Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 23-09-2010

 

 

 

 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ
Σε σειρά παρεμβάσεων προέβη το Επιμελητήριο Αρκαδίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την περαίωση και το θέμα της επιστροφή του ΦΠΑ και των οφειλών του δημοσίου με τις επιχειρήσεις.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ και στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου από το Υπουργείο Οικονομικών για την περαίωση, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την αδικία που συντελείται από το εν λόγω νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για την περαίωση αναφέρει στις εξαιρούμενες υποθέσεις ότι δεν θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις «οι υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι 31 Αυγούστου 2010 εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος ή εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α για κάποια από τις ανεξέλεγκτες χρήσεις καθώς και οι επόμενες αυτής».

Δεδομένου ότι πολλές δηλώσεις φόρου εισοδήματος και εκκαθαριστικές Φ.Π.Α υποβάλλονται καθυστερημένα, η παραπάνω παράγραφος θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να μην έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη ρύθμιση της περαίωσης.

Σας προτείνουμε η εν λόγω παράγραφος να αλλάξει και να διαμορφωθεί ως εξής: «δε θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι την δημοσίευση του παρόντος νομοσχεδίου εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος ή εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α για κάποια από τις ανεξέλεγκτες χρήσεις καθώς και οι επόμενες αυτής»

Επιπλέον το ποσοστό για τον προσδιορισμό του επιπλέον φόρου προτείνουμε να μειωθεί στο 1% από 2% που ενδεικτικά προτείνεται στο νομοσχέδιο καθώς θεωρούμε ότι το 2% είναι υψηλός σαν συντελεστής αυτή την περίοδο με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.
Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση,

Το παραπάνω έγγραφο κοινοποιήθηκε:
1. Στην Κ.Ε.Ε.Ε
2. Στα Επιμελητήρια Ελλάδας

ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΦΠΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις διανύουν μία κρίσιμη περίοδο, η οποία μπορεί να οδηγήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε βαθύ τέλμα. Στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση, οι επιχειρήσεις μας έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τα συσσωρευμένα προβλήματα ρευστότητας, μειωμένης ζήτησης, διατήρησης των θέσεων εργασίας, οικονομικών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, και τη δυσανάλογα σκληρή στάση του ελληνικού Δημοσίου απέναντί τους, με το «πάγωμα» της επιστροφής του ΦΠΑ, αλλά και τη μη ανταπόκριση στα αιτήματα για συμψηφισμό αυτών των ποσών με τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις ή τη μη καταβολή ΦΠΑ για προμήθειες προς το Δημόσιο.

Επιπλέον, το Δημόσιο έχει φτάσει να αποτελεί το μεγαλύτερο οφειλέτη των επιχειρήσεων, αφού το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να οφείλει τεράστια ποσά προς τις επιχειρήσεις προμηθευτές του.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι λογικό να δημιουργείται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το αίσθημα της αδικίας και της θυσίας χωρίς αντίκρισμα, αφού προσπαθούν με μεγάλο κόστος να κρατήσουν τη δουλειά τους και τους εργαζομένους τους, ενώ δε βρίσκουν καμία βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό.

Ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσετε όλα αυτά τα θέματα που σας θέτουμε και θα αναζητήσετε λύσεις, ώστε να δοθεί μία «χείρα βοηθείας» προς τις ΜΜΕ που καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες επιβίωσης.

Το παραπάνω έγγραφο κοινοποιήθηκε στην Κ.Ε.Ε.Ε

 

 

 
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΑΟΟ
Η νέα Ορειβατική περίοδος του φθινπώρου και του χειμώνα 2010 αρχίζει.Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων βρίσκονται επι ποδός,έτοιμοι να εξορμήσουν στα όρη για νέες περιπέτειες και συγκινήσεις.Έτσι λοιπόν την ερχόμενη Τετάρτη 29/9/2010 στο ξεκίνημα της Ανάληψης ώρα 8μμ.Το ΔΣ του ΣΑΟΟ καλεί τους φίλους και τα μέλη του αλλά και όλους τους φυσιολάτρες συμπολίτες στην εναρκτήρια εκδήλωση.

Θα γίνει προβολή των δραστηριοτήτων της παρελθούσης περιόδου ,παρουσίαση του 24ου τεύχους του περιοδικού " Όρος Αρκαδίας"
με το πρόγραμμα της νέας σαιζόν και θα ακολουθήσει ΣΑΟΟίτικο ορειβατικό γλέντι.
Όσοι πιστοί προσέλθετε.

 

 

 
Έναρξη εγγραφών ΚΟΑΤ
Σας γνωρίζουμε ότι άρχισε η εγγραφή νέων αθλητών στο σύλλογο μας για την νέα κολυμβητική περίοδο καθημερινά στο χώρο του κολυμβητήριου από 27 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 17:30 έως 19:00.

Πληροφορηθήκαμε από τον Δήμο Τρίπολης ότι την Δευτέρα 04 Οκτωβρίου 2010 το κολυμβητήριο θα επαναλειτουργήσει, οπότε και θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα του συλλόγου μας.

Ο σύλλογος και οι προπονητές ενημερώνουν τους γονείς ότι δημιουργούνται καινούρια ολιγομελή τμήματα για την όσο το δυνατόν καλύτερη εκμάθηση των νέων μικρών αθλητών.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΦΩΤΗ

 

 

 
Φεστιβάλ νεολαίας Συνασπισμού
Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ της νεολαίας Συνασπισμού, στην Τρίπολη. Το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ είναι "Χρέος μας η Αντίσταση. Δύναμή μας η Αλληλεγγύη…!" και θα φιλοξενηθεί στη πλατεία Πετρινού.

Το θέμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης θα είναι "Οικονομική κρίση και εναλλακτικές προτάσεις της Αριστεράς" με ομιλητές τον οικονομολόγο και δημοσιογράφο της Εποχής Θεόδωρο Παρασκευόπουλο και την εκπαιδευτικό και μέλος της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ Έφη Καλαμαρά.

Στο περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχουν εκθέσεις φωτογραφίας με θέματα την οικονομική κρίση, την οικολογία, τους μετανάστες, παγκόσμια κινήματα και πολιτικά σκίτσα. Επίσης, στο χώρο θα φιλοξενηθούν και νέοι/ες καλλιτέχνες παρουσιάζοντας έργα (Graffiti) και άλλα πολλά.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία απο τους Ska non tropo, Delirium Framboise καθώς και από τοπικά συγκροτήματα.

Ώρα έναρξης του φεστιβάλ είναι στις 19:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

 

 

 
Συνεχίστηκε η προετοιμασία για Ολυμπιακό
Με όλους τους παίκτες να ακολουθούν κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας, με εξαίρεση τους Ρομπέρτο, Ορόθκο, που ακολούθησαν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι του Σαββάτου στο Στάδιο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό.

Η σημερινή προπόνηση περιελάμβανε πολλές ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο, παιχνίδια κυκλοφορίας μπάλας, παιχνίδια επίθεση-άμυνα με «τρεις εναντίον τριών» ενώ ολοκληρώθηκε με πολλά τελειώματα φάσεων προς το τέλος της προπόνησης.

Η προετοιμασία της ομάδας θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί και αμέσως μετά ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι του Σαββάτου. Η ομάδα θα αναχωρήσει αύριο το απόγευμα για Αθήνα.


 

 

Ιστορική πρόκριση στο Κύπελλο... Αρκαδικός-Ηλυσιακός 87-73
Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο, συνδυάζοντας θέαμα, ουσία και αλτρουισμό στο παιχνίδι του με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων (Κόκκαλης, Μπρόζος, Κατιάκος, Προδρόμου, Παπαδάκης), ο Αρκαδικός κέρδισε 87-73 τον Ηλυσιακό πετυχαίνοντας μία ιστορική πρόκριση καθώς για πρώτη φορά κερδίζει ομάδα της Α1 κατηγορίας.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν με επιμέρους σκορ 33-11 ο Αρκαδικός ανέτρεψε το 32-42, προηγήθηκε 65-53 λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου βάζοντας τα θεμέλια για τη νίκη-πρόκριση επί μίας ομάδας που αγωνίζεται στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Το ιστορικό της πρώτης αυτής επιτυχίας με αντίπαλο ομάδα της Α1 συνδυάστηκε με γεμάτο το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης και τους φιλάθλους του Αρκαδικού όρθιους να πανηγυρίζουν στα τελευταία λεπτά την μεγάλη αυτή πρόκριση.

Διαιτητές: Παναγιώτου, Βαρδάλος, Μ. Τσώνος
Δεκάλεπτα: 17-16, 32-42, 65-55, 87-73
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Τσιότρας 3 (1), Παπαδάκης 10, Κόκκαλης 25 (5), Προδρόμου 11, Νεοφυτίδης 7, Μπρόζος 15 (2), Μόρφης, Γιαννουλάκος 2, Κατιάκος 14.
Ηλυσιακός (Φραγκιάς): Γουέηβερ 6, Τόμπσον 9 (2), Καπινιάρης, Κασελάκης 18 (2), Παπαδάκης, Χατζής 16 (3), Παπαντωνίου 10, Κούκουλας 14, Γαλιώτος.

- Επόμενος αντίπαλος του Αρκαδικού είναι ο Ερμής Λαγκαδά εκτός έδρας. Η ομάδα του Λαγκαδά κέρδισε με 93-82 το Παγκράτι.

 

 

 
Ο Σμυρνιώτης συμμετείχε στην «Ποδηλατάδα»
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης συμμετείχε στην Ποδηλατάδα που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στην Τρίπολη με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Αγίου Βασιλείου και τερματισμό την Πλατεία Πετρινού, όπου η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με νεανική συναυλία.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης ήταν ο μοναδικός από τους Υποψηφίους Δημάρχους Τρίπολης που συμμετείχε σε αυτή την ξεχωριστή και όμορφη διοργάνωση, έχοντας μαζί του μάλιστα και αρκετούς από τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του, αποδεικνύοντας εμπράκτως πόσο κοντά είναι στη νεολαία της Πόλης, αλλά και την ευαισθησία του σε περιβαλλοντολογικά θέματα της καθημερινότητας.

Παράλληλα, ο Γιάννης Σμυρνιώτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αρκετούς από τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που συμμετείχαν στην «Ποδηλατάδα» για τους προβληματισμούς τους, να πάρει τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους διοργανωτές της και να δείξει έμπρακτα πώς πιστεύει σε κάποια από τα μέτρα που ζητάει η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων με τη δική του συμμετοχή στην Ποδηλατάδα.

Είναι γνωστό εξ άλλου, πώς ο Γιάννης Σμυρνιώτης περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του για το νέο Δήμο Τρίπολης συγκεκριμένες προτάσεις για πιο «Ανθρώπινη Πόλη», αλλά και ιδέες που θα βρουν απήχηση στη νεολαία της ευρύτερης περιοχής.

Περίπου 500 ποδηλάτες συμμετείχαν στην Ποδηλατάδα, στην προσπάθεια τους να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, διασκεδάζοντας με την περιμετρική βόλτα στην Τρίπολη.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα