη των επαγγελματιών εμπορευματικών μεταφορών, ενόψει εφαρμογής του νέου νόμου. Τα σχετικά θέματα τέθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου τον περασμένο Αύγουστο.
Σε συνέχεια αυτού του διαλόγου, αλλά και των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης τόσο κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στις 14/9/2010 όσο και κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που ακολούθησε, επαναλαμβάνουμε πιο αναλυτικά τις τελικές μας θέσεις : Περισσότερα...

 

 

 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κατάρ
ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Κατάρ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το νέο μνημόνιο, που εν κρυπτώ υπέγραψε με το Κατάρ ο Γ. Παπανδρέου από τη Νέα Υόρκη, στην οποία πραγματοποιεί πολυήμερη επίσκεψη προσφέροντας «γη και ύδωρ» στις χρηματαγορές, στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, συνιστά άλλη μια νεοαποικιακή ληστρική συμφωνία παράδοσης εθνικού πλούτου, και εκχώρησης κρίσιμων ενεργειακών τομέων και μεγάλων, στρατηγικής σημασίας, ελεύθερων χώρων.

Ειδικότερα η εκχώρηση στους εμίρηδες του Κατάρ έκτασης έως 30% του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προς «τσιμεντοποίηση», εμπορευματοποίηση και «καζινοποίηση», συνιστά ένα μείζον οικολογικό και πολιτιστικό έγκλημα κατά της Αττικής, η οποία, μετά και τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών, έχει μετατραπεί σε «κρανίου τόπο»! Περισσότερα...

 

 

 
Η αποστολή του Αστέρα για Καραϊσκάκη
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακός (7.30 μ.μ.) στο Στάδιο Καραισκάκη.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:

Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Γκόραν Ρούμπιλ, Χρήστος Πιπίνης, Μπρούνο Ουριμπάρι, Σωκράτης Φυτανίδης, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Ρούμπεν Μάρτιν Πουλίντο, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Μαρκ Κερ, Κώστας Φορτούνης, Ροτζέριο Μάρτινς, Σαλίμ Αράς, Κρις Κονσεισάο, Σεμπάστιαν Καρέρα, Τσικόντζι Ουντότζι, Λιονέλ Ρίος και Τάσος Μπακασέτας

Συγκριτικά με το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, περιλαμβάνονται στην αποστολή της ομάδας οι Πουλίντο, Καρέρα, Μπακασέτας, Ουντότζι, Ρίος, ενώ έμειναν εκτός αποστολής οι Τσαμπούρης, Φρανκού, Ιβάνοφ, Λαμπρόπουλος, Ριμκεβίτσιους,

Μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, ικανοποιώντας τις προσωπικές φιλοδοξίες των παικτών, αλλά και του κόσμου που νιώθουν υπερήφανοι για την ομάδα τους.

Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας. Ο σεβασμός είναι δεδομένος. Αύριο θα παίξουμε σε μία έδρα που θα έχουμε δώδεκα αντιπάλους, αφού για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του.

Είναι μία ωραία πρόκληση ο αυριανός αγώνα για ωραία εμφάνιση, αλλά στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν τα πάντα»


 

 

Την Κυριακή στο Λαγκαδά
Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ. ο Αρκαδικός θα αντιμετωπίσει στο κλειστό γυμναστήριο του Λαγκαδά τον τοπικό Ερμή, στην δεύτερη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε περίπτωση νίκης του Αρκαδικού στο Λαγκαδά, η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη θα αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή 3 Οκτωβρίου το νικητή του ζευγαριού Άρη Θεσσαλονίκης-ΓΣ Περιστερίου στην Τρίπολη.

Μέχρι σήμερα ο Αρκαδικός κέρδισε στο Αιγάλεω (80-64), την Ολυμπιάδα Πατρών (85-63) και τον Ηλυσιακό (87-73) στην Τρίπολη.

«Ξύπνα αγόρι μου» με Σμυρνιώτη

Το πρωί της Παρασκευής ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Βασίλη Σκουντή «ΞΥΠΝΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ» στον Sentra Fm.

Αρχικά ο προπονητής του Αρκαδικού μίλησε για την νέα ομάδα που προσπαθεί να «χτίσει» αφού από την περσινή ομάδα, έμεινε μόνος ένας παίκτης (ο Παπαδάκης).

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σμυρνιώτης ανέφερε ότι όσο περισσότερα παιχνίδια παίξει η ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδος, τόσο καλύτερα προετοιμάζεται για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το πιο σημαντικό για τον Γιάννη Σμυρνιώτη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι «...να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις της Α2». Είναι το προσωπικό του μέλημα και στόχος να κάνει πρωταθλητισμό η ομάδα και να κρατηθεί ψηλά όπως και πέρυσι, όταν ο Αρκαδικός τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος.

Ειδική αναφορά έκανε και στους φιλάθλους που έδωσαν βροντερό παρών (περίπου 800 άτομα βρέθηκαν στον κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης) παρά το γεγονός ότι ήταν εργάσιμη μέρα. Η «πλακίτσα» συνεχίστηκε με την ατάκα του Σταύρου Κουκάκη, ότι η νίκη αυτή εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Άλωσης της Τρίπολης.

Τέλος απάντησε και στην ερώτηση του Β. Σκουντή σχετικά με την μικρή προσέλευση φιλάθλων στους αγώνες του Αστέρα, δικαιολογώντας τον κόσμο ότι «πρέπει να συνηθίσει την καθημερινότητα του αθλητισμού» και φάνηκε αισιόδοξος για την προσέλευση του στα γήπεδα.

Δημ. Κατιάκος: «Μου αρέσει που είμαι εδώ»

Ένας από τους διακριθέντες παίκτες του Αρκαδικού στη νίκη-πρόκριση επί του Ηλυσιακού ήταν ο Δημήτρης Κατιάκος, που εκτός της συνεισφοράς του στην επίθεση με τους 14 πόντους και τις λύσεις που έδωσε στις μάχες της ρακέτας, κατάφερε να ξεπεράσει και το πρόβλημα τραυματισμού στα δάκτυλα του δεξιού του χεριού.

Ο σέντερ του Αρκαδικού δήλωσε για το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό: «Μας είχαν πει οι άνθρωποι της ομάδας τι σήμαινε αυτό το παιχνίδι για τον Αρκαδικό, ήταν και ευκαιρία να ακουστούμε λίγο παραπάνω, ήμασταν καλύτεροι και πήραμε το ματς.

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο νομίζουμε ότι ο αντίπαλος είναι καλύτερος από μας. Τελικά καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι και στο δεύτερο μπαίνουμε δυνατά και παίρνουμε το ματς.

Έμεινα έκπληκτος με τον κόσμο, ήταν πάρα πολύ ωραία και ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να παίζουμε και για αυτούς και για μας. Μας δίνουν ενέργεια και όρεξη να παίζουμε ακόμα καλύτερα. Εγώ θα προσπαθώ συνέχεια, μου είχε πει ο κόουτς ότι περιμένει πιο πολλά από μένα και του είχα πει ότι θα βρίσκω τις φάσεις και τα πατήματά μου και θα πηγαίνω καλύτερα.

Δεν είναι αυτό που με απασχολεί, το θέμα είναι να βοηθάω την ομάδα, μου αρέσει πολύ που είμαι δω. Υπάρχει τρομερό κλίμα στην ομάδα. Με τα παιδιά είμαστε μία μεγάλη παρέα και περίπου συνομήλικοι.
Ο Λαγκαδάς είναι πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα του. Εμείς πάμε χωρίς άγχος και πάμε για να κερδίσουμε»

Γιάν. Προδρόμου: «Έχουμε όρεξη και φιλοδοξίες»

Ίσως ο πιο εκδηλωτικός παίκτης του Αρκαδικού στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όταν είχε κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, να ήταν ο Γιάννης Προδρόμου.

Ο γκάρντ του Αρκαδικού έδωσε λύσεις στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα βοήθησε πολύ στην περιφέρεια περιορίζοντας την δράση των αντίπαλων παικτών. Ο Προδρόμου δήλωσε για το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό: «Είχαμε ενημερωθεί από τον προπονητή μας ότι ήταν ένα ιστορικό ματς για την ομάδα και την πόλη, θέλαμε να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας και προσπαθήσαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δέκα πόντους, όμως στα αποδυτήρια ο κόουτς μας ηρέμησε, μας έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες και βγήκαμε αποφασισμένοι να πάρουμε το παιχνίδι για μας, για την ομάδα και για την πόλη που άξιζε αυτή την πρόκριση. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι και νομίζω πώς πήραμε δίκαια την πρόκριση.

Η ομάδα είναι καινούργια και νεανική, έχουμε όρεξη, έχουμε φιλοδοξίες, έχουμε πολύ καλό προπονητή, έχουμε διοίκηση που μας στηρίζει κι όπως είδαμε έχουμε και πολύ κόσμο που μας βοήθησε πάρα πολύ. Μας ώθησε και αυτός από την πλευρά του για να πάρουμε τη νίκη.

Με παρέσυρε ο κόσμος, αλλά και εγώ είμαι ένας εκδηλωτικός άνθρωπος που ζω έντονα τις καταστάσεις. Έτσι μου βγήκε και έτσι έκανα. Θα το κάνω και σε άλλα παιχνίδια.

Συνεχίζουμε τη δουλειά και μετά θα πάμε στη Θεσσαλονίκη όχι για τουρισμό, αλλά για να κερδίσουμε και πρώτα ο Θεός να επιστρέψουμε εδώ και να παίξουμε με τον Άρη που θα είναι ακόμα πιο ιστορικό ματς. Να έρθει ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ στην Τρίπολη. Αλλά πρώτα ο Λαγκαδάς».

Γιαν. Σμυρνιώτης: « Η νίκη μας δίνει ώθηση»

Πριν είκοσι πέντε χρόνια ο Γιάννης Σμυρνιώτης ήταν παίκτης του Αρκαδικού, όταν αυτός έπαιξε με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο Ελλάδος (η μοναδική φορά που ο Αρκαδικός είχε παίξει με ομάδα της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα), αλλά και στα δύο παιχνίδια με τον Ηλυσιακό στο πρωτάθλημα της τότε Β’ Εθνικής.

Τα χρόνια πέρασαν και την Πέμπτη το απόγευμα ο Γιάννης Σμυρνιώτης, ως προπονητής του Αρκαδικού πλέον είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος, τόσο για την εμφάνιση της ομάδας του, όσο και για την ιστορία που γράφηκε με την πρώτη νίκη σε βάρος ομάδας της Α1 κατηγορίας. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού δήλωσε:

«Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό τον καιρό οι διαφορές μας με κάποιες ομάδες της Α1 δεν είναι μεγάλες. Δεν έχουν συμπληρώσει το ρόστερ τους, φτιάχνουν τις ομάδες τους και κοιτούν τι γίνεται με ξένους και κοινοτικούς. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, τα παιδιά το ήθελαν πιο πολύ, έχουμε βάλει στόχο να γινόμαστε καλύτεροι και αυτό τελικά θέλω να κρατήσω από το παιχνίδι.

Η νίκη μας βοηθάει πολύ γιατί αυτό που λέω συνέχεια είναι πως αυτή η ομάδα χρειάζεται λίγο χρόνο να χτίσει την αυτοπεποίθησή της.
Αυτό το ματς σαφώς είναι ιστορικό, σαφώς είναι μια καλή νίκη για μας, αλλά για μένα αυτή η νίκη δίνει πολύ μεγάλη ώθηση στα παιδιά να δουλεύουν περισσότερο, στο να χτίσουν την αυτοπεποίθηση τους. Αυτό κρατάω εγώ από αυτό το παιχνίδι.

Η φιλοσοφία μου είναι να είμαστε ομάδα. Έτσι έχει κτιστεί αυτή η ομάδα. Σήμερα δεν παίξανε οι δύο ξένοι και πάλι δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή είναι η φιλοσοφία σε αυτή την ομάδα. Την χτίζουμε την ομάδα έτσι ώστε όποιος παίκτης και να λείπει να τον καλύπτει ο συμπαίκτης του.

Έλειψε τελευταία στιγμή ο Λέβεν, ήρθε ο Κάντιτς την παραμονή του παιχνιδιού και παρόλα αυτά δε μας άλλαξε τίποτα από τη φιλοσοφία μας. Τα παιδιά έκαναν αυτό που έπρεπε και ειλικρινά χαίρομαι να δουλεύω με τέτοια ομάδα, με τέτοια παιδιά.

Δεν υπάρχει μυστικό που μας κάνει να παίζουμε καλά στο τρίτο δεκάλεπτο, απλά μιλάμε με τα παιδιά, τα βάζουμε κάτω, διορθώνουμε την άμυνά μας και κάνουμε αυτό που πρέπει. Βοηθάει ότι είναι πολύ μπασκετικά παιδιά, ακούνε προσεκτικά και απλά θέλει λίγο χρόνο για να βγάλουν στο γήπεδο το μπάσκετ που έχουν μέσα τους.

Δε θα ρίσκαρα σε καμιά περίπτωση τη συμμετοχή του Λέβεν που έχει πρόβλημα στον προσαγωγό για να μην έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα στη συνέχεια. Σε μια εβδομάδα θα είναι καλά και ελπίζω να είναι και το τελευταίο. Ο Κάντιτς δεν έχει κάνει προπόνηση μαζί μας. Μου είπε μετά το ματς πως έμεινε έκπληκτος από τη διάθεση που είδε στους παίκτες και μου είπε αυτό που πιστεύω και εγώ. Πως αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τη χημεία δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα