Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 24-08-2010

 

 

 

 
Ημερίδα Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το πρόγραμμα «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»
Επιδοτούμενο πρόγραμμα για τις Μεταποιητικές Επιχειρήσεις
Ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την παρουσίαση του προγράμματος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων μέλος του ΕΦΕΠΑΕ Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της υλοποίησης του ΕΠΑΝ ΙΙ καλούν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας στην παρουσίαση του προγράμματος:

«ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Βασίλης Αΐβαλής, υπεύθυνος στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για το πρόγραμμα «Μεταποίηση σε Νέες Συνθήκες».

Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος και θα δοθούν όλες οι πληροφορίες και διευκρινίσεις για την εφαρμογή του.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

To πρόγραμμα αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, και ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας.
Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος για το Νομό Αρκαδίας είναι 40% και αφορά υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις. Οι επιλέξιμες ενέργειες είναι οι παρακάτω:
• Διαμόρφωση κτιρίων και χώρων.
• Προμήθεια μηχανημάτων εξοπλισμού και λογισμικού (Δαπάνες ΑΠΕ μόνο για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις)
• Αγορά τεχνογνωσίας
• Δαπάνες απασχόλησης πρόσθετου προσωπικού-εργαζομένων σε μειονεκτική θέση.
• Δαπάνες για τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων σε ΒΕ.ΠΕ.
• Άυλες δαπάνες

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης υπάρχει δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το ποσό του 50% της Δημόσιας χρηματοδότησης.

Για επιπλέον πληροφορίες απευθυνθείτε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Τηλέφωνα: 2710 227141. Υπεύθυνη κα. Σακελλαρίου Σοφία.

 

 

 
Το ΕΚΑ για την αύξηση των διοδίων
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΤΡΙΠΟΔΗ 22100
ΤΗΛ.: 2710 - 222218, ΦAΞ: 2710 - 238755
Τρίπολη 23 - 8 - 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την 1η Ιουλίου 2010 επιβλήθηκαν νέες αυξήσεις στα διόδια όλης της χώρας, λόγω της αναπροσαρμογής του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ, από 21% σε 23%. Από 1η Σεπτεμβρίου 2010 οι τιμές των διοδίων θα αυξηθούν και πάλι σημαντικά, καθιστώντας απαγορευτική τη χρήση των «αυτοκινητοδρόμων» χωρίς ακόμη να έχουν ολοκληρωθεί ως τέτοιοι.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην αύξηση κατά 60% της τιμής των διοδίων.

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αποτελούν «χαράτσι» δίχως προηγούμενο αφού οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Σε λίγο και στο δρόμο Κορίνθου - Τρίπολη - Καλαμάτας θα δούμε και νέους Σταθμούς διοδίων.

Επιβεβαιώνεται η αντίθεσή μας με τη δημιουργία των οδικών αξόνων με ΣΔΙΤ, διότι πλέον οι δρόμοι από δημόσιοι έγιναν ιδιωτικοί.

Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου Συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται στους εθνικούς δρόμους ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις «αποικιακού τύπου συμβάσεις» που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες αρνούμενοι να πληρώσουν.

Το Ε.Κ. Αρκαδίας στηρίζει και συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Αγώνα κατά των Διοδίων «Δεν πληρώνω, ενάντια στην επιβολή διοδίων που προγραμματίζονται για τις 11 - 12 Σεπτεμβρίου 2010 ανοίγοντας όλους τους δρόμους προς τη Θεσσαλονίκη, εν όψει των κινητοποιήσεων της ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ.      ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ - Γ.Σ.Ε.Ε - Μ.Μ.Ε

 

 

 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για πυρκαγιές και παιδεία
Καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 στην Πελοπόννησο και την Εύβοια
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ


Τρία χρόνια πέρασαν από τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 στην Πελοπόννησο και την Εύβοια που άφησαν πίσω τους 75 νεκρούς και πρωτοφανείς καταστροφές περιουσιών και δασών. Δυστυχώς, η πολυδιάστατη εκείνη τραγωδία, που είχε συγκλονίσει όλο τον ελληνικό λαό και την παγκόσμια κοινή γνώμη, δεν οδήγησε στην εξαγωγή των αναγκαίων διδαγμάτων ούτε από την τότε ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι δασοκτόνοι νόμοι δεν καταργήθηκαν και αθετήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν για την ενίσχυση και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Εκπονήθηκαν σημαντικές μελέτες από επιστημονικά ιδρύματα και φορείς αλλά παρέμειναν αναξιοποίητες, ενώ αγνοήθηκαν πλήρως αιτήματα και προτάσεις που έγκαιρα είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης με κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια.

Συμμεριζόμαστε την αγωνία, την πίκρα και την οργή των ανθρώπων στις πυρόπληκτες περιοχές, που εξακολουθούν να εκπέμπουν SOS για το ίδιο το μέλλον τους και να μένουν αβοήθητοι από την κυβέρνηση ενώ προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν δουλειές, να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές αγροτικό εισόδημα και υποδομές, να απαλλαγούν από τα χρέη που τους πνίγουν, να περάσουν μέσα από συμπληγάδες της γραφειοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων.

Οι σημερινές αντιλαϊκές πολιτικές που πηγάζουν από το μνημόνιο, προοιωνίζονται χειρότερες μέρες και μόνο αν ξεσηκωθούν οι πολίτες και αγωνιστούν συντονισμένα στη βάση εναλλακτικών προτάσεων μπορεί να ανοίξει μια διαφορετική πορεία κόντρα στους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους. Ο άλλος δρόμος είναι ένα νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης με τους ανθρώπους και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
--------------------------------------------------------------------

Σχετικά με τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
«Κανένα μνημόνιο για το μέλλον των παιδιών μας»


Με το χρονικό μιας προαναγγελθείσης εξαθλίωσης για τη δημόσια παιδεία θα μπορούσε να συγκριθεί η «δυσκολότερη χρονιά της μεταπολίτευσης», που εξήγγειλε η κα Διαμαντοπούλου. Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική πολιτική έκανε ότι μπορούσε, με τις περικοπές δαπανών και διορισμών, για να το επιτύχει.

Όταν μόνον η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανοίγει τις πύλες της το Σεπτέμβρη με περίπου 10.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, έναντι 1.600 νεοδιόριστων, είναι προφανές ότι, ακόμη και αν ανακληθούν στις θέσεις τους οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, το πρόβλημα δεν λύνεται. Άλλωστε, η ανάκληση των αποσπάσεων θα δημιουργήσει λογικά άλλου είδους προβλήματα στις διοικητικές υπηρεσίες, καθώς δεν προβλέπεται ο διορισμός άλλων υπαλλήλων για να τις στελεχώσουν!

Το υπουργείο Παιδείας, ακολουθώντας πιστά τις συνταγές του ΔΝΤ, επιχειρεί να «εξορθολογήσει» την δημόσια παιδεία υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα των υπηρεσιών της: αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, περικόπτοντας τμήματα και συγχωνεύοντας/ καταργώντας σχολεία, για να εξασφαλίσει λιγότερες κενές θέσεις εκπαιδευτικών, με το αζημίωτο πάντα για τον προϋπολογισμό του Μνημονίου. Είναι φανερό ότι ουδόλως ενδιαφέρεται για τη μορφωτική και παιδαγωγική ζημία των παιδιών που θα στοιβάζονται σε τμήματα των 30 μαθητών ή για τη βαρβαρότητα της κατάργησης σχολείων εκεί που οι αναλογίες δεν θα εξυπηρετούν τον «εξορθολογισμό».

Κι αυτό το «σημαντικό» έργο καλούνται να επιτελέσουν οι νέοι, «αξιοκρατικά» πλέον επιλεγμένοι διευθυντές των περιφερειών, με εργαλεία τους:

- Την εκπειθάρχηση των εκπαιδευτικών διά της περίφημης «αξιολόγησης της σχολικής μονάδας», στο πλαίσιο της οποίας ζητείται από τα σχολεία να προτείνουν «εναλλακτικούς» τρόπους χρηματοδότησης, καθώς οι δημόσιες δαπάνες δεν επαρκούν.
- Με τα νέα ολοήμερα δημοτικά που θα στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς μετακινούμενους από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
- Με αναπληρωτές, ως συνήθως, (πόσους; πότε; και χωρίς αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους για μελλοντικό διορισμό!) και, τέλος,
- με τους διαδραστικούς πίνακες!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ανάπτυξη της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, με σχολεία σε όλη τη χώρα, για όλα τα παιδιά, ποιοτικές συνθήκες διδασκαλίας (ΟΧΙ περισσότερους από 25 μαθητές ανά τμήμα στα γυμνάσια, 20 σε δημοτικά και λύκεια, 15 στα νηπιαγωγεία) και ελεύθερα σκεπτόμενους εκπαιδευτικούς με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας (μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές) συνιστά πρώτη προτεραιότητα. Θέση που βρίσκεται στον αντίποδα της λογικής της σφαγιαστικής λιτότητας, που επιτάσσει η τρόικα και υπηρετεί το υπουργείο Παιδείας.

Η «δυσκολότερη χρονιά της μεταπολίτευσης» θ’ αρχίσει με αγώνες για την Δημόσια Παιδεία και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
ΕΡΓΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται για την Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σας γνωστοποιούμε ότι:

Η πρόθεση υλοποίησης του έργου είχε εκδηλωθεί το 2008 και το 2009 είχε υπογραφεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας, η οποία είχε υποβάλει και τα σχετικά τεχνικά δελτία.

Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1300/17-08-10, επικαιροποιεί και επανακαθορίζει το περιεχόμενο και τους στόχους του έργου, ώστε να εντάσσεται στο γενικό κυβερνητικό πρόγραμμα, διεκδικώντας μερίδιο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 για την ψηφιακή σύγκλιση. Αξιοποιεί δηλαδή εγκεκριμένα προγράμματα από την Κοινωνία της Πληροφορίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου που είναι σκόπιμο να αναπροσαρμοστούν.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που προτείνεται είναι κατά πολύ μικρότερος από τον αρχικό του 2009 και αποτελεί τον μέγιστο ενδεικτικό προϋπολογισμό. Πρόκειται για εγκεκριμένους πόρους που ή θα χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό ή θα χαθούν. Δεν μπορούν να κατευθυνθούν δηλαδή για την κάλυψη ελλειμμάτων ή άλλους σκοπούς.

Το όλο έργο αφορά: α) στη δημιουργία knowledge portal, όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύνολο των νομοθετικών, διοικητικών και γενικότερα κανονιστικών πράξεων του Υπουργείου, β) στην ανάπτυξη και λειτουργία μίας ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης, ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά προκειμένου να μαθαίνουν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης και γ) στην ανάπτυξη και λειτουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας ψηφιακής πληροφόρησης των πολιτών για τη βέλτιστη συνδυασμένη μετακίνησή τους από άποψη χρόνου και κόστους, και έκδοση εισιτηρίων μέσω τερματικού, σε 1413 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την χώρα κάτω από την ομπρέλα ασύρματης ευρυζωνικότητας.

Σημειωτέον ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν εμπλέκεται στην οικονομική διαχείριση, τη διεξαγωγή διαγωνισμών, κ.λπ., τα οποία αναλαμβάνει δωρεάν η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.


 

 

Φιλικά Παναρκαδικού
Ένα ακόμη δυνατό τεστ στα πλαίσια της προετοιμασίας του θα δώσει αύριο Τετάρτη το απόγευμα στις 6.00 ο Παναρκαδικός υποδεχόμενος την ομάδα της ΑΕ Σπάρτης στο γήπεδό του. Ο Τάκης Δημητρέλης θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αρκετές δοκιμές απέναντι σε ένα ιδιαίτερα δυνατό αντίπαλο, που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις για τη φετινή χρονιά. Το αυριανό θα είναι το 6ο φιλικό της ομάδας, ενώ μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος έχουν προγραμματιστεί ακόμη τέσσερις αγώνες, και πιο συγκεκριμένα:

Κυριακή 29 Αυγούστου: Πάμισος Μεσσήνης-Παναρκαδικός (Γήπεδο Μεσσήνης)
Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου: Παναρκαδικός-Α.Ο. Κροκεών (Γηπεδο Παναρκαδικού)
Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου: Σπάρτη-Παναρκαδικός (Στάδιο Σπάρτης)
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου: Παναρκαδικός-Εράνη Φιλιατρών (Γήπεδο Παναρκαδικού)
 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα