Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 16-09-2010

 

 

 

 
Ο Οδυσσέας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από τις τράπεζες
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ, μαζί με ομάδα βουλευτών, έθεσαν το θέμα της καταστρατήγησης του Ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από τις τράπεζες, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την υπ΄αρ. πρωτ. 2771/14-9-2010 ερώτηση.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Είναι γνωστή η ψήφιση του Νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά σύμφωνα με τον οποίον οι δανειολήπτες, που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο και πριν την υποβολή της αίτησης ο οφειλέτης υποχρεούται να κάνει προσπάθειες για εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πρώτο βήμα της διαδικασίας αυτής είναι η υποχρεωτική προσκόμιση από τα πιστωτικά ιδρύματα αναλυτικών στοιχείων των δανείων χωρίς καμία επιβάρυνση, προκειμένου οι οφειλέτες να καταθέσουν την πρόταση ρύθμισης.
 
Παρόλη την αναλυτική πρόβλεψη όλων των σταδίων της ρύθμισης από το Νόμο, δεκάδες οφειλέτες καταγγέλλουν ότι ορισμένες τράπεζες ζητούν χρήματα από αυτούς, προκειμένου να τους χορηγήσουν αναλυτική κατάσταση των χρεών τους, κάτι όμως που απαγορεύεται ρητά ή τους αποθαρρύνουν λέγοντας ότι θα παραλάβουν τις αναλυτικές καταστάσεις των χρεών σε 3 έως 4 μήνες παρά τα όσα ρητά ορίζονται.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, επίσης, κατά τις οποίες αρκετές τράπεζες δεν δέχονται τις αιτήσεις, που τους υποβάλλονται από τους οφειλέτες ενώ τραπεζικοί υπάλληλοι παραπέμπουν τους ενδιαφερομένους από το ένα κατάστημα στο άλλο, δηλώνοντας άγνοια για την εφαρμογή του νόμου και τα στάδια ρύθμισης.

Ενόψει του πλήθους των περιπτώσεων των οφειλετών αλλά και της σημαντικότητας του προβλήματος είναι ανάγκη να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα, προκειμένου να ανακουφιστούν χιλιάδες συμπολίτες μας από τα δάνεια.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Με ποιους τρόπους προτίθεται η Κυβέρνηση να επιλύσει το ως άνω πρόβλημα, ασκώντας πίεση στις τράπεζες να εφαρμόσουν το νόμο.
2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία ειδικές τηλεφωνικές γραμμές για την παροχή πληροφοριών και ανακοίνωση καταγγελιών από τους οφειλέτες.

 

 

 
Ευνοϊκότερη ρύθμιση στο ΤΕΜΠΜΕ μετά από παρέμβαση του Επιμελητηρίου
Με αφορμή την επιστολή (Α.Π. 3315/18-8-2010), που απέστειλε το Επιμελητήριο Αρκαδίας προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ, για την αναγραφή του τελικού ποσού στις Βεβαιώσεις Οφειλής για συμμετοχή των επιχειρήσεων στα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ, η Διοίκηση του ΙΚΑ προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.
Πιο συγκεκριμένα ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος στην απαντητική του επιστολή (Α.Π.3254/8-9-2010) αναφέρει:

«…λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σας ενημερώνουμε ότι, η υπηρεσία μας προέβη στις απαραίτητες ενέργειες (αποστολή οδηγιών στις μονάδες του Ιδρύματος με Α.Π. Ε57/36/03,09,2010 Γενικό Έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφάλισης – Εσόδων), προκειμένου στις εν λόγω Βεβαιώσεις Οφειλής να αναγράφεται πλέον το τελικό ποσό οφειλής, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά από τον υπολογισμό των εκπτώσεων, επί των προσθέτων τελών…».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141.

 

 

 
Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας για τη διάθεση των καθηγητών στην Α/θμια Εκπ/ση
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ακαδημίας 12, 221 00 Τρίπολη
Τηλ. 2710234363, FAX 2710231113

ΠΡΟΣ: Προς: Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου

Κοιν.
1. Κοιν.: Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου
2. ΔΔΕ Αρκαδίας
3. ΟΛΜΕ
4. ΜΜΕ

Θέμα: Διαθέσεις συναδέλφων στην Α/βάθμια Εκπαίδευση

Στην πρόσφατη Τακτική Συνεδρίαση του, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας ενημερώθηκε από τους Αιρετούς του κλάδου πως οι ολικές διαθέσεις των συναδέλφων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ11 στην Πρωτοβάθμια Νομού Αρκαδίας έγιναν αδικαιολόγητα εσπευσμένα και πριν ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις εκτός νομού από το Υπουργείο.

Αποτέλεσμα ήταν να προκύψουν κενά μη προβλέψιμα σε δυσπρόσιτα σχολεία, τα οποία κλήθηκαν να καλύψουν υποχρεωτικά συνάδελφοι από άλλες περιοχές και ενώ θα μπορούσαν να καλυφθούν από καθηγητές που ανήκαν οργανικά στις περιοχές των κενών, είχαν λιγότερα μόρια, λιγότερα χρόνια υπηρεσίας και πιθανόν να επιθυμούσαν να τοποθετηθούν σε αυτά τα κενά. Επιπλέον δεν ελήφθησαν δηλώσεις προτίμησης των συναδέλφων που θα ήθελαν με οικεία βούληση να διατεθούν στην Α/βάθμια. Συνακόλουθα δημιουργούνται δυσλειτουργίες στα σχολεία, αλλά και προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα στους συναδέλφους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας ζητεί να ανακληθούν αυτές οι αποφάσεις, να επανεξεταστούν οι τοποθετήσεις και οι διαθέσεις με βάση τα σημερινά δεδομένα, με γνώμονα τη σωστή λειτουργία των σχολείων και του αισθήματος δικαίου.

Καλούμε την κα Υπουργό να παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να παραστεί στο Δ/ντη Δευτεροβάθμιας και στον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου και θα καθορίσει την παραπέρα στάση του μετά από τις συναντήσεις αυτές.

Ο Πρόεδρος    Η Γ. Γραμματέας
Χρήστος Καρνέζης    Ευθυμία Λαλιώτη

 

 

 
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΔΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από τον ΟΑΕΔ.

 

 

 
Εορτασμός Ημέρας Εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας
Με το υπ' αριθ. 304/21-9-2001 Π.Δ. καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου
- Επίσημη Έπαρση της Σημαίας.
- Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2010.
- Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Σεπτεμβρίου 2010 όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

Ώρα 10.30
Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Ώρα  11.00
Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας, Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Ώρα 20.00
Υποστολή της Σημαίας.

 

 

 
Προβλήματα Αστέρα εν όψει ΑΕΚ...
Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Αστέρας στην προετοιμασία του εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (20.30) και αυτό γιατί ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος δεν υπολογίζει τον Ουντότζι (που θα τιμωρηθεί μετά την αποβολή του στον προηγούμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ), ενώ σήμερα είδε τους Αράς, Ορόθκο, Τζουμάκα να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και τους Ρομπέρτο, Καρέρα, Πουλίντο να κάνουν θεραπεία.

Όπως είναι φυσικό, όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές θεωρούνται αμφίβολοι για το παιχνίδι της Κυριακής και δεν έφταναν αυτά τα προβλήματα για τον Έλληνα τεχνικό, είδε και τον Λιονέλ Ρίος να αποχωρεί από τη σημερινή προπόνηση με μυϊκό τραυματισμό σε μία φάση του «οικογενειακού διπλού».

Στη σημερινή προπόνηση δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική, με τους ποδοσφαιριστές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο «οικογενειακό διπλό» το οποίο αρχικά έγινε με δύο επαφές και στη συνέχεια με τρεις.

Η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα συνεχιστεί αύριο το πρωί και θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου, όπου ο Βαγγέλης Βλάχος θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα της Κυριακής.

Με Πιερικό στο Κύπελλο Ελλάδας

Μετά την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, συμπληρώθηκαν τα ζευγάρια για την τρίτη και την τέταρτη φάση του θεσμού, τα οποία πλέον περιλαμβάνουν και τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Αντίπαλος του Αστέρα θα είναι ο Πιερικός στην Κατερίνη, που απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι τον Αίαντα Σαλαμίνας με 3-0 (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση).


 

 

Φρένο στο κλείσιμο γραμμών του ΟΣΕ βάζει το Ευρ. Κοινοβούλιο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Όχι στην κατάργηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, λέει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αποκάλυψη από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, της επιστολής του προέδρου της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προς τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής και συν-αποδέκτες τον Επίτροπο Μεταφορών κ. Κάλας και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν και την Ελληνική κυβέρνηση με την οποία εκφράζει τη ριζική του αντίθεση στη διακοπή σιδηροδρομικών γραμμών στη χώρα μας, μεταξύ αυτών και της γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, δημιουργεί νέα ευνοϊκά δεδομένα στον αγώνα για να μην καταργηθεί ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο. Και φυσικά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το μνημόνιο που συνυπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα είναι καταστροφικό, αφού εκτός των άλλων έρχεται σε αντίθεση και με τις περιβαλλοντικές πολιτικές για τη μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα.

Οι δυνάμεις που συγκροτούν την Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχουν σταθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην καταργηθεί ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, θα αξιοποιήσουν τη αυτή θετική στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μαζί με τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς, τους φορείς και όλους τους ευαίσθητους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι αγωνιζόμαστε από κοινού όλα αυτά τα χρόνια για ένα δημόσιο σύγχρονο σιδηρόδρομο και στη χώρα μας και στην Πελοπόννησο, θα εντείνουμε τον αγώνα μας για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας.

Αλήθεια τι θέση παίρνει για το σοβαρό αυτό ζήτημα ο κ. Τατούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εκλεκτός των κ. Παπανδρέου, Ρέππα και Ραγκούση;

Η Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου καλεί όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις και όλους τους υποψηφίους για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, να συμπαραταχθούμε σ’ ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο, με αιτήματα:

- Όχι στην κατάργηση των δρομολογίων του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.
- Ναι σε σύγχρονο δημόσιο σιδηρόδρομο.
- Όχι στο ξεπούλημα και στη διάλυση του ΟΣΕ.

Καλαμάτα 6-9-2010
Η Γραμματεία της Αγωνιστικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Πελοποννήσου

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα