Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 22-09-2010

 

 

 

 
6ο Επιστημονικό Συμπόσιο Γενικής Ιατρικής
Το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο Γενικής Ιατρικής, διεξάγεται από 23 – 26 Σεπτεμβρίου 2010 στο CLUB HOTEL LOYTRAKI, από την 6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Κ.Υ. Άστρους και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στο Επιστημονικό Συμπόσιο που διεξάγεται δωρεάν για τους συμμετάσχοντες γιατρούς, θα χαιρετίσουν και θα παρευρίσκονται κατά την έναρξη των εργασιών ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νικόλαος Πολύζος, ο Διοικητής του Ι.Κ.Α., κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Δ., κ. Κωνσταντίνος Σουλιώτης, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., Καθηγητής κ. Πάνος Γκούμας, ο Υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Ιωάννης Λαουδιάς, οι Διοικητές των Νοσοκομείων της 6ης Υ.ΠΕ., ο Ομότιμος Καθηγητής Υπηρεσιών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Α. Σισσούρας, ο Καθηγητής & Διευθυντής Τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας Ε.ΣΔ.Υ., κ. Ν. Μανιαδάκης.

Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εδόθη συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο του Λουτρακίου στις 21/09/2010 από τον Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, κ. Παναγιώτη Παπαναγιώτου και την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους, κ. Πηγή Περδικάκη.

Σε δήλωσή του ο Διοικητής, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, τόνισε:
Ενθαρρύνουμε, προτρέπουμε και στηρίζουμε τέτοιες επιστημονικές πρωτοβουλίες και δράσεις.
Συγχαρητήρια στο Ιατρικό Προσωπικό, που θα συμμετέχει και στους κορυφαίους Καθηγητές και Ιατρούς, που θα εισηγηθούν ιατρικά θέματα που αφορούν της κοινωνία.
Το Επιστημονικό αυτό Συμπόσιο, στηρίζει αναπτυξιακά το Λουτράκι και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αποτελεί σημαντικό γεγονός για την προβολή της Πελοποννήσου και των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους πολίτες που επισκέπτονται την Πελοπόννησο.

 

 

 
Συνάντηση «Αεί Μαίναλον» με Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου
Συνάντηση με τον Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη είχε την 20/09/2010 στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας αντιπροσωπεία της «Αεί Μαίναλον» αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της, Βασίλη Κουνέλη και το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέα Γεωργακόπουλο. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ενημέρωσαν τον κ. Χατζημιχάλη για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για θέματα περιβάλλοντος που υπεγράφη από την «Αεί Μαίναλον» και τις οργανώσεις αποδήμων Αρκάδων, ενώ αναφέρθηκαν στις δικαστικές εξελίξεις των θεμάτων της περιοχής στα οποία εμπλέκεται η εταιρία, όπως οι εκκρεμούσες προσφυγές ενώπιον της Περιφέρειας για περιβαλλοντικά θέματα αλλά και η κατάθεση μηνυτηρίου αναφοράς ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της εταιρείας και πολλών άλλων οργανώσεων της περιοχής για παράνομες πράξεις και παραλείψεις υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών της Νομαρχίας Αρκαδίας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αφορούν στις παράνομες αδειοδοτήσεις λειτουργίας τυροκομικής μονάδας στο Δ.Δ. Παναγίτσας.

 Ο κ. Χατζημιχάλης άκουσε με προσοχή και έδειξε να κατανοεί την σοβαρότητα των αναφερομένων θεμάτων, ενώ με την σειρά του ενημέρωσε την εταιρία για το έως σήμερα έργο του και τις προτεραιότητες του στην Περιφέρεια αλλά και τις ενέργειες του, όπως τις τελευταίες παρεμβάσεις του στις εξελίξεις που αφορούν την διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και την χωροθέτηση δεματοποιητή, με οριστικές αποφάσεις χωροθέτησης που πιθανόν να προηγηθούν των εκλογών του Νοεμβρίου. Η συνάντηση αυτή είναι η τέταρτη κατά την διάρκεια της θητείας του Γενικού Γραμματέα, καθώς η πόρτα του παρέμενε ανοιχτή σε συναντήσεις με περιβαλλοντικές οργανώσεις, το μικρό αυτό διάστημα των περίπου εννέα μηνών θητείας του.

Είναι βέβαιο ότι όλοι ελπίζουν οι νέες διοικητικές αλλαγές να περιορίσουν δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην υποτιμημένη από το κεντρικό κράτος έως σήμερα Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόσο από πλευράς προσωπικού, όσο και από πλευράς κονδυλίων. Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε άμεση ανταπόκριση και συνεργασία των αρμοδίων τμημάτων περιβάλλοντος με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και άμεση διευθέτηση των ενστάσεων και των προσφυγών που πρέπει να επιλύονται με γνώση και επιστημονικό κύρος στο επίπεδο της Περιφερειακής Διοίκησης, ώστε να αποφεύγονται χρονίζουσες δικαστικές αντιδικίες. Ας ελπίσουμε οι επερχόμενες διοικητικές αλλαγές να φέρουν ταχύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία τόσο με την επαναστελέχωση όσο και τη διάρθρωση των νέων υπηρεσιών.

 

 

 
Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη
Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον συνδυασμό «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιο Πετράκο και το επιτελείο του συναντήθηκε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Καραγιάννης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παρασκευάς Ορφανός και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος και μέλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Παρασκεύας Κατσικέρος, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Πετράκο για το ενδιαφέρον που δείχνει για τις παραγωγικές τάξεις του νομού μας, ξεκίνησαν τις εργασίες της συνάντησης.

Ο κ. Μπουντρούκας ανέλυσε τις θέσεις του Επιμελητηρίου σε μια σειρά από θέματα που αφορούν στην τοπική οικονομία και απασχολούν τις παραγωγικές τάξεις δίνοντας μεγάλη έμφαση στην επιχειρηματικότητα,
«στο Επιμελητήριο προάγουμε την επιχειρηματικότητα. Είμαστε στο πλευρό του καλού επιχειρηματία, που πληρώνει τις υποχρεώσεις του, δεν είναι κερδοσκόπος και προσπαθεί να είναι ανταγωνιστικός».

Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε για το θέμα των επιδοτήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου στους επαγγελματίες, κατά την οποία αναλύθηκε με σαφήνεια η θέση του Επιμελητηρίου
«…δεν έχει γίνει σωστή κατανομή των επενδύσεων. Οι επενδύσεις γίνονται χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στρατηγική. Το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του σε σχέση με τις επιχειρήσεις. Ενώ υπάγεται η επιχείρηση σε αναπτυξιακό νόμο το κράτος δεν του δίνει τα χρήματα όταν πρέπει με αποτέλεσμα να «πνίγει» τον επιχειρηματία».

Για τις ευκαιρίες ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που προσφέρει ο νέος διευρυμένος ρόλος του Περιφερειάρχη μίλησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του για την επιτάχυνση των Δημοσίων Επενδύσεων και την εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου ώστε να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Πετράκος συμφώνησε απόλυτα με τα ζητήματα των υποδομών, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού στην επιβίωση των επιχειρήσεων, όπως το οδικό δίκτυο Άργους - Μονεμβάσιας, μέσω Άστρους- Λεωνιδίου, το οποίο θα δώσει ώθηση στα τουριστικά καταλύματα και η λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πετράκος κλείνοντας τη συζήτηση και με ιδιαίτερη διάθεση συνεργασίας δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει τα αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .

 

 

 

 
Συνάντηση Διοικητή Παναρκαδικού με τριτέκνους
Σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων «Ο ΑΡΚΑΣ» - Μεγαλόπολης, κ. Νικόλαο Αποστολόπουλο και τον Ταμία, κ. Δημήτριο Μπάζιο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τρίτεκνοι και άκουσε με πολύ προσοχή τις προτάσεις του κ. Αποστολόπουλου και του κ. Μπάζιου, που στόχο είχαν την καλύτερη εξυπηρέτηση στα θέματα υγείας των Τριτέκνων.

Η συνεργασία και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, ευχαρίστησε στο πρόσωπο των ανωτέρω όλους τους Τρίτεκνους Πολίτες για το βιβλίο «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ», που απέστειλαν μέσω των εκπροσώπων τους και τόνισε:
Περισσότερα...

 

 

 
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικά προγράμματα των ΟΤΑ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Οικονομικών

Τα κοινωνικά προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, η Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ Ανέργων Μητέρων κ.ά που εφαρμόζουν οι ΟΤΑ έχουν μεγάλη απήχηση και αποτελούν τις δημοφιλέστερες κοινωνικές παροχές των δήμων. Τα προγράμματα αυτά παρέχονται σε μεγάλο αριθμό πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και απασχολούν μεγάλο αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού. Ειδικότερα για την ένταξη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» προβλέπεται αύξηση της ζήτησης το επόμενο διάστημα που οι συνέπειες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα είναι δυσβάσταχτες για την πλειοψηφία των πολιτών.

Παρά την αποτελεσματικότητά του, το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι τώρα αποσπασματικά, καθώς οι κυβερνήσεις το ενέτασσαν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια (Β' ΚΠΣ, Γ' ΚΠΣ, ΕΣΠΑ 2007-2013). Η τελευταία δημοπράτηση του έργου αφορά την περίοδο 2009-2010. Λόγω μη πληρότητας του φακέλου που κατατέθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το πρόγραμμα για την χρονική περίοδο μέχρι 31/3/2010 καλύπτονταν αποκλειστικά από εθνικούς πόρους. Μετά την 1/4/ 2010 και μέχρι τη λήξη του έτους χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, όσον αφορά στη μισθοδοσία, ενώ τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται αποκλειστικά από τους προϋπολογισμούς των Δήμων.

Από την αρχή του νέου έτους η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι υπό διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε υπάρχει δικαιολογημένα η ανησυχία για τη διακοπή του, η οποία θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους ωφελούμενους και στους απασχολούμενους.

Επειδή η λειτουργία του προγράμματος εκτός από την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων ανακουφίζει και τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας μέσω της παροχής υγειονομικής φροντίδας.

Επειδή ενδεχόμενη κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων των δήμων θα πλήξει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.

Επειδή η μείωση των λαϊκών εισοδημάτων που προκάλεσε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να αντισταθμιστεί από κοινωνικές παροχές.

Επειδή η παροχή κοινωνικής φροντίδας στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
• Ποια μέτρα θα λάβουν ώστε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να ενταχθεί εξολοκλήρου στις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και να εξασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή χρηματοδότησή του;
• Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε το απασχολούμενο προσωπικό να είναι μόνιμης απασχόλησης ανάλογα με τις διαπιστωμένες ανάγκες των υπηρεσιών, σύμφωνα με προεκλογικές σας δηλώσεις;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Τάσος Κουράκης
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

 

 

 

 
Συνέντευξη Γκονσάλβες Ροζέριο Μάρτινς
Αποκλειστικές δηλώσεις του Βραζιλιάνου μέσο-επιθετικού του Αστέρα Τρίπολης στην ιστοσελίδα της WIND

«Είμαι στην Ελλάδα αρκετό χρονικό διάστημα διανύοντας μια από τις καλύτερες μέρες της καριέρας μου. Όσο μ’ εμπιστεύονται οι προπονητές, τόσο καλύτερα πράγματα θα μπορώ να προσφέρω μέσα στο γήπεδο. Η εξέλιξη του αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο ήταν κάτι που περιμέναμε διότι απλά κάναμε πράγματα που μπορούμε απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και σε καλούς αγωνιστικούς χώρους. Την ίδια έμπνευση πιστεύω πως θα έχουμε το ερχόμενο Σάββατο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα αλλά πιστεύω πως εμείς θα προκαλέσουμε άλλη μια ακόμη μεγάλη έκπληξη με την εμφάνισή μας! Ο Αστέρας έχει μεγάλες δυνατότητες και τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες φέτος..»

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για το καλό ξεκίνημα της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και για τις φιλοδοξίες του στη συνέχεια της σεζόν. Θεωρεί πως η εικόνα του Αστέρα στο Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο την ΑΕΚ δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη αφού οι δυνατότητες της ομάδας της Αρκαδίας είναι πολύ μεγάλες και ο ίδιος περιμένει να φανούν στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο το ερχόμενο Σάββατο. Ο Γκονσάλβες Ροζέριο Μάρτινς δηλώνει πως βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του στην Ελλάδα έχοντας προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού και απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των ανθρώπων γύρω του. Εκτιμά πως η φετινή χρονιά θα είναι για τον Αστέρα πολύ καλύτερη από την προηγούμενη κι αυτό θα επιτευχθεί με τη συνεχή προσπάθεια όλων στους αγώνες αλλά και τις προπονήσεις.

** Ροζέριο, ο Αστέρας έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ήταν έκπληξη για εσάς η εν γένει εικόνα της αναμέτρησης;
Περισσότερα...

 

 

 
Εκλογές 2010
Την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010 στις 8:30 το βράδυ η Δημοτική Κίνηση Δήμου Τρίπολης «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» θα πραγματοποιήσει εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου στην Πλατεία Πετρινού (Οδός Α. Σεχιώτη).

Θα μιλήσει ο Υποψήφιος Δήμαρχος της Κίνησης Βασίλης ΓΙΟΚΑΡΗΣ

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με έντεχνο λαϊκό τραγούδι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Γορτυνίας

Μεγάλη συγκέντρωση – με τη συμμετοχή εκατοντάδων Γορτύνιων από το δήμο Τροπαίων που διαμένουν στην Αθήνα, πραγματοποίησε, στο αμφιθέατρο του δήμου Ίλιου, ο Συνδυασμός «ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή», με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Γορτυνίας Παρασκευά Παρασκευόπουλο.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος του Ίλιου Νίκος Ζενέτος και ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας «Πολιτών Λάδωνα» Ανδρέας Κολοβός. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τροπαίων Χρήστος Γιαννόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Γιαννόπουλος, πρόεδροι συλλόγων της περιοχής και οι Τροπαιάτες καλλιτέχνες Μπάμπης Τσέρτος και Νάντια Καραγιάννη.

Μιλώντας, ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολιτική στήριξη που δίνει στο συνδυασμό, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, είπε ότι θα αξιοποιήσει αυτή τη συνεργασία για το καλό της Γορτυνίας.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μίλησε για τον Καλλικράτη, που στην ουσία είναι μια μεγάλη επανάσταση, για την αυτοδιοικητική οργάνωση του κράτους και της κοινωνίας. Ο Καλλικράτης δίνει μια μεγάλη δυνατότητα, είπε, για να γυρίσει η Γορτυνία σελίδα, να κάνει το βήμα προς τη νέα εποχή, που θα είναι συνώνυμη, με την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας, τόνισε ιδιαίτερα, τη σημασία που έχουν οι 70 τοπικές κοινότητες στο δήμο, οι οποίες θα αποτελέσουν τα κύτταρα της άμεσης δημοκρατίας, με εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρους στις κοινότητες και στις τοπικές κοινωνίες, κόντρα στο υδροκέφαλο συγκεντρωτικό – δημαρχοκεντρικό, αυτοδιοικητικό μοντέλο που κατά κανόνα λειτούργησε μέχρι σήμερα. Η διαχείριση και διευθέτηση της καθημερινότητας και των προβλημάτων περνά στις τοπικές κοινότητες. Εμείς, ως κεντρική διοίκηση, θα κριθούμε από την αποτελεσματικότητά μας, να οργανώσουμε επιχειρησιακά και διοικητικά τις νέες υπηρεσίες του δήμου, πάντοτε με κριτήριο το κόστος και την αποτελεσματικότητα. Η κεντρική διοίκηση θα σχεδιάζει, επίσης και θα προωθεί τους στρατηγικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της περιοχής, με προτεραιότητα στον τουρισμό, την αγροτική – κτηνοτροφική παραγωγή και την πράσινη ανάπτυξη.

Δεν μπορούμε, όμως, να προχωρήσουμε σ αυτόν τον αναγκαίο σχεδιασμό, εάν στην εγκαταλειμμένη Γορτυνία, δεν επιλυθούν άμεσα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων. Ως παράδειγμα, ανέφερε, του αγροτικούς γιατρούς, που στις περισσότερες περιπτώσεις απουσιάζουν ή είναι παρόντες μόνο στα χαρτιά.

Ήδη, ο συνδυασμός μας παρεμβαίνει άμεσα στα κέντρα υγείας, στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και αρχίζει σειρά επαφών με τους βουλευτές του νομού για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Πέραν των αναγκαίων υπηρεσιών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεσμεύομαι ότι στην πρώτο χρόνο, με ευθύνη του δήμου, θα καθιερωθεί ο θεσμός του δημοτικού αγροτικού γιατρού, δέκα στον αριθμό, και οι οποίοι θα έχουν την εξειδικευμένη υποστήριξη, από ένα δίκτυο ειδικευμένων εθελοντών γιατρών, που κατάγονται από τη Γορτυνία.

Για μας, αιχμή του προγράμματος και της καμπάνιας, αποτελεί ο δρόμος Ολυμπίας – Βυτίνας, που θα ρίξει άπλετο αναπτυξιακό φως στην περιοχή.

Τελειώνοντας, ο κ. Παρασκευόπουλος, ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για τη παρουσία τους και τους κάλεσε, η συμμετοχή τους να μην είναι μόνο εκλογική, αλλά κινηματική, που θα ανατρέψει και θα αλλάξει ριζικά τα πράγματα στη Γορτυνία, για να κάνουμε την πατρίδα μας μοντέλο αυτοδιοικητικής λειτουργίας και ανάπτυξης.

Επίσης αύριο, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010, στις 8 μ. μ. ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, θα μιλήσει σε συγκέντρωση Γορτύνιων της Τρίπολης.
Η συγκέντρωση θα γίνει στο Τουριστικό, στο Πεδίο του Άρεως.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Θανάσης Πετράκος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Κατά την ομιλία του στα στελέχη του συνδυασμού της παράταξης στην Τρίπολη, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος τόνισε:

Οι αδύναμοι και το περιβάλλον τα μεγάλα θύματα της «άγριας ανάπτυξης»

Fast track η αλλιώς υπερταχείες επενδύσεις με συνοπτικές διαδικασίες σε θέματα απαλλοτριώσεων, αδειοδοτήσεων, τήρησης της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από τον Υπουργό Μεγάλων Επενδύσεων κο Παμπούκη για την διευκόλυνση των μεγάλων επενδύσεων ο αιγιαλός, οι όροι δόμησης, η χωροθέτηση ορίζονται με Υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα με παράκαμψη της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Περισσότερα...

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα