Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 17-09-2010

 

 

 

 
Η προστατευόμενη περιοχή του Όρους Πάρνωνα - Υγροτόπου Μουστού αποκτά νομοθετική κατοχύρωση
Δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ 353/ΑΑΠ/6-9-2010) από το Εθνικό Τυπογραφείο η επί σειρά ετών αναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με τίτλο «Kαθορισμός χρήσεων όρων και περιορισμών δόμησης για την προστασία χερσαίων και υδάτινων εκτάσεων των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Λεωνιδίου, Σκιρίτιδας και Απόλλωνος του Ν. Αρκαδίας, των Δήμων Θεραπνών, Οινούντος και Γερόνθρων του Ν. Λακωνίας και των κοινοτήτων Κοσμά (Ν. Αρκαδίας) και Καρυών (Ν. Λακωνίας) της περιοχής όρους Πάρνωνα-Yγροτόπου Μουστού».

Η προστατευόμενη περιοχή του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, μία από τις 28 στην Ελλάδα, καταλαμβάνει μεγάλη έκταση (1.147.010 στρέμματα) στους Νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας. Περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού όγκου του Πάρνωνα και ένα παράκτιο σύμπλεγμα υγροτόπων, με σημαντικότερο εξ αυτών την οικολογικά πολύτιμη λιμνοθάλασσα Μουστού.

Η περιοχή συνδυάζει μια πλούσια πολιτισμική παράδοση, με κυρίαρχη τη μακρόχρονη παρουσία και συνδιαμόρφωση του τοπίου από τον άνθρωπο, με μια εξίσου αξιόλογη χλωρίδα (με πολλά ενδημικά είδη) και πανίδα. Μερικοί από τους οικοτόπους του είναι μοναδικοί ή ιδιαίτερα αξιόλογοι για τον ελλαδικό και τον ευρωπαϊκό χώρο, όπως είναι τα δάση με δενδρόκεδρο στη Μονή Μαλεβής, οι εκτεταμένες δασικές εκτάσεις με μαύρη πεύκη, οι καστανεώνες στην Καστάνιτσα, η χαράδρα του Δαφνώνα κ.ά. Άλλοι, όπως η λιμνοθάλασσα Μουστού, εκτός από σημαντικοί είναι και απειλούμενοι σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Οι τοπικές γιορτές και έθιμα, οι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής οικισμοί και η Τσακωνιά είναι ζωντανά στοιχεία της πολιτισμικής αξίας της περιοχής.

Η μακρόχρονη καθυστέρηση της έκδοσης του νομοθετήματος προστασίας διευκόλυνε καταστροφικές παρεμβάσεις σε υγροτόπους της περιοχής αλλά και άλλες παράνομες ή επιβλαβείς για τη φύση δραστηριότητες. Ακόμη, παρόπλιζε επί πολλά χρόνια τον φορέα διαχείρισης επί της ουσιαστικής του αρμοδιότητας που είναι η διαφύλαξη των προστατευτέων αντικειμένων.

Ο σκοπός της ΚΥΑ, όπως αναγράφεται στο άρθρο 1, είναι «ο καθορισμός μέτρων προστασίας της φύσης και του τοπίου και των φυσικών σχηματισμών σε χερσαία και υδάτινα τμήματα της περιοχής του Όρους Πάρνωνα και του Υγροτόπου Μουστού, που διακρίνονται για τη μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και εκπαιδευτική τους αξία».

Η έκδοση της ΚΥΑ έρχεται σε μια ευνοϊκή στιγμή για την προστατευόμενη περιοχή, καθώς η επιπλέον στελέχωσή της με ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, φύλακες και οικοξεναγούς είναι θέμα λίγων μηνών. Έτσι, με επαρκέστερο προσωπικό και πιο συγκεκριμένο πλέον νομικό υπόβαθρο, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού θα προσπαθήσει να εργαστεί αποτελεσματικά για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο ιδρύθηκε.

Μαρία Αναγνωστοπούλου
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης
Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού


Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025
www.fdparnonas.gr

 

 

 
Ημερίδα για τους επαγγελματίες για ασφαλιστικό-φορολογικό
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
(ΟΕΒΑ)

Το Δ.Σ της ΟΕΒΑ βλέποντας τα συσσωρευμένα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων τα οποία συνεχώς αυξάνονται διοργανώνει ημερίδα για τους επαγγελματίες για να συζητηθούν τα καυτά αυτά θέματα τα οποία τους απασχολούν

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010
ώρα 7:30 το απόγευμα

στο κτίριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κ ΄ Βιοτεχνών Αρκαδίας (ΟΕΒΑ) Καλαμάτας 113 στην Τρίπολη

Τα παραπάνω θέματα θα αναλυθούν από κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ
με επικεφαλή τον Γενικό Γραμματέα Κο .Σκορίνη Νικόλαο ,από επιστημονικούς συμβούλους της ΓΣΕΒΕΕ και από εκπρόσωπο του ΟΑΕΕ του νέου ενοποιημένου ασφαλιστικού ταμείου το οποίο όπως όλοι γνωρίζουν μετά την ενοποίηση ΤΕΒΕ-ΤΣΑ κ΄ ΤΑΕ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Είναι προφανές ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η παρουσία όλων είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη διότι οι οποιοσδήποτε λύσεις θα προκύψουν
από την δυναμική ενωτική παρέμβαση των επαγγελματιών.

Το Δ.Σ
της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Κ΄ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΟΕΒΑ)

 

 

 
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Βρισκόμαστε σε περίοδο τραγικής οικονομικής κρίσης. Για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση πρέπει να επενδύσουμε σε έργα υποδομής, τα οποία είναι και έργα ανάπτυξης, ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τα δημόσια έργα. «Τα τελευταία πέντε χρόνια οδήγησαν σε διάλυση την χώρα. Ο κανόνας είναι ότι όλα τα έργα πάσχουν», τόνισε ο κ. Ρέππας.
Περισσότερα...

 

 

 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

Αυξάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ…
Έλα μαζί μας τώρα! Κοινή λαϊκή, αγωνιστική δράση
για να τους σταματήσουμε. Δεν πάει άλλο.

Καμία αύξηση σε πετρέλαιο, ψωμί, ΔΕΗ, ΦΠΑ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση 30% στους λογαριασμούς για τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους. Να μην αφήσουμε καμιά λαϊκή οικογένεια να την καταδικάσουν στη δυστυχία, χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα.

Αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και σε μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα δοθεί άλλο ένα σκληρό χτύπημα στο ήδη πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα.

Tα φορολογικά αυτά μέτρα, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, προμηνύουν μια ληστρική αναδιανομή προς όφελος των μονοπωλίων, σε βάρος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων.

Γι’ αυτό λοιπόν, μην περιμένεις να σε λυπηθούν και να καταλάβουν τον πόνο σου. Ξέρουν ότι αγανακτείς και θυμώνεις, αλλά αυτό δεν τους φοβίζει. Υπολογίζουν ότι θα μείνεις μέχρι εκεί και ότι θα πιστέψεις τη μεγάλη απάτη τους ότι είναι μονόδρομος να πληρώνεις εσύ τις συνέπειες της κρίσης και τα ελλείμματα.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία, πρέπει εδώ και τώρα να ξεσηκωθούν. Να μην αφήσουν να περάσει η νέα αυτή επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ .

Η θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν βασικά και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Οποιαδήποτε ανατίμηση θα καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, δε χωρά καμία αναμονή. Απαιτείται άμεσα η οργάνωση μετώπου εναντίον της επερχόμενης αντιλαϊκής επέλασης και σε αυτόν τον τομέα. Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να παλέψουμε μαζί και ανυποχώρητα για τα δικαιώματά μας, στη σταθερή δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία.

Απαιτούμε:
• Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
• Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.
• Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
• Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.
• Άμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ.

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΩΣ ΕΔΩ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

 

 

 
Βλάχος: «Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό»
Μιλώντας για το Κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε «Παρά τις πολλές απουσίες που έχουμε, είμαστε υποχρεωμένοι στους εαυτούς μας, στον κόσμο που τον έχουμε κάνει περήφανο το τελευταίο διάστημα, αλλά και απέναντι στο σύλλογο, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό έχοντας αντίπαλο άλλη μία ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ελλάδα.

Οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά της ομάδας είναι πανέτοιμοι και τους δίνεται μία πρώτη ευκαιρία να διεκδικήσουν με την εμφάνιση τους θέση στη βασική ομάδα.

Ο σεβασμός για τον αντίπαλο είναι δεδομένος και αυτά τα παιχνίδια είναι που οι παίκτες αποκτούν ταυτότητα.»

Η σημερινή προπόνηση χωρίστηκε σε δύο μέρη, αφού στην αρχή ο Βαγγέλης Βλάχος έκανε ανάλυση στο βίντεο του αντιπάλου, αλλά και κάποιων τεχνικών σημείων στην ανάπτυξη του Αστέρα.

Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, όπου δόθηκε έμφαση στην τακτική της ομάδας, ενώ για αρκετή ώρα δουλεύτηκαν οι «στημένες φάσεις» και η προπόνηση ολοκληρώθηκε με τελειώματα φάσεων.

Στα καλά νέα της σημερινής ημέρας ότι ο Σαλίμ Αράς προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά θεωρείται αμφίβολος για το Κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα οι Ορόθκο, Πουλίντο, Καρέρα, Τζουμάκας, ενώ θεραπεία έκαναν οι Ρομπέρτο και Ρίος.

Η προετοιμασία για τον Κυριακάτικο αγώνα με την ΑΕΚ θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί (09.30 π.μ.) και αμέσως μετά ο Έλληνας τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας.

Σάββατο παίζουν οι νέοι, Κυριακή οι έφηβοι

Στο Δημοτικό Στάδιο Παλλήνης θα παίξει αύριο Σάββατο (11.30 π.μ.) η ομάδα νέων του Αστέρα (Κ-20) αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ, στο παιχνίδι που θα ανοίξει την αυλαία αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων.

Την Κυριακή η εφηβική ομάδα (Κ-17) του Αστέρα θα υποδεχτεί στο βοηθητικό γήπεδο την αντίστοιχη ομάδα του Ατρόμητου. Ο αγώνας θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.


 

 

Την Κυριακή στις 5 μ.μ. με Ολυμπιάδα ο Αρκαδικός
Ο Αρκαδικός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Αιγάλεω την Τετάρτη και πλέον προετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου (5 μ.μ.) όπου πλέον σαν γηπεδούχος υποδέχεται στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης την Ολυμπιάδα Πατρών.

Αυτή θα είναι η πρώτη φετινή παρουσία της ομάδας μπροστά στο κοινό της, απέναντι σε μία ομάδα –όπως είναι η Ολυμπιάδα Πατρών- που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία και διαθέτει παίκτες με εμπειρία.

Αυτό το στοιχείο από μόνο του είναι αρκετό για να μαζέψει τον φίλαθλο κόσμο του Αρκαδικού στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης και να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της αγαπημένης τους, ενώ εκτός της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος υπάρχει και ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο.

Σε περίπτωσης νίκης-πρόκρισης, ο Αρκαδικός θα υποδεχθεί την προσεχή Τετάρτη στην Τρίπολη τον Ηλυσιακό, που ταυτόχρονα σημαίνει και τον πρώτο αντίπαλο του Αρκαδικού σε επίσημο παιχνίδι από την Α1 κατηγορία!

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα