Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 14-09-2010

 

 

 

 
Η νεανική χορωδία του Ορφέα στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Πανεπιστημίου
Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 η νεανική χορωδία του «Ορφέα» υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας Χριστίνας Αθανασοπούλου θα συμμετάσχει στον εορτασμό των 8 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (παλιό πεδίο βολής που είχε παραχωρήσει το Υπ. Εθνικής Άμυνας). Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας θα τελέσει η Αυτού Εξοχότης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Η χορωδία μας θα αποδώσει ένα ελληνικό ρεπερτόριο που θα βασίζεται σε γνωστά κομμάτια σε συνθέσεις Θεοδωράκη – Χατζιδάκι.

Συνεχίζει πρόβες η παιδική και η νεανική χορωδία για την νέα σαιζόν εφόσον ο «Ορφέας» θα διοργανώσει το 3ο διήμερο Χορωδιακό Φεστιβάλ παιδικών και νεανικών Χορωδιών στις 30 – 31 Οκτωβρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Καλούμε όσα παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών επιθυμούν να πλαισιώσουν την παιδική χορωδία μας να έρχονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 18:00 έως τις 20:00 στα εντευκτήριά μας Φωτάκου 10. Επίσης καλούμε όσους επιθυμούν να πλαισιώσουν τις άλλες δύο χορωδίες, νεανική και μικτή, να έρχονται στα εντευκτήριά μας κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 19:00 έως τις 22:00.

www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στο Ακρωτήριο Μαλέα
Το Σάββατο και την Κυριακή, 18-19 Σεπτεμβρίου 2010 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει εξόρμηση στο Ακρωτήριο Μαλέα.

Την πρώτη ημέρα θα επισκεφτούμε το σπήλαιο της Καστανιάς, στην ανατολική απόληξη του Πάρνωνα, σ’ ένα τοπίο κατάφυτο, με ψηλά κορφώματα και χαραδρώσεις.

Την δεύτερη μέρα θα περπατήσουμε από τον παραδοσιακό ναυτικό οικισμό Βελανίδια Λακωνίας στον θρυλικό φάρο του Μαλέα. Η πορεία είναι διάρκειας έξι ωρών. Η διανυκτέρευση θα γίνει σε σκηνές.

Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης στις 7:30 π.μ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2γ και στο τηλέφωνο 2710 234980, βραδινές ώρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 
Επιστολή του Διοικητή του Γ.Π.Ν. στην ΠΟΑ
Εστάλη η υπ’ αριθμ. 10981/2-9-2010 επιστολή του Διοικητή του Γ.Π.Ν. Τρίπολης, κ. Παπαδόπουλου Παναγιώτη, στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής (Π.Ο.Α.), σχετικά με την νέα θέση ανέγερσης του έργου ``προσθήκη ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων και Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων/Εφήβων``, η οποία έχει ως κατωτέρω:

«Αγαπητοί Συμπατριώτες

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσω ότι στην υπ’ αριθμ. 11/30-8-2010 Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας, εγκρίθηκε η νέα θέση ανέγερσης του έργου ``προσθήκη ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων και Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων/Εφήβων``, η οποία (θέση) ορίζεται στην Ανατολική Πλευρά του Νοσοκομείου μας, έμπροσθεν του Τ.Ε.Π., θέμα το οποίο είχα ανακοινώσει και κατά την διεξαγωγή του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων, στις 26 Ιουλίου 2010.

Το ανωτέρω έργο εντάχθηκε να εκτελεσθεί εκ νέου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, με φορέα εκτέλεσης την ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. και με μελέτη την ίδια με την προηγούμενη, χωρίς βασική τροποποίησή της, αλλά με προσαρμογή της στη νέα θέση, σύμφωνα με την καθολική θέση της κοινωνίας και των φορέων της Αρκαδίας.
Σας αποστέλλουμε και τοπογραφικό διάγραμμα που έχει εκπονηθεί γεωτεχνική έρευνα και μελέτη, εμφανίζοντας τις θέσεις των ερευνητικών γεωτρήσεων από αρμόδια για τον σκοπό αυτό Εταιρεία.

Τέλος, στα πλαίσια της μακρόχρονης και αγαστής συνεργασίας μας, καθώς και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 7 του υπάρχοντος συμβολαίου, μεταξύ της Π.Ο.Α. και του Νοσοκομείου μας, παρακαλούμε για την σύμφωνη γνώμη σας, σχετικά με τη νέα θέση ανέγερσης του έργου ``προσθήκη ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων και Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων/Εφήβων``, καθ’ ότι τα νέα Τμήματα θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης του Αρκαδικού πληθυσμού στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και θα εξυπηρετούν τους σκοπούς του Νοσοκομείου μας.

Για άλλη μία φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απανταχού Αρκάδες Ομογενείς για την αγάπη τους για την ιδιαίτερη Πατρίδα και το Νοσοκομείο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»

 

 

 
Συνάντηση Γορτύνιων με Παρασκευά Παρασκευόπουλο
Μεγάλη συγκέντρωση – συνάντηση Γορτύνιων από το δήμο Ηραίας, που διαμένουν στην Αθήνα, με τον υποψήφιο δήμαρχο Γορτυνίας Παρασκευά Παρασκευόπουλο, του συνδυασμού «Γορτυνία νέα εποχή», πραγματοποιήθηκε χθες, στο Ίλιον, στο αμφιθέατρο του δήμου.

Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή φιλοσοφία του συνδυασμού του, για το σύνολο του δήμου και για την περιοχή, και στα προαπαιτούμενα, που πρέπει να σχεδιαστούν και να κερδηθούν άμεσα.

Όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, σε σημεία της ομιλίας του: «ο νέος δήμος που καλύπτει το σύνολο σχεδόν της Γορτυνίας, με τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που του παρέχει ο Καλλικράτης, μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της Γορτυνίας. Τα προβλήματα ανάπτυξης που αντιμετωπίζει η Κάτω Γορτυνία, και ιδιαίτερα η περιοχή της Ηραίας, είναι πολλά, και παρότι, η περιοχή είναι εξαιρετικά προικισμένη, από τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό, ακολουθεί το δρόμο της ερημοποίησης, όπως και άλλες περιοχές της Γορτυνίας. Απ’ όλους υπογραμμίζεται η ανάγκη άμεσα να δοθεί λύση στην κατασκευή του δρόμου Ολυμπίας – Βυτίνας, αλλά και η ανάγκη του παράπλευρου οδικού δικτύου, από Κοκλαμά προς Δημητσάνα, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής της Ηραίας.

Στο πλαίσιο του νέου δήμου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκεύοπουλος, υπογράμμισε την κατεπείγουσα ανάγκη ενεργοποίησης των πολιτών, με στόχο, την προώθηση ενός πρότυπου ανάπτυξης, με επίκεντρο την εναλλακτική γεωργία, τον ιαματικό -με την πλήρη αξιοποίηση των λουτρών-, αλλά, και εναλλακτικό, τουρισμό, με την ανάδειξη των φαραγγιών, των υδάτινων δρόμων και των εξαιρετικών ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της περιοχής.

 

 

 
Παρουσίαση Ιδρυτικής Διακήρυξης συνδυασμού Μανώλη Σκαντζού
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός και τα μέλη του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών» πραγματοποιούν εκδήλωση- παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης που θα λάβει χώρα την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Διοικητηρίου στο Παράλιο Άστρος

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα