Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 13-09-2010

 

 

 

 
Ανοικτό τουρνουά Ping-Pong
Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Τρίπολης (Σ.Α.Τ) σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας και τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Τρίπολης, προκηρύσσει το ανοικτό πρωτάθλημα «ARCADIA Ping-Pong OPEN 2010» α) ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ β) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης

1. Δικαίωμα Συμμετοχής :
1.1 Στην κατηγορία των Βετεράνων: Αθλητές και Αθλήτριες, γραμμένοι στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α, που είχαν ή έχουν Αθλητικό Δελτίο και έχουν κλείσει τουλάχιστον το 30ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν το 1980. Στην κατηγορία Βετ1 μπορούν να συμμετάσχουν και εν ενεργεία Αθλητές 30-39 ετών.

1.2 Στην κατηγορία των Ανεξαρτήτων: Αθλητές και Αθλήτριες Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας οι οποίοι δεν είχαν ποτέ Αθλητικό Δελτίο σε Σωματείο εγγεγραμμένο στην δύναμη της ΕΦΟΕπΑ. Περισσότερα...

 

 

 
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟ

ΣΕ «ΚΑΡΤΕΛ» ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΙ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ!

Εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε τον αγώνα σας.
Τονίζουμε ότι:
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο προβλέπεται η απελευθέρωση των κομίστρων των οδικών μεταφορών, -σε συνδυασμό βεβαίως με τη λεγόμενη «απελευθέρωση»- είναι βέβαιο ότι θα ευνοήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες με τους μεγάλους στόλους που διαθέτουν μπορούν εύκολα να «χτυπήσουν» τις τιμές εκτοπίζοντας τους μικρούς του κλάδου.

Μεθοδεύεται συνεπώς και επιβάλλεται με κάθε τρόπο και μέσο από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η παράδοση των οδικών μεταφορών στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και στα καρτέλ, γεγονός που όχι απλά δεν θα ρίξει τις τιμές – τόσο των μεταφορών όσο και των προϊόντων- αλλά θα τις εκτοξεύσει, επιβαρύνοντας και εξαθλιώνοντας περαιτέρω τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Η μεθόδευση αυτή βέβαια, όπως προαναφέραμε, γίνεται κατ’ επιταγή του επικαιροποιημένου μνημονίου, το οποίο ρητώς αναφέρει: «Στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ψήφιση του νόμου που αίρει τους περιορισμούς για τις άδειες και θα απελευθερώσει τις τιμές». Δουλικά λοιπόν η κυβέρνηση σπεύδει να εφαρμόσει την διαταγή της τρόϊκα, οδηγώντας σταδιακά στην εξαθλίωση τους μικρούς ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Διότι τα πρώτα θύματα θα είναι φυσικά οι μικροί ιδιοκτήτες, που διαθέτουν μία ή μισή άδεια φορτηγού ΔΧ και πρώτα απ’ όλα όσοι διαθέτουν ένα ή μισό μικρό ή πολύ μικρό φορτηγό!

Σειρά μετά θα έχουν και τα υπόλοιπα «κλειστά επαγγέλματα», καθώς το μνημόνιο είναι σαφέστατο σε αυτό.
Σε όλα, σχεδόν, αυτά τα επαγγέλματα τη θέση του μικρού ελεύθερου επαγγελματία θα πάρουν κατά τεκμήριο Ανώνυμες Εταιρείες και σταδιακά μεγάλες εγχώριες και πολυεθνικές φίρμες και αλυσίδες οργανωμένες στην πράξη σε «καρτέλ». Η στόχευση πλέον είναι προφανής: η πλήρης καρτελοποίηση της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να ενταθεί η αφαίμαξη του ελληνικού λαού και η άνευ όρων παράδοσή του στην προκρούστεια κλίνη του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου.
Απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρα επιθετική ταξική πολιτική του κουαρτέτου κυβέρνησης-ΕΚΤ-ΕΕ-ΔΝΤ δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αντίσταση και την πάλη ενάντια στο νεοφιλελεύθερο πολιτικό έκτρωμα του μνημονίου και στους ντόπιους τιμητές του.

Καλαμάτα 13 Σεπτεμβρίου 2010
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία» και
συντονιστής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

 

 

 
Σεμινάρια για αυτοκινητιστές και μηχανικούς
Σύσταση και Διοίκηση Μεταφορικών Επιχειρήσεων
3η Επανάληψη Σεμιναρίου από την projectyou

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
- Αυτοκινητιστές που θέλουν να συμπτύξουν τις δυνάμεις τους και να συστήσουν επιτυχείς μεταφορικές επιχειρήσεις
- Ιδιοκτήτες και Στελέχη Μεταφορικών επιχειρήσεων που θέλουν να αναπτύξουν και αναβαθμίσουν τις οργανώσεις τους
- Στελέχη Μεταφορών Εμπορικών εταιρειών που θέλουν να δουν τις στρατηγικές τους στα logistics αναπτύσσοντας βιώσιμες συνεργασίες μέσα στις νέες προοπτικές που ανοίγονται

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
- Κώστας Θεοφανίδης: Μηχ/γος Ηλ/γος, ΜSc Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πρόεδρος του ΠΣΣΑΜΕΕ, μέλος ΔΣ ΕΔΔΕ, τ. Δ/ντής Μεταφορών ΒΡ, Τεχνικός Δ/ντής ΒΡ
- Γιώργος Μαρωνίδης: Νομικός Σύμβουλος, Εξειδικευμένος στο Δίκαιο Μεταφορών
- Αλέξανδρος Σοφάκης: Φοροτεχνικόs Σύμβουλος

ΠΟΥ – ΠΟΤΕ :
Αθήνα, Παρασκευή 17/09, 16.00 – 22.00 και Σάββατο 18/09, 09.30 – 17.30

Οικονομικά για Μηχανικούς
& Στελέχη Παραγωγής


Σεμινάριο για αποτελεσματική λήψη αποφάσεων

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
- Μηχανικούς που στελεχώνουν τις διάφορες μονάδες εκτός των οικονομικών υπηρεσιών της επιχείρησης
- Μηχανικούς Διευθυντές – Προϊσταμένους και στελέχη όλων των τμημάτων
- Στελέχη και διευθυντές τμημάτων Παραγωγής, Logistics, Προμηθειών

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
- Κώστας Θεοφανίδης: Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος, ΜSc Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικών εταιριών
- Νίκος Λεών: Μηχανικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Εισηγητής σεμιναρίων

ΠΟΥ – ΠΟΤΕ :
Αθήνα, 27-28 Σεπτεμβρίου 2010, 14.00 – 22.00

Τα σεμινάρια επιδοτούνται από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.projectyou.gr/?page_id=172 

 

 

 
Δύο φιλικές ήττες
Δύο φιλικές ήττες γνώρισε το Σαββατοκύριακο ο Αρκαδικός στα αντίστοιχα πρώτα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας που έδωσε στην Αθήνα. Το Σάββατο ηττήθηκε από τον ΓΣ Κηφισιάς 70-71 και την Κυριακή από τον Πανερυθραικό 52-67.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και συστήματα, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του και να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα του για τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών του μετά από ένα πρώτο βαρύ πρόγραμμα προετοιμασίας.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου (18.00), ο Αρκαδικός δίνει τον πρώτο επίσημο παιχνίδι του για την φετινή αγωνιστική περίοδο, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας το Αιγάλεω στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος. Σε περίπτωση νίκης θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση στην Τρίπολη την Ολυμπιάδα Πατρών.

Τσιότρας: «Η ομαδική δουλειά θα φέρει αποτελέσματα»

Την πρώτη του προπόνηση έκανε σήμερα το απόγευμα με τον Αρκαδικό το τελευταίο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Θόδωρος Τσιότρας. Ο Τσιότρας είναι 23 ετών και θα καλύψει φέτος τη θέση του πλευμέηκερ μαζί με τους Μόρφη και Παπαδάκη.

Μιλώντας για την μεταγραφή του στον Αρκαδικό ο Τσιότρας δήλωσε: «Αν και είχα αρκετές προτάσεις, σίγουρα η περσινή πορεία του Αρκαδικού δεν ήταν τυχαία. Η ομάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για κάποιον παίκτη που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Ο Αρκαδικός είναι υγιές σωματείο στη λειτουργία του, αλλά και στα οικονομικά του.

Σίγουρα η περσινή πορεία να μην ήταν στους στόχους, ειδικά για μία νέα ομάδα στην κατηγορία όπως ήταν ο Αρκαδικός. Φέτος με πολύ δουλειά και υπομονή πιστεύω πώς θα πάμε καλά. Οι στόχοι θεωρώ πώς είναι νωρίς για να μπουν. Σίγουρα όμως ο Αρκαδικός θα κάνει μία πολύ καλή πορεία.

Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν πάντα με την ομάδα. Αν δεν πάει καλά η ομάδα, δε θα είμαι εγώ ευχαριστημένος. Επειδή ο Αρκαδικός έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, πιστεύω πώς η ομαδική δουλειά θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα»

Δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα προετοιμασίας, με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Σμυρνιώτη να το χωρίζει σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης το πρωί, ενώ το απόγευμα θα γίνει προπόνηση με μπάλα στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Την Τετάρτη το μεσημέρι η ομάδα θα αναχωρήσει για το Αιγάλεω, όπου το απόγευμα (18.00) της ίδιας μέρας θα δώσει τον πρώτο επίσημο αγώνα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

 

 
Παναρκαδικός-Καλαμάτα 0-2
Σε φιλικό αγώνα που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στην Τρίπολη, η Καλαμάτα κέρδισε τον Παναρκαδικό με 2-0. Ο Παναρκαδικός ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το 20ο λεπτό και έφτασε σε δύο στιγμές κοντά στο γκολ με ατομικές ενέργειες του Σπύρου Λαγού. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 25’, όταν ο Δημητρακόπουλος εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ στο χώρο ου κέντρου, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων και ο Αγγελόπουλος κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναρκαδικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Αποστολόπουλο, ο οποίος συνδυάστηκε με το Τζιανή και από πλάγια θέση στα αριστερά έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λυμπερόπουλου.

Στο 39’ , η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι, όταν ο Τσιόγκας ανέτρεψε το Γρηγορακάκη. Ο Δημητρακόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ζαντιώτης έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε τη μπάλα. Ένα λεπτό πριν λήξει το ημίχρονο, ο Αγγελόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, απέφυγε και το Ζαντιώτη, όμως άργησε στην προσπάθειά του και κόπηκε από τους αμυντικούς. Παρόμοια φάση έγινε και στο 53’ , με τον επιθετικό της Καλαμάτας να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Στο 65’, ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά για τρία λεπτά, επειδή φίλαθλοι της Καλαμάτας πετούσαν μπουκάλια στο βοηθό Βεργέτη. Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Σισμανίδης απέφυγε με όμορφη ενέργεια τους αμυντικούς του Παναρκαδικού, έβγαλε τη σέντρα και ο επερχόμενος Σαμπάν έκανε το 0-2.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκριτζέπης

Παναρκαδικός: Ζαντιώτης, Μέλλος (80’ Κουρόγιωργας), Μπούτας, Ιωάννου (46’ Σελλής), Λαγός Σπ., Δήμος, Τσιόγκας, Κοσκολός (57’ Γ. Λαγός), Αποστολόπουλος (46’ Κουλόπουλος), Μπακογιαννάκης (46’ Πετρόπουλος), Τζιανής(60’ Χρονόπουλος)
Καλαμάτα: Λυμπερόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Μπαστακός, Μπλέτσας, Τσαγκαράκης (60’ Εμμανουήλ), Γαλανόπουλος (46’ Σαμπάν), Σισμανίδης, Αγγελόπουλος (72’ Παπαδόπουλος), Γρηγορακάκης (81’ Πολίτης)


 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα